|
Neprimerena lovačka praksa naših lovaca
|
| SUMO |
Objavljen 11.01.2014. 21:02
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
I jos mi dva puta brisu upise ,,odlicno momci, samo rokajte krmace em su pune prasadi em je prosao 31.12. |
| |
|
|
| SUMO |
Objavljen 11.01.2014. 21:42
|

Veteran

|
d
|
| |
|
|
| SUMO |
Objavljen 11.01.2014. 21:42
|

Veteran

|
f
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 11.01.2014. 21:44
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sumo možda su "lovčine " računale od nove godine . Ali Srpske
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| stojkuki |
Objavljen 11.01.2014. 21:49
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Sumo nemoj pogresno da shvatis ali "Marko" nije dovoljno opleten.... |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 11.01.2014. 22:03
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Mnogo kudimo ovako "virtuelno", volio bih da znam koliko nas je na terenu u stanju reči nekom majmunu u oči kad počne da šenluči po svemu živome? Lično znam mnoge koji tolerišu svašta u svojim društvima, a ovde glume prosvetitelje!!....normalno čast izuzetcima !
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Planinko011 |
Objavljen 11.01.2014. 22:20
|

Lovčina

Upisa: 1059
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pred kraj, za mene dobre, sezone lova na svinje u mom LU prilikom vadjenja dozvole za lov usao sam u raspravu sa jednim starijim lovcem ne preterano poznatog po lovu u poslednjih 15 godina koliko sam clan, o nacinu primame DS. Naime on mi ustvrdi kako nije u redu da ispod svojih ceka bacam kukuruz 3-4 puta nedeljno a eto on nema kola ili sta ti ja znam pa on ne moze pa nema ni ceku vec sedi na zemlji pa ne odstreljuje nista pa jos kaze kako inace dodje malo kasnije oko 17h pa mu zima i ode oko 19h. E sad znam ja da nije eticki loviti divljac na hranilistima. Ali onda je pitanje zasto je moje LU postavilo sijaset ceka sve pored polja gde se seje kukuruz jer je i to mesto gde se svinje hrane? A to rade i sva ostala drustva. Pa nadalje skoro sam bio u Karakusi, a tako je i u ostalim lovistima Vojvodinasuma i Srbijasuma, pored ama bas svake ceke hraniliste za svinje i hraniliste za visoku divljac??? Mislim da je tu tek organizovano hraniliste gde se hrana dovozi traktorom a ja bacim po 5kg ispod svoje tri ceke u jednom dolasku i ne smatram to bas nekim neetickim postupkom. Ili mozda gresim? Od mene mislim da je dovoljno sto nikada nisam odstrelio krmacu pred prasicima iako mi izadje zajedno sa njima. Teoretski do skoro se moglo ici na premestanje merdevina-pokretnih ceka kada se uoci svez trag na putu ka hranilistu ili kaljuzistu ali sada to nije moguce jer sada i pratilac treba da sedi na istoj ceki kao i lovac. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 11.01.2014. 22:30
|

Admin

|
Kolega kada te stignu godine i ti ćeš biti ljubomoran na mlađe . Po meni čista ljubomora. A švaba mu obrisao dane mladosti iz glave.
|
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 11.01.2014. 22:31
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Hteo bih samo da pitam ko je ovim odstreljenim krmačama stavio markice , zar ne bi trebalo sastaviti izveštaj o lovu, gde i ko će lagati?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
| |
|
|
| Planinko011 |
Objavljen 11.01.2014. 22:40
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Kolega kada te stignu godine i ti ćeš biti ljubomoran na mlađe .  Po meni čista ljubomora. A švaba mu obrisao dane mladosti iz glave. 
Ma iskreno meni je bilo zao kad sam cuo problematiku i htedoh da ga sledeci vikend povedem na jednu od moje tri ceke na koju bi mogao da se popne i ima siguran pucanj na prase od 50tak kg (valjda ne bi pucao na krmacu ako ga zamolim ko coveka ) ali nam te nedelje i obustavise lov. Mozda sledece godine dok bude toplije i ne bude ga zezala reuma. |
| |
|
|
| Planinko011 |
Objavljen 11.01.2014. 22:59
|

Lovčina

|
Eh da, cujem kako ce se u mom LU sprovesti akcija izgradnje dovoljnog broja ceka u sledece tri godine da kada lovci dodju po dozvolu za lov uvek dobiju drugi broj ceke i tu love. Idealno za one koji ne znaju sta je svez trag od svinje, ne zele da obilaze loviste skoro svaki dan u toku nedelje, primamljuju divljac na razne nacine nego lepo odu od zene, odsede i kazu kako eto nije bio dan i nije bilo srece i posle prde po par kafica i glume lovacke filozofe i eticare. U ravnicarskom lovistu gde se lovi docekom samo tezak rad i besomucno obilazenje terena i uspeh je zagarantovan. U godinama kada to nisam radio svirao sam u frulicu a kada sam odvojio vremena i novca za gorivo divno sam se provodio a samo ove jeseni nisam hteo tri vikenda da pucam na prasad vec sam cekao vepra ili nazime i docekao. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 11.01.2014. 23:02
|

Admin

|
Možda onda nećeš ni prasad više videti.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 11.01.2014. 23:10
|

Admin

|
PEZ kaže:
Hteo bih samo da pitam ko je ovim odstreljenim krmačama stavio markice , zar ne bi trebalo sastaviti izveštaj o lovu, gde i ko će lagati?
I ja bih to voleo znati.
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 12.01.2014. 14:28
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Možda se oglase učesnici te hajke u Uzdinu pa nam daju neki "odgovor" o održanoj hajci i odstreljenim krmačama
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| nidzamotocross |
Objavljen 12.01.2014. 16:09
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
StefanFilipovic kaže:
Zanima me gde me je kolega Nidza to mene upoznao, posto ja njega nikad u zivotu nisam vido..
Stefane, znam te i mnogo bolje nego što misliš. Ali srećom na vreme sam se udaljio iz tvog, a i društva koje ima veze sa tobom. Ušestvovao sam (slušao) u priči gde, ne da si preterao, nego brate... 
Slobodan sam na P.P. nemoj da me dodaješ na facebook, jer tamo prihvatam samo prijatelje.
Planinom gazim u prazno jer se svinje kreću tamo gde nam je zabranjen lov. Da hoću, mogu da odstrelim još sutra, ali ne želim, poštujem svoje LU, svoje drugove, svoj grad, zakon a sa tim i Srbiju. Ne moram ništa da odstrelim, ali meni je druže čist obraz i savest. I sa tim mogu da se pohvalim na bilo kom forumu, nema veze što sam praznog ranca došao kući.
Da lažeš, to smo već videli, tako da me poštedi molim te tvojih priča, i ne pokušavaj da demantuješ Gedžu sada, jer je čovek odlično objasnio sve na vrlo lep i kulturan način.
A što se tiče toga da pozovem ostale, zovem ih zato što su svi ti ljudi željni da vide DS, nikada mi nije bilo u cilju da sam ili sa jednim ili sa dve kolege sam lovim svinje, prvo što se kosi sa zakonom, drugo što pre svinjećeg mesa, više cenim svoje drugove. Bilo je tu razdvojenih grupa, ali sada kada nema svinja, postali smo jedna veća grupa, jer to je jedini način da vidimo svinju za sezonu. Dovoljno si pametan da ukapiraš da što više ljudi, to je manje mesa. Što je u tvom slučaju obrnuto.
I na kraju što se tiče kerova, ja nemam na nameru da lažem, i tih 150 metara za mog kera i mene je dovoljno, ali to je istina i nema ni potrebe da lažem. Ovi ovde su me već dobro upoznali i videli koliko vredim. Ne moraš da im objašnjavam.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.01.2014. 17:15
|

Admin

|
Stefane postavio sam ti par pitanja ali izbegavaš odgovore.
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_160363
|
| |
|
|
| StefanFilipovic |
Objavljen 12.01.2014. 17:30
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 31.12.2010. 00:15
|
Daki ponovi pitanje?
Stefan Filipovic
|
| |
|
|
| StefanFilipovic |
Objavljen 12.01.2014. 17:37
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 31.12.2010. 00:15
|
Daki ponovi pitanje? Nidzo mozes ti da gazis planinom jos sto godina, treba nesto i znati o lovu a ne samo gaziti. Ne razumem zasto sam ja tebi neprijatelj kad te ne znam, niti sam te nekad uzeo u usta. Sta ti toliko imas protiv mene, i sta sam ja to tebi ucinnio? U mom drustvu nemozes da budes jer mi ne prihvatamo takve zavidnike i podmuklice, a prijatelja imam vise nego ti dlaka na glavi. Posto kazes da znas sve o meni a ustvari sad prvi put vidim da postojis, to samo dokazuje gde sam ja a gde ti? O.o Lovac si jednu godinu i vec bi da drzis predavanja hahaha... Kani me se vise, nemoj da me prozivas ako imas nesto reci mi u lice kad hoces i gde. Ne morate da mi brisete objave, ovo je moja zadnja poruka na ovom forumu, vidi se da ste na istom navou kao i ovaj omaleni "lovac". Nastavite da se bavite mojim zivotom mozda i nesto nacucite o lovu. Dobar pogled
Stefan Filipovic
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 12.01.2014. 17:38
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Stefane, niko tebe ne mrzi, ali mnogi od nas mrze ono što ti predstavljaš, i način na koji ti, i takvi kao ti, doživljavate lov....
A o tome što misliš da "imaš prijatelja" kao neko dlaka ..... mlad si, vreme će te demantovati!!!
A da si bezobrazan, to jesi.....alal vera!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| -ANUBIS- |
Objavljen 12.01.2014. 17:46
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
  |