Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački psi Mešanci

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački psi Mešanci
huntinggirl1
 kada se dve priznate rase pasa ukrste, štene je bastard, a sa bastardima nije dozvoljen lov, razlog jednostavan, nema rodovnik,

inače takve kombinacije mogu da daju super lovnog psa.

kriva cevka
 a sta ja da vam kazem,kupio nlt od lika platio koliko trazio dobio papire sve regularno,kad je stene poraslo imao sam sta i da vidim,nije cist terijer.sad cuva kucu,a moj deda ga nebi prodao ni za koje pare.!Glavu o zid

bela
 ljudi moramo prizati da retko ko od nas nije imao ili nema (čast izuzecima) nekog mešanca ovakvog ili onakvog ili čak možda i čistog bez papira ''lovili smo'' ali je gotovo sa tim.
Pas lovac ali papiri suPravilozato samo pametno (ovo je ipak srbija)!Jaooo
vižlan i terier

huntinggirl1
 pravi kinolog nema mešanca, garant,
ja sam ipak za novi zakon i njegova pravila,
neka se neko ne naljuti, ali ja ovako mislim, a mešanci za kućnog ljubimca svakako

lovdzij@
 Mozda nisu dozvoljeni u lovu i mozda su ruzni po izgledu i ma sta rekli o melezima,ja znam i tvdim samo jednu stvar,to su odlicni radnici na terenu i sa takvim kerom je zagarantovan dobar lovVeseloE sad sto zakon nalaze nesto drugo,a mi ga moramo ispostovati,to je nesto drugoAngry

Lala
 Ljudi, da se razumemo: ako hoćemo da negujemo rase, pa i našu rasu srpskog goniča, onda nema šta da pominjemo mešance i korišćenje u lovu, pa sve da su sami doktori za DS! Korišćenje mešanaca je siguran put za zatiranje rasnih pasa, i degradaciju lovstva. Apsolutno podržavam zakonsku zabranu korišćenja mešanaca u lovu! Nije argument za korišćenje mešanaca, to što jedan pas od hiljadu dobro radi u lovištu.
Smešno mi je da čujem, kad neko piše kako nema para za štene rasnog psa. A smeo bih da se kladim, da posle svakog lova sedne u kafanu i popije piće ili dva, a da ne pominjem roštilje ili kotliće. Pa lepo, malo manje u kafanu, i posle par meseci, uštedi se za štene.
Ima jedna dobra rečenica, poučna: kad neko nešto neće, uvek nadje razlog zašto, a kad neko nešto hoće, uvek nadje način kako!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 U potpunosti se slazem sa Lalom,sve ja razumem koi su dobri lovci i mesanci jer sam i ja sam cuvao mesance i gonice godinama
ali zakon je takav i mi ga moramo postovati jer kazne su ogromne i bice gubitaka na terenu da nekazem ono drugo.$aAa

lovdzij@
 Zakon je zakontU.aTako se nismo nikad vezivali u autu,pa sad se vezem jos u garaziAngryAngry

Boban
 Ovaj ima opasan pogled kao da markira DS.

lovdzij@
 Zeca kolega,zeca.Taj je doktorirao u lovu na zecaVeselo

Boban
 Odlicno,svaka cast.
Kad ce slika od tog balkanceta.

lovdzij@
 Neka jos neki dan,dok malo stasa.Da mu prva slika budeB)

duskov
 forsirati samo rasne kerove jeste isto kao favorizovati samo odredjene ljude. A to vec niko nema pravo. Ugrozavamo ljudska prava. A ja ponekad mnogo vise vjerujem nekim kerovima nego nekim ljudima. Pa neka su i mjesanci, ako ih volis i ako su dobri ili najbolji-oni su isto toliko vrijedni kao oni rasni. Po vazecoj teoriji trebalo bi pobacati svu vanbracnu djecu. Ne braco moja, ona vrede kao i ona kuci, ili moguce jos i vise. Dijelite i ljude na one dobre ili lose tako i kerove... SVe ostalo je rasna teorija. A sa njom se nikako ne slazem. Ovako ugrozavamo kereca prava.

Lala
 Duskov, ovo što si napisao (poredjenje vanbračne dece sa psima mešancima, i poredjenje ljudi i ljudskih prava sa psima), je po mom mišljenju, bez uvrede, tako velika glupost i budalaština, da ne mogu da verujem šta čitam!
Drži mešance koliko hoćeš, imaj puno dvorište, volim ih i ja, sve pse, ali u lov ne može! Nema toga nigde, pa ni u Srbiji neće moći.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

lovdzij@
 Kako gde,kolegaBye
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

slavko75
 duskov ni meni se ta vasa teorija uporedjivanje pasa i ljudi bes u potpunosti nesvidja,volim ja pse i rasne i mesance. Onda bi to bilo otprilike ovako ja sam obican radnik nemam visoku skolu pa odvedem zenu nekom magistru ili doktoru da je ukrstim mozda ispadne neki magistar . Toliko od mene za lov nisu
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

zeljkox
 Zamislite u lovu osobu koja uopste ne poseduje licnu kartu pa tako ni oruzani list ni polozen lovacki ispit. To su ti mesanci o kojima ovde neki pricaju..
Ako vec neko zeli da uporedi ljude i kerove...

Problem nisu mesanci vec lovacki psi koji nisu ocenjeni i koji nemaju polozen IUO. Zbog tih kerova propada lovna kinologija i opada kvalitet samih pasa. Takvi stenci se nabavljaju ili za dz ili za jako male pare i svako moze da ih priusti. Kasnije napari, podeli stence i tako u krug.
To je skoro i ne resiv problem.
Niko nece da da 300-400-1000eura za stene kada moze od kolege za dz da nabavi i da mu pri tom niko ne brani da tog kera koristi u lovu.

Kad problemi u lovnoj kinologiji dodju na listu prioriteta u lovstvu, mastacemo o lovackim kerovima kao sto danas neki mastaju o lovistima punim divljaci.

Milorad
 Licno posedujem mesanca baraka i balkanca,star je godinu ipo dana i sve je bolji i bolji...
mada licno nisam za mesanje rasa (da mi deca budu crni ili kosooki TRT)

slavko75
 nije stvar u tome dali radi ili ne ,vec ti psi nemaju nikakvu liniju nisu estetski lepi i velika vecina ti stenaca sto dodje na svet (99%) zavrse na ulici nece ih niko ,onda nastaje problem pasa lutalica ,zeleni i sto cuda
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Milorad
 slazem se da treba naci meru izmedju funkcionalnosti i estetike u lovu...ako nista bar na parenje mozemo da utice u velikoj meri

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,994,737 posete www.srbijalov.com