Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
slavko75

zoranp kaže:
Ovo je po meni idelana srndać za odstrel, u svom vrhuncu i sa lepim rogovljem koje teško da će dogodine imatiHmmm!! Možda grešim, ali ajde da se malo edukujemo, pa bi volio i vaše mišljenje da pročitam!!??

http://youtu.be/L...

uff kako nije dobar odlican ,rogovi prelepi prednji parosci dugacki,mada su osali mozda trebali biti malo duzi ,nista drugo nego PRELEPI
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

nenadx
 Odlicno za razmenu misljenjaB)Evo reci cu svoje misljenje uz par ograda.Prvo snimak mi koci,pa nemogu najbolje da zapazim pokrete.Ovo zbog procene starosti po ponasanju.Ipak ukratko.Po drzanju tela i ponasanju nikako nije star,cak deluje kao dozrevajuci.Po rogovlju...Prednji parozak veoma dug(odlika onih koji mogu da nabiju jos poena..)ali nisko postavljen,pa ako nije nasledna osobina oblika,moze da navede na neku dodatnu prihranu...Sa druge strane gornja polovina rogovlja mi deluje da nema masu za mladog pa...da nedavim.Ja bih ga ostavio za dogodine,da se vidi,sta bi ispalo od njega,pa makar i pogresio.Ovo uz ogradu jer bi se morala poznavati ta populacija.
Dobar pogodak

slavko75
 tesko je sad odrediti starost, snimak je sacinjen iz dva dana na prvom delu ne hramlje a na drugom hramlje verovatno se povredio neverujem da je starost upitanju a koliko sam mogao primetiti na snimku levi rog muje dosta masivniji .kao sto kaze nenad mozdabi vredelo rizikovati
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

urosVA

slavko75 kaže:
e ovakvi rogovi da izrastu pa tek onda odstreliti a ne u bastu

http://youtu.be/b...

Koliko li kosta odstrel ovakvog primerka (trofeja)???Verovatno je cena prava sitnica...Frown
Harmonika Kolce

nemeza

zoranp kaže:

slavko75 kaže:

..uuuuuuuuu..Frown Slaviša onaj prvi na snimku vala ima se sa čim ponositi!!! ..prelepo rogovlje i pravilan osmerac, a ne oni namešteni svetski prvaci degenerici!!!tU.a

Zoki nije osmerac već deveterac ali prelep B). Pozdrav. Bye

zoranp
 Nemeza ako sam ja dobro video snimljena su dva srndaća, prvi pravilan osmerac i drugi nepravilni! Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp

slavko75 kaže:
tesko je sad odrediti starost, snimak je sacinjen iz dva dana na prvom delu ne hramlje a na drugom hramlje verovatno se povredio neverujem da je starost upitanju a koliko sam mogao primetiti na snimku levi rog muje dosta masivniji .kao sto kaze nenad mozdabi vredelo rizikovati

Ja mislim da bi bilo dosta "stručnjaka" koji bi ga već pri prvom pogledu i još kad bi ga videli da hramlje, odmah "zaveli" pod sanitarni odstrel !Cry..ko šiša društvo i da se naplati dobar trofej, kad se može kolegi srediti za "mule" ili naplatiti na blatobranu, po specijalnom popustu za taj dan lova!!BesanBesan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

strahinja

slavko75 kaže:

Prelepi rogovi,e ovako nesto treba imatu svakom lovistu... Pozdrav

darkon
 Ovaj sa ovim velikim prednjim paroškom je stvarno lep.
Imao sam prilike da posmatram jednog sličnog njemu, sa prelepim rogovljem i sa neverovatnim prednjim paroškom, ali nisam imao kameru kod sebe, pa ga ne snimih.

Na ovom drugom snimku videh jednog deveterca i jednog deseterca, a o njima ne treba trošiti reči, jer se sve vidi.

Što se baste tiče, kod mene je velika većina srndaća očistila rogovlje. Samo jednog srndaća sam ovih dana video u basti, a radilo se o jednogodišnjem vilašu.

nenadx
 E sta li sam ja gledaoLupa
Dobar pogodak

petar
 [xhide]Kod nas u Banatu je prosle godine jedan broj lovackih udruzenja ukljucujuci i nase po individualnom dogovoru samostalno pomerio pocetak sezone na 16 maj. Pre svega zbog ciscenja rogovlja, jer je i prosla zima bila izuzetno duga, a posle toga zbog vrlo niskog rastinja na njivama i davanja sanse divljaci, koja bez rastinja nema gde da se sakrije (da napomenem lovcima iz Srbije ako me nisu razumeli da u vecini Banatskih lovista nema ni s od sume, sve su obradive povrsine). Tako da smo imali sutacije da dolazi turista u lov u junu, ili julu mesecu, ponekad, mada bilo je naravno i onih ranijih u maju...B) Za ovu sezonu ne znam, nisam se jos cuo oko toga sa ovim nasim rukovodiocima, ali ni ne zurim, za mene sezona pocinje od 1. maja, nisam turista, ne jurim jake trofeje, lovim skarta i cekam da rastinje poraste, da Banatska divljac ima gde da se sakrije od mene...B)[/xhide]
Just like old times!

olah56
 U našem LU lovili Špaci 5 grla neznam još vrednost trofeja.
Zasad toliko pozdrav.

nemeza

zoranp kaže:
Nemeza ako sam ja dobro video snimljena su dva srndaća, prvi pravilan osmerac i drugi nepravilni! Confused

Zoki mislio sam na onog iz posta 593 kojeg je postavio slavko 75, na levom rogu ima pet parožak.
Pozdrav. Bye

zoranp

nemeza kaže:

zoranp kaže:

Zoki mislio sam na onog iz posta 593 kojeg je postavio slavko 75, na levom rogu ima pet parožak.
Pozdrav. Bye

Jest kolega u pravu si sad sam tek video parožak na levoj grani sa unutrašnje strane!! Svaka čast na oštrini oka!!Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

iz 18
 i54.tinypic.com/xvpxz.jpg

arsa
 Ovo je neki momak sa asvalta??? Jako ,jako dobar!!!
lovac Joca i Luka srbijalov

petar
 [xhide]Skoro sam se cuo sa ovim nasima, kod nas je na samom pocetku sezone odstreljeno od strane turista prethodnih dana 4 grla, dva u srebru, a druga dva od 90-100 poena...B)[/xhide]
Just like old times!

Lovac Stari
 Nesto sa pocetka.
img684.imageshack.us/img684/6718/p1030013t.jpg
Nepravini sesterac, leva stangla u latinicnom V.
Dobar pogled.

alex
 Kolega bravo cestitam na odstrelu tog divnog Srndaca Bravo 2
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

arsa
 Kod mene pocinje lov na srndaca 15-og maja i ja ljudi nemogu da docekam taj dan. nas osamdesetak imamo za odstrel 44 grla a nadam se da sledece godine predjemo granicu od 50 komada. I to sve za lovce clanove udruzenja.

Lovac stari cestitam na odstrelu.
lovac Joca i Luka srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,783,605 posete www.srbijalov.com