Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
slavaplana
 Ma dobro je sto Strnad , Nesa i Zeremski nemaju mnogo do penzije , tu je sansa!!!!!HaHaHa

Sremac75
 "Probaću još jedared" HaHaHa
"....ti bre, padaš ko zreo čovek!"HaHaHa
"...ja dogodine sigurno prolazim..... tri profesora se penzionišu...."HaHaHa
"...meni ovde više nema života!"HaHaHa

A ovo ponovo!
[movie=youtube]MTapIQFVNK0[/movie]
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 'Ajd malo poluvreme...
Da se dodje do vazduha!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Mislim da je najtačnija definicija, da NIJE TAČNO da je drug Bajić PAO!
Tačnija je verzija, da on samo NIJE POLOŽIO!!!
A još tačnije je da ide na popravni! Ima nade!!!!
Da stvar bude još ozbiljnija, g.Bajić je čini mi se upravnik, tj. zadužen u savezu za istočnu lovnu OBLAST!!! A ne uspe da položi za licencu??

Kad sam ja studirao, jedan moj kolega je pre ispita obavezno u jednoj kafanici drmnuo par komada pelinkovca, da se ohrabri i razbije tremu, išlo je tako sve dok se jednom nije zabrojao... Grin

DakiNS
 E stvarno niste fer prema Pepeu , čovek je pod stresom , radno mesto pod upitnikom, finansije će se sigurno smanjiti, nije se proslavio ni kao kuvar ali je zato bio najjači kritičar kuvanja. Pa kada sagledate situaciju bolje mu je opravdanje nego Jaretu.Jaooo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zoranp
 ...pa ljudi nemojte tako...mlad je, ima nade, pa sve se da naučiti!!!...i ja sam iša na popravni iz matematike, a viđe me sad kolki sam...ROFLROFLROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS

zoranp kaže:
...pa ljudi nemojte tako...mlad je, ima nade, pa sve se da naučiti!!!...i ja sam iša na popravni iz matematike, a viđe me sad kolki sam...ROFLROFLROFL

Ma to zato Zoki što ti ena kuva a vidi njega kako je propao otkad sam kuvaHaHaHa

temudjin
 Lovacka kamora je posebna epizoda tzv. specijal u serijalu >Kako je lovstvo unisteno od idiota<

temudjin
 Molim administratore da promene naziv teme u Lovna kamora jer to odslikava realnost srpskog lovstva!
Podnaslov moze biti i uticaj kadrova Cenzurisano na unistavanju delatnosti
lovstva!

Bez politike, molim!
Srbijalov Admin Tim!*

Lala
 Pozdravljam ponovni dolazak na forum temudjina!
Realnost lovstva nije samo ovo oko komore... to je samo jedan segment.

A u slučaju 'Jare pao razred', jedna prilično tragikomična epizoda!
Pitam se, kada bi se malo ozbiljnije pogledalo po planskim dokumentima, i kada bi kontrola licenci bila malo detaljnija, koliko bi ljudi koji su radili planska dokumenta, prošlo slično kao Bajić?

Možemo mi terati šalu, i dobro je da se šalimo, nezgodno je kad ovakav spontani primer možda ukaže na mnogo ozbiljnije probleme, oko kojih nema šale.

DakiNS

temudjin kaže:
Lovacka kamora je posebna epizoda tzv. specijal u serijalu >Kako je lovstvo unisteno od idiota<

Kolega temudjine da li je naziv autobiografska epizoda ili svedočanstvo prošlosti ili "zaštićeni svedok"?Lovac 3

punisher
 Daki, to se sada populistički zove "Svedok saradnik".

Sremac75

temudjin kaže:
Molim administratore da promene naziv teme u Lovna kamora jer to odslikava realnost srpskog lovstva!
Podnaslov moze biti i uticaj kadrova Cenzurisano na unistavanju delatnosti
lovstva!

Dokle god neki, a posebno ona gospoda (a ranije drugovi) na rukovodećim mestima, budu lov doživljavali kao delatnost (verovatno svoju) nema nama običnima sreće!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

walter
 Lako je Temuđinu da se širi po forumu sada, kad nemora da polaže kod čika www.srbijalov.com/images/smiley/fox14.gif

Zanima me samo ko će da ispita predsednika Dr Milutina, verujem da ni on ne bi prošao bolje od Bajića, s tim što je on u prednosti jer ima i odgovore.

slavaplana kaže:

Ovo je jedinstvena prilikada se znanjem dodje do licene a ne preko kumova, prijatelja, profesora sa kojima se ide u lovi ili preko politickih stranaka!!

Dakle videli smo da kumovska veza ili nepomaže ili odmaže.
Ali ova politička i stranačka bogami postavlja ljude da sede na vrhu organizacije koja treba da dodeljuej licence, a pritom niko nije proverio njihovo znanje.

Prvo treba ispitati komisiju i članove UO a ponajviše predsednika komore. Siguran sam da ima stranih institucija koje imaju moućnost za to.

http://www.ecolss.com/predsednici_sav...saveza.htm

Ko laže taj možada postane predsenik LSS, ko krade imaće love, a ako ga uhvate u krađi neće robijati ako mu je rođak Walter (ili Čak Noris)

walter
 Zašto Temuđin, ne kaže ko je iz stručne službe Borisu ukrao naočrea pre 20 dana, pa čovek em nije mogao da uči em nije lepo pročitao pitanja na polaganju.;) itanje

Jel vi znate kolika se čeka na nove ćore (pregledi, optičari....), a koliko se tek plaća neki lep okvir.

Očekujem od Temuđina da da neki vid saopštenja otome na forumu, ili može da doda dopis kao prilog uz sledeći bilten.

Ko laže taj možada postane predsenik LSS, ko krade imaće love, a ako ga uhvate u krađi neće robijati ako mu je rođak Walter (ili Čak Noris)

Sremac75
 Eeee kada bi lice sa poternice (i tvog avatara) progovorilo...jaoooooo!Frown
PraviloPraviloPravilo
Palica

walter

Sremac75 kaže:
Eeee kada bi lice sa poternice (i tvog avatara) progovorilo...jaoooooo!Frown

Ne vredi zvao sam ga ja par puta da da izjavu, ali nikad nije kući!

011 8235xxx
TOZINO VOĆE xx, MLADENOVAC (VAROŠ)

POslaću ti ceo broj na pm ipak, da nepravim posla admin timu pa probaj ti koji put da ga zovneš, jer on nekoristi forum.

ROE
 A za moj prvi odgovor, pojasnicu malo sve ovo oko polaganja za licencu za pisanje planskih dokumenata...
Dakle, za razliku od lovocuvara, koji su imali prirucnik u formi kratkih pitanja i odgovora i koji ce na testu od sutra imati po 15 takvih pitanja, sa obavezom da odgovore na 8 za prolaz, planeri u lovstvu su, kako i treba, imali nesto tezi zadatak... Prvo, istina je da su imali ispitna pitanja, prirucnik od svega 30 strana, ali na osnovu toga je bilo nemoguce poloziti. Svaki kandidat je morao da procita ili prelista i Prirusnik za strucnu i lovocuvarsku sluzbu od prof. Drenica, kao i Zakon o divljaci i lovstvu. I to samo za deo ispita. Ostatak ispita, ili Dinamika populacije divljaci mogla je da se polozi samo ako se konsultuje i dodatna literatura, oblast Gazdovanje populacijama divljaci i sl.. Nakupi se tu i 500 strana koje treba da imas u glavi. A ako znamo i da je komisija znala da postavi i odredjena trik pitanja... Nije Boris Bajic kriv! Krivi su oni sto su ga uljuljkali u osecaj da je on najpametniji, da zna celu materiju bolje od drugih i da slobodno sme tako da se postavi na polaganju... Epilog znate...
Sto se tice polaganja za upravnike lovista, njih nece biti dok se ne donese Pravilnik o strucnoj sluzbi, sa kojim polaganje mora biti uskladjeno. Nesto poput situacije sa lovocuvarima. A zasto se to jos nije uradilo, mozda je i posebna tema...
Nadam se da nisam bio previse dosadan...

ROE
 I da, planeri su imali samo tri pitanja, ali su morali da odgovore tacno na sve! Kolega Bajic je SAMO "pao" na popravni, jer nije znao SAMO jedno pitanje, i to SAMO dinamiku razvoja populacije! Polozice on to, pisace on nama planska dokumenta...

Lala

ROE kaže:
Nakupi se tu i 500 strana koje treba da imas u glavi. A ako znamo i da je komisija znala da postavi i odredjena trik pitanja... Nije Boris Bajic kriv! Krivi su oni sto su ga uljuljkali u osecaj da je on najpametniji, da zna celu materiju bolje od drugih i da slobodno sme tako da se postavi na polaganju... Epilog znate...

Ne bih se ja baš složio sa ovim: prvo, nije B.Bajić nezreo klinac, pa da ga neko uljuljkuje. Drugo, ako je i dozvolio sebi da bude previše samouveren i ubedjen kako sve zna, to je opet samo njegov problem koji se sad iskazao. Treće, ako je problem samo u 500 strana koje se moraju znati, onda je to zaista minimum za jedan tako odgovoran posao planera - tim pre što je Bajiću bila poverena cela istočna oblast!
Kako kaže narod: 'sam pao, sam se ubio'! Ne sumnjam ja da će položiti on ispit za licencu jednog dana, ali ostaje činjenica, da nije znao jedno od pitanja, i to baš uskostručno! Na žalost B.Bajića, on nije neki drugi anoniman lovni radnik, nego je član stručne službe LSS - i samim tim je i medijski eksponiraniji, a obzirom na dužinu staža u izradi baš planskih dokumenata u lovstvu, on je poslednji koji je smeo sebi da dozvoli ovakav gaf!

Ja jedino mogu još da kažem, da je Zeremski ovim svojim radom u komisiji za polaganje, barem za mene, u ovom slučaju pokazao principijelnost, zajedno sa ostalim članovima komisije.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,127,329 posete www.srbijalov.com