Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
|
peda |
Objavljen 17.02.2011. 14:27
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Na ovo nemam šta dodati  |
|
|
|
charuga |
Objavljen 17.02.2011. 15:07
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
mihailo kaže:
Treba li da postoji savez kao krovna organizacija lovaca?
Treba.
Pomenuste decentralizaciju tj regionalizaciju,osnivanje regionalnih saveza koji bi učinili saradnju između LU i saveza kvalitetnijom.Ovo je samo još jedan od načina kako savez seče granu na kojoj sedi.Formira se još glomaznija organizacija koja će kao takva biti veoma statična,organizacija u kojoj će doći do sukoba interesa.
Čemu poduplavanje nečega što već postoji?
Informisanje članstva je stvar unutrašnje organizacije LU.
naravno,u LSS treba da dođe "gazda",lupi šakom o sto i kaze DOSTA JE BILO.
ove posmenjivati komplet..lepo sam pisao pre mesec,dva..suspenduje se sledeća lovna,izbori na svim nivoima,postaviti kvalitetne stručnjake,na poslovima komercijale zaposliti menadzere i eto i para i LSS
za primer a ne da nam se sprdaju u svetu zbog nekih koji ne znaju srndaća da ocene...
..............
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 17.02.2011. 18:17
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
E da ova centrala ima uru i moskvič bi bio najbolji auto!
Al pošto rukovodeći organi od preduzeće nemaju uru onda je ovako kako jeste. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.02.2011. 18:29
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Mihailo, jesi li mislio na 'rukovodetji organi od preduzetje'?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.02.2011. 18:35
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Jedno su na?e lepe ?elje drugo je stvarnost, konaeno glas razuma od strane Mihaila upravo to nas eeka manje vi?e, a mi formirajuai regionalne saveze promeniaemo zakone i uredbe. Sme?no. Niko nikome ne brani da osnuje ili se uelani u 100 saveza to je ustavom garantovano pravo al ustav nije rekao da ae to dr?ava da plaaa, svaka tura piaa u kafani mora da se plati dok gazda ne easti sumnjam da ae u ovom slueaju lovaca gazda razdre?iti kesu. Pre nego se krene u bilo koji posao prvo se izanalizira tr?i?te a tek onda krene sa sprovo?enjem, u ovom slueaju mi lovci radimo obrnuto, treba da platimo ne?to za ?ta niko ne zna ni na ?ta ae da izgleda a i ?ta ae da radi na kraju ni eemu ae zapravo da slu?i. |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 17.02.2011. 18:36
|

Veteran

|
Jesam Lalo
Treba ih suspenzovati trajno jer izgleda da razmišljaju urom a ura poznaje samo jednu.........................................
Izvinjavam se svima čije je ime ura |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.02.2011. 18:44
|

Moderator

|
Pa vidite ovako: svaki savez, koji se osniva i postoji, košta. Košta poslovanje, koštaju zaposleni, prave se troškovi... Treba jako dobro izvagati, da ne bude posle 'skuplja pita nego tepsija'. Valjda ljudi znaju šta rade, da ne bude da se upuštaju u priču a da nisu dobro izračunali odnos trošak/dobit za lovstvo. A još je gore, ako se nešto pravi samo iz inata.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.02.2011. 19:09
|

Lovčina

|
Sumnjam da se ikad ne?to pravilo iz inata, de?avalo se do du?e, al obieno se stvari rade iz koristi, normalno uvejeno u srebrn staniol ko nekad eokolada, neko ae da ima east da razmota a neko privilegiju da kusa. |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 17.02.2011. 19:14
|

Veteran

|
lovna karta je centralni dokument preko kojeg je savez primoravao na članstvo,država zaobilazi savez i izdaje,naplaćuje sama prema modelu iz obaveštenja.Savez da bi zadržao ulogu nudi distribuciju po ceni od 00,0rsd.
Vidite kako lako srušiti jednu organizaciju koja je pritom nesposobna da se prilagodi vremenu.
Sada neka zabrljaju sa obaveznim osiguranjem lovaca i gotovi su.
Kada dođe do osiguravanja fonda divljači od strane lu ili drugog zakupca eto i osiguranja lovaca preko lu,gubi savez ponovo.
Šta onda očekivati od regionalnih saveza,koja će njihova uloga biti kada se krovna organizacija ruši.
Čitajte zakon i videćete kakav je lanac |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.02.2011. 19:21
|

Moderator

|
Mihailo, koliko sam ja shvatio, nema više kolektivnog osiguranja lovaca. Ispravi me ako grešim, iz zapisnika koji su objavljeni na sajtu LSS, iz diskusija, ja sam tako shvatio.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.02.2011. 19:55
|

Lovčina

|
Za?to ne bi bilo, ima sigurno ali oni u to neae da ulaze jer ne znaju ni koliko ae lovaca biti na kraju elanovi LSS.
Nemam ni?ta dodati sem pre nego neko poene da raspravlja treba da proeita zakon i vidi kako to zakonodavac nala?e. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.02.2011. 19:58
|

Moderator

|
Mislio sam da nema kolektivno osiguranje lovaca preko LSS. Kažem, ako sam pogrešno shvatio diskusiju iz zapisnika sa sednica UO LSS, ispravite me. Slabo mi radi mozak večeras, zaista.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Ivca |
Objavljen 17.02.2011. 20:12
|

Mlađi član

Upisa: 38
Pristupio: 10.02.2009. 19:23
|
charuga kaže:
mihailo kaže:
Treba li da postoji savez kao krovna organizacija lovaca?
Treba.
Pomenuste decentralizaciju tj regionalizaciju,osnivanje regionalnih saveza koji bi učinili saradnju između LU i saveza kvalitetnijom.Ovo je samo još jedan od načina kako savez seče granu na kojoj sedi.Formira se još glomaznija organizacija koja će kao takva biti veoma statična,organizacija u kojoj će doći do sukoba interesa.
Čemu poduplavanje nečega što već postoji?
Informisanje članstva je stvar unutrašnje organizacije LU.
naravno,u LSS treba da dođe "gazda",lupi šakom o sto i kaze DOSTA JE BILO.
ove posmenjivati komplet..lepo sam pisao pre mesec,dva..suspenduje se sledeća lovna,izbori na svim nivoima,postaviti kvalitetne stručnjake,na poslovima komercijale zaposliti menadzere i eto i para i LSS
za primer a ne da nam se sprdaju u svetu zbog nekih koji ne znaju srndaća da ocene...
Charuga svaka cast. Ovo bi zaista trebalo odavno da se desi. Stvoriti jedistven i stabilan LSS. I to kao jedini savez. Takav savez bi i mogao da pregovara sa drzavom a ne ovo danas sto imamo. Formirati LSSumadija kao treci savez je mozda velika greska pogotovo u ovoj krizi koja nas se desila. Sve ujediniti kao jedan savez dovesti PISMENE i strucne ljude na celu. Koji bi mogli cak i drzavi da se suprostave. Pa drzavu valda i mi sacinjavamo. Onda se pitam gde su nasi interesi ili su to samo u pitanju interesi tih ljudi koji upravljaju DRZAVOM. |
|
|
|
Igor |
Objavljen 17.02.2011. 20:15
|

Moderator

Upisa: 264
Pristupio: 05.02.2009. 20:16
|
Ljudi pa jos nam to treba Sumadiski savez, pa ce onda i Negotinski, Niski itd. i dokle ce to da ide. Po vasim upisima se vidi da svi razmisljamo slicno neko kaze zasto da ne neko odakle para za odrzavanje saveza, mislim da je Charuga bas lepo to opisao svatite da se nas danasnji LOVAC sveo na minimum kad je doslo vreme kupovine municije na komad a mi pricamo jos o troskovima novih saveza. Odakle???????
Iskreno receno ja nisam za formiranje novih saveza a to sta ce biti sa LSV neka odluce sami (najbolje resenje sa dogovorom lovaca iz Vojvodine a ne sam LSV da odlucuje)
tu ce biti ona stara '' kad moze oni mozemo i mi '' nov auto za savez ali ne Jugo, sponzorstvo manifestacija i raznih putovanja izjednacenje plate pa opet ono ODAKLE????
Ako stvarno imamo toliko strucnih ljudi u Srbiji sto se tice lovstva a ovi sadasnji ne valjaju ajde da ih promenimo ako ne mogu oni sami da se prilagode lovcima.
Sto puta sam rekao i za lovacke novine '' lovac '' zasto se one uopste i stampaju kad je arhiva zastarela par meseci a nista ne pise o odlukama saveza i novim zakonima ako se ne varam taj lovac koji je to trebao da objavi nije ni prosledjen ( ako gresim ispravite me). Zasto nemamo jedan savez koji ce da donosi odlike glasanjem lovaca pojedinacno pa ce onda svako lovacko udruzenje ako gazduje dobro i radi zarad dobiti lovaca ubediti lovce kako da glasaju za pojedine zakone.
Videli ste i sami kavi su upisi nasil ljudi koji vode savez dosta vise sa tim nebulozama, menjanjem prozora i popravljanjem grejanja zasto to mi sad moramo da placamo u najvecoj krizi.
Lovci ujedinite se i razmisljajte mudro.
Budi svoj, samo svoj........
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 17.02.2011. 20:18
|

Veteran

|
Usvojili su da osigurava Takovo osiguranje.
Pogledaj zapisnik sa četvrte sednice UO LSS od 03.11.2010,tačku 6
Vrlo zanimljiva diskusija koja govori sve od A do Š
Lalo, borimo se i diskutujemo hoćemo bolje al nemože bre, nedaju,dobro sam napisao u jednom postu oni nas vide kao 1 dinar(ona kovana novčanica) i ništa više.Mislim da ćeš se složiti kada pročitaš diskusiju pojedinaca. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 17.02.2011. 20:22
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Charuga, Admin podržavam vaše mišljenje u potpunosti, ova godina je po meni prelomna za mnoge od nas, i netreba se dati i predati stvaranju dodatnih troškova i jednom lovcu sa naših prostora... za mene lično svako razjedinjavanje vodi stvaranju većeg broja moćnika i težoj kontroli, a opet ta čvrsta centralizacija u Beogradu koja zanemaruje svu ostalu Srbiju, ni to nije rešenje.. mora se dovesti sveža nekorumpirana, a u isto vreme dovoljno stručna i edukaciji podložna krv..samo tako se može napred!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.02.2011. 20:30
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Nisam za usitnjavanje na manje lovačke saveze. Jedan jak i visokostručan LS potpuno reorganizovan sa novim ljudima koji bi primenili neke nove evropske standarde, koji bi napravili jednu dobru organizaciju koja bi bila kadar da se nosi sa nagomilanim problemima i koja bi predstavljala i zastupala interese lovaca pred državom. Nemoramo mi da izmišljamo toplu vodu, valjda imamo dovoljno kompetentnih stručnjaka iz oblasti lovstva, koji bi znali da opravdaju ukazano poverenje i kiji bi mogli dostojno da nas prezentuju...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 17.02.2011. 20:34
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
mihailo kaže:
Usvojili su da osigurava Takovo osiguranje.
Pogledaj zapisnik sa četvrte sednice UO LSS od 03.11.2010,tačku 6
Vrlo zanimljiva diskusija koja govori sve od A do Š
Lalo, borimo se i diskutujemo hoćemo bolje al nemože bre, nedaju,dobro sam napisao u jednom postu oni nas vide kao 1 dinar(ona kovana novčanica) i ništa više.Mislim da ćeš se složiti kada pročitaš diskusiju pojedinaca.
Vidi diskusiju!
http://www.srbija...rowstart=0

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 17.02.2011. 20:40
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ja sam misljenja da je bolje pokusati preurediti sadasnji postojeci savez dovodjenjem novih ljudi i strucnjaka nego osnovati neke tamo nove saveze jer cemo opet mi to da osetimo po dzepu a kako je pocelo ako dodje do osipanja clanstva kako ce biti onima sto su ostali,ove godine i nekako ali sledeca ....morace i savez da shvati jednom da ih mi hranimo lovci a ne neke donacije i da je krajnje vreme da prestanu da se ponasaju prema nama lovcima kao da smo krave muzare pa vozi misko u nedogled oni zive od nas a ne mi od njih
|
|
|
|
peda |
Objavljen 17.02.2011. 20:44
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Deco moja , ko je Vas poznavao, smrt mu neće teško pasti, bejahu reči jednog našeg glumca u dobro poznatome filmu. Nama veći neprijatelji nisu potrebni od nas samih i film se nastavlja. Na kraju će se povući crta, svako će trnovit put da gazi za sebe, a ponajmanje će biti smeha sa ionako sve manjim brojem lovaca. Šta će nama država kad većina mladih ljudi traži put da ode preko, mada srcem u Srbiji, a znoju preko "bare" čeka dan da dodje u rodni kraj, ali koliko vidim ne u ovakvom lovu kao do sada , već lakoj komercijali. Ovi srpski seljaci među kojima i ja, koji ovde živimo, to sebi nećemo moći da priuštimo. Najgore što se sve događa kako je neko gore zamislio, a mi to nemoćno posmatramo. |
|
|