Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
rk
 Deki potpuno se slazem sa tobom da nazalost ekonomska situacija je jako losa i da mnogi ne mogu da plate ni ovakvu clnarinu. Realnost je da je lov svuda skup ili jako skup hobi, isto tako mislim da clanarina u sistemu privatnih lovista ne bi bila mnogo veca nego ove sada. U Sloveniji clanarine su oko 200 i imaju daleko bolje uslove, u HR isto cini mi se oko 150e Privatno loviste ne mora nuzno da znaci da je u rukama jednog coveka. Sta tacno dobijamo trenutno za 100 e clanarine, moram da odradim brojanje divljaci, hvatanje, radove, zidanje doma i ko zna sta jos tako me clanarina izadje na 150/200e i stalno nesto dugujem. A kad dodjem nemaju gde ruke da se operu. Iskreno mene to ne zanima kad god mogu da platim platim i ne gubim vreme, na skupstinama, stalne besmislene rasprave ko ce kako da ceka svinje ko ima pravo ko nema.... Dok se sve ovo desava drugari od predsednika i ostalih dolaze gostuju love nista ne placaju, oni su pametni, a mi smo glupi.
Sa druge strane masa ljudi koja ne bi mogla da plate tu neku buducu clanarinu mislim da bi mogao da se napravi sistem i da je ne plate, njima bi se davala mogucnost da isto zamene odredjenim akcijama u drustvu itd.
RK

mrwa22250
 Kolega rk,koja su to privatna lovista u SLO i HR gde su clanarine 150-200evra.Ta lovista o kojima pricas nisu privatna vec grupa ljudi ili udruzenje dobija loviste na koristenje od drzave po dogovorenoj ceni i odredjenim uslovima,kao u ostalom i kod nas.U privatnim lovistima clanarine nema vec se po cenovniku puca pa ko voli nek izvoli i plati.Nije u HR sve bas tako sjajno da bi se na njih ugledali,ali u SLO je vec mnogo bolja situacija(barem sto se lova tice),a bilo je tako i dok smo bili zajednicka drzava.Iako imamo kudikamo bolje stanisne uslove,u poredjenju sa njihovim,(Slovenackim)fondovi divljaci su nam smesni,narocito kad je krupna divljac u pitanju.To nije iz razlga sto su oni u EU,a mi ne ili zato sto su lovista privatna,ili sto je duplo veca clanarina vec zato sto mi volimo da ukrademo vise nego leba da jedemo.Nama je uvek kriv sistem ali mi smo sistem,mi biramo vlast u svim segmentima drustva a ta vlast je upravo ogledalo naroda.Sad ce neko reci,nismo bas svi takvi.Naravno da nismo ali ubedljiva vecina jeste i to je problem.Zato je nas covek u inostranstvu cenjen i kao dobar radnik,uzoran gradjanin,lovac,sportista,itd...Daleko od toga da su i tamo svi dobri i posteni ali je takvih vecina i svojski se trude da drze populaciju lopova pod kontrolom odnosno na minimumu.Da nije tako i oni bi radili za 100 dindzi na sat,vozili kola stara 20 i kusur godina i setali kroz prazna lovista.
Posto smo mi "nebeski narod",kod nas je prelazak iz drustvene svojine u privatnu vrlo retko slican kapitalizmu.To u Srbiji sve vise lici na robovlasnicki sistem i ne bih ja da sam na tvom mestu prizivao privatizaciju(tajkunizaciju-tako se to ovde zove)lovista,osim u slucaju da si blizak vladajucoj kasti ili clan iste(kao npr.nas preCednik).Ako se to i desi,mozemo promeniti ime portala u SRBIJAGON jer ce vecina nas ako i bude ucestvovala u lovu to ciniti u svojstvu pogonica-nosaca-cistaca cizama.Samo retki iskusni moci ce da ucestvuju u prepunjavanju i ciscenju oruzja.Kolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

rk
 Sa vecinom stvari se se slazem, nikad ali nikad nisam nesto ukrao ni u zivotu a ni u lovu. Za mene je kradja i kada prijatelj od predsednika ili nekpg iz saveza lovi a to je plati, odstreli a to se ne prikaze. Svi znamo da toga ima kolko hocete, a najcesce su mi isti ti govorili o trulosti sistema i postenju. Za to vreme ti placaj clanarinu, pa ako odradis sve akcije i sta ti ja znam sve mocices da pucas srndaca i sta ti ja znam sve...
Uprivatnoj varijanti toga nema, ne vidim sto ne bi mogla ista ta grupa danas koja sacinjava meko drustvo i da bude zakupac u formi nekog privrednog drustva, sto bi to moralo da bude tako skupo, najbolja lovista visoke divljaci u evropi su po nekoliko 100tina hiljada eura, sta mislite kolko bi vredela nasa ogoljena. Sa druge strane imali bi interes da imamo struc e ljude koji su zaposlenj kao lovocuvari kao upravnici..., a ne nekog ko eto voli da bude predsednik, neke koji umesto da se opijaju u kafani to cine na sednici upravnog odbora....U pravuste potpuno za krivolov samo to ne radim ja i masa onih koji putuju po nekoliko desetina km do lovista vec upravo lokalci, to su radili i time se hvale, to im je cesto kao neka mera uspeha sta su sve sposobni da urade. Na kraju vezano za moju povezanost se predsednikom u sistemu gde bi se znao gazda takav covek sigurno se ne bi bi zasta pitao kao sto ga ni lov do skoro nije zanimao, a počeo je da ga zanima kada je vide mogućnostibkoje mu daje trenutno stanje.
RK

papiga
 Vidim niko ne komentarise ove da kazem nakaradne odluke LSSa a pre svega i ovu drugu protivzakonitu pa reko da ih postavim da se kolege upoznaju jer ovo vise nije ujdurma nego pokusaj uz neciju precutnu dozvolu da napravi svoj "pasaluk" u sred drzave

http://www.lovack...2_001E.pdf

http://www.lovack...2_004E.pdf
docekacu ja i taj dan da svane............

rk
 Moze li neko da mi objasni ovo sa markicom, lovcem gostom i lovcem turistom
RK

Tomash
 Evo ja cu da ti objasnim:

Ovo je cista budalastina,

prevedeno......, savez obavezuje drustva da gosti u lovu moraju imati vazecu clansku kartu LSS, sa markicom(overom) za tu lovnu godinu.
Nije vise dovoljna lovna karta da bi lovio u gostima, vec moras biti clan drustva/udruzenja koje je u LSS, u suprotnom, drustvo tom lovcu da naplacuje lov po cenovniku za komercijalu!!!

NARAVNO, OVO JE PROTIVZAKONITO!

Zakon kaze da lovac sa lovnom kartom, oruzanim listom i dozvolom za lov, moze u lov, bilo kao gost, ili u komercijalu.To je na onome ko poziva lovca kod sebe da odluci, a ne na savezu. Lovistem gazduje lovacko Udruzenje/Lovacko drustvo, a ne savez, to LU/LD je dobrovoljno u tom Savezu, ako nece ne mora da bude u njemu, i nema sta savez da govori drustvima sta da rade u svom dvoristu!

Ali sada p*deri pokusavaju da uvedu pravilo, mimo zakona, ne bi li izdejstvovali veci broj prijavljenih lovaca LSS-u po drustvima, jer drustva ne trebuju dovoljan broj markica/clanskih karata za sve svoje clanove, jer ne znam......treba li kome to uopste...
A po tom broju markica(markica je overa clanske karte za tu lovnu sezonu) oni naplacuju clanarinu udruzenjima.

Niko nikoga ne sprecava da zove bilo koga u goste, ako Vam dodje gost bez clanske karte - Zabole Vas,
nista nije protivzakonito, u najgorem slucaju mozete biti izbaceni iz LSS, a to znaci da ce vam biti jeftinija clanarina u drustvu, jer necete placati clanarinu LSS-u.

Jedina smislena usluga koju LSS pruza udruzenjima je polaganje lovackog ispita za pripravnike u udruzenjima(koje opet naplacuju), ali opet, pripravnik moze da ode bilo gde da polaze, tako da i tu nema sankcija.

Bitan je zakon, a ne sta kazu ove jajare!

Savez nije nikakvo zakonodavno ili institucijalno telo, to je samo udruzenje udruzenja, za krsenje zakona se odgovara pred zakonom, za krsenje pravila saveza, najgore sto moze da se desi je da se udruzenje izbaci iz saveza, odnosno manja clanarina za lovce u LU-LD jer nema dela za LSS Smile

Lu/LD imaju svoje statute i odluke, a odluke saveza, u cijem clanstvu su udruzenja na dobrovoljnoj bazi, mogu da iskuliraju opusteno, jer bo' ta drustva i udruzenja trebaju savezu, a savez njima ne treba i samo ih kosta...

Ne gazduje savez Vasim lovistem vec udruzenje/lovacko drustvo, savez je nebitan, ovo je nebuloza za zastrasene i ostrascene dupelizce...

Tomash
 i Da se dopunim, ovo moze da se tumaci i dvostruko, citat:

"Utvrđuje se, da je za status lovca u lovu koji organizuju lovačka udruženja, članice LSS, neophodan dokument članska karta lovačkih saveza sa markicom za tekuću lovnu godinu, u kom slučaju lovac ima status gosta sa priznatim članskim popustom, dok bez tog dokumenta ima status lovca-turiste"

Po ovome, udruženja/društva koja su u LSS, i organizuju komercijalu, bi svim lovcima koji dodju u tu komercijalu sa članskom kartom LSS-a, morala te lovce da računaju kao domaće (članove društva) i naplaćuju komercijalu po cenama kao za svoje članove?????
I za komercijalu će da nam određuje savez kako ćemo, i za goste....WTF!

E PA NEĆE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rk
 Hvala vrlo slikovito, tako mi je i delovalo.
RK

mrwa22250
 TomashBravo 2 lepo objasnjeno.To sranye oko clanske karte na mala vrata su uveli "predavaci"na obuci za "strucne pratioce",plaseci se da neko ne rasprsi bajku od zivota.Ovo je uz pokusaj povratka lovne karte pod njihovu sapu,glupo da gluplje ne moze biti.Ujedinitelj i ekipa oko njega grebe rukama i nogama nebi li namakla sebi koji lovacki dinar.Zasto je nama u Vojvodini uslov za clanstvo pored skromnih 200 kinti i dodatnih X dinara za veprice , zadrugare i ekipu iz lonca sa jos uvek ne uradjenim planskim dokumentima.
Znaci za lovce iz Vojvodine obaveznih 200+x dinara da bi uopste mogli da plate i tih 200 obaveznihIznenadjen

Sremac75
 Koji su ovo idioti?
Pa oni ni ne znaju šta ova odluka o članskoj karti znači....
Neko je već rekao da kada u kom.lov dođu svi sa članskim kartama nema naplate....

I gde piše koja je razlika između lovca turiste i lovca gosta sa članskim popustom?

Drugo su nešto IDIOTI hteli da postignu, ali da im ne pomažemo kad su svi GLUMPAVI na čelu sa konobarom....

A tek ova druga...OBAVEZUJU se LU da kupe novine za 10% članova...EEEJJJJJJJJJJ IDIOTI.....
A šta mi u Vojvodini koji MORAMO da kupimo vojvođanske novine za 100% članova????
Da kupimo još za 10% i srbijanske?????

Inače svaki korisnik lovišta je SLOBODAN da gazduje po svojoj volji i u skladu sa svojim pravilima.
Međutim nije nemoguće da ovakve "odluke" neki "revnosni" počnu da sprovode....

A lovci neka i dalje ćute....

Ebaće nam ove SNS sveznalice majku u svim segmentima društva, pa zašto bi lov bio izuzetak...
Tražili ste gledajte....
I na sledećim izborima obavezno ostanite kod svojih kuća.....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 I sve sami diletanti....osim gospodara koji je stručnjak za sve oblasti....

Krivolovac Lažovčina Šormaz na čelu lovaca Srbije....
Diletant Seljaković koji natera diletantsku Vladu da "STAVI VAN SNAGE UPUTSTVO ADVOKATSKE KOMORE" na čelu Min. pravde.... ebe advokate i sve građane Srbije već 100 dana i nikom ništa....
DR na čelu MUP-a.
Če Gevara (bivši) julovac, postao pobožan, na čelu Min.rada.....
Onaj falsifikator podpredsednik Skupštine.
Maja sa krivičnom "ko kuća" zbog autobuske stanice predsednik Skupštine....
itd.....

Ejjjjj gde mi to živimo?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Izvinjavam se zbog politike, ali ovo je bilo jače od mene...
PraviloPraviloPravilo
Palica

nidzamotocross
 Ima li u nekoj drugoj državi, na primer ovde u regionu, ovakav dokument(članska karta lovačkih saveza sa markicom za tekuću lovnu godinu), zna li ko?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Miroslaw

Sremac75 kaže:

Diletant Seljaković koji natera diletantsku Vladu da "STAVI VAN SNAGE UPUTSTVO ADVOKATSKE KOMORE" na čelu Min. pravde.... ebe advokate i sve građane Srbije već 100 dana i nikom ništa....
DR na čelu MUP-a.
itd.....

Nas narod vole kada je j...n i uziva u tome dok gleda tv sa bajnim vestima o boljem zivotu i Turskim serijama. Nekako se oseca zivim. I dokle god je tako bice jahanja do besvesti. Nidzo nije ni bitno da li ima ili nema, tu kartu ni u wc ne mozes da upotrebis a kamoli za nesto drugo, ta karta ti je dil o davanju para za nista dupeuvlakaca i glupog naroda sa neradnicima i trosadzijama. Ne zamerita na ovome ''glupog naroda'' ali kad se realno rezimiraju cinjenice tako ispada.

Podunavac

nidzamotocross kaže:
Ima li u nekoj drugoj državi, na primer ovde u regionu, ovakav dokument(članska karta lovačkih saveza sa markicom za tekuću lovnu godinu), zna li ko?

Nidžo ima u HR. Lovna karta (lovačka iskaznica) sa markicom za tekuću sezonu, ali izdavanje iste nije uslovljeno članstvom u savezu (HLS-u).
Lovna karta je plastična (kao bankovna kartica) i vredi pet godina. Markice za tekuću sezonu koje se lepe na zadnji deo karte izdaje HLS i imaju isti serijski broj kao i lovna karta da se spreče malverzacije.

i58.tinypic.com/2q8woeo.jpg

i58.tinypic.com/2h3qyd0.jpg
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Podunavac, baš to me i zanimalo, da li kod drugih izdavanje ovog dokumenta zavisi od saveza. Mada kod vas je to opet jedan dokument, a koliko sam je shvatio ovde je uz lovnu kartu potrebna i članska karta saveza? Šta će biti sa udruženjima koja nisu pri savezu? I pitam se još koja je povoljnost ovoga? Jer inače, jedina povoljnost koliko ja mogu da shvatim iz vaših upisa, koje nam daju savezi jeste prazan džep...

Gos'n, preCednik bi mogao da se prvo pobrine da svi koji love na prostoru Srbije najpre poseduju lovnu kartu, mnogi ''lovci'' pojma nemaju kako to izgleda. Pa onda tek neka izmišljaju nove isprave.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sremac75

nidzamotocross kaže:

Gos'n, preCednik bi mogao da se prvo pobrine da svi koji love na prostoru Srbije najpre poseduju lovnu kartu, mnogi ''lovci'' pojma nemaju kako to izgleda. Pa onda tek neka izmišljaju nove isprave.

Taj "Gos'n" bi pre svega trebao da se pobrine da svi koji love imaju POLOŽEN LOVAČKI ISPIT!
I da krene od sebe koji je (KRIVO)LOVIO pre nego što je položio lovački ispit!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 I da se pobrine da se lovci ne udaraju odstreljenom divljaci.Nije lepo ni po kodeksu,a bogami lovci na jelena i divlju svinju mogu ozbiljno da se povredeROFL

Gedza66

Sremac75 kaže:

DR na čelu MUP-a.
itd.....

Šta je alternativa brate???? Pa zar oni, koje kada uhvate sa rukama punim meda, kažu da je to politički progon????

Inače slažem se sa tobom da je ovo iz LSS katastrofalno ali to nema veze sa programskim ciljevima, tebi sve simpatičnije stranke.Grin A i notari neće dugo, vratiće se posao tvojoj branši, naravno uz uvođenje advokatskih fiskalnih kasa ???? Confused

Pozdrav od lovaca Mionice i LučanaStidljivROFL
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

ficha007
 Ta manite se politike. To je Đavo...gledajte žeMske. Grin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,392,129 posete www.srbijalov.com