Kako je protekao današnji lov?
|
aca |
Objavljen 05.12.2010. 21:59
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
limune moras da smanjis sliku do 290 kb.pozdrav i laku noc,sutra cu ispricati kako je protekao danasnji lov posto sada nisam u mogucnosti.bice i par slika |
|
|
|
Jank |
Objavljen 05.12.2010. 22:12
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Limun kaže:
Evo konačno da postavim i ja neke sličice iz ovogodišnjeg lova. Ova prva je sa gostima iz Prijepolja.
Limune kolega koji čuči u teget majci sa prugama je moj drug iz studentskih dana, onda kada je vaša grupa prošle zime bila kod njih u Prijepolju baš mi se javljao i pozvao sledeće godine t.j. ove zime da i ja gostujem kod nji na DS. Ako sa ne varam to je Mijo.....B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 05.12.2010. 22:33
|

Lovčina

|
Evo i mene sa današnjim izveštajem: Pre par dana naš upravni odbor je doneo odluku da danas bude poslednji dan lova na zeca. Naše dve grupe su se spojile bolje reći srele na doručku kod "Mikijine kolibe" posle uspešnog lova, ukupno nas je bilo 12 lovaca i do tad oko 11 sati svi smo namireni sa zecom, fazana je bilo upola manje. U povratku smo dopunili još dva petla tako da mogu reći pored dobrog doručka i dobrog druženja bio je i uspešan dan. Mada se proteklih lovnih dana osećao blagi deficit zečeva danas smo ih nalazili svuda, u oranju, u bagremarima, u strnjištima i visokim travama u malim šumicama i gustišu.Bilo je dosta i promašaja ali dosta zečeva se izvlačilo ispred nedisciplinovanih kerova. Sve u svemu Zbirno gledano bar kolika su moja saznanja bilo je oko 50 posto manje zečeva nego proteklih godina ali dosta je i ostalo za sledeću sezonu. Lov je završen ispred lokalnog fudbalskog kluba i prostorija Predsednika i uprave fudbalskog kluba. Tu su momci volonteri radili na ulepšavanju ulaza u pomenuti klob pa su nas lovce počastili pivom, sokom i kako je bilo zanimljivo i veselo kada složno rade lovci i fudbaleri da vam ne pričam....
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 05.12.2010. 23:34
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Mislim da će sad da uspe sa ovim slikama iz Nove Crnje. Tu je i moj dragi prijatelj Browningbar
Probaj ponovo
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 00:05
|

Lovčina

|
Ala me nešto j@b@ sa ovim slikama!

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 06.12.2010. 00:09
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Koliko vidim uspesan lovni dan Cestitke B) i ako mozes opisi nam malo daj pricuB)
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.12.2010. 07:06
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
LImun, sunce ti ljubim, šta je ovo? Koliko je to zečeva tamo izginulo? Koliko lovaca je lovio?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.12.2010. 07:54
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lalo nemoj tako o jučerašnjem lovu, pa napravismo toliku kilometražu sa sve nekoliko kila blata na svakoj čizmi da sam potrošio pola onog holesterola kojeg imam viška a i tvoj šećer se smanjio. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.12.2010. 08:05
|

Moderator

|
DakiNS, ma super smo se proveli! 
Moraću da ti uzvratim poziv u goste, na istom terenu , da ponovo 'uživamo', a i zdravstveno da se rehabilitujemo malo. Treba stvari gledati sa vedrije strane, jel tako? Još da nam je kiša pala, pa da 'uživanje' bude kompletno... Sve smo imali: i blato, i da nema divljači, i mokrog i izbodenog kera od bodlji, i nalivenih čizama (Mile), i mokrih drva za vatru, pa smo jeli skoro sirove ražnjiće, samo da je još neki pljusak ljuljnuo, gde bi nam bio kraj?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 09:21
|

Lovčina

|
Lalo bilo nas je 60 lovljeno je potkovicom u tri duži kako oni kažu i izgimulo je malo preko 60 zečeva. A inače imaju ga kao skakavaca i za prodaju.

Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 09:26
|

Lovčina

|
Milutin Ignjatović Browningbar

Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 09:38
|

Lovčina

|
Tu sam i ja sa našim domaćinom Lacijom Siladjijem i mojim prijateljima

Khalil Gibran
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 09:52
|

Lovčina

|
Ko hoće da zna kako se gazduje lovištem treba da ode u Novu Crnju. Izuzetno lovište,disciplinovani lovci i odličan lovnik Ištvan Siladji!

Khalil Gibran
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 06.12.2010. 11:00
|

Lovčina

|
Limun kaže:
Milutin Ignjatović Browningbar
U sunce ti kalaisano, ovaj moj imenjak ih nasložio kao drva, i kod nas ima zečeva ali ne ovoliko, Ko ih je ovoliko sačuvao svaka mu čast....Limune EXTRA....
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.12.2010. 11:16
|

Moderator

|
Limun, poznat mi je taj deo Banata, lovio sam tamo. Stvarno imaju i zeca i fazana kao drva, a i da su disciplinovani, jesu! Meni lično malo smeta njihov stav prema učlanjenju lovaca koji nisu meštani, ali možda ih je izmedju ostalog, baš taj stav poštedeo rasturanja lovišta. Svaka čast na gazdovanju.
Jedino ne znam kako će funkcionisati po novim propisima, kad budu morali da daju garanciju za fond divljači, i da plate 10% za odstrel. Inače, tamo su uglavnom mala LD, sa malim brojem članova, koliko je meni poznato, i ne baš prebogatim ljudima. Kako će oni izdržati nove namete, nemam pojma.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 06.12.2010. 13:37
|

Lovčina

|
Lalo ako se ne varam oni gazduju sa oko 3500ha lovne povrsine ima ih oko 40 u LD. A kod mene kao sto sam negde već napisao na 2000ha nas 180. Toliko o stavu oko učlanjenja novih članova. Oni uspevaju da zavrse sav posao oko prihrane divljači,akcija i svega ostalog što ih sleduje i to bez pogovora,a o podmladkarima da i ne govorim ima bre da se 'polome' samo da bi se dokazali i da bi jednog dana mogli da postanu lovci. Ove moje nemožeš ni puškom da nateraš da izvrše svoje obaveze,a podmladkari sve neki tatini sinovi (čast izuzecima) čim stignu za lov odmah 'petometka' pa udri! Ma evo već sam se iznervirao!

Khalil Gibran
|
|
|
|
bela |
Objavljen 06.12.2010. 14:28
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
nije samo nova crnja takva sa lovištem, naši drugovi iz banatskog dvora su isto tako dobro gazdovali lovištem .i imaju zečeva na izvoz i narano i ostale divljači koja su kod njih zastupljeni.
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.12.2010. 15:56
|

Moderator

|
Poštujem i pozdravljam, naravno, vredne ljude i dobre domaćine u lovištu. Moje pitanje je bilo, kako misle da izdrže sa svim novim troškovima? Neće moći, siguran sam. Pa će morati da se udružuju sa nekim susedima. A novom organizacijom lovstva, prestaju da postoje LD kao samostalni subjekt, sa svojim žiro računom, postaju samo sekcija u okviru svog LU, sa znatno smanjenim ovlašćenjima. Moraće da primaju nove članove, da bi uopšte opstali, jer im novi članovi donose članarinu. Da budem malo jasniji, na prostom primeru: što bi bilo lepo, da ja i mojih 10 drugara, dobijemo jedno 2000 ha, i kažemo nećemo da primimo nikog, sami mi lovimo. Lepo, ali neostvarivo! To je moglo, dok je lovište DOBIJANO za džabe, a i divljač u lovištu takodje. Sad se plaća, jasno je da npr. 40 lovaca ne može da skupi pare ni za 10% naknade za odstrel, a kamoli nešto drugo.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
aca |
Objavljen 06.12.2010. 18:31
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
e ovako jucerasnji lov je sasvim ok prosao na kako sam ja mislio da ce da bude.posto je sneg padao dan pre lova,mislio sam da nece da bude toliko divljaci.doslo jutro krenusmo mi sa kerovima i kolegama.posle pola sata moj breton staje u marku vuce i ja ga vratim nazad posto nijedan lovac nece da stane da gadja u divljac samnom posto ja nemogu da lovim jos sam podmladak.posle 1 minuta petao matorac izlace od drugog kolege koji ga promasuje i drugi lovci su bili dole kao neka mala kotlina petao odjednom pade kao strujom ubiven.posle moj ker opet staje u marku posle opet jednog minuta skoci nesto ali dole neznam sta je bilo samo znam da se izvuklo.posle jos jedna marka i opet necemo mi da predjemo teren da isteramo divljac nego nastavljamo dalje.posle dorucka krenusmo dalje.moj ker opet markira ali koke i to dve iz neke njive sa ostrugom i trnjem.pregazili smo mesta na koje bi samo fazan mogao da bude ali nije ga bilo .i tako da ne duzim dalje posto posle nista nije bilo.evo malo podataka.nas 13 sa 9 kerova 3 fazana i 0 zeceva.mada je ovo bila najbolja nedelja do sada.imam neke slike da postavim ali posto usb nije kod mene najverovatnije cu sutra da okacim od mojih pomocnika.pozdrav |
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 06.12.2010. 21:43
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Dobar je to lov bio Limune, dobra hrana, dobro pice, pa i ono vece zena u Kastelu kod Tice, pa drug Pista!
Uh!
A secas li se kako je lepo bilo dan pre na cekama kad smo bili!?
Da te podsetim, bilo je minus (-) beskonacno, pingvini padaju u nesvest koliko je bilo hladno!
Kolega i imenjace Jank ja sam lovac koji se napucao tog dana ali i propisno (obrukao) ispromasivao!
Pravo u centar!

|
|
|