Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Dulle
 Par slika iz nedeljnog lova
Dulle priložio:
56020131208_081943_1.jpg

Dule

Dulle
 0
Dulle priložio:
56020131208_112444.jpg

Dule

Dulle
 1
Dulle priložio:
56020131208_081952.jpg

Dule

djura-
 Dule lepa marka.Koliko je star tvoj pas i od koje je linije?PozdravOdobrenoPas

strahinja
 Komercijalni lov u Lapovu. odstrel kolege Alex i uspešan aport njegovog Krida ,starog 7 meseci..

i44.tinypic.com/167kokg.jpg

darkon

alex kaže:

darkon kaže:
Hvala na komentarima.

Blackhunter, potpuno si u pravu, bez rada i zalaganja ništa, ali i bez urođenih osobina, a Aga ih ima...

Danas sam bio na kvalifikacijama u Lapovu,za državno prvenstvo, i izneverio Agu. U prvih 5 minuta je Aga imao dve prelepe realizacije, omogućio mi odstrel, a ja mašio oba puta.
Aga je ishvaljen, a ja ispustio odličnu priliku i sigurno dobar plasman...

A danas sam se upoznao i sa našim kolegom Alex- om, koji je bio u organizaciji današnjeg takmičenja, i razmenili malo iskustva i "lovačke priče"...

Sa zakasnjenjem se javljam. U Lapovu sam vodio C bateriju u kojoj je bio i kolega Darko. Moram reci sa odusevljenjem sam gledao Agu u akci neverovatan oas kakvecmarke je imao i kakve prilike je omogucio kolegi imao je sanse za pobedu bilo mi je zao sto je kolega promasio imaocje sigurnu pobedu!!!! Pas mu je bio najbolji perfektan zaistacsam uzivao u radu ovokvog psa kolega darko majstor si i pravi lovac. Veomacmi je drago sto smo se upoznali nadam se jos ovakvim druzenjima i zao mi je sto nisi odneo pobedu. A da ne zaboravimo na takmicenju je bio i Milos Spasic ali u drugoj bateri i koleginica Sanja koja je sudila u drugoj bateri zao mi je sto nije sudila u bateri koju sam ja vodio.

Pozdrav Alex. Drago mi je da ti se svideo Aga. Video si kako on to odrađuje i stvarno je šteta što sam promašivao, i što zbog mojih grešaka ne idemo dalje, jer bi imao Aga šta da pokaže i na državnom, ali šta je tu je...

Evo malo sličica iz nedeljnog lova, gde je Aga nastavio da radi nepogrešivo, a ja sam pucao onako kako obično to i radim...

Aga u marci na zeca, ali se tog dana samo fazan lovio.

img11.imageshack.us/img11/782/hjs3.jpg

Pa jedna dupla marka. Prvi staje Aga, a odmah zatim i NOD Boj. Teren samo šipak i trnje, i tako 20ha uzastopno, šipak ispreplitan, 2-3 m visok, a oni vukli kule 200m kroz taj teren. Probijao sam se tih 200m sigurnih 15 minuta, dok nisam stigao do njih, a oni blokirali matorog fazana, kog kasnije i odstreljujem.

img440.imageshack.us/img440/5255/1w5z.jpg

Ovaj fazan odlazi ranjenih nogu, ali jako daleko, pošto se pustio na vetar, i ne vidimo ga gde pada, samo vidimo da je pao u šumu. Naravno, rešimo da ga potražimo, odlazimo napamet, pošto ne znamo gde je tačno sleteo, i posle nekih 500m Aga hvata trag, kreće za njim i posle 150m više ne čujem zvono. Ajde polako tamo, i vidim ga stoji u marci. Raspoređujemo se, pokrećem i Agu, i Boja koji je naknadno stao, fazan kreće da beži nožno, odlaze za njim, i posle nepun minut ga Aga donosi.

img585.imageshack.us/img585/7913/re4x.jpg

Još neke od situacija tog lovnog dana. Aga i NOD Boj akteri.

img29.imageshack.us/img29/1069/swbn.jpg

img14.imageshack.us/img14/6805/d8r8.jpg

Pošto su drugari iz grupe bili dosta neprecizni taj dan, morao sam i za njih da pucam.

img856.imageshack.us/img856/1426/zd7l.jpg

A Aga je imao i jedno hvatanje žive divljači, što se ne dešava tako često, jer kod mene nema ispuštene divljači, već samo divljaka, ali marka u gustom, trnje veliko...

Nego Alex, vidim da si lovio sa Kridom, da nisi promenio mišljenje?

alex

darkon kaže:
Nego Alex, vidim da si lovio sa Kridom, da nisi promenio mišljenje?

Darkon ja lovim s njim od drugog lovnog izlaska. Al u nedelju nisam poznao svoje kuce to je bilo neverovatno kakva pretraga,marke jesubile kratke ali stane kao ukopan jos ovaj aport preko 40m sa kakvom lakocom je nosio ovu koku i jos jednu posle pokolebao me je bas. Resio sam da ga ostavim za sebe izveo sam ga juce 6.koka i jeddna mala lisica to me je iznenadilo kratka marka i ovaj krece u juris za njom. Pokazuje veliku volju samo jos marku da mu bude duza i super. Pa se nadam dogodine da vam pravimo malu konkurenciju mada je to tesko pored onakvog psa kao sto je Aga. I voleo bih ds organizujemo neki zajednicki lov na prepelice sledece godine.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Migo
 Pozdrav kolege lovci.
Nije me odavno bilo, pa da se javim malo Smile

Pohvale za vaše pse i rad s njima.

Vidim da su aktuelni štenci od kolege Zoranp, pa pošto imam i ja kujicu iz tog legla, evo da se pohvalim sa par slika nje u akciji ;)

Evo je sa aportom zeca, kad je imala 2,5 mjeseca

[img]http://tinypic.com/r/2mgqnwk/5[/img]
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!

Migo
 oi42.tinypic.com/2mgqnwk.jpg
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!

Migo
 Zola ferma patku sa Mojim psom Brivalom

oi41.tinypic.com/15hjck.jpg

a evo kako izgleda kad je malo porasla, sa 4,5 mjeseca

oi41.tinypic.com/24y76rk.jpg

Izgleda da je ovo leglo stvarno dobro i da ćemo mi lovci uživati loveći sa ovim psima.

Pozdrav za Zorana i hvala mu što mi je izabrao ovakvo štene.

zoranp
 migo jarane, zadovoljstvo je imati takve kolege!Odobreno Živ bio i samo uživaj u lovu sa njom!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

djura-
 Zoki, polako ali sigurno,leglo iz ove kombinacije dolazi do izrazaja.OdobrenoBravo 2

djura-
 Migo, sve pohvale za mladu kujicu Zolu.Ja imam,rodjenu sestru iz istog lega Zaru,odlična je!!Odobreno

mrwa22250
 A rece cika Mrwa daaavno da ce budu stenci zaebalo vekStari.Ovaj moj loodak razbija,sa nepunih 5,5meseci ne stidi se odraslih pasa.Zemarin Tyson,posle injekcije mirisa u Ridjici-drugi pas.Izuzetno radni stenci,odlicnog nosa i neverovatne volje za radom,veoma laki za obuku(zasad).Pratimo leglo,dosta je stenaca na forumu,a ono za utakmicu na leto ostaje aktuelno.iveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mrwa22250
 Nema bolje pripreme za slavsku trpezu od laganog treninga sa stenetom(kolegama koje slave-sretna slava),a posto je gdja tasta najavila prase,jare sarmu...a gdja moja supruga napravila 5-6 vrsta kolaca,priprema je bila obaveznaGrin
Elem,posle jutarnje kafice,krecemo ja i Ares malo na teren,lokacija-naravno silos i stari ribnjak pored istog.Temp. oko 0,vetar 2-3m/s idealno vreme,a onda pocinje ples.
Spustamo se niz vetar putem oko 500m,obilazimo jednu trsku i krecemo nazad na vetar prema borovoj sumici okruzenoj visokom travom.Malisa zastaje,okleva,prelazi jos 10-tak metara i pljus,opruzi se koliko je dug u marku na kako sam kasnije video,fazan

mrwa22250
 Pohvala za malisu i krecemo dalje.Prelazimo na jedan trstik pored recice koja protice kroz selo i taman smo na livadi ispred njega kad Ares staje u marku.Kratak kule i opet kao zid.Prilazim,a koka polece sa ivice trske i opet cestitke za malisu.

mrwa22250
 Vracamo se na ribnjak i Ares kupi trag koji vuce nekih 70-tak metara,rep tuce sve brze i na samoj ivici benta staje kao ukopan.Slikam,prilazim i krecemo zajedno u trsku iz koje na jedno 7-8m ispred nas polece matori reponja.

mrwa22250
 I na kraju,slag na tortu.Prelazimo preko puta i uz ivicu kukuruzista,Ares podize glavu,kratka marka i pocinje da vuce kule stajuci svakih 10-tak metara.Na kraju parcele pocinje trska i tu se fazanprimirio,sto malisa koristi za jos jednu efektnu marku.
Sve se desava u nekih 50 min. a ja odusevljen.Trening legao idealno kao zavrsetak mog prethodnog upisa.
P.S.mozda sam malo smorio ali kuce ima svega 5,5 meseci,pa je i to razlog vise za moje odusevljenje.Dobro rece moj dobri zemara(Beybe)da ce biti vatre na megdanu na leto,ako da Bog i zeleniiveli

zoranp
 Ma mrwa nisi ti smorio, nego se bojim da nebi bilo, radi ovako, onako, a kad ga budu gledali neki uživo, on nizašta nije...znaš kako te pisanije iduGrinGrin!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250

zoranp kaže:
Ma mrwa nisi ti smorio, nego se bojim da nebi bilo, radi ovako, onako, a kad ga budu gledali neki uživo, on nizašta nije...znaš kako te pisanije iduGrinGrin!!

UH jbt.zemara da znas da si u pravu.Zasada si ga uzivo video samo ti(mislim na kolege sa foruma),a posto si ga nahvalio,a malisa je tvojega odgoja,pomislice ljudi da reklamiramo odgajivacnicuSmeko
Ubuduce treninzi u potpunoj ilegaliDragoljupe

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,224,067 posete www.srbijalov.com