DakiNS kaže:
I nemoj da pokvariš takvog psa. Dao sam ti savet kako da smanjiš nervozu.
Nervozu uspevam da prikrijem ali da je smanjim,jok.Ares je preziveo nekoliko mojih nervoza pa sad kad provali(a provali,kako ne znam)da sam nervozan ide linijom manjeg otpora.Bolje da ne radi nista,nego da nesto uradi pogresno.Mislim da je to jedan od glavnih razloga neuspeha na ispitu,mada ne znam zbog cega sam ja taj dan uopste i bio nervozan.
Zbog te moje nervoze i moj matori Ozzy mi je otisao iz ruke i prakticno je skoro neupotrebljiv u lovu,a verujem da bi sa drugim vodicem bio ponovo onaj stari.Kad se vratim malo unazad,sad sam jos i dobar kakav sam bio,pa se nadam kad mi jos malo pobeli ovih mojih 20-tak dlaka na glavi,bice od mene nesto.Ili sto bi rekli ovi moji:Kakav tu starac raste
Mrva, skoro sam vodio setera na teren, pre nego da ga ubacim u auto, nekako mi se izvuče i krenu u galop po livadi pored kuće. Prvo sam probudio pola sela dok sam se drao, iako znam na takav povišen ton neće da dođe, znajući šta ga čeka, ali šta ću, pritisak u 200. Nekako uspem da se smirim i da ga uhvatim, a pošto je livada strma, krenem ja onako u brzi hod da se spustim do puta, negde pri kraju livadice iz čista mira mi se upliće oko nogu i ja roknem sa 2-3 metra pravo na put, em sam se načisto ugruvao, em sam pocepao nove lovačke pantalone... Taj trening smo jedva hodali i ja i on... Posle mi dođe iz dupeta u glavu da time ništa ne postižem, ali džaba kad mi u tom trenutku pukne film... Ti si perfekcionista i želiš da dovedeš psa do savršenstva, što sa ovim psom neće biti teško, samo se man' nervoze. Tako da Daki, očekujem i ja taj savet
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Kolege sve to dođe sa godinama, i smirenost (osim kod Lale) i iskustvo. Možda će smešno izgledati , ali ponekad probajte da razmišljate kao vaš pas. Kada smo bili kod Mrwe primetio sam njegovu želju za perfekcionizmom. Sve će to doći na svoje mesto onda kada razmislite koje su sve opcije pred psom u datoj situaciji. Mladi psi uvek će krenuti vođeni svojim temperamentom, znači ispočetka različito od onog što ste očekivali. Nidžo , radost zbog izlaska naterala je tvog psa na besomučan trk, ako hoćeš da trening odradiš kako treba pusti psa petnaestak minuta da se izdivlja, trening će mnogo bolje proći.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Eto vidis Nidzo,sve se svodi na to da glava treba da pobeli.
Ovo u vezi Lale je cista izmisljotina,upoznao sam coveka,ladan je ko spricer-osim kad popyzdi
Pozdrav
Evo da se pridružim temi i da predstavim svog psa
Baron vom Held-Haus
(Tasco vom Osterberg x Kosie vom Osterberg)
Star pet meseci
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Darkon ,pogotovo za matorog brku.Rad uvek na vrlo visokom nivou,a vidim i loviste puno fazana-milina jedna.Kod mene kao sto sam vec rekao,fazana kao u prici,pa se svaki trening pretvara u bajku.Malo sam zadnje vreme lenj da slikam i snimam ali bice neke fotke uskoro.
Za Agu,sta reci a da nije vec receno.
Mrwa, i ja slabije snimam, uhvatim tek poneku akciju, a ranije sam bio mnogo aktivniji po tom pitanju. Skoro sam pazario akcionu kameru GoPro, i od sad ću kad krenem u lov, okačim je na glavu, pa da zabeležim i neke trenutke iz lova, a ne samo sa treninga, jer sa klasičnim kamerama i telefonima je to nemoguće, pucati i snimati...
Brka je mator, ali i dalje radi, a ni on ni Aga nisu u nekoj zavidnoj kondiciji, pošto ne radim baš često sa njima.
Prethodni post sam napisao na brzinu, pa se i ne setih da ti čestitam na rezultatu na SOLMSU. A inače, što se nervoze tiče, psi će osetiti i najmanju promenu kod našeg raspoloženja, i u zavisnosti od nas, i oni šteluju svoje postupke...
Darkon,hvala na cestitkama,kakav je takav je ipak je rezultat.
Danas malo trenirali pa evo i jedne slicice.Ovako to Ares radi na koku,teren opet stari ribnjak,lagan vetric,sve u svemu uslovi idealni.P.S.ako ikad naucim postavicu i snimak dva lepa kulea.
Na zahtev kolege mrwe, postavljam njegova dva današnja snimka!!
....hmmm...pa kad ovakvi nepolože Solms, kakvi su tek ono zvjeri što polože ....vala mrwane svaka čast!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Zemara,Djuro hvala lepo,snimci nisu nekog kvaliteta ali se najbitnije vidi.
P.S.drugi snimak je mom drugu Lali za merak,zna on zasto
Bea, jedna od kuja iz legla od Age i Gale AFD, koju sam prodao još kao štene
Drugar kod koga je ona sada mi je poslao sliku sa jučerašnjeg treninga, inače marka na prepelicu. Kaže da je bio lep trening, jer je za nekih pola sata, bilo 20-ak marki na prepelice...
Mrwa, lepi snimci, a lovište pravo za fazana. Da li je ova trska u potpunosti suva, i bez vode, jer je milina loviti na ovakvim terenima?
mrwa22250 kaže:
Zemara,Djuro hvala lepo,snimci nisu nekog kvaliteta ali se najbitnije vidi.
P.S.drugi snimak je mom drugu Lali za merak,zna on zasto
Svaka čast za snimke, Mrwa, a budem li te čuo još jednom da kudiš Aresa ja ću te lično nagrditi tako da ti neće biti dobro!!!
Dalje, ako smem da budem malo pristrasan, ali mi se čini kao da je Ares 'maznuo' nešto od stila mog Kastora kad je marka i kule u pitanju, mladi pas brzo uči i snima fazone od starijeg. Lovili su jednom zajedno njih dvojica, seti se samo kako su markirali i sekundirali onda, samo nisam stigao da snimim.
A za drugi snimak ću ti posebno 'načestitati Novu godinu', ima da sanjam noćas te scene!
nidzamotocross kaže:
Mrva, ovo je i više nego super, čestitam.
Hvala Nidzo,uvek moze bolje.Sledece subote je ispit na vodi u organizaciji kluba pa se spremamo.Ispit ce se raditi na "nasoj"vodi,odnosno na ribnjaku u Ridjici,pa se nadam da se kao domaci necemo obrukati.
Juce,20.09. odrzan je ispit,odnosno trening na vodi u organizaciji kluba.Ispit je odrzan na ribnjaku u Ridjici,a umesto najavljenih 20 i kusur pasa privedeno 8.Svih 8 pasa korektno odradilo tri discipline koje se rade i na SOLMS-u,a najuspesniji bio Chiko del RS,vlasnika i vodica Dusana Loncara iz Sombora.Sudio gdin.Miric i detaljno posle zavrsenog rada obrazlozio ocene i usput ukazao na greske,kako kod pasa tako i kod vodica.Ovaj moj mamlaz opet mrljavio sa predajom sto je vise stvar lose obuke nego neka njegova mana,ali je uspeo da odradi sve tri discipline,tako da ocena ponasanje pred divljaci-neodlucan plasljiv koju je dobio na SOLMS-u definitivno ne stoji,ali da mora jos puno da se trenira,narocito na vodi to je sigurno.
Atmosfera posle ispita-fenomenalna,sala,zayebancija i puno konstruktivne rasprave o tome ko bi i sta mogao sta popravi kod pasa.Moje je misljenje da upravo zbog ovakvih stvari klubovi i treba da postoje i jedva cekam sledece druzenje i trening,jer su svi bili otvoreni za pitanja i pomoc oko obuke i dresure,a to meni koji sam u svemu tome relativno zelen mnogo znaci.
Jos jednom pozdravljam ovo kinolosko okupljanje sa zeljom da se uskoro opet okupimo
Kolege jedno pitanje, ovaj vikend idem u Kac sa ovom mojom kujicom na IUO,organizator mi kaze da se radi na terenu sa prepelicom i fazanom.E tu mi je problem jer moja kuja nikada u zivotu prepelicu nije videla jer je mi nemamo.Sto se tice fazana sve OK ali sta ako naidje na prepelicu,oce li je markirati?
Bakuss kaže:
Kolege jedno pitanje, ovaj vikend idem u Kac sa ovom mojom kujicom na IUO,organizator mi kaze da se radi na terenu sa prepelicom i fazanom.E tu mi je problem jer moja kuja nikada u zivotu prepelicu nije videla jer je mi nemamo.Sto se tice fazana sve OK ali sta ako naidje na prepelicu,oce li je markirati?
Verovatno hoce,a i da je ne markira nije smak sveta.Ipak se radi o ispitu urodjenih osobina gde ce svaki iole ozbiljan sudija moci da proceni da li njeno ponasanje zadovoljava ili ne.Bilo bi veoma pozeljno da se tom ispitu pristupa malo ozbiljnije(kao u ostalom i lovackom ispitu)ali nazalost danas se sve svodi na plati i peglaj,polozio si
Utesi me,jbg nisam nikada isao na stranu da bi mi ker polozio IUO, vec smo to odradjivali kod nas u ovo vreme pre otvaranja lova.Ne bi trebalo da imam problema sa njom jel je radna a poslusna,mislim ne ide daleko vec je tu negde ispred mene stalno.A ni pucnja se ne boji tako da mi je samo ova prepelica malo u rezervi, ali sto kazes ako ima nos markirace je.
Evo polozili smo, mislim Greta,nije bilo problema sa nalazenjem i markom na fazana u gajbi.Sto se tice ocene u izgledu cista 5,stim sto je sudija morao da konstatuje "nesto kraci rep".Posle mi je objasnio da ja kao vlasnik na to nisam mogao da uticem vec odgajivac sto ga je odsekao.Takodje mi je rekao(pred svima) da treba sa njom da odem i na CAC.Videcemo, mozda neki manje posecen.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?