Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
aca81
 Lalo kako se to svira u qrcu iz tvoje prve recenice u poslednjem postu...Hmmm
DOBAR POGLED

Lala
 Tu veštinu svirke su usavršili ovi iz ministarstva i LSS, moraćeš njih da pitaš kako se svira, a možda ti i note daju, da vežbaš Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca81
 Ma svi cemo mi da sviramo po njihovim notamaSmeko
DOBAR POGLED

sumadinac
 Nemoze nam niko nista Veselo znate li onu pesmu ima jedna krcma u planini Veselo Veselo Veselo Veselo
STOLE

aca81
 Da smo blize narucio bih ti tu pesmu za rodjendan,znas onako kao u dobra stara vremena pa da zajedno slusamo na tranzistoruVeseloovakomi ne hvata oko ni pesme ni narucioceChut
DOBAR POGLED

Lala
 Evo, počele su svinjarije oko sprovodjenja novog zakona o lovstvu!

Pre par nedelja sam napisao kako je LS Vojvodine podelio lovne karte za ovu godinu, za svoje članove, i to sam istakao kao primer dobrog rada.
Ali, ne lezi vraže!!! Dodjem danas kući sa posla, a u sandučetu pismo od mog LU, gde kaže (citiram): 'Po odluci resornog Ministarstva, svaki lovac je OBAVEZAN da podnese zahtev za novu lovnu kartu.
Za članove LU krajnji rok za podnošene zahteva je 20.07.2010.
PREMA TOME, VEĆ PODELJENE LOVNE KARTE ZA 2010. GODINU BIĆE POVUČENE, I BIĆE DODELJENE NOVE LOVNE KARTE!
Obaveza člana je da sekretaru svog LD, LIČNO DOSTAVI FOTOKOPIJU DIPLOME O POLOŽENOM LOVAČKOM ISPITU I DA TOM PRILIKOM POPUNI ZAHTEV ZA NOVU LOVNU KARTU.
Podnošenje zahteva je nedeljom (11. i 18. jul), od 10 do 12 sati.
Upozoravamo da je rok jako kratak, te da lovac koji nije podneo zahtev neće dobiti novu lovnu kartu za 2010. godinu, i da neće moći loviti ove lovne sezone.'

SJAJNO!!! Mene baš zanimaju neke stvari:

- kako će Ministarstvo stići da obradi podatke, i da odobri izdavanje lovnih karata, od 20. jula do 31. jula, a lov na prepelice počinje 01. avgusta?
- kako će naši mudraci iz LSS uspeti da odštampaju i distribuiraju lovne karte za sve lovce, za ukupno 10 dana, i kako misle da otvore sezonu na prepelice, ako uopšte misle?
- šta će uraditi lovci koji su na godišnjem odmoru (juli mesec je), i ne stignu da podnesu novi zahtev?
- kako će stari lovci, sa stažom od 30-40 godina, za deset dana uspeti da nabave kopiju diplome (pošto se kladim da nemaju pojma gde im je orginal), i kako će stići da na vreme predaju zahtev za novu lovnu kartu?
- kako će lovnu kartu dobiti lovci, koji polože lovački ispit, u toku jula meseca (na pamet mi pada Cvele, koji polaže 09.07.)?
- šta je sa odstrelima na DS i srndaća, koji su se desili u zadnjih par meseci, jel ta lovna karta onda važila, a sada ne važi?

Ima još puno nejasnih stvari, suština je, da se neko gadno igra sa strpljenjem i živcima lovaca! Šta ako taj glupi administrativni posao ne bude obavljen do 01. avgusta, kao što neće biti obavljen, jer je objektivno nemoguće sve to skupiti, obraditi, odštampati, dostaviti LU i podeliti lovcima? Da ne misle možda da nam zabrane da otvorimo sezonu?
Sve ovo mi sad miriše na ujdurmu nadležnih, da ovakvim i slinim fazonima pokušavaju da naprečac smanje broj aktivnih lovaca, a samim tim i odstrel divljači, pre nego što ponude lovišta u zakup tajkunima!!! Daj Bože da grešim, i da 'crtam djavola'...
U svakom slučaju, ovo je teška svinjarija nadležnih u ministarstvu, a još gora brljotina našeg premudrog rukovodstva LSS, koje nije u stanju da iz svog centralnog registra lovaca dostavi tražene podatke ovim mudroserima iz ministarstva! Pa kojeg očina postoji onda LSS, ako se mora ponovo po matičnim LU formirati evidencija lovaca i podaci o položenim lovačkim ispitima, ako svaki pojedini lovac mora da opet dokazuje da je lovac???
ŠTA SE OVO VIŠE RADI OVDE, nanu vam naninu hohštaplersku????!!!!???? Da neko (NEKO) tri nedelje pre početka lova, jednostavno proglasi već podeljene lovne karte nevažećim, da izminira početak lova, da vuče za nos sve lovce koji su pošteno izmirili sve svoje obaveze???? Pa ne radi se ovde o 100 ili 200 ljudi (i onda bi to bila svinjarija); ovde se radi o preko 80 hiljada ljudi, lovaca!!!!!

Lovac Stari
 Neznam dali sam vec naveo moj slucaj ovde ili nisam nije ni bitno.

Bas tako sam morao da uradim da bih dobio lovnu kartu.

Kopija diplome kao validan dokaz o polozenom ispitu.
Kopija licne karte sa maticnim brojem.
I na kraju da popunim zahtev radi izdavanja kartice.
Dobar pogled.

Boban
 Neznam sta da ti kazem Rodjo,to je bas bezveze pa oni nisu normalni
samo se izmislju.
Pa jer nisu mogli da sacekaju do sledece izdavanje lovnih karti pa da na tenane to odrade.Katastrofa$aAa

Lala
 Stari, razlika izmedju tebe i mene je da sam ja već dobio lovnu kartu za 2010. godinu pre dva meseca, i sad je idioti proglasili nevažećom!!! Kakav cirkus je nastao, ovo se odnosi na celu Vojvodinu, na sva LU!!! Podelili nam lovne karte, pa sad puj-pike ne važi!!!! S R A N J E V E L I K O!!!

Boban
 Ja i neznam gde mi je diploma davno sam polagao ispit.Confused

Lala
 Da ne mislite da pričam bezveze, evo slike lovne karte za 2010. godinu. Na njoj piše da važi od 01.04.2010. do 31.03.2011. godine, i zaštićena je hologramom.
E, tako eto izgleda lovna karta koja ne važi!!! Hajde sad, Lalo, i ostale kolege lovci iz Vojvodine, pravac fotokopirnica, pa onda u matično LU, pa traži ponovo lovnu kartu, koju već imaš!
Pade mi na pamet sada, koliko je moglo, recimo, fazančića da se kupi za ovaj trošak oko ponovnog izdavanja lovne karte? Pa svako LU je moglo barem 500 fazanskih pilića da ubaci dodatno u lovište, umesto što se kecamo sa administracijom!!!
S R A M O T A!!!
Lala priložio:
dsci0026.jpg

Sniper Hunter
 Sve to sto je naveo kolega Stari fotokopiranja i ostalo i ja sam uradio u maju i dobio lovnu kartu a sta sad?????????????????????????Sad

Lala
 Sniper, ovo što sam napisao se odnosi na lovce sa teritorije Vojvodine! Mi smo prvo dobili lovne karte preko Lovačkog Saveza Vojvodine, a sad nam mrsimudi iz ministarstva proglasili te lovne karte nevažećim.
Ne znam šta je sa lovnim kartama koje su izdate lovcima koji nisu članovi vojvodjanskih LU. Mislim da vama važe lovne karte.

Sniper Hunter
  Lalo Garantujem da ce i ovi U Beogradu da zaseru isto Angry

aca81
 Kad oni neznaju sta ce i prave takve svinjarije kako ocekuju od lovaca bolji odnos Hmmm
DOBAR POGLED

Jank
 Lalo!
ako je tačno ovo što pripovedaš a nema razloga da ti ne verujemo, NAJEBALI smo. Neznam šta se priča u mom LU ali nadam se za vikend da ću saznati...
U svakom slučaju, birokratija je čudo....je..m im mater....Diskusija
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Ja citirao dopis koji sam dobio od svog LU, i pokazao da imam lovnu kartu, koja sad, nečijom odlukom, NE VAŽI!
Ko je šta zabrljao, i kako misli da izvede ovu celu operaciju, nemam pojma. A da je napravljeno debelo sranje, napravljeno je. Ko je član nekog LU u Vojvodini, neka proveri kod sekretara svog LU, šta se dešava sa lovnim kartama. 

sumadinac
 Kod mene je isto stanje samo sto nedaju lovne karte bez diplome insistiraju na diplome ako nema traze 500 dinara da uplate da bi poslali iz saveza duplikat diplome.
STOLE

aca81
 Bio sam prisutan kada su danas davali potvrde bez dinara koji su polagali pre devedeseteSmile a da ih ima na spisku
DOBAR POGLED

sumadinac
 Nesto sam nacu da isti problem bice i kod nas ne samo kod vas LALO pocelo je da se suska, videcu ovih dana sta ce bi ti.Toje mozda sada da ministarstvo uzme novac a ne savez jer su izracunali koliko ce savez uzeti para pa zasto oni kada mozemo mi(ministarstvo) toje stara parola.Confused
STOLE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,941 posete www.srbijalov.com