Zemo lepo pises samo se nemoj vise hvaliti izbruka celu krajinu I opet nisi ispricao kako si ulovio prvog fazana jer si u prici sve ispromasivao
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
ja sam za sat i pol vremena ispucao preostalih 26 metaka na fazane kojih je bilo kao u priči, a kolege su mi na kraju dale dva komada, jer ja nisam opet NITI JEDNOG POGODIO, ALI JE ZATO BILO PRELEPO I NEZABORAVNO!!!!
Jebe te taj broj 26!
Tako si i na prepelice imao 1 od 26 metaka, ali me onda čudi kako nisi pogodio više fazana...ipak su oni malo veći?
Ili si u međuvremenu usavršio tehniku pucanja?
Sad bi garant pogodio bar jednog od 26 metaka!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mislim, da je posle ove priče, i posle onog pucanja na prepelicu, Zoki zaslužio mašnicu, u trajno vlasništvo!!!! A od mene, pride, jedan poziv za lov, ako budemo imali pripravnike, da im Zoki pokaže kako se ne puca!!! Nek momci nauče nešto
DakiNS kaže:
Zemo lepo pises samo se nemoj vise hvaliti izbruka celu krajinu I opet nisi ispricao kako si ulovio prvog fazana jer si u prici sve ispromasivao
Ma zemo on ni ne poleti još dobro ja sam obe cjevine ispraznio, zato sam i promašivao,jer kad on "prne" meni bilo udara koda je slon iskočio, a ne fazan!!!...nije se tu nišanilo, već samo uperi tamo i nadaj se da će pasti .....a prvog sam ulovio već nekoliko dana posle u jednom organizovanom lovu na fazana i zeca gde se išlo sve po redu i gde je bilo baš sve kako treba!!! Kroz celi Ilok sam ga nosio na visku, a on pružio repinu sve para asfalt sa njime!! Niko mi nije bio ravan tog dana!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ovoj dvojici administratorskih provokatora neću ni da odgovaram!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Zoki, ne moraš da trošiš ceo redenik džebane za jednog fazana, daću ti ja fazana, za pola redenika, uštedećeš, čoveče!!! Taman da drugu polovinu redenika utrošiš na glinene, malo da vežbaš!
Zorane, bar si dovoljno iskren da podelis takvo iskustvo sa ostalima...
Imao sam slicnu situaciju, kada su kod mene u lovu fazana gostovali drugari iz jednog planinskog lovista, pre toga su oni mene lepo ispostovali i ugostili celu moju ekipu, cak sam imao priliku i da odstrelim vepra! Izrazili su zelju da love fazana, jer te divljaci kod njih nema... Organizovali smo lov, a fazana bilo bas bas, medjutim bilo je tesko pogoditi! U pocetku sam pustao goste da pucaju, ali kada sam video da malo teze padaju, resio sam da pomognem i zapucam, a gosta isprepadam cestitkama nakon oborenog fazana! Svi srecni i zadovoljni ;)
Kada smo vec kod fazana da vam ispricam jedn pricicu.Elem negde januar 92 jos nismo oformili lovacka drustva a islo mi se u lov , zovem jednog drugara, drugog treceg niko nemoze da ide pa tako uranismo sin i ja ,on klinac od 12 godina a meni stalo da i on lovi, ne usudjujem se da mu dam sacmaru, karabin mu tezak i dosetim se dacu mu da nosi malu Beretu 22 lr, jer inace nece hteti da ide sa mnom .Otisli u loviste sve sam birao gde cemo jer ne smes svuda zbog mina ni da ides ,nasao lokaciju i put pod noge , Sin obukao neku maskirnu uniformu sto mu je zena sasila od satorskog krila hoda pored mene oci razrogacene sve misli sada ce da nesto izleti, vodili smo dva psa gordon i engleskog setera taj englez zivotinja od psa naumoran sirov, temperament i volja kao deset drugih pasa i bas taj pas je sinov kako je to on rekao, sve onako po propisu stvorenom u njegovoj glavi dok tako idemo on mi saopstava pravila , znaci ako njegov pas digne divljac ne smem ja da pucam nego samo on, hladno obrazi mu se zarumeneli u ruci stiska beretu kao da ima neke sanse da nesto pogodi, limitirao sam mu pucanje na jedan okvir,bilo je vec negde oko 10 sati kad odlucismo da predahnemo i normalno napravimo lovacki dorucak, jeste ratno doba nema ni slanine ni kobasice za na razanj, ali ima mesni narezak sta cete nema se , umesto hleba ono kamenje iz suvog vojnickog obroka sto ga zovu dvopek, zapalismom vatru nabili svako po jedan narezak na stap, cvrci masnoca na vatri sto se cedi iz nareska, onaj kamen od dvopeka ne mozes ni nabiti na stap da ga probas zagrejati , ali bilo bi i pozeljnije da ga kvasimo da se malo omeksa , u svakom slucaju pojedosmo to onako u slast, kod jedne bare proteze se pojas trske krenusmo tuda odjednom njegov englez udari marku gordonka sekundira, Srdjan je bio na par koraka, odjednom se klinjo zaleti pravo u trsku , kad ono reponja lupa krilima cuje se kao da helikopter leti ,vidim dize pistolj a nema sanse da pogodi , podizem i ja pusku oba pucnja slise se u jedan fazan pade i poce da se koprca , sin podize pistolj , nanisani i opali vidim blizu ali ipak promasio, utom njegov englez dodje do fazana i aportira ga sinu, oci kao krofne sve se usjajile, od zime i ponosa sav je rumen u licu a meni puno srce ubedjen je da ga je pogodio, uze fazana i onako lovacki ga okaci na visak , samo problem je u tome sto je on mali pa se fazancina vise vuce po zemlji nego sto visi. par metara dalje digose se jos dva komada koje oborih, lepo bice supice fazanske da malo zamenimo konzerve iz neke ratne rezerve iz 52 godine, dadoh sinu pusku da nosi a ja cu kao loviti sa beretom, odjednom u povretku psi markirase , odmah pridjem sin i uputim ga kako da se ponasa i kada da puca, dize se opet petao mali podize pusku i skide ga onako skolski, e sto sam tada tek bio ponosan na njega, kerovi aportirase , mi okiceni krenusmo kuci kad mali rece * Kada dodjemo kuci reci istinu mami da sam ja dva pogodio isto kao i ti*, nasmejah se i da nije tako ja bih slagao i svejedno rekao da je i on ulovio.Kada dodjosmo kuci nagovorim ga da nas dvojica cerupamo fazane, kada smo prvog ocerupali kaze mali kako to Tajo ja pucao dva puta a ima cetiri rupe? Jednostavno odgovaram ima dve ulazne rane i dve izlazne , bio je zadovoljan odgovorom, a ja okrenem glavu da ne vidi da se smejem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
canis to je bilo nekad, a sad je malo bolje!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
E posle ove moram i ja jednu da ispricam neko ce posumnjati u istinitost al nema veze.Bilo je to ,ja sad ko neki čiča kad se seca ratnih godina ,mislim 87 proslog veka za mladje,mi smo vec bili momcici pred punoletstvo i tad se znalo letnji raspust ako nema slabih ocena u usmerenom pravac baba i deda na selu.To u to vreme i nije bilo da kazem lose svakakvi se skupimo u selu i glavana atrakcija je seoska zadruga tj. prodavnica i danju pa sve do kasno nocu jbg to je bilo i mesto okupljanja.Jednog kasnog avgustovskog oblacnog dana sedimo na klupama ispred prodavnice,koja se nalazila nekako u centru sela a kako su tesni sokaci pa jos i isprepletani sve se cuje ko sta radi u dvoristu a i 90% toga se i vidi.Moj neki dalji stric resio da pece rakiju.Tu je vec cela skalamerija a kod nas u selu zna se kad se pece nova pije se stara a ko jos pije sam,drustvo mu pravi prvi komsija počivši deda Beli .E sad taj moj pocivsi stric je u to vreme imao nekih 40 god.a prvi komsija je bio u "ono" vreme partizan i u partiji pa samim tim i po partijskoj duznosti lovac,a stric je bio malo opusteniji lovac plati jednu ratu pa ostalo ce vidimo malo se slepa malo proseta i kad nije lov ali se o tome cuti,jer je njegov sin vojno lice a kao takav s obzirom da je juznjak doneo i neku m 48 sad odakle mu manje je bitno al da se nadje moz nemci napadnu opet il se bugari vrate al nema veze tu je.Ali ne lezi vraze mlada rakija vri u kazanu a stara u stomaku i glavi pocese od lova pa se pokačiše ko je bolji strelac kaze stric:ma sta ti ono ovo ja sam 3 god spavao u vojsci s m 48 to mi je sraslo u ruku evo sad mogu da skinem svraku na "rid" a to je nekih mozda 200m od njegovog dvorista,ali stari partizan se ne da:ma sta 3 god ja sam s njom proso pola Jugoslavije za 5 god sta ti si bio u pelene kad sam ja nosi o pusku i ti ces da mi nesto pricas pa ima da skinem vrapca na "rid",al rakija ne miruje ni u buretu,a kamo li u glavi.Skoci stric i ulete u podrum,za trenutak izlazi i razmotava iz nekog starog čaršava m 48 ko nova ,veli: e sad cemo da vidimo na pusku pa pucaj,odgovara deda: ti pucaj tvoja je.Vitla stric onom puskom trazi neku "metu"a mi pred prodavnicom zalezemo ko u film pusti pijane budale pobice nas umesto svrake i vrabaca.Jednog momenta gleda u nebo i kaze:jel vidis onog orla sto kruzi?,mi svi zinuli u nebo a od orla samo tacka na medju oblacnim nebom.Kaze deda Beli :vidim,ma de vidi mi momci ga jedva registujemo al nema veze .Podize stric pusku i kao nisani,kakvo crno nisanjenje vitla onom puskom ko da je barjaktar momenat traje mozda 2 minuta tisina ko na sahovskom turniru, BOOM da kazem posteno jos se ponekad cimnem kad se setim kad je opalio.Zamalo smo zalegli pod klupu,kaze stric:jesi vido kako sam ga pogodio!,veli deda :jes sve si ga pogodio.Niko vise ni ne gleda nebo jer rasprava tek počinje,kad odjenom nasred puta izmedju prodavnice i stričevog dvorista TRAS pade orao samo tako,jao ljudi kad smo mi prasnuli u smeh pa to ni holivud ne moze da rezira znači plakanje od smeha.Sad mislim da se deda Beli u momentu otreznio,a stric zamalo nije slogirao od srece,"i koje sad vidis li kako se gadja?!od tog momenta se od galame i smeha vi se nistanije čulo al nema ni veze prica je ta pa ko je kako prihvati al sto se mene tiče nikad neću zaboraviti to i pricaću svima kad se pocnu nabedjivati ko je bolji strelac.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?