Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
zoranp
 Zemo nije krv, voda!! Samo nek udara mališa!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

alex
 Krid pred polazak u setnju...

s30.postimg.org/p5cdkgzpt/Krid.jpg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

darkon
 Jedan kratak Balzakov snimak, koji je isto od Age i Gale AFD.
Delić prvog turnusa sa markom, i delić drugog turnusa pred mrak, gde isto malo trčkara i ulazak u marku, ali marka nije snimljena, a bile su jarebice.
Nemoguće je voditi ga, i snimati lepo, ali vidi se ponešto...

https://www.youtu...t6asH2Bcrw

A evo mu i brata Bandita u marci na fazana.

oi59.tinypic.com/erke8z.jpg

Brka bez brkova
 i57.tinypic.com/2w2pq2r.jpg Malo smo trenirali,posle bolovanja.Imali smo peh,udario ga auto,na srecu samo lakse.

zoranp
 Evo oproštajna sličica mužijaka, koji je jučer napustio "rodni" boksCry, ovaj je bio planiran da ostane kod mene, ali jednostavno nemam lova za dvoje pasaCryConfused..
Zadar, star 8 meseci, Di vajs x Granda von Gajdobranska!

i57.tinypic.com/258sbrk.jpg
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250
 Steta zemara,ali ti znas najbolje sta ti je ciniti.Naravno ostaje ti Granda pa ne moras brinuti sto se tice lova,a mozda ,kad se situacija sa sitnom divljaci malo popravi(ako ikad)da jos neko leglo slicno ovom.
P.S.Sto se tice dogovorenog takmicenja na leto,prodajom Tysona potpisao si kapitulaciju,ali se nadam da ces doci da gledas i naravno da ponesesRaanjGrin mozda nisam trebao toliko da reklamiram Aresa,jer ako se ovako nastavi ostacu bez konkurenataROFL.I na kraju ako nekad pozelis da lovis sa nekim psom iz ovog legla moja vrata su ti uvek otvorena jer ima ovaj malac jos stosta da pokazeiveli 3
mrwa22250 priložio:
3265ares_0703_002_1.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Darko - Svaki komentar na tvoje pse je suvisan, kako Aga, tako i ovi mladi razbijaju stvarno... Milan je takav kvalitetan uticaj na rasu u Srbiji napravio da toga ljudi jos nisu svesni... Jos jednom kapa dole...

Zemo Zoki Smile Bogami si ga i ti ubo odlicno sa Divajsom... Dobio si upravo ono sto je trebalo popravljati barovcima, verujem da su stvarno pravi jer tako i izgledaju...

Evo i jedne marke mog starinskog Svabe... moze to i jos lepse, ali ovog proleca stvarno su mu treninzi katastrofa, mesec dana ne izadje iz boksa, pa onda dobije vikend treninga, pa opet mesec dana pauze...
Akron
https://www.faceb...mp;theater

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1902813_10203009440575088_761411643_n.jpg

Evo i 2 kombinacije za ovo prolece Inter del Cakic x Shilla (Orkan Bis od Karpatskog cveta x Brita)
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1902895_545256822255700_714032608_n.jpg
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/553987_10200883123231433_708214839_n.jpg

Inter del Cakic x Azra (Valdo, Boss, Dren deni, Brik Ub, Ajk Ub, Amigo von der Asseburg)
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1510360_10203117725962155_519747054_n.jpg
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10003533_10203117759242987_197184548_n.jpg
Pozdrav kolege!!
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

darkon
 Nikola, eto baš danas je Milanova Fani AFD uzela CACIT u Jagodini, a njena sestra Fela AFD ECC.
Trebao bi i ti da ubaciš nešto od ove krvi, jer osveženje krvi bi sigurno dobro došlo...

Evo još nešto od Balzaka i Bandita, koji su stari 22 meseca, i koji su iz kombinacije Aga X Gala AFD.

Balzak markira jarebice.

oi62.tinypic.com/fjgfw4.jpg

Bandit markira jarebice.

oi57.tinypic.com/1zyj0jd.jpg

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Trebalo bi u toku sledeceg meseca da dovedem 2 keruse, jednu godisnjakinju i jednu od 3 godine... Za ovu od 3 godine vec ima ugovoreno parenje 3-4 na Bloa del Rade Savic, preko Browna del Polirone i jos nekih pasa ima tu i Ringa jako blizu i Roki Kokija, Sioux di Pra Capone.. mnogo dobrih pasa, a sledece parenje sigurno ce doci u obzir neki pas preko francuza...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Sale Voban
 Darko ponavljam se ali Bandit i Balzak mi se vise svidjaju od Age, svaka cast za parenjeOdobreno
Izbaci onu kujicu od Hadoka, mnogo mi se svidela sa 5 meseci.
Milanu AFD svaka cast za doprinos rasi ali velika su to ulaganja sa njegove strane i uz planski rad moralo je dati rezultate. Kujica koju imam od Hublota ima 5,5 meseci i takvo stene jos nisam imao, treba pariti sa kerovima iz AFD odgajivacnice jer su to psi odlicne mesavine lovno takmicarske krvi. Jos jedan predlog, Darko iz Paracina ima vrhunskog kera kog treba iskoristiti jer pitanje je koliko ce jos biti u zemlji, Nikos, u Lapovu je imao plasman ECC a jos nema 18 meseci.

darkon
 Sale, ma razumem ja tebe šta ti pričaš, ali za mene je Aga jedan jedini, šta da radim kad ga volim ko rođenog :-).

Evo jedan duži snimak Bandita, da bi se video malo bolje.
Snimljen večernji turnus od nekih 10 minuta, gde je imao tri realizacije, sve marke snimljene, ali kamerman se ne snalazi da snimi i divljač kad poleće.
Posle toga jedan jutarnji trening i dva kraća turnusa, ali nažalost bez divljači.
Snimci nisu najboljeg kvaliteta, ali šta je, tu je, vidi se ponešto.
A i žito poraslo, na nekim mestima u visini kolena, pa ne može pas da se prikaže u najboljem svetlu.

https://www.youtu...t6asH2Bcrw

Nemam ništa novije od Tine, ovo je kad je imala 6 meseci.
Tina de Atila Flagellum Dei (Hadok AFD X Haydi AFD)

oi60.tinypic.com/28l73r.jpg

Sale Voban
 Dare ovaj snimak samo potvrdjuje ono o cemu pricam, mozes ti da ga volis koliko hoces ali ovaj ker moze da trci utakmicu za CACIT, bices favorit na svim LKK a o lovu necu da pricam.
Ova kujica izgleda odlicno, moja je malo mladja ali idemo na jesen da ih uporedimo negde. Da nam je ziv i zdrav Milan Grin

darkon
 Sale, taman bi na jesen i za lovnu sezonu trebale da budu tip-top.
A da Milan nije uvezao ove pse iz Francuske, ja verovatno nikada ne bih ni menjao rasu i čuvao bi striktno oštrodlake, ali kad sam probao ovu liniju kratkodlakih...

A evo i jednog snimka Banditovog brata Balzaka. Snimak lošiji, trebalo još malo da se zumira da bi se bolje video galop, na trenutke se gubi pas iz kadra, ali šta da se radi, tako je, kako je.
A i vetar je to jutro bio užasan, non-stop menjao pravac, sa svih mogućih strana duvao, tako da je baš otežavao psu da se pokaže...

Balzak ( Aga X Gala AFD )

https://www.youtu...x0oXm_1J2w

strahinja
 Pozdrav nemdzije,evo i ja da se pohvalim danas je moj Apis II promarkirao,posle par izvodjenja i to se desilo.. Stenac je inace sin od Apisa Simitarska Fortuna i Bete (Bina) cerka helda..

Stenac je uzrasta 5,5 meseci.

Marka na fazansku koku..
i58.tinypic.com/f0qn8m.jpg

mrwa22250
 Konacno juce uhvatih pola sata da prosetam Aresa.Nastavlja po starom,svako malo se koci,Grinne znam da li je to nasledno i da li ce ga proci vremenom.Taman krene lepo galopom da pretrazuje teren i onda se pokvari(stane),pa kao da ceka da se ja priblizim pa krene kocenje da ga popusta,ispocetka polako pa opet stane i to ponovi po nekoliko puta(obicno ispred njega poleti koji fazanSmeko).Onda se otkoci pa opet galop pa posle nekoliko minuta opet kocenje.Veterinar kaze da je to u redu,ja podmazivao sa WD-om ali uvek istoConfused.Iz tog razloga sam odlucio da od VRHUNSKOG odgajivaca koji mi ga utrapio trazim povrat novca jer mu se verovatno i roditelji ovako koce i on je za to morao znatiGrin.Stvarno je steta sto ima tu manu,a bas super izgleda dok trciOdobreno
mrwa22250 priložio:
ares_galop.jpg

DakiNS
 Lako ćemo to rešiti MrWa dođi kod mene da prošetamo do Veternika , ako bez podmazivanja samo jednom zakoči ja ću te umesto rođe obeštetiti i još častim sa ručkom , a ako se dobrano izgalopira a jezik mu bude do zemlje onda zoveš u lov da i moje kere malo koče.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Nije valjda da kod vas nema na sta da se koci.

DakiNS
 Ima ima , ali u mašti

mrwa22250
 Ondak boze zdravlja,vidimo se u Ridjici,pa da vidis sta je muka kad ti se pas ukoci svakih 300-400m.Treba dve boce WD-a za svaki trening-da popizdis,a nije ni jeftinoGrin

DakiNS
 Dogovoreno , donosim dve WDOdobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,223,610 posete www.srbijalov.com