Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje
Lala
 Neće moći da ti odgovori. Udaljen je sa foruma zbog vredjanja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vojkan
 A Ne odoravamuuuu kakav liK ovaj Yeti,fikni ga Lalo za medalju!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

DakiNS

Yeti kaže:
Zanimljiva Tema,svaka cast evo da se i ja pohvalim , posedujem jednu Madjaricu ali veoma retku na nasim prostorima,u pitanju je FROMER polozara sa petlicima.Rucne izrade, cevi imaju oznaku FN - Broving!Puska napravljena davne 1936 godine i u kalibru je 16/70,mnogo lepo izgleda za svoje godine.
Inace od te firme Fromer je i nastala poznata Madjarska oruzarska firma Monte Karlo,inace njen predratni vlasnik Josef Fromer je radi iskljucivo na konstrujisanju pistolja ali eto ima i veoma mala serija od 20 tak pusaka polozara.slike postavljam odmah da ih podelim sa vama!

Evo sličice 21, takve puške
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 i još jedna sličica

Limun

Yeti kaže:
A sta kazete za ovaj model puske pre neki dan je u mom vlasnistvu,coveku kome je oduzeta i ja je kupio za smesne pare! treba malo da se ulozi u njumpa da i lovimo i dalje od Grofa Pejacevica do mene!

Daki mislim da je Yeti mislio na ovu pusku
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

duskodugousko

Yeti kaže:

sjeftic kaže:
koju sam dobio direktno od Kesslera- firme iz Sulhla

izvini kolega jedno pitanje a zasto onda nisi poslao direktno u sull da ti odrade reparaciju posto bi ti oni moglo odmah odraditi i papire da je oruzje reparirano i da oni stoje iza toga pozdrav

Aj kolega da ti odgovorim,razmisljao sam i o toj temi ali iskreno kad sam dobio informaciju od njih da je 3 puske od njih 6 koje su bile uradjenje,da su u vlasnistvu Grofovske porodice Pejacevic iz Virovitice.Kao bih ja njima obljasnio da sam ja Vlasnik te puske? i ako posedujem oruzni list izdat od maticnog MUPA.

e to je to dragi prijatelju,sto nisam odneo kod njih! Da nebih ostao bez nje,jer takva je procedura kod njih,a posto nema vise potomaka te grofoske porodice pusku bi mogla da nasledi R.Hrvacka! i ako sam je kupio od bivseg vlasnika koji je nju doneo 90 tih godina iz Virovitice kad je bilo ratno stanje.Covek mi je pokazao da je ta puska u njegovom vlasnistvu oko 80 godina,i ako je njegov paradeda dobio tu pusku na poklon od licnog tog GROFA,ali to nije u to vreme bilo ni zapisano niti sta drugo zabelezeno.Sem da se zna da je Grof Petar Pejacevic imao u vlasnistvu dve sacmare u kalibru 16 i triling iste prozivodnje!

Zato sam ipak odlucio da se radi u Srbiji kod mnogo dobrog majstora koji ce je odraditi kako treba!

Nešto je trulo u državi Danskoj.Hmmm
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

Sniper Hunter

DakiNS kaže:
i još jedna sličica

Daki a ti ništa ne pričaš da poseduješ jednu od 20 proizvedenih???? Da li je na slici tvoja puška?Lupa

vojkan

Sniper Hunter kaže:

DakiNS kaže:
i još jedna sličica

Daki a ti ništa ne pričaš da poseduješ jednu od 20 proizvedenih???? Da li je na slici tvoja puška?Lupa

To Daki nije uredu da ne kazes drugarima!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

DakiNS
 Jeste li vi od jutros nešto pili ili ste uvek takviHaHaHaTa basnoslovno vredna puška da je u mojem vlasništvu ja je ne bi slikao nego izlagao.Ali šta ću kada je cena Suhlovki drastično pala a i nije za prodaju jer sa njom lovimGrin

Lala

duskodugousko kaže:

Yeti kaže:

sjeftic kaže:
koju sam dobio direktno od Kesslera- firme iz Sulhla

izvini kolega jedno pitanje a zasto onda nisi poslao direktno u sull da ti odrade reparaciju posto bi ti oni moglo odmah odraditi i papire da je oruzje reparirano i da oni stoje iza toga pozdrav

Aj kolega da ti odgovorim,razmisljao sam i o toj temi ali iskreno kad sam dobio informaciju od njih da je 3 puske od njih 6 koje su bile uradjenje,da su u vlasnistvu Grofovske porodice Pejacevic iz Virovitice.Kao bih ja njima obljasnio da sam ja Vlasnik te puske? i ako posedujem oruzni list izdat od maticnog MUPA.

e to je to dragi prijatelju,sto nisam odneo kod njih! Da nebih ostao bez nje,jer takva je procedura kod njih,a posto nema vise potomaka te grofoske porodice pusku bi mogla da nasledi R.Hrvacka! i ako sam je kupio od bivseg vlasnika koji je nju doneo 90 tih godina iz Virovitice kad je bilo ratno stanje.Covek mi je pokazao da je ta puska u njegovom vlasnistvu oko 80 godina,i ako je njegov paradeda dobio tu pusku na poklon od licnog tog GROFA,ali to nije u to vreme bilo ni zapisano niti sta drugo zabelezeno.Sem da se zna da je Grof Petar Pejacevic imao u vlasnistvu dve sacmare u kalibru 16 i triling iste prozivodnje!

Zato sam ipak odlucio da se radi u Srbiji kod mnogo dobrog majstora koji ce je odraditi kako treba!

Nešto je trulo u državi Danskoj.Hmmm

Ma, to je njegova stvar šta je pisao. Sam je pisao i postavljao slike.
Vraćamo se na temu!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Max011
 img827.imageshack.us/img827/1673/dsc00299k.jpg

img233.imageshack.us/img233/2710/dsc00300py.jpg

img148.imageshack.us/img148/3479/dsc00301sn.jpg

Koliko vidim ima tih što pale na kurblu podosta Smile))
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Max011
 Inace od te firme Fromer je i nastala poznata Madjarska oruzarska firma Monte Karlo,inace njen predratni vlasnik Josef Fromer je radi iskljucivo na konstrujisanju pistolja ali eto ima i veoma mala serija ...

Ne postoji oružarska firma Monte Karlo firma je FEG Hungari ... ostalo ne bih komentarisao nije lepo Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

DakiNS
 Kolega Max koje je po redu ta na slici da nije sedmaGrin

Sniper Hunter
 Šta je bre ovo više ima tih retkih pušaka kod nas nego u svetu????Confused

DakiNS
 E bata Sniper zato i jesu retke u svetu jer su sve kod nasHaHaHa

270

Yeti kaže:

Druze pusku sam vec dao da se sredjuje kod najboljeg majstora u Srbiji,jetse da ce me lepo to izaci u ceni,ali covek je profesionaklac sto se tice starog oruzja i veliki kolekcionar! Stvarno me i ne zanima cena njegovih rukumpotpisan je ugovor i overen u sudu,svako gresku ako napravi snosi troskove naplate u vrednosti puske koju sam dobio direktno od Kesslera- firme iz Sulhla.To je najbitnije da se ugovor ispostuje,kad stigne od njega nove slike kacim da je vidi te svi zajedno! dotle tajna ostaje koji je puskar u pitanju ,i naravno cenu niakada necu reci,jer i ja postujem ugovor koji je potpisan u maticnom sudu!
jedan mali detalj oreginal kundaka uradjen od plemenitig dela korena oraha sa zanimljivim detaljem slonovace koja se nalazi odmah ispod oroza

http://www.kupuje...id=5769647

Vidi al je majstor brzinski reparirao i to da izgleda stara kao što je i bila, svaka mu čast Bravo 2

Podunavac
 Evo i ja sam juče video jednu od ovih retkih pušaka. Izložila ju je jedna zagrebačka firma koja se bavi prodajom (i popravkom i prepravkom) oružja i lovačke opreme, na sajmu lova i ribolova u Osijeku. Nisam se setio da pitam za poreklo puške (ako im je poznato).

i45.tinypic.com/vsjeis.jpg

i46.tinypic.com/n3p7jm.jpg
Tri prsta 2Kolce

kelt
 ova donja je marke Heeren tip folling block. pisalo je o njoj u magazinu +upoznajte lov+br.8
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

bule 78
 Monte Carlo 16/70
Kupljena ovih dana
bule 78 priložio:
3591dscf07261.jpg

bule 78

bule 78
 Monte Carlo
bule 78 priložio:
3591dscf07241.jpg

bule 78

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,942,227 posete www.srbijalov.com