|
Nemački kratkodlaki
|
| Dulle |
Objavljen 09.12.2013. 22:38
|

Član

Upisa: 123
Pristupio: 22.05.2010. 21:36
|
Par slika iz nedeljnog lova
Dule
|
| |
|
|
| Dulle |
Objavljen 09.12.2013. 22:41
|

Član

|
0
Dule
|
| |
|
|
| Dulle |
Objavljen 09.12.2013. 22:41
|

Član

|
1
Dule
|
| |
|
|
| djura- |
Objavljen 10.12.2013. 18:00
|

Član

Upisa: 82
Pristupio: 13.04.2010. 21:42
|
Dule lepa marka.Koliko je star tvoj pas i od koje je linije?Pozdrav  |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 11.12.2013. 20:28
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Komercijalni lov u Lapovu. odstrel kolege Alex i uspešan aport njegovog Krida ,starog 7 meseci..
 |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 12.12.2013. 09:25
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
alex kaže:
darkon kaže:
Hvala na komentarima.
Blackhunter, potpuno si u pravu, bez rada i zalaganja ništa, ali i bez urođenih osobina, a Aga ih ima...
Danas sam bio na kvalifikacijama u Lapovu,za državno prvenstvo, i izneverio Agu. U prvih 5 minuta je Aga imao dve prelepe realizacije, omogućio mi odstrel, a ja mašio oba puta.
Aga je ishvaljen, a ja ispustio odličnu priliku i sigurno dobar plasman...
A danas sam se upoznao i sa našim kolegom Alex- om, koji je bio u organizaciji današnjeg takmičenja, i razmenili malo iskustva i "lovačke priče"...
Sa zakasnjenjem se javljam. U Lapovu sam vodio C bateriju u kojoj je bio i kolega Darko. Moram reci sa odusevljenjem sam gledao Agu u akci neverovatan oas kakvecmarke je imao i kakve prilike je omogucio kolegi imao je sanse za pobedu bilo mi je zao sto je kolega promasio imaocje sigurnu pobedu!!!! Pas mu je bio najbolji perfektan zaistacsam uzivao u radu ovokvog psa kolega darko majstor si i pravi lovac. Veomacmi je drago sto smo se upoznali nadam se jos ovakvim druzenjima i zao mi je sto nisi odneo pobedu. A da ne zaboravimo na takmicenju je bio i Milos Spasic ali u drugoj bateri i koleginica Sanja koja je sudila u drugoj bateri zao mi je sto nije sudila u bateri koju sam ja vodio.
Pozdrav Alex. Drago mi je da ti se svideo Aga. Video si kako on to odrađuje i stvarno je šteta što sam promašivao, i što zbog mojih grešaka ne idemo dalje, jer bi imao Aga šta da pokaže i na državnom, ali šta je tu je...
Evo malo sličica iz nedeljnog lova, gde je Aga nastavio da radi nepogrešivo, a ja sam pucao onako kako obično to i radim...
Aga u marci na zeca, ali se tog dana samo fazan lovio.

Pa jedna dupla marka. Prvi staje Aga, a odmah zatim i NOD Boj. Teren samo šipak i trnje, i tako 20ha uzastopno, šipak ispreplitan, 2-3 m visok, a oni vukli kule 200m kroz taj teren. Probijao sam se tih 200m sigurnih 15 minuta, dok nisam stigao do njih, a oni blokirali matorog fazana, kog kasnije i odstreljujem.

Ovaj fazan odlazi ranjenih nogu, ali jako daleko, pošto se pustio na vetar, i ne vidimo ga gde pada, samo vidimo da je pao u šumu. Naravno, rešimo da ga potražimo, odlazimo napamet, pošto ne znamo gde je tačno sleteo, i posle nekih 500m Aga hvata trag, kreće za njim i posle 150m više ne čujem zvono. Ajde polako tamo, i vidim ga stoji u marci. Raspoređujemo se, pokrećem i Agu, i Boja koji je naknadno stao, fazan kreće da beži nožno, odlaze za njim, i posle nepun minut ga Aga donosi.

Još neke od situacija tog lovnog dana. Aga i NOD Boj akteri.

Pošto su drugari iz grupe bili dosta neprecizni taj dan, morao sam i za njih da pucam.

A Aga je imao i jedno hvatanje žive divljači, što se ne dešava tako često, jer kod mene nema ispuštene divljači, već samo divljaka, ali marka u gustom, trnje veliko...
Nego Alex, vidim da si lovio sa Kridom, da nisi promenio mišljenje? |
| |
|
|
| alex |
Objavljen 12.12.2013. 14:22
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
darkon kaže:
Nego Alex, vidim da si lovio sa Kridom, da nisi promenio mišljenje?
Darkon ja lovim s njim od drugog lovnog izlaska. Al u nedelju nisam poznao svoje kuce to je bilo neverovatno kakva pretraga,marke jesubile kratke ali stane kao ukopan jos ovaj aport preko 40m sa kakvom lakocom je nosio ovu koku i jos jednu posle pokolebao me je bas. Resio sam da ga ostavim za sebe izveo sam ga juce 6.koka i jeddna mala lisica to me je iznenadilo kratka marka i ovaj krece u juris za njom. Pokazuje veliku volju samo jos marku da mu bude duza i super. Pa se nadam dogodine da vam pravimo malu konkurenciju mada je to tesko pored onakvog psa kao sto je Aga. I voleo bih ds organizujemo neki zajednicki lov na prepelice sledece godine.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| Migo |
Objavljen 16.12.2013. 18:33
|

Član

Upisa: 74
Pristupio: 07.07.2011. 22:18
|
Pozdrav kolege lovci.
Nije me odavno bilo, pa da se javim malo 
Pohvale za vaše pse i rad s njima.
Vidim da su aktuelni štenci od kolege Zoranp, pa pošto imam i ja kujicu iz tog legla, evo da se pohvalim sa par slika nje u akciji ;)
Evo je sa aportom zeca, kad je imala 2,5 mjeseca
[img]http://tinypic.com/r/2mgqnwk/5[/img]
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
|
| |
|
|
| Migo |
Objavljen 16.12.2013. 18:35
|

Član

|
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
|
| |
|
|
| Migo |
Objavljen 16.12.2013. 18:39
|

Član

|
Zola ferma patku sa Mojim psom Brivalom

a evo kako izgleda kad je malo porasla, sa 4,5 mjeseca

Izgleda da je ovo leglo stvarno dobro i da ćemo mi lovci uživati loveći sa ovim psima.
Pozdrav za Zorana i hvala mu što mi je izabrao ovakvo štene.
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 16.12.2013. 18:48
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
migo jarane, zadovoljstvo je imati takve kolege! Živ bio i samo uživaj u lovu sa njom!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| djura- |
Objavljen 16.12.2013. 19:11
|

Član

|
Zoki, polako ali sigurno,leglo iz ove kombinacije dolazi do izrazaja.  |
| |
|
|
| djura- |
Objavljen 16.12.2013. 19:21
|

Član

|
Migo, sve pohvale za mladu kujicu Zolu.Ja imam,rodjenu sestru iz istog lega Zaru,odlična je!! |
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 16.12.2013. 20:44
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
A rece cika Mrwa daaavno da ce budu stenci zaebalo vek .Ovaj moj loodak razbija,sa nepunih 5,5meseci ne stidi se odraslih pasa.Zemarin Tyson,posle injekcije mirisa u Ridjici-drugi pas.Izuzetno radni stenci,odlicnog nosa i neverovatne volje za radom,veoma laki za obuku(zasad).Pratimo leglo,dosta je stenaca na forumu,a ono za utakmicu na leto ostaje aktuelno.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2013. 11:36
|

Lovčina

|
Nema bolje pripreme za slavsku trpezu od laganog treninga sa stenetom(kolegama koje slave-sretna slava),a posto je gdja tasta najavila prase,jare sarmu...a gdja moja supruga napravila 5-6 vrsta kolaca,priprema je bila obavezna
Elem,posle jutarnje kafice,krecemo ja i Ares malo na teren,lokacija-naravno silos i stari ribnjak pored istog.Temp. oko 0,vetar 2-3m/s idealno vreme,a onda pocinje ples.
Spustamo se niz vetar putem oko 500m,obilazimo jednu trsku i krecemo nazad na vetar prema borovoj sumici okruzenoj visokom travom.Malisa zastaje,okleva,prelazi jos 10-tak metara i pljus,opruzi se koliko je dug u marku na kako sam kasnije video,
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2013. 11:40
|

Lovčina

|
Pohvala za malisu i krecemo dalje.Prelazimo na jedan trstik pored recice koja protice kroz selo i taman smo na livadi ispred njega kad Ares staje u marku.Kratak kule i opet kao zid.Prilazim,a koka polece sa ivice trske i opet cestitke za malisu.
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2013. 11:47
|

Lovčina

|
Vracamo se na ribnjak i Ares kupi trag koji vuce nekih 70-tak metara,rep tuce sve brze i na samoj ivici benta staje kao ukopan.Slikam,prilazim i krecemo zajedno u trsku iz koje na jedno 7-8m ispred nas polece matori reponja.
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2013. 12:00
|

Lovčina

|
I na kraju,slag na tortu.Prelazimo preko puta i uz ivicu kukuruzista,Ares podize glavu,kratka marka i pocinje da vuce kule stajuci svakih 10-tak metara.Na kraju parcele pocinje trska i tu se primirio,sto malisa koristi za jos jednu efektnu marku.
Sve se desava u nekih 50 min. a ja odusevljen.Trening legao idealno kao zavrsetak mog prethodnog upisa.
P.S.mozda sam malo smorio ali kuce ima svega 5,5 meseci,pa je i to razlog vise za moje odusevljenje.Dobro rece moj dobri zemara(Beybe)da ce biti vatre na megdanu na leto,ako da Bog i zeleni
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 19.12.2013. 12:58
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Ma mrwa nisi ti smorio, nego se bojim da nebi bilo, radi ovako, onako, a kad ga budu gledali neki uživo, on nizašta nije...znaš kako te pisanije idu !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2013. 14:15
|

Lovčina

|
zoranp kaže:
Ma mrwa nisi ti smorio, nego se bojim da nebi bilo, radi ovako, onako, a kad ga budu gledali neki uživo, on nizašta nije...znaš kako te pisanije idu   !!
UH jbt.zemara da znas da si u pravu.Zasada si ga uzivo video samo ti(mislim na kolege sa foruma),a posto si ga nahvalio,a malisa je tvojega odgoja,pomislice ljudi da reklamiramo odgajivacnicu
Ubuduce treninzi u potpunoj ilegali
|
| |
|