17.06.2013. Diogenis Step-Haus Zoric je po treci put napario Deysi jer je njen vlasnik Slavisa Rundic izuzetno zadovoljan sa prethodna dva legla.
Milose jos nisam uzivo video Diogenisa, na slikama mi zaista izgleda prelepo. Svaka cast i na izboru priplodnjaka, video sam Djovinka uzivo ali ne i u polju, mada se tu sve zna :-), vrhunski priplodnjak, po mojim merilima.
Ja moram da se pohvalim da mi je Atina skotna sa Bestom del RS
Sale voleo bih da vidis uzivo Dixija i ovi putem te pozivam da budes moj gost.Sto se tice parenja dugo sam cekao takvog psa kao sto je Djovinko i ako bog da da sve bude kako trba mislim da ce mi nebo biti granica.
milos zoric kaže:
Sale voleo bih da vidis uzivo Dixija i ovi putem te pozivam da budes moj gost.Sto se tice parenja dugo sam cekao takvog psa kao sto je Djovinko i ako bog da da sve bude kako trba mislim da ce mi nebo biti granica.
Milose prihvatam poziv sa odusevljenjem, dogovoricemo se kada a mozda dogovorimo i parenje pod njim :-)!
Moj prijatelj Marko iz Markovca ima jedno odlicno leglo od Djovinka i njegove Kale ( clan reprezentacije u S.Hubertu u Francuskoj), fantastisticno radni kerovi, cuce se verovatno za njih. Meni je gdin Rade ponudio da biram sa kim cu da parim, gledao sam Besta par puta uzivo a i moj brat je imao odlicno leglo sa njim pa sam zato njega izabrao a i on sam kaze da daje frhunske radne kerove.
Bobane, Sale, Miloše, neka je sa srećom, pa da bude malih šampiona...
Ja pustao pse da se malo istrče, izabrao teren gde fazanke zbog konfiguracije terena neće da se zadržavaju u ovom periodu, a i zbog zaista prevelikog broja pasa lutalica, lisica i šakala, ali na moje iznenađenje pustim ja Bandita 15-ak minuta, i tamo se nađe po neka prepelica, a bio sam redovno na tom kraju, vodio pse na plivanje, nigde se jedna čula nije, ali izgleda došle ovih dana, pretpostavljam...
Našao se tu i jedan stari petao.
Inače, viđao sam prethodnih dana dok sam bio u raznim lovovima, fazančiće od veličine jarebice, pa do pilića, koji solidno lete, pa tereni gde je koncentracija fazana velika, treba da miruju.
Darkon lep ti je Bandit, kada bi ga uporedio sa Agom koja je razlika po tebi, naravno kada je rad u pitanju? Cini mi se da ova tvoja kombinacija Age I Gale AFD daje dobre radne pse, kakvi su po pitanju ostrine I karaktera?
Pozdrav!
Bicu bezobrazan i prokomentarisati Darkovog mladog kera kog sam video na izlozbi.
Ker od nekih desetak meseci, ako se ne varam, visok oko 64-65 cm, izuzetne gradje za taj uzrast, odlicne glave, ker socijalizovan, odlicnog ponasanja u guzvi, bez ikakvog straha od drugih kerova, bez nervoze a verujem da je prvi put bio u takvoj guzvi. Agu sam video takodje kao mladog kera na izlozbi, ponasanje odlicno ali mi je njegov sin neuporedivo lepsi, mislim da se zove Balzak, neka me ispravi Darko ako gresim. Rad sam video na snimku samo i rekao sam Darku da ce mu svi mladi kerici biti stilski bolji od Age a Darko ce biti fer pa neka kaze iskreno da li sam u pravu :-)! Siguran sam da nisu plasljivi a da li su ostri na grabljivice me ne zanima, ipak su to pticari. Darko aktiviraj se i spremaj te mlade za ozbiljne utakmice.
Kolega morali bi da budu ostri na grabljivice jer su za to stvoreni i nisu iskljucivo pticari.tako su bar to Nemci zamislili kad su stvarali rasu.
Pozdrav Vladant, dopadljiv je Bandit, ali nije pas za izložbe, ostavio sam ga zbog drugih stvari...
Ima građu, sve je na svom mestu, pas stvoren za teren i lov.
Kada bih poredio Agu i Bandita, Bandit je stilski jači, ali kad bih pričao o lovu, nosu, markiranju, volji, srcu, ne bih mogao da kažem ovaj, ili onaj, jer obojica love, tako da mogu da zadovolje i one najzahtevnije lovce.
Brzi su, tako da nisu za one koji vole kera koji će da ide klaj-klaj, na 10-ak metara od lovca.
Što se karaktera tiče, tih problema nikada nisam imao, nisu plašljivi, jako vodljivi, pametni, brzo prihvataju komande, nema jurnjave sa njima po terenu, već se ponašaju onako kako ja to hoću. Ako hoću da idu bliže, tu su u vidokrugu, ako ih pustim da idu široko, oni idu...
Što se tiče oštrine, ove mlade nisam imao prilike da oprobam, jer nisu u toj meri lovili da bi imali učestalije susrete sa predatorima, ali ono ranije što sam imao ne povlači se ni pred čim.
Za Agu su drugi lovci pričali, "ovaj bre ko terijer", jer je imao više susreta sa predatorima u lovu i nije se obrukao.
Po ponašanju ovih mladih, ni oni neće biti drugačiji, ali ja ako mogu, uvek ću izbeći susret sa predatorima, jer baš zbog te srčanosti, pas može da dobije i neku povredu, što svakako ne bih voleo.
A opet ne mora značiti da će apsolutno svi u leglu biti "oštri", jer od njih 10 se može naći na primer 1 koji neće zadovoljiti taj deo, sve zavisi od jedinke.
Sale u pravu si, to je bio mali Balzak, sa nepunih 10 meseci. Sad je još malo dodao u visinu, i malo nabio mišiće, ali ova duga pauza sa treninzima, pa se malo i podgojili. Vodio sam ih na Moravu i jezera povremeno na plivanje, ali ne tako često, sad kad se skinu žita krenuću malo aktivnije sa treniranjem.
Cilj ovog legla mi je i bio da Agu što pre ubacim u priplod, ali isto tako i da probam da poboljšam malo stil, jer sve ostalo sam u Agi imao, i drago mi je što sam donekle uspeo u tome.
Za dalje ću videti, a verovatno ćemo posetiti neku utakmicu.
Evo jedan Agin snimak pri susretu sa jednim pravim divljim mačkom, sva sreća pa je mačak stigao da ode na drvo, jer bi bilo...
Tu je pored i jedan mladi pas, koji je bio kratko kod mene, nije znao do tad šta je divljač, ali se mnogo toga promenilo kad je naučio šta mu je posao.
A vidi se i kako Aga reaguje na samo jednu komandu, na koju mora da dođe kod mene... Bez obzira na želju da dođe do plena, poslušnost na prvom mestu...
Darko svaka cast,za rad kera a i poslusnost.Jedan moj kolega ima kuju uvezenu iz Austrije i sa njom lovi sve.Lovi sa njom pored prepelice,fazana,zeca i sakala,lisicu i DS pogonom.Jako je ostra na predatore,obavezno ubija ranjenu lisicu.Pozdrav
Darkon, hvala ti na odgovoru, zanima me jel planiras da ponovis tu kombinaciju parenja, jer I meni jedino sto nedostaje jeste malo stila, ostalo sto imam kod mog psa ne bih nista dirao pa sam zainteresovan za neku lepu zenkicu od tvojih kerova, kada bude, da je u dogledno vreme uparim sa ovim mojim.
Vladant, ovu kombinaciju neću ponoviti, jer je kuja kod novog vlasnika.
Sve 3 kujice iz ovog legla, koje su otišle od mene i sa kojima je redovno rađeno, trenirano, su izuzetni lovci, sa velikom voljom, odličnom markom...
Ako budem u mogućnosti da pustim Agu na neku dobru kuju, gde mogu da očekujem nešto kvalitetno i očuvam leglo, to sigurno neće biti ove godine. Dakle, tek sledeće godine...
Imao sam veliki broj ponuda da Aga pari u zamenu za štenad, ali nisam hteo da ga pustam, jer mi je nekako najbolje kad ja čuvam komplet leglo od starta.
VladanT, imamo pse od sinove od 2 sestre, i ista nam kombinacija zapada za oko za poboljsanje stila...
Sto se tice ostrine, ona je mac sa dve ostrice, jer ljudi slabo razlikuju nervnu nestabilnost od ostrine.... Meni pas koji ce da se bije i da juri druge muzjake ne treba, pas mora da misli na lov i samo na lov, ako ga napadne da se odbrani i zavrseno, nikako da prvi krece bezrazlozno, jer ipak danas sutra taj pas treba kuci da bude i sa detetom malim i da smem da ga ostavim sa detetom bez brige... nadam se da shvatate na sta mislim... A sve to moze, isto je i sa instinktom za cuvanje divljaci i dvorista, takodje isto tu pas moze da pokaze da je to njegova teritorija i da ti odbije da udjes, ali nikako da napada iz prve jednostavno te zablokira i to je to ne ides nigde dok neko ne dodje.. Verovao sam da te neke nijanse nisu moguce, ali sam imao prilike to sve da vidim i da sada budem svestan sta i kako zelim, a pritom ti psi zive u boksovima ali se u kuci ponasaju savrseno, jednostavno su takvi, a love i svinje i sve vrste pernate divljaci, u sustini sve osim zeca... jer se zec ne lovi psima ovde...
E sad sta sam video ja u Agi, pa ovako po meni uz Djuricevog Divajsa i Saletovog muzjaka koji je uginuo verovatno najbolji Balzakov potomak, mada sam gledao jednog muzjaka iz Saletovog legla na snimku i jako mi se svideo a pritom je i izuzetno lep,opet nazad na Agu sto se tice markiranja, nosa, mozda i najbolji i to je ono cime me je kupio, eksterijerno vrlo pravilan, nesto glave slabije, ali to je sve kocka jer upravo tom psu je otac pas koji je po meni eksterijerno u mozda par pasa koji su bili u Srbiji i sa perfektnom glavom, a pritom odlican mehanicki, izuzetan nos, mozak, marka i veliki priplodnjak...
Kad se pogleda Darkova kombinacija u oci upada neverovatno kvalitetno poreklo dedovi Balzak de la Haile Au Loup, Lajka de Atila Flagelum Dei (cerka Attile des Aubepines de la Vilco inace jednog vrhunskog psa koji je rano uginuo), onda Vegas del Cakic i Vanda du Pied du Mont (za one koji ne znaju to leglo je proglaseno za najbolje u istoriji rase!!!) svi iz legla su postali internacionalni sampioni u radu, a pritom iz tog legla su i 2 svetska sampiona dobijena... Takodje Vanda i Balzak su ako se dobro secam brat i sestra po ocu Reggae de la Haile au Loup.. Vegas sin od Svetskog sampiona u Radu Amora od Bube i Karme cerke sestre iz legla Kajena del Cakic, iz legla od velikog Ringa... Vegasovog sina smo imali vec, prodat je, bio izuzetan pas i bio veoma ostar kada je trebalo, cak iznenadili bi se mnogi koliko je srce taj pas imao...
Sada imamo novu nadu, muzjaka jednog od 11 meseci, dosao kod nas na dresuru pre par meseci kao pas koji se plasio ljudi, ali cudno nije se plasio pucnja niti drugih pasa, ali ljudi je uvek bio pokoren, kada dignes ruku pas u zemlju propadne, pritom bio u losoj kondiciji, miran pas, kao bubica u boksu ga ne cujes, jako poslusan.. Nakon 5 dana taj pas nije licio na sebe vise, ni traga od plasljivosti, oslobodio se svega zivoga i zivnuo, kasnije saznajemo da je 3 dresera promenio navodno, ali ocigledno da su ga samo mlatili a niko ga u polje pustio nije... Pas u 3. prilici promarkirao, otvara se, izuzetan stilski pas, i dalje izuzetno poslusan, iz vica ga povedemo na vodu sa Akronom jednom, i ukapiramo da je pas i vodoljubiv jako, i da je nakon 1 bacenog aporta usao u vodu, i nakon toga je ulazio bez bacanja i plivao i trazio po vodi, ne libi se da ide u trsku, voli da aportira jako, i pokazuje da koristi nos odlicno, u tom vremenu je nabacio i malo mase i poceo veoma lepo da se razvija i cak i da raste u visinu jos, tada bas u to vreme nam gazda tog psa govori od cega je pas i mi shvatamo da nije bas cesto da ima toliko mozga pas i tako poslusan i pametan da bude, a da mu ne fali ni volja ni stil, ni nos, ni marka, ni karakter, ni rad u vodi, a da je od tog porekla, a gazda kada je dosao po psa, prvo nije mogao da veruje u promenu, i onda u prolazu vidi Amora Vegasovog sina i zainteresuje se i kaze ajd i njega strpaj u kombi i povedi u polje, cim je pusten Amor sve je bilo jasno i gazda je ponudio da zamenimo za pse uz doplatu da uzme Amora, sto smo mi prihvatili, znajuci o kakvom je psu rec i znajuci da takav pas lagano moze da polozi Solms... Eto cistog primera 2 psa vrhunskih porekla i osobina koji su do godinu dana unistavani kompletno bili da su sada odlicni psi, Amor kada je dosao bio je nesocijalizovan, van ruke kompletno, nije mogao sa drugim psima, a da kad je odlazio je bio savrseno poslusan, uradjen kompletno, i psihicki odlican.. Eto primera koliko pasa odlicnih trune u losim rukama...
Evo par slika nase nove nade Astora, sada visok 65-66
Inace Aris od Branka Pavlovica je pas kojeg vodi Bora Kostic, mlad pas koji je menjao ruke dosta koliko znam, ima za sad 2xECC, CACT, i V1, CAC u eksterijeru...
Pozdrav svima!
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.