Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
punisher

Lala kaže:

ROE kaže:
Nakupi se tu i 500 strana koje treba da imas u glavi. A ako znamo i da je komisija znala da postavi i odredjena trik pitanja... Nije Boris Bajic kriv! Krivi su oni sto su ga uljuljkali u osecaj da je on najpametniji, da zna celu materiju bolje od drugih i da slobodno sme tako da se postavi na polaganju... Epilog znate...

Ne bih se ja baš složio sa ovim: prvo, nije B.Bajić nezreo klinac, pa da ga neko uljuljkuje. Drugo, ako je i dozvolio sebi da bude previše samouveren i ubedjen kako sve zna, to je opet samo njegov problem koji se sad iskazao. Treće, ako je problem samo u 500 strana koje se moraju znati, onda je to zaista minimum za jedan tako odgovoran posao planera - tim pre što je Bajiću bila poverena cela istočna oblast!
Kako kaže narod: 'sam pao, sam se ubio'! Ne sumnjam ja da će položiti on ispit za licencu jednog dana, ali ostaje činjenica, da nije znao jedno od pitanja, i to baš uskostručno! Na žalost B.Bajića, on nije neki drugi anoniman lovni radnik, nego je član stručne službe LSS - i samim tim je i medijski eksponiraniji, a obzirom na dužinu staža u izradi baš planskih dokumenata u lovstvu, on je poslednji koji je smeo sebi da dozvoli ovakav gaf!

Da, da, naročito u kuvanjuROFL

slavaplana
 Zeremski samo tako!!!!!B)!!!!!Neso samo tako!!!!!!!B)!!!!!!!!!!!
Strnade samo tako i tako....i tako...pomalo tako......i znas vec tako......i nikako onako!!!!!!B)!!!!!!!!!ROFL

stane
 A Zeremski, ko je proverio njegovo znanje, gde je on to referentni strucnjak, i gde se vide odlicni rezultati njegovog rada? Kakve je on osnove pravio, kome, koliko su koštale i kako su naplaćivane?
Valjalo bi proveriti. Lako se može samo ako se hoće.
A trebalo bi!!!

zoranp
 Kakvo je to sad pohvaljivanje Lisica, pa ja sam ubeđen da nije bilo druge dvojice članova komisije, bilo bi licenciranih stručnjaka (kumova) ko u priči...nemojte molim vas o poštenju Lisica..jer mislim da se o njegovu poštenju već dosta toga i napisalo, a i videloSadSad...što kaže Stane, trebalo bi i njega prispitati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

huntinggirl1
 niste u pravu, Milenko je stručan i nema razloga da tako pišete o njemu, naše lovište je sigurno kvalitetno, a on nam je upravnik,

a dozvolite, ko bi mogao da proverava njegovo znanje sa tolikim stažom,

grešite i to puno po pitanju Milenka...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 O konkretnom potezu, kada je polaganje za licencu u pitanju, ja nemam primedbu na stav ni jednog člana komisije, dakle, u ovom konkretnom slučaju, ni na Zeremskog - kandidat nije znao odgovor na pitanje, molim lepo, kandidat nije položio! Čisto kao suza. Pa sve i da je kandidat kum člana komisije.
Da li bi tako bilo, da nije druge dvvojice članova komisije, ne znam, mogu da nagadjam samo.
Sve ostalo je vezano za neke druge teme.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

trap
 Walter, ne budi surov sa slikom mladenovackog hegela,upropasti me skroz pa ne mogu da probam oblande...srbijalov

slavaplana
 Da nije Baic ucio i iz kuvara????HaHaHa

Sremac75

huntinggirl1 kaže:
niste u pravu, Milenko je stručan i nema razloga da tako pišete o njemu, naše lovište je sigurno kvalitetno, a on nam je upravnik,

a dozvolite, ko bi mogao da proverava njegovo znanje sa tolikim stažom,

grešite i to puno po pitanju Milenka...

Pa i Bajić ima zavidan staž u stručnim službama pa je PAO!
Ne bih ja baš branio g. Milenka kada se setim njegovih čuvenih intervjua, a ni toliki staž, imajući u vidu rezultate u vojvođansakom lovstvu, mu baš ne ide na čast!
Sad ni on kao dugogodišnji sekretar LSV i prvi čovek stručne službe LSV nije kriv za katastrofalno stanje u lovištima!?!?
Pa ko je onda kriv?
Ja?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Sanja ja sam napisao ono što mislim o tom čoveku na osnovu onoga što je uradio (ili neuradio) po pitanju slučaja nas nekolicine u Bačkoj palanci..i meni je lično u lice rekao.. da nas je malo.Frown.šta to znači ???...da nema veze jesi li u pravu, već koliko vas ima???!!Besan..zato za mene je on samo jedan Lisica koji zna dobro za sebe!!Sad 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 Sto nije koristio puskice????To je i sad u modi???

Dok te neuhvate Molitva

Lala
 Na sajtu LSS je objavljen obrazac za izradu godišnjeg plana gazdovanja.
U obrascu se nalazi i deo koji se odnosi na dinamiku razvoja populacije odredjene vrste divljači, sa uputstvom za popunjavanje.
Ne znam da li objavljivanje ovog obrasca ima neke veze sa onom kobnom dinamikom, koja je omela Bajića da položi za licencu?

Obrazac možete pogledati klikom na sledeći link:
http://www.lovacki-savez-srbije.com/
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

stane
 Draga koleginice Sanja, razumem da vam je doticni simpatican, i meni je!
Ali on je bio lovnik za celu Vojvodinu, a to je priznacete malo mnogo da se kvalitetno obavi posao pa makar da je doticni najveci strucnjak koji je hodao majcicom zemljom.
Moje je skromno misljenje da se i pored svih brlja, javasluka i nemara ljudi iz oba saveza, kako funkcionera, tako i radnika strucnih sluzbi, ipak naslo nekoliko udruzenja kao sto je i vase koja su veoma uspesno delovala u proteklom periodu ali zahvaljujuci nekolicini postenih, vrednih ljudi, domacina koji su svojim nesebicnim radom uz svoju veoma malu licnu korist zasluzni za takav rezultat. Cak i uprkos " strucnoj pomoci odozgo".
Tu doticni a i ostale njegove kolege sve i da su hteli nisu mnogo mogli da pokvare.
A sto se tice strucnog rada i izrade planskih dokumenata poslusacu Lalu i osale administratore pa da me neki ne bi mogli tuziti necu prozivati nikoga odredjenog.
Neki strucnjaci, ima ih vise, koji su radili strucna dokumenta za udruzenja su naplacivali svoje usluge na privatne racune iako su bili zaposleni u savezima i primali astronomske plate za svoj redovan rad. Cena izrade jedne lovnoprivredne osnove je bila oko 1000 evra, naravno u dinarskoj protivvrednosti. E sad vidite koliko udruzenja ima cela Srbija i koliko je hiljada evra otislo na privatne racune nekolicine ljudi i koliko su savezi siromasniji da su se na primer, te pare slile na racune saveza, sto bi bilo normalno jer su gospoda taj posao radila bas zato sto su tamo zaposleni..
A to je samo jedna strana price. Ako bi hteli da pogledamo kakav je kvalitet tih osnova, da li bismo mozda naleteli na resavsku skolu ili nesto slicno.
Da se proveri gde su udruzenja platila usluge, lako je moguce, samo ako drzavni organi to zele. Da se utvrdi koji su to ljudi, jos je lakse. A da se proveri kvalitet izradjenih dokumenata takodje je lako moguce.
I jos za kraj moje licno misljenje. Ljudima koji su radili takve stvari, nebi trebalo davati prostora u narednom periodu niti u organima saveza niti u str. sluzbama, kao ni firmama koje su isti za sebe osnovali, a pogotovo ne bi rebalo da imaju mesto u institucijama ciji je osnivac drzava, kao na primer u komori , minisrarstvu ili pokr. sekretarijatu.
Amin.

DakiNS
 Meni pade na pamet porez. Ko nešto pravi i to isto prodaje dužan je da plati porez,bilo da je u pitanju proizvod ili "intelektualne"usluge. Nekako mi se čini da su na pomolu krivične prijave za utaju poreza .Ajde kolege pravnici da mi objasnite da li se varam.Ili možda to potpada pod organizovani kriminal. AU kolika li je lova u pitanjuLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stane
 I jos da dodam pitanje. Da li mislite da je slucajno sto su drugovi rukovodioci zdusno propagirali i pomagali da se mnoga udruzenja raspadnu i od jednog formira nekoliko?
Ko se imalo razume u prostu matematiku (sabiranje para), bice mu jasno.
Sto vise udruzenja vise Osnova, GPGova i slicnih usluga.
Sto su manja udruzenja to su nesposobnija kadrovski i materijalno a samim tim zavisnija od "strucnjaka odozgo (uh jbt.).
Pljacka stoleca!

Sremac75

stane kaže:
I jos da dodam pitanje. Da li mislite da je slucajno sto su drugovi rukovodioci zdusno propagirali i pomagali da se mnoga udruzenja raspadnu i od jednog formira nekoliko?
Sto su manja udruzenja to su nesposobnija kadrovski i materijalno a samim tim zavisnija od "strucnjaka odozgo (uh jbt.).
Pljacka stoleca!

Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

stane

DakiNS kaže:
Meni pade na pamet porez. Ko nešto pravi i to isto prodaje dužan je da plati porez,bilo da je u pitanju proizvod ili "intelektualne"usluge. Nekako mi se čini da su na pomolu krivične prijave za utaju poreza .Ajde kolege pravnici da mi objasnite da li se varam.Ili možda to potpada pod organizovani kriminal. AU kolika li je lova u pitanjuLovac 3

Daki druze, ne znam za porez, ne razumem se, ne znam ni da li je protivzakonito, ali znam da nije moralno i znam da je necovecno, nelovacki, i u suprotnosti sa kodeksom lovaca Srbije.
I znam da takvima nema mesta u lovstvu i da bi ih trebalo zauvek odstraniti, a ako nije moguce (kao krpelji su) bar ih treba javno zigosati (mada sto rece negde Sremac75, kurvu pljunes, ona kaze pada kisa).
A mozda je i kriminal, zavisi da li drzava zeli i ima snage da ih ocisti i spase nas pijavica. Uh kad ih se samo setim, imam ruzan osecaj kao da sam se o nesto jako isprljao. Idem na tusiranje!

DakiNS
 Stane pošto smo taj deo oko morala , Lovačkog kodeksa apsolvirali da su prevršili svaku meru došla su na red i krivična dela ili možda nisu pod uslovom da je plaćen porez. Za svako (ne) delo je zadužen poseban organ.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki

stane kaže:
Pljacka stoleca!

P sad od jednog loseg saveza prave jos saveza koji ce navodno da oporave lovstvo. Mislim samo da se prcija deli i dobija nove gazde,
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

stane

chaki kaže:

stane kaže:
Pljacka stoleca!

P sad od jednog loseg saveza prave jos saveza koji ce navodno da oporave lovstvo. Mislim samo da se prcija deli i dobija nove gazde,

Chaki druze, kako smo tada mislili retardi i debili iz oba saveza nisu shvatili da je LSS i LSV morao da brani jedinstvo organizacije i da nije smeo da dozvoli da se udruzenja cepaju. Upozoreni su od grupe ljudi koja je jasno sagledavala stvari koje ce se desiti u buducnosti. Bio sam i svedok i svojim usima slusao kako se Popovicu i vojvodjanima govori sta se sve moze izdesavati i da ce cepanje udruzenja dovesti i do cepanja saveza. I cudio sam se kako ne shvataju i ne umeju da predpostave desavanja u bliskoj buducnosti. A zaprepastio sam se kada sam video kako se LSV, odnosno njegovo najuze rukovodstvo upravo angazuje u razbijanju svojih udruzenja.
Sada iz ove perspektive vidim i shvatam da se ne radi o nikakvim retardima i debilima vec o sracunatim interesdzijama koji gledaju samo svoj kratkorocni interes i za lovce, divljac, saveze ih boli ona stvar. Oni vide samo sebe, dobili su haos koji su i prizeljkivali i imace jos nekoliko godina lova u mutnom dok se sve ne privatizuje, a i tu su oni u prici.
Prokleta im dusa pokvarena!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,960 posete www.srbijalov.com