Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Brka bez brkova
 lepo izgleda a vidim da je nemiran. koji su mu tatko i mama?

mrwa22250

Limun kaže:
Pozdrav drugari vodim da mislite na mene i da vas interesuje šta se dešava sa mojim Arijem, tako su ga inače klinci krstili.
Moj pas je trenutno na obuci kod jednog od mojih drugara. Sada se vi verovatno pitate zašto je to tako, a moj odgovor leži u činjenici da sam zbog brojnih poslovnih obaveza bio sprečen da mu se dovoljno posvetim i da nebih psa nepovratno izgubio što se same obuke tiče rešio sam da ga dam na obuku prijatelju koji ima vremena za to. Znam da ću zbog toga verovatno biti kritikovan od vas, tu posebno mislim na Zokija, ali drugog izlaza nisam imao nažalost.

Ovde nema mesta kritikama jer niko od nas ne zivi od lova(zivimo za lov)i poslovne obaveze nas sve cesce udaljavaju od omiljenog nam hobija.Sasvim je OK.da u takvoj situaciji das psa na obuku nekom ko za to ima vremena,a ti u njega imas dovoljno poverenja.Kritike bi bile na mestu da si ga vezao ili zatvorio i zapustio,a ovako samo napred.Sad nam jos samo dodjes jednu fotku da ga vidimo kako izgleda FotoOdobreno.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

blackhunter
 Limun@Slazem se sa kolegom Mrwa,mislim da si pametno postupio...steta je da se ispusti ker,imaces ti vremena za druzenje sa njim...pa ovako vecina obucava svoje ljubimce,jer je danas sve manje vremena koje mozemo da im posvetimo...

Slava@zanimljiv stenac,ali uzasno si ga postavio za slikanje,probaj da ga malo opustis,pa ga uslikaj...od kojih je pasa?? pozz
dobar pogled...lovac

alex
 Krenuli na istrcavanje u Sumarice...

s29.postimg.org/zfjr05i47/Krid_i_maca.jpg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

darkon
 Nešto i od mene.

Jedan skorašnji Agin snimak, sa jednog jutarnjeg treninga.
Prve dve marke na jarebice, koje Aga fino odrađuje. Inače, ulasci u marku kod jarebica nisu ni snimljeni.
Sledeća marka je na fazanku, ali nije snimljen kompletan kule, pošto je trajao oko 150m i sve kroz trnje.
Zadnja na zeca, koji se pomerio sa loge, pa je jurnuo u trnjak pored mene i nisam stigao da ga snimim, ali u suštini vidi se ponešto.

http://www.youtub...t6asH2Bcrw

Dve slike od Age

oi61.tinypic.com/1qfk1s.jpg

oi61.tinypic.com/nz279y.jpg

Dva Agina sina, braća iz legla od Age i Gale AFD.

Bandit, marka na fazanku.

oi59.tinypic.com/20prqmf.jpg

Balzak, marka na fazanku.

oi62.tinypic.com/28a6zxx.jpg

Takođe Balzak.

oi59.tinypic.com/2808v8n.jpg

mrwa22250
 Lepo,lepo Darkon,Aga malo nabacio kila ali mu to izgleda ne smeta.Ipak od njih trojice moj favorit je Balzak(po onome sto mogu zakljuciti sa slika i snimaka)iveli

darkon
 Mrwa, Aga je jedan jedini i neponovljivi.
Možda ova dva njegova sina i izgledaju malo bolje od njega eksterijerno, možda su i jači stilski..., ali posle 4 godine lova sa Agom mogu samo da skinem Agi kapu na ono što odrađuje u lovu, i na koji način to radi, a plus što je toliko pametan i prirastao mi srcu, da bukvalno ne postoji cifra za koju bi ga nekome prodao, a bilo je ponuda...

Raduje me i to što daje pse slične njemu, neki i preslikani on, neki u nekim segmentima i bolji, možda ga neko i nadmaši u svim segmentima, ali ja trenutno za lov ne mogu da nađem psa koji bi mi više odgovarao od Age, a u prilog tome ide i to što i dalje planiram da ga pustam u priplod, kad god budem bio u mogućnosti.

alex

darkon kaže:
Mrwa, Aga je jedan jedini i neponovljivi.
Možda ova dva njegova sina i izgledaju malo bolje od njega eksterijerno, možda su i jači stilski..., ali posle 4 godine lova sa Agom mogu samo da skinem Agi kapu na ono što odrađuje u lovu, i na koji način to radi, a plus što je toliko pametan i prirastao mi srcu, da bukvalno ne postoji cifra za koju bi ga nekome prodao, a bilo je ponuda...

Raduje me i to što daje pse slične njemu, neki i preslikani on, neki u nekim segmentima i bolji, možda ga neko i nadmaši u svim segmentima, ali ja trenutno za lov ne mogu da nađem psa koji bi mi više odgovarao od Age, a u prilog tome ide i to što i dalje planiram da ga pustam u priplod, kad god budem bio u mogućnosti.

Onakvog psa kao sto je Aga treba sto vise pariti zaista vrhunski pas!!!!!!!!!
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Gandalf the gray
 Evo da i ja pokazem kolegama mog stenca.

As je danas napunio 9 meseci.
Nismo se bas najbolje namestili posto smo kretali na trening.
Visina u grebenu 62cm.
Kilaza 35kg.
Nije od poznatih roditelja: Otac vuce poreklo Del Rade Savic i Od Nadaljske a Majka Hege Haus i Od Karpatskog Cveta.
Gandalf the gray priložio:
as_2.jpg

mrwa22250
 Gandalf the gray-nije bas najbolje stao ali u svakom slucaju lep stenac,kako se pokazao u terenu?
Moj Ares,danas napunio 8 meseci pa smo posle sedam dana(od hajke u Nestinu)malo izasli na trening.Odlicno vreme bez sunca,vetar umeren,teren-stari napusteni vinogradi i po koja njiva pod psenicom.Zbog gustog terena,nisu sve marke snimljene,a brojnost fazanske divljaci vise nego zadovoljavajuca(Intenzivno se redukue brojnost lisice i vec nekoliko godina u ukupnom odstrelu koke ucestvuju sa manje od 5%).Evo jedna na petla u drugom minutu treninga...
mrwa22250 priložio:
3265ares_trening_0203_001.jpg

mrwa22250
 Posle nekoliko koje nisam uspeo slikati,konacno jedna na malo cistijem terenu.Interesantno da na ovom terenu nisam video ni jednog jedinog krpelja a ove god.ih ima junacki.
mrwa22250 priložio:
3265ares_trening_0203_005.jpg

Zoran Zoli
 mrwa lep pas ,video sam ga u Nestinu samo napred Odobreno
srbijalov

milos zoric
 Dobar dan kolege kinolozi nije me bilo odavno pa da vas pozdravim!

darkon
 Bandit ( Aga X Gala AFD ), i jedna prosečna realizacija jarebica.
Veći deo akcije nije snimljen.

oi58.tinypic.com/mh7cys.jpg

http://www.youtub...t6asH2Bcrw

Mrwa, lepe slike, a ako na tom delu terena nema krpelja, ti ga onda maksimalno tamo izvodi, pošto ove napasti zaista ima u velikom broju, iako glavna sezona krpelja još nije ni počela.
Ispada da ih sada nema samo u letnjem periodu, kada bude onih katastrofalnih suša, a u većem delu godine ih bude. Ja sam matorog oštrodlakog lečio usred novembra, od ujeda krpelja, ali srećom brzo se oporavio.

mrwa22250
 Zoran zoli,Darkon-hvalaiveli
Ove slike i ovi snimci pokazuju koliko je gdin Pavlovic(odg.Atila flagelum dei)uradio na pobioljsanju rase kod nas uvozom kvalitetnih jedinki(ne samo Balzaka)iz Francuske.Uklopili su se odlicno i sa nemackim i sa domacim i italijanskim linijama,pa ko sta voli nek izvoli.Nasa je NKD scena bila poprilicno incestoidna pa je pojava sveze krvi razdrmala u pozitivnom smislu.Pored toga neka su ,po meni zlatna sredina,izmedju nemackih i austrijskih linija sa jedne i takmicarskih linija sa druge strane.
Meni se cini da je dobri moj che zemara(zoranp),napravio odlican posao naparivsi svoju Grandu(Baro-Doris von gajdobranska)sa Djuricevim di Vajsom(Balzak-Kaliopa),a ujedno i da se zahvalim kolegi iz Mladenova koji je odustao od kupovine mog AresaGrin.

darkon
 Slažem se sa tobom da je AFD odgajivačnica odradila mnogo za poboljšanje NKD kod nas.
Jedino što ja Francuske pse ne bih stavljao ni u kakvu sredinu. Jednostavno, to su psi sa izuzetnim lovačkim osobinama, velike volje, dosta potencijala za utakmice bez odstrela, ali glavno i osnovno, i ono što je primarno kod lovnih pasa su te lovne osobine...
Ja odlično znam sve Milanove pse i mlade i one starije, i znam kako ti psi love, kako trče utakmice...

Evo 2 Milanova mlada psa, koji love od najranije mladosti, a veliki su potencijal i za utakmice bez odstrela.

Hadok AFD ( Amor od Bube X Vanda du Pied du Mont)

imagizer.imageshack.us/v2/789x506q90/36/5f87.jpg

Hublot AFD ( Tar od Heraka X Fela AFD ), na snimku čini mi se da ima 10 meseci, snimao sam ga pre godinu dana, a treba ga sada tek videti...

imagizer.imageshack.us/v2/659x494q90/812/nad6.jpg

mrwa22250
 Kad sam rekao "zlatna sredina"nisam mislio da su u bilo kojoj disciplini inferiorni u odnosu na bilo koju drugu liniju,cak naprotiv.Koliko sam ja kao neko ko se amaterski bavi lovnom kinologijom uspeo da primetim,imaju stabilniji karakter od mnogih takmicarskih linija<a opet sa druge strane,bolje kretanje,galop i stil u odnosu na pomalo teske nemacke linije.Opet ponavljam,ko sta voli nek izvoli,ali je cinjenica da su i jedni i drugi u kombinaciji sa francuzima unapredili svoje linije,svako u svom pravcu.To svakako ne bi bilo moguce da kod tih pasa ne postoji jak nagon za lovom u svim njegovim segmentima,kako pre tako i posle pucnja.

Sale Voban
 U pravu je mrwa kad kaze ko sta voli nek izvoli ali treba probati licno vise linije pasa pa tek onda doneti odluku kojim pravcem ici i cime loviti ili takmiciti. Dobro je sto je Darko izbacio snimke i naveo ko su roditelji ovih kerova, ja imam kujicu od Hublota, starosti 4,5m koja pokazuje sjajnu volju kao i ostale karakteristike a kuja mi je skotna sa Hadokom i voleo bih da ostavim sto duze kod sebe sve muzjake da vidim sta cu dobiti. Ova Milanova planska parenja sa velikim stilistima daju neverovatne rezultate a voleo bih da neko bude moj gost na jesen i pogleda Atinu uzivo u terenu, cisto da uzivo vidi sta je dao Balzak sa mojom kujom, a moze i da se vidi i ker od Atine i Besta del RS, koji u 8 meseci pleni stilom i voljom. Mada sto se tice Francuza najbolje je prosao Darko sa Agom i njegovim naslednicima, potpisujem Smile

mrwa22250
 Ja sam sa ovim mojim pulenom prezadovoljan,sa 8 meseci u terenu me iz dana u dan sve vise odusevljava.Za sada sa takvom lakocom prima dresuru da kad izadjem sa njim na teren,nikad mi dosta.Bili smo i danas pa evo jedna sveza.
mrwa22250 priložio:
3265ares_trening_0603_001.jpg

mrwa22250
 Ljubi ga dedaKiss
mrwa22250 priložio:
3265balzak_marka.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,223,608 posete www.srbijalov.com