Kradja kerova-kako se boriti?
|
BojanKG |
Objavljen 22.02.2011. 15:24
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
Ja bi to samo fik i gotovo
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.02.2011. 15:29
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Po mom mišljenju da protiv lopova je džaba staviti ogrlicu , jednostavno skinuće je i okačiti na neki kamion pa ti prati |
|
|
|
aca |
Objavljen 22.02.2011. 16:16
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
nmg da verujem alex trebao si da ga umlatis sa lopatom.da se meni desilo tako nesto ranio bih ga u nogu ili ruku da se opameti sta ce on u mojoj avliji |
|
|
|
kelt |
Objavljen 22.02.2011. 18:25
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
treba imati uvek u pripravnosti neki patron napunjen krupnom soli, da ne boli
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 22.02.2011. 18:31
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Iskustva su razlicita i slazem se sa svima vama u raznim situacijama treba ovo treba ono ali svi mi znamo kad bude doslo do kradje i nestanka pasa badava sve jer psa nama pa nema,neko bude bolje srece a neko bas nikakve ali sta je tu je.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.02.2011. 07:48
|

Admin

|
Poštovane moje kolege čitam komentare koji su puni emocija ni sam ne znam kako bih postupio ali dosta komentara nisu dobri , svaki fizički napad ili pucanje pa makar i sa morskom solju rezultirao bi krivičnom prijavom što automatski povlači za sobom oduzimanje oružija što svakako nije cilj, ali mislim da je trebalo zvati još nekoga u pomoć da bude što više svedoka, eventualno ga fotografisati sa dobro vidljivom pozadinom uzeti podatke i tek tada ga pustiti. To je pametan predlog. ( iako bi ga ja gadno izmastiljavio i izlomio pa odvukao podalje kuće zvao najboljeg druga i seo kući i kartao---alibi) |
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.02.2011. 08:28
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ove upise koji sadrže reakcije tipa upucavanja solju (ja bih dodao da sam čuo priče da postoji i recept sa biberom u zrnu, ili ljuta paprika, tzv. patrona 'paprikara', mada pretpostavljam da bi možda kombinacija sva 3 sastojka mogla biti najefikasnija), dakle, te reakcije smatram kao figurativne opise ljutnje, kad neko zatekne lopova u svom dovorištu, oko svog kera. Ne mislim da bi neko zaista potegao pušku ili pretukao nekog, a da posle, ne daj Bože,dovede sebe u situaciju da odgovara za nanošenje telesnih povreda nekoj budali. Mslm, ako se lopov baš oklizne na koru od banane, ko mu kriv, što ne gleda gde ide, a naročito u tudjem dvorištu, gde vlasnik svakodnevno baca kore od banane, na koje se pošteni lopovi više puta okliznu. Ili, da mi udje u dvorište, pa stane na grablje, pa ga držalja opauči. Šta se koga tiče kako ja držim grablje u mom dvorištu?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 23.02.2011. 08:56
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
E to je realnost kod nas ,zbog baraba i lopova čas posla zaradiš prijavu a samim tim ode i oružje.
I ja razmišljam kao i svi vi. Ali svaka situacija je za sebe a i svi mi nismo istog kova.
MRZIM LOPOVEEEEEEE
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.02.2011. 09:00
|

Moderator

|
konj je plemenita životinja, ali puno košta, i treba ga hraniti, timariti... mslm, banane su mnogo jeftinije, a ne zaostaju u efikasnosti. I uz to su vrlo zdrave. Mana im je što su samo za jednokratnu upotrebu.
A svaki domaćin ima u dvorištu grablje, kao višenamensku alatku. A držalja od grablji ume nezgodno da zvekne, ako su grablje položene na zemlju, pa neoprezni pošteni lopov stane na njih, držalja odskače u vis i kao po pravilu pogadja u nos!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slobodan |
Objavljen 23.02.2011. 10:05
|

Mlađi član

Upisa: 15
Pristupio: 29.06.2009. 18:29
|
Lepa i poučna priča imenjaka Slobodana ,možda bi valjalo objaviti i van foruma.Pozdrav.B)
Srem,Srem,Srem........
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 23.02.2011. 11:19
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
evo jedne interesantne price desilo se 198? i neke bio sam klinjo imali smo kratkodlakog nemca po imenu Adas ,pas kakog bi svaki lovac pozeleo da ima, posle jednog lovnog dana u toku noci pas je nestao,tada je imao oko 5 -6 godina, sve moguce smo probali i pokusali, raspitivali se molili nudili nagradu samo dabi dobili ikakvu informaciju o psu i nista o psu ni traga ni glasa tako smo izgubili svaku nadu, u medjuvremenu smo nabavili drugog ,medjutim posle nesto vise od godinu i po dana ja i moj deda smo radili nesto ispred dedine kovacnicei zaculismo cvilenje veroveli ili ne to je bio Adas koji je puzeci prilazio i cvilio pokojni deda ga viknuo po imenu a Adasje potrcao i dedi skocio na prsa neznase ko je vise plako ja ili deda, ljudi zamislite da se vratio kuci posle dodino i po dana neverovatno,Adas je uginuo 1992 g. imao je 14 godina
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.02.2011. 14:40
|

Admin

|
Kada lovcu ukradu psa bude jako besan a kada ga sam mora napustiti onda kako kažu boli duša |
|
|
|
aca |
Objavljen 23.02.2011. 17:03
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
jeste daki i mene je bolela kada su moj dzeki i rex zauvek napustili |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.02.2011. 07:59
|

Admin

|
Moram vam ispričati jednu priču iako nije vezana za krađu nego za rastanak. Ratne 91. godine u augustu mesecu poslao sam ženu i sina vojnim konvojem u izbeglištvo, Ostao sam sam sa svojom Akom terijerkom kod kuće, vreme nesigurno puca se na sve strane posebno noću, preko puta moje kuće na parkingu neprijatelj noću pretovara oružije u automobile i razvozi po gradu ,sve stavili granje sa lišćem preko tablica da se ne prepoznaju, kao za inat moju terijerku ne mogu da smirim osetila i čula neobičnu aktivnost u blizini i ne zatvara usta besno laje bez prestanka. To veče bilo je poslednje provedeno u mojoj kući.Vojska nije odreagovala na obaveštenje o oružiju, pa sam sa bratom odlučio da odem bliže kasarni. Aka je ostala u kući, ostavili smo vrata od podruma otvorena pa smo njoj i bratovoj terijerki namestili mesto za spavanje u podrumu i ispod strehe postavili dve kante od jupola da može i kiša da ih puni, zaključasmo kapiju i kroz noć u neizvesnost hoćemo li stići živi do kasarne.Terijerke su ostale u kući . Skoro 4 meseca kasnije još su trajale ulične borbe prilazim kući vidim sva izrešetana od gelera i kuršuma, kapija razvaljena utrčavam oprezno polako kroz kuću koja je opljačkana i u neredu, silazim do podruma prazno ni leša ni kostura ni tragova.Nastavljamo oprezno niz ulicu sve čekajući kada će snajperista zapucati , mani se malo teđe kretati još se nisam oporavio od ranjavanja, posmatramo raskrsnicu prst na obaraču iščekivanje, pogledam na sred raskrsnice moj mali tomos automatik,izgubio sam opreznost polako pognut dožem do njega kad odjednom preteće režanje, pogledam pored tomosa leži moja Aka čuva motor nije me prepoznala pa sve naborala usta i reži,zovnem je ono tišina, ne reaguje ,odjednom verovatno je vetar doneomoj miris do nje skoči i počne trčati u krug oko mene vrišteći kao kad goni svinju,zvuk mi para uši naviru sećanja , opreznost nestala,stojim pomalo pognuto zbog rane na stomaku ne mogu se uspraviti, suze polako naviru ne mogu ih zaustaviti, ruke vise niz telo nemoćan da ih podignem pazim samo da mi snajper ne ispadne. Čučnem ,Aka mi skoči u krilo ,poče da me liže i uporedo bukvalno vrišti od sreće , meni se grlo steglo ne mogu da reč izustim. Čučim milujem je i plačem, ja ratnik tri puta ranjavan, komanovao jedinicom a sada se rasplakao . Brišem suze rukavom sećanja na moje najbliže kojih više nema naviru.Teška tišina me odjednom vrati u stvarnost , Aka drži moju podlakticu zubima kao da se boji da ću je ponovo ostaviti među rafalima i eksplozijama.Ustajem drugari dotrčavaju do mene na oprezu su odvlače me u zaklon iza zgrade, jednostavno nisam bio u stanju da komandujem ,a na svu sreću nije ni trebalo. Sakrivam oči sve gledam u stranu promrmljam nešto zovnem psa i onako pognut krenem prema praznoj kući. Moja Aka preživela je pakao rata trčkala je pored mene sve skačući odjedno potrči uzme komad drveta i donese mi da pokaže da nije zaboravila.Vreme tog 17.Novembra tmurno. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.02.2011. 08:32
|

Moderator

|
Uuu jbt., Daki, naterao si mi knedlu u grlo, dok sam čitao. Nisi mi ovo pričao ranije!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 24.02.2011. 08:45
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Knedlu i to veliku  |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 26.02.2011. 13:29
|

Lovčina

|
ovo moram da napisem i objavim
mome kolegi lovcu a i rodjak mi ji Milan Stjepanovic pre pet dana je izveo svoju kuju barakusu *KOJE SE OSTENILA PRE JEDAN MESECA*na teren da se malo istrce ,posto je to gonic ode malo dublje u teren posle nekih pola sata zacu se pucanj ,moj rodjo pocne da doziva kuju ali nista posle nekoliko sati pretrage nadje svoju kuju ubijenu,
naravno sekcija se skupi i u potragu za pociniocem odprilike su nasli ko je pucao ,nebih sad sa detaljima dok se ne utvrdi sto posto, ali mogu reci da se radi o grupi lovaca iz susedne sekcije
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 15:41
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Šta reći na ovo, sem da se upitamo gde je tu ljudskost, etka, i na kraju lovačka solidarnost i poštovanje. Ode sve do vraga izgleda, sramno da sramnije ne može biti, ko hajdučija iz zasede, ko da se ne vidi šta je plemenit pas. Šta da očekujemo od drugih kada sami sebi takve gadosti radimo, ko da je važno da li je pas iz druge sekcije il iz amerike, nije to čopor pasa da pravi štetu, svaki lovački pas ima svog gospodara, pa i ako zaluta trba mu dati mogućnost da pronađe svog gazdu, a ako to ne uspe onda neka mu bog uzme život.
Bilo bi lepo da susedna sekcija pronađe krivca i da ga primereno kazni, ko je ubio prvi put ubiće i drugi, treći sve dok se ne dogodi još veće zlo.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 26.02.2011. 15:56
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
slavko75 kaže:
ovo moram da napisem i objavim
mome kolegi lovcu a i rodjak mi ji Milan Stjepanovic pre pet dana je izveo svoju kuju barakusu *KOJE SE OSTENILA PRE JEDAN MESECA*na teren da se malo istrce ,posto je to gonic ode malo dublje u teren posle nekih pola sata zacu se pucanj ,moj rodjo pocne da doziva kuju ali nista posle nekoliko sati pretrage nadje svoju kuju ubijenu,
naravno sekcija se skupi i u potragu za pociniocem odprilike su nasli ko je pucao ,nebih sad sa detaljima dok se ne utvrdi sto posto, ali mogu reci da se radi o grupi lovaca iz susedne sekcije
Stvarno sraman cin je ucinio taj lovac
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 26.02.2011. 16:02
|

Lovčina

|
ovaj put idemo do kraja da isteramo delo na videlo ,vise se ne ustrucavamo nidpred cim ,najverovatnije se radi o grupi lovaca u pitanju su muslimani koji su dali pusku nekom momku koji i nije lovac pa je pucao to su jos nezvanicne informacije,ali ako bude istinito bice cupavo
UZIVAM U LOVU 
|
|
|