Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
Podunavac
 Juče u gostima odstrelio prvog zeca ove sezone. Kod mene u društvu do sada bila dva lov na zeca. Prvi na otvorenju kad nisam imao priliku da pucam i drugi prošle nedelje kada nisam bio u lovu. Kod ovoga juče veoma neobične stvari. Pucao dva puta. Prvi metak iz 1/2 čoka sa municijom NSI Vectan A1 granulacije 3,5 mm. Zec pogođen, ali je nastavio da trči. Drugi metak RC 4 Caccia Oro granulacija 3,5 mm. Od drugog je pao ali je još bio živ. Krvi svuda okolo po snegu. Kada sam ga ogulio stomačna šupljina puna krvi i mnogo krvavog podleva po plećki i rebrima. Ali malo rupa od sačme. Pronašao samo tri kuglice u mesu. Kuglice koje sam pronašao prilično oštećene. Jedna kuglica prepolovljena, kao nožem presečena. Od metka sa velikom početnom brzinom kao što je RC Oro bi očekivao veću probojnost, i tvrđe olovo sobzirom na kvalitet i cenu metka. A ni NSI nije ni loš ni jeftin metak.
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Svaka cast druze.OdobrenoBravo 2iveli
Novine

Oroz
 Sta mislite koji je najbolji nacin za obuku gonica na zeca i koja rasa je najbolja ?

PEZ
 Pogledaj malo po forumu sigurno ćeš naći odgovor na tvoje pitanje, najbolja rasa je ona koju najbolje obučiš a kako ćeš obučavati zavisi samo od tebe.
http://www.srbija...post_27173
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Oroz
 Hvala pez!
270

Lala
 Malo da osim lovno političkih tema pokrenemo ono što je suština lova, a to je stanje divljači.

U poslednjih nekoliko dana sa nekoliko terena u južnoj Bačkoj do mene su stigle ohrabrujuće informacije o stanju i brojnosti zeca. U obilasku terena posebno u predvečernjim satima se nailazi na značajan broj zečeva, i starih i mladih, pa se čak vidjaju i mali zečići, što znači da je uspešna repordukcija drugog, a možda i trećeg ovogodišnjeg legla!!!

Daj Bože da ovo bude slika i iz više lovišta i da se ne ponovi ona priča od pre par godina kada su u kasno proleće i početkom leta zečevi vidjani u vrlo ohrabrujućem broju, da bi onda volšebno nestali tokom kasnog leta i početka jeseni (neki ljudi sa kojima sam pričao tada su bili skloni mišljenju da je prekomerna upotreba hemije uzrok tome).

Da li se zec oporavlja, ostaje da se u narednih nekoliko meseci potvrdi. Moje mišljenje jeste da je to vrlo moguće, i da posle nekoliko loših godina sledi nekoliko dobrih - stara priča o cikličnom kretanju zečje populacije! Ovaj moj optimizam se zasniva i na činjenici da su poslednje dve zime bile prilično blage, pa je sasvim moguće da je proces reprodukcije počeo nešto ranije, što daje šansu da zečice izvedu barem jedno leglo više nego inače.

Daj Bože da sam u pravu!!!

Voleo bih da čujem ostale kolege kakva je situacija u drugim lovištima i u drugim delovima Srbije?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 Kod mene situacija sa zecom vise nego dobra,za razliku od srnece divljaci koja je izgleda,po ko zna koji put migrirala(pravac u kobasice).Cak sam negde krajem marta video zecicu i 4 vec poodrasla zecica,a mladih zeceva ima ko dobre godine.Prva vijanja zeceva sam primetio vec pocetkom januara,tako da bi trebalo vec trece leglo da je ugledalo svetlost dana.Konacno u nedelju krecemo na lisice,da i mi malo pomognemo da se sacuva sto veci broj,narocito iz prva dva legla koja i sama krajem godine ucestvuju u reprodukciji.Drago mi je da se situacija popravlja mada sam misljenja da posle proslogodisnje zabrane lova,ni ove nebi trebalo loviti vise od jednog izlaska,mozda ni toliko.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Na žalost nisam takav optimista. Sada tek predstoji bujanje vegetacije , ali proradiće i kojekakvi herbicidi . Lisice i šakali sada još više trebaju mesa , za mlade. Ne bih se začudio da se broj zečeva drastično smanji
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Acke

DakiNS kaže:
Na žalost nisam takav optimista. Sada tek predstoji bujanje vegetacije , ali proradiće i kojekakvi herbicidi . Lisice i šakali sada još više trebaju mesa , za mlade. Ne bih se začudio da se broj zečeva drastično smanji

Pa košenje, žetva..

Treba preživeti sve to i dogurati do lovne sezone, zime, pa i preko toga do novog reproduktivnog perioda.

Neće im biti lako.
Al' nek im je sa srećom!

mrwa22250

DakiNS kaže:

Znam druze,ali se moje zapazanje odnosi na isti period prosle sezone kada je bila prava retkost videti zeca u polju.Slazem se da tek krece period najvecih gubitaka od predatora,pa je zadnji cas ko vec nije krenuo,da se krene sa redukcijom brojnosti istih.Kulminacija je kraj zetve i vec toliko pominjani glifosati na strnjikama,gde tek iznikli korovi predstavljaju jedino socno zeleno hranivo,pa zecevi konzumirajuci iste postaju plen covekove pohlepe i zelje za brzom zaradom uz malo rada.Na hemizaciju u agraru ne mozemo nesto mnogo da uticemo,ali na brojnost predatora,kako onih dvonoznih tako i pernatih i dlakavih mozemo i moramo ako mislimo loviti.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

gavra bakos
 Lov na zeca je počeo, kako ste prošli?
gavra bakoš

AcaNik
 Код нас још није почео али га за дивно чудо сада има. Ерос их је неколико дигао у недељу. Ситни су.

dzudzubajac
 Kod nas će u nedelju biti (jedini) izlazak
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

lovac junior
 Kod nas sledece 2 nedelje su na zeca,sad u nedelju ja sam krenuo 2 oba su bila veoma mala,mislim da su mladi Smile sto je dobro
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

darkon
 Mi krećemo od nedelje, 3 izlaska, mislim da mu je vreme pogodovalo ove godine u periodu reprodukcije, za razliku od fazana.

ssekir75
 ми смо сад имали један излазак, а да ли ће бити други зависи од резултата испитивања очију. углавном зеца је више него прошле године, и још су млади, ситни што рече аца. имали смо само 4 одстрељена, ја по обичају промашим зицер (додуше не мојом кривицом), и бар једно 10так су нам побегли (то што сам ја видо на мом крилу). не знам како су прошла остала друштва, нисам стиго да се распитам.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

nidzamotocross
 Mi startujemo u Nedelju. Goniči su spremni, jedino ja još nisam ni metka kupio. Jaooo
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 тешко ти да тркнеш до каноне... Namigivanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

nidzamotocross
 Pa ja to što uzmem dve kutije pre avgusta za letnji lov, do Novembra ne ulazim u Kanonu. U međuvremenu za predatore trošim zalihe od ko zna koje godine... Pre neki dan vadim iz redenika Trepču. Selja

Pucam sve što mi stigne pod ruku, nego ponestalo mi sitne sačme, moram da pazarim neki metak... Muka mi kad uđem u lovačku prodavnicu... Nervozan
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 ја немам тај проблем. пуцам, али и редовно попуњавам залихе Namigivanje

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,055,032 posete www.srbijalov.com