Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Gedza66

mrwa22250 kaže:
Molim te kolega,reci mi da ovo nije pocelo disciplinovanje zabludelih ovcica i to po partijskoj liniji.Zar je moguce da ste pali na foru male clanarine(200 din) neznajuci da je to samo predigra,a da posle nje sledi utovar samo dok malo omeksate,da ne kazem navlazite.Sta se to promenilo u savezu pa mu sad treba dati sansu,jer kadrovi su isti,programa nema,a dodatni nameti u vidu okruga i okruzica samo sto nisu.Briga za divljac i lovista nikad manja,to jest ravna nuli.Umesto da vi koji ste se bili resili parazita porucujete ostalima da ne daju ni dinara ovakvim savezima,sad se odjednom menja prica da 200din nije skupo zato sto je promenjena politicka garnitura na vrhu(u stvari na dnu)Sad

Zaista zalim zbog takve vase odluke,a sto se tice nas u Vojvodini,nama je tvoj politicki brat vec utero,uslovljavajuci nase clanstvo u krovnom savezu placanjem reketa svinjarsko-zadrugarskom lobiju na celu LSV-a.Ovim potezom zavukao je ruku u dzep i onim LU koja su htela u LSS ali bez Lsv_a.Zato nemoj da zameris nama iz severne pokrajine sto ga pljujemo i pljuvacemo ga sa apetitom za svih 1600din clanarine visim savezima(1400LSV+200LSS) dokle god bude ruku pod ruku sa saraniteljima lovstva u Vojvodini(i sire).Jedva cekam da ih vidim sve zajedno na nekom krkanluku,sve onako lepe,sa novim lovackim odelima kupljenim od nasih novaca kako se smeju deda Jeremiji u kameru,a ovaj nam to za takodje sitnu lovu objavi u sluzbenom glasilu.

Previse je to sitnih troskova za napacenog srpskog lovca,koji je svojim rukovodiocima uz divljac,zadnja rupa na svirali.

Lala kaže:
Baš me živo zanima koji su to argumetni koji su tebe, Gedžo, naterali da promeniš mišljenje, dakle, kojim argumentima su te UBEDILI da revidiraš svoj stav?

Pričali meni stariji ljudi da je tamo negde krajem '40.-ih godina prošlog veka bila neka epidemija revidiranja stavova, a argument za ubedjivanje je bila mogućnost besplatnog letovanja na jednom simpatično toplom kamenitom ostrvu u Jadranu. Ne insinuiram ništa, čisto mi palo na pamet.

Ma šta je to, 500-600 lovaca po 200 dindži, pukneš milionče i kusur, i miran si, jel tako? Izgleda šašavo, ali glava ne boli!

E Gedžo, Gedžo, a i ovi 'ubedjivači'... Principijelno, nema šta!

Mrwo, moraš da shvatiš da nema disciplinovanja „zabludelih ovčica“ po partijskoj liniji, što ne znači da neko nema mišljenje da zbog toga što pripada i što je bio na 37 mestu Izborne liste stranke sa sada ubedljivo najvećom podrškom građana Srbije, može da se ponaša na način na koji se ponaša.

Lalo, „Res, non verba“, je jedan od principa prvog na toj Izbornoj listi i onoga trenutka kada dobije vremena da se posveti i društvenim problemima u oblasti lovstva, zatražiće se „Res“, pa ako toga ne bude bilo, sigurno neće dozvoliti da neko obezvređuje sva njegova odricanja na ličnom planu pa i lične žrtve koje trpi.....i!!!??

Nisu Vlasotinčani doneli odluku da postanu članovi LSS, već je moj brat Đoša kao predsednik udruženja, izložen oromnim pritiscima da to učinimo. Stalno mu se predočava da ćemo ovakvim stavom biti „grobari“ lovačke tradicije od preko 100 godina a bogami, preti mu se i nekim izmenama i dopunama postojećeg ZODiL-a, u smislu da će se gazdovanje lovištima ponovo vratiti u monopol LSS-a??? Đoša ko Đoša, uvek racionalan, pomalo i sugestibilan, počeo da razmišlja na način ko braća Nišlije. Uplatimo doprinos za trećinu članova i otkačimo se pritisaka i pretnji.

Verovatno će taj predlog izneti na predstojećoj sednici Skupštine udruženja negde krajem februara, na kojoj će se članovima reći da mogu da biraju. Ko hoće da bude član viših lovnih asocijacija, plaćaće veću članarinu za iznos tih doprinosa a ko neće, plaćaće osnovnu članarinu.. Takođe, ukoliko i bude te tačke dnevnog reda, odluka će se doneti sa važenjem od godinu dana, pa ako ima neke koristi od toga, nastaviće se a ako ne, ćao nema više.

Gedža nije revidirao svoj stav u pogledu korisnosti ovakvih viših lovnih asocijacija, jer stvarno nema argumenata za tako nešto, niti će ga besplatno letovanje u Dominikani u to ubediti!!! Stari
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

DakiNS
 Bata Gedžo poznavajući te sklon sam da ti bez dvoumljenja verujem. Samo se nadam da te neće "izlevatiti", koliko verujem tebi toliko ne verujem "prvom". A razlog zna svaki iole normalan lovac. Od "izborne kampanje" gde se uvukao prekrivajući se plaštom premijera, a lično sumnjam da ovaj nema pojma da je i pominjan a kamoli da je dao bilo kakvu podršku, jer se sećam njegove izjave da bilo ko da se pozove na njegovu ličnost - da laže.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250

Gedza66 kaže:

Mrwo, moraš da shvatiš da nema disciplinovanja „zabludelih ovčica“ po partijskoj liniji,

Nisu Vlasotinčani doneli odluku da postanu članovi LSS, već je moj brat Đoša kao predsednik udruženja, izložen oromnim pritiscima da to učinimo. Stalno mu se predočava da ćemo ovakvim stavom biti „grobari“ lovačke tradicije od preko 100 godina a bogami, preti mu se i nekim izmenama i dopunama postojećeg ZODiL-a, u smislu da će se gazdovanje lovištima ponovo vratiti u monopol LSS-a??? .

Pa ako nema packi po partijskoj liniji,ko to bata Djosu ogromno pritiska.Ko to moze da preti izmenom zakona i vracanjem lovista bandi u LSS-u.Da nisu u pitanju neke NVO,strane obavestajne sluzbe,vanzemaljci.Ma jok bre,to je verovatno u pitanju jedan poslanik vladajuce stranke koji je sasvim slucajno i nicim izazvan zalutao u lov i lovstvo,pa jos na ulasku opaljen mrtvim zecom u vugla i nikako da se oporavi.A te fore da cete vi biti grobari neke tradicije neka okaci macku o rep jer grobari svega sto ima u nazivu lov su njegovi drugari i zadrugari,koji parazitiraju na lovstvu vec decenijama.
Ne znam kako to vama dole izgleda,ali odavde je jasno kao dan da se tu radi o ENCIKLOPEDIJSKOM primeru partijskog disciplinovanja koje ce imati za posledicu vas ulazak u LSS ili neciji izlazak iz partije,a da li sam u pravu pokazace vreme.
P.S.Znam ja da mali vuk nema vremena da se pored silnih problema bakce sa lovstvom i lovcima ali neka mu neko barem malcice dosapne kako se Gargamel zayebava sa 65-70000 glasova.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007
 Mrwa, samo se ti zezaj, al Gargy posta gay ikona, a znaš da je taj lobi veoma jak u svim porama društva. ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Stara poslovica glasi : Ko se u crkvu tera taj se bogu ne moli! Žao mi je Đoše , poštenom čoveku nezamislivo je da nekoga ucenjuje , ali bagri je to normalna stvar. Lepo reče Mrwa, da li je jedan alavi preletač , vredan makar i jednog glasa, a posebno ugleda stranke. U vreme ovakve zahuktale kampanje štednje , jedna individua pored svih obaveznih , nameće lični harač skrivajući se iza stranke. Sumnjam da je to cilj sadašnje politike. Meni je politika odvratna , a još odvratnija ako se iza nje kriju kojekakvi , koji pripadnost stranci koriste za lični interes. Gedžo , Đoša iskoristite svoje pravo , upoznajte stranačke kolege ko im radi iza leđa i ko ih koristi zarad ličnih interesa , smatram da ste unutar stranke ravnopravni , ili je on ravnopravniji ?

Gedza66

mrwa22250 kaže:

Pa ako nema packi po partijskoj liniji,ko to bata Djosu ogromno pritiska.Ko to moze da preti izmenom zakona i vracanjem lovista bandi u LSS-u.Da nisu u pitanju neke NVO,strane obavestajne sluzbe,vanzemaljci.Ma jok bre,to je verovatno u pitanju jedan poslanik vladajuce stranke koji je sasvim slucajno i nicim izazvan zalutao u lov i lovstvo,pa jos na ulasku opaljen mrtvim zecom u vugla i nikako da se oporavi.A te fore da cete vi biti grobari neke tradicije neka okaci macku o rep jer grobari svega sto ima u nazivu lov su njegovi drugari i zadrugari,koji parazitiraju na lovstvu vec decenijama.
Ne znam kako to vama dole izgleda,ali odavde je jasno kao dan da se tu radi o ENCIKLOPEDIJSKOM primeru partijskog disciplinovanja koje ce imati za posledicu vas ulazak u LSS ili neciji izlazak iz partije,a da li sam u pravu pokazace vreme.
P.S.Znam ja da mali vuk nema vremena da se pored silnih problema bakce sa lovstvom i lovcima ali neka mu neko barem malcice dosapne kako se Gargamel zayebava sa 65-70000 glasova.

Mrwo druže, sama činjenica da se "drugarski razgovori" (u prostorijama LSS u prisustvu većine članova UO a naročito onih Slavinih) čine sa Đošom, koji nema nikakve veze sa strankom predsedavajućeg LSS a ne sa mnom koji ima veze sa strankom navedenog, govori da nema nikakvih packi po partijskoj liniji. Ne kažem da ih u budućnosti možda neće biti ali poznavajući sebe, verujem da će takvi morati da iznesu argumente koji će biti u interesu naroda - lovaca Srbije a ne u interesu stranke ili pojedinaca iz stranke.

Lovci Vlasotinca su u maloj prednosti u odnosu na većinu lovaca Srbije, jer su za poslednje tri godine imali priliku da se uvere da nisu hendikepirani time što nisu članovi ovakvog LSS, već naprotiv, to im je omogućilo da se akumuliraju sredstva od članarina, pa se sada gradi Reprocentar za divlje svinje kapaciteta uzgoja do 50 jedinki godišnje, bez ikakve pomoći sa strane, pa čak i bez sredstava iz Fonda za razvoj lovstva, a istovremeno su u stalni radni odnos na neodređeno radno vreme primili još jednog lovočuvara.

Navedi mi bar jedan primer lovačkog udruženja u Srbiji, koje sa oko 20 hiljada hektara lovnoproduktivne površine, ima Stručnu službu sa licenciranim Upravnikom lovišta i tri licencirana lovočuvara u stalnom radnom odnosu, čije se plate isplaćuju svakog prvog u mesecu za prethodni mesec??? Samo u ovoj lovnoj sezoni je podneto preko 20 krivičnih prijava i svima su u predkrivičnom postupku oduzete lovačke puške. To je "posledica" toga što poslednje tri godine nismo članovi LSS.

Ono što mene u ovoj priči ohrabruje je stav nadležnih u ministarstvu poljoprivrede, da neće podleći političkim i svakim drugim pritiscima i vršiti izmene i dopune ZODiL-a na način koji bi zadovoljio ostvarenje neostvarenih ličnih (a možda i bolesnih) ambicija pojedinaca iz oblasti lovstva Srbije, koji su evedentno više godina svojim činjenjem ili nečinjenjem doprineli da se uruši ne samo Lovački savez Srbije, već i lovstvo Srbije u celini!!!

rk
 Pa posle recite da ih ne treba ukinuti.
RK

mrwa22250

Gedza66 kaže:
[quote]mrwa22250 kaže:

Lovci Vlasotinca su u maloj prednosti u odnosu na većinu lovaca Srbije, jer su za poslednje tri godine imali priliku da se uvere da nisu hendikepirani time što nisu članovi ovakvog LSS, već naprotiv, to im je omogućilo da se akumuliraju sredstva od članarina, pa se sada gradi Reprocentar za divlje svinje kapaciteta uzgoja do 50 jedinki godišnje, bez ikakve pomoći sa strane, pa čak i bez sredstava iz Fonda za razvoj lovstva, a istovremeno su u stalni radni odnos na neodređeno radno vreme primili još jednog lovočuvara.

Navedi mi bar jedan primer lovačkog udruženja u Srbiji, koje sa oko 20 hiljada hektara lovnoproduktivne površine, ima Stručnu službu sa licenciranim Upravnikom lovišta i tri licencirana lovočuvara u stalnom radnom odnosu, čije se plate isplaćuju svakog prvog u mesecu za prethodni mesec??? Samo u ovoj lovnoj sezoni je podneto preko 20 krivičnih prijava i svima su u predkrivičnom postupku oduzete lovačke puške. To je "posledica" toga što poslednje tri godine nismo članovi LSS.

Pa upravo ovo sto si gore napisao,pohvaljivano je na ovom forumu i koristeno kao uputstvo drugim LU.kako treba raditi,ulagati u sebe a ne u parazitska doopeta LSS-a.Iz tog razloga mi je strasnija najava vaseg povratka u :LSS.Ne postoji dovoljno mala clanarina za ono sto oni (ne)rade,niti se moze sa starim,provereno losim kadrovima menjati los ugled krovne organizacije,ili sto bi nas narod reko:Od govana se pita ne praviStari.
Zato vam najiskrenije zelim da se do daljnjeg drzite podalje od ovog i ovakvog(nakaradnog)saveza i da nastavite da uzivate u plodovima vaseg dosadasnjeg rada.Ovoj bandi treba uskratiti novac od clanarina,pa kad se pacovi razbeze,pokusati sa nekim novim ljudima neku novu,ozbiljniju pricu.Do tada,evo ima ga na!!!!
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Bata Gedžo želim tebi , Đoši , kao i svim lovcima Vlasotinca da istrajete i ne podlegnete konobarskim pritiscima. Ni vi niste tikva bez korena , posebno zato što su rezultati iza vas , a sa druge strane mislim da "građevinski radnik" sa pravnim fakultetom ima mnogo više znanja od konobara, i da je zasigurno vredniji stranci na vlasti . Uzimajući u obzir činjenice oko lovačkog staža, lovačkog krštenja laži i protuzakonitih postupaka , a posebno nedomaćinskog rasipanja novca , to ponašanje šteti mnogo ugledu stranke koja na svim poljima želi da istakne svoj rad na sprečavanju takvog ponašanja. Da li je onda lovstvo izuzeto iz takvog programa stranke? Mislim da nije , nego sam uveren da se lažno prikazuje stanje i dosadašnji postupci da bi se u kasnijem periodu bolje iskoristili za ličnu korist.Lovac 3

ficha007
 Ja koliko sam shvatio, odluka Skupštine još nije doneta, tako da bi pametno bilo sačekati odluku centralnog organa LU Vlasotince.

Organizacija rada u tom LU samo pokazuje da se bez saveza apsolutno može i da bi članstvo u bilo kom savezu bilo apsolutno bespotrebno i samo bi "debeloj guski mazali perije".

Ne volim kada se politika spušta i na ovaj naš, lovački, nivo, da ne kažem na nivo čistačice, tačnije tamo gde joj mesto nije. Međutim lovci predstavljaju respektabilno glasačko telo, pa zašto i njega ne animirati takvim likovima koji se na silu ubacuju u saveze, zarad još nekog glasa na nekim izborima.

Na temi LU "Srem" pisao sam opširno o poslednjem lovu koji je moja sekcija iz Šida organizovala u svome reviru.

Da li nam je bilo koji savez doprineo da toga dana ulovimo 13 DS, 5 lisica i 2 šakala?

Da li je bilo koji od saveza pomogao savetima, stručnom službom koju plaćaju lovci iz Šida?

Šta su to oni, a ne lovci iz Šida uradili da te DS dođu i ostanu u našoj šumi, a ne ostanu na primer u lovištu Jelaš koje pripada R. Hrvatskoj

Da li su ljudi saveza ili lovci iz Šida iznosili hranu, vodu, nadgledali teren, vitlali lovokradice i krivolovce?

Dakle zbog čega bi lovci Vlasotinca ili bilo koje lovačko udruženje bilo član LSS, LSV-a ili nekog trećeg saveza kada mnoge stvari možemo da odradimo sami, samo je potrebna volja, struka, znanje, a verujem da ga svako LU ima na svojoj teritoriji.

Vlasotinčanim bih poželeo u ovoj 2015-oj godini da ne pokleknu pred bilo kakvim pritiscima jer lovstvo bez obzira na ovoga "roze ujedinitelja" se nalazi na svojoj prekretnici, i nikada na gore grane nije palo, niti će on sa svojom kamarilom bilo šta smisleno uraditi.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

lustig1896po
 Drugovi lovci srecni Van svi praznici i svi sveci u dvanaest meseci, da budete zdravi, srecni i dugovecni.
Neznam kako drugacije da Vas oslovim nego sa "Drugovi" jer Kodeks lovaca tako propisuje. I zato koristim nas kodeks dok ga novokomponovani nisu promenili.
Jer nazalost doslo je vreme ja sam Vlast i Zakon i sve a i Siledzija ako neko nece kako ja hocu. A upravo kad smo kod te reci "Siledzija" to je upravo volja jednog coveka sa pomagacima da Vas natera na nesto sto samo Siledziji koristi. Njemu nije bitno sto mi nemamo nikakvog interesa da igramo u njihovom kolu ali je vazno da platimo da bi oni igrali.
Stoga Vas podsecam da su lovci izabrali svoje organe koji se bore za lovce Srbije, ali zbog samovolje i samovlasca pojedinca ne mogu preuzeti prava i obaveze koje imaju pred lovcima u celosti vec samo da se bore za prava lovaca na sve moguce nacine sto i cinimo. Protiv samozvanog "ujedinitelja" kao sto znate a i oni koji nisu upoznati da se upoznaju, podnete su krivicne prijave, tuzbe i
preduzete su sve pravne radnje da se dokaze prava istina. Medjutim poslanicki mandati, imunitet, politicki pritisci, prazna obecanja i sve sto moze da se upotrebi koristi se da bi se opstalo na poziciji vladara.
Doneta je odluka o visini clanskog doprinosa nelegalna jer i statut koi primenjuju nije legalan. A takodje nema ni plana ni programa. Takodje nema ni obraylozenja sta lovci dobijaju za tu clanarinu. Gde su planska dokumenta, programi za ocuvanje i razvoj divljaci i lovstva, informisanost... i sve ostalo zbog cega je LSS i osnovan davne 1896. g. da ne duzim vise. Savetujem da se clanarina ne placa LSS dok se ne rese sudski sporovi i dok se ne utvrdi kakav LSS zele lovci koji su ga i osnovali a sada im neko oduzima savez i kroji pravila i statute odozgo na dole po direktivi umesto obrnuto da osnivaci pisu pravila. Drugovi lovci sacuvajmo Divljac i lovista, vekovno jedinstvo, ravnopravnost i ne dozvolimo pojedincima da iy interesa rasture nasu slogu i imovinu koja nije mala. Dajmo podrsku onima koji su utuzili zbog nepravilnosti da istraju i ostvare pravdu lovaca srbije. Ne nasedajte na lazna obecanja i laskanja jer sve sto je obecano nije nista ispunjeno.Preki Sud

Gedza66

lustig1896po kaže:
Drugovi lovci srecni Van svi praznici i svi sveci u dvanaest meseci, da budete zdravi, srecni i dugovecni.
Neznam kako drugacije da Vas oslovim nego sa "Drugovi" jer Kodeks lovaca tako propisuje. I zato koristim nas kodeks dok ga novokomponovani nisu promenili.
Jer nazalost doslo je vreme ja sam Vlast i Zakon i sve a i Siledzija ako neko nece kako ja hocu. A upravo kad smo kod te reci "Siledzija" to je upravo volja jednog coveka sa pomagacima da Vas natera na nesto sto samo Siledziji koristi. Njemu nije bitno sto mi nemamo nikakvog interesa da igramo u njihovom kolu ali je vazno da platimo da bi oni igrali. .Preki Sud

Lustig, nemoj se ljutiti ali ti si očigledan primer lovca Srbije, čija je neupućenost ustvari i glavni razlog naše, više godina, trenutno loše situacije u lovstvu Srbije????

Moraš malo uložiti truda i razdvojiti babe od žaba, jer sabiranje istih, uvek dovede do istog tj. pogrešnog rezultata???

lustig1896po kaže:

Stoga Vas podsecam da su lovci izabrali svoje organe koji se bore za lovce Srbije, ali zbog samovolje i samovlasca pojedinca ne mogu preuzeti prava i obaveze koje imaju pred lovcima u celosti vec samo da se bore za prava lovaca na sve moguce nacine sto i cinimo. Protiv samozvanog "ujedinitelja" kao sto znate a i oni koji nisu upoznati da se upoznaju, podnete su krivicne prijave, tuzbe i
preduzete su sve pravne radnje da se dokaze prava istina. Medjutim poslanicki mandati, imunitet, politicki pritisci, prazna obecanja i sve sto moze da se upotrebi koristi se da bi se opstalo na poziciji vladara.
Preki Sud

Kako su lovci izabrali svoje organe koji se bore za lovce Srbije???? Koji su to organi I gde se I kako bore za lovce Srbije????

U čemu se sastoji samovolja “ujedinitelja” I kako on može sprovoditi istu a da mu se nikada na primer nisu isprečili moja braća Dragan Guberinić iz KG I Slava iz VP a Elko I SlavaPlana su ljudi koji nikada nikom ne bi dozvolili samovolju u lovstvu Srbije???

Da malo ne preteruješ, a???

lustig1896po kaže:
Doneta je odluka o visini clanskog doprinosa nelegalna jer i statut koi primenjuju nije legalan. A takodje nema ni plana ni programa. Takodje nema ni obraylozenja sta lovci dobijaju za tu clanarinu. Gde su planska dokumenta, programi za ocuvanje i razvoj divljaci i lovstva, informisanost... i sve ostalo zbog cega je LSS i osnovan davne 1896. g. da ne duzim vise. Preki Sud

Lustig, nije mi poznato iz kog si lovačog udruženja u Srbiji ali ako je sve ovo što si napisao tačno, pitam te zbog čega ti I tvoje lovačko udruženje jednostavno ne izađete iz LSS.a, aaaa?

Pa ako ništa ne dobijate za članarinu, ne znate gde su planska dokumenta, programi za očuvanje I razvoj divljači, informisanost…. I sve ostalo zbog čega je LSS osnovan davne 1986 godine, šta ćete tamo ili šta ti činiš da tvoje kolege po udruženju “progledaju”?????

lustig1896po kaže:
Savetujem da se clanarina ne placa LSS dok se ne rese sudski sporovi i dok se ne utvrdi kakav LSS zele lovci koji su ga i osnovali a sada im neko oduzima savez i kroji pravila i statute odozgo na dole po direktivi umesto obrnuto da osnivaci pisu pravila. Drugovi lovci sacuvajmo Divljac i lovista, vekovno jedinstvo, ravnopravnost i ne dozvolimo pojedincima da iy interesa rasture nasu slogu i imovinu koja nije mala. Dajmo podrsku onima koji su utuzili zbog nepravilnosti da istraju i ostvare pravdu lovaca srbije. Ne nasedajte na lazna obecanja i laskanja jer sve sto je obecano nije nista ispunjeno.Preki Sud

Lustig, ajd majke ti, napiši mi zbog čega su lovci Srbije osnovali LSS, i napiši isto, kako ćemo to sačuvati divljač, lovišta, vekovno jedinstvo I ravnopravnost, tako što ćemo LSS napraviti po pravoj meri???

Shvati da će vise lovne asocijacije uvek biti mesto gde će ljudi imati I padati u iskušenja da čine greh “ne kradi”??? Pa kako da ne sakupiš kintu po kojoj gaziš , sa saznanjem da te niko neće pitati zašto??? Veruj mi da nisam siguran ni u sebe da ne bih bio isti ko I svi sadašnji, I svi pređašnji, makar mi Lala I Sremac75 bili potpredsednici????

Znači da definitivno imamo sistemski problem a ne problem u ljudima????Hmmm

ficha007
 Gedža: "...Shvati da će vise lovne asocijacije uvek biti mesto gde će ljudi imati I padati u iskušenja da čine greh “ne kradi”??? Pa kako da ne sakupiš kintu po kojoj gaziš , sa saznanjem da te niko neće pitati zašto??? Veruj mi da nisam siguran ni u sebe da ne bih bio isti ko I svi sadašnji, I svi pređašnji, makar mi Lala I Sremac75 bili potpredsednici????"

A Daki, a Ficha? Mi kao nismo zaslužili nikakve funkcije u tom tvom imaginarnom LSS-u.ROFL

DakiNS
 Kolega Lustig od prvog upisa optužuješ protivničku stranu za nelegalnost. Vidim da ti pamćenje kao i meni nije jača strana (verovatno zbog onog švabe AlchajmeraGrin) . Nekako mi se kao kroz maglu vrti smederevska skupština, pa se pitam nije li i na toj skupštini nelegalno izabrano rukovodstvo? Da nisu slučajno oba rukovodstvo nelegalna ,ili možda imaš neku bolju informaciju?Lovac 3

Ficho kad mi dođemo na red uvek nestane mesta a i paraPodr�ka

krilas
 Kolege, stvarno se ponekad pitam, jel sam ja citav ili nesto sa ostalima nije uredu?! Po ko zna koji put je isti problem samo na drugi nacin. Imamo bolest margarina "sto se u sve mesa" i to mnogo dugo vremena, a uz to i da opravdavamo ono sto ne moze da se pravda. Suma je sacinjena od drveca, a narod od ljudi (pojedinaca), ako je suma sacinjena od niskog rastinja i korova, tako je i za narod. Ali to ne znaci da suma ne moze da se kultivise i da postane zdravija, bolja , visa i vrednija! Nazalost nase drustvo (narod) nikako da se prene i izadje iz zacaranog kruga, ako mi sami nista ne ucinimo da postanemo bolji, i bar slicni sa ostalima, po ko zna koji put (na ovaj ili onaj nacin ), doci ce neko da nas na to natera! A gde je tu pamet?! Osnovna razlika izmedju zivotinja i ljudi je u tome sto (bar bi trebalo da bude tako) su voljna bica i sposobna da uce i menjaju se, dok zivotinje su instiktivne i menjaju se samo ako su na toNe razumem naterane!
Siroma

Gedza66

ficha007 kaže:
Gedža: "...Shvati da će vise lovne asocijacije uvek biti mesto gde će ljudi imati I padati u iskušenja da čine greh “ne kradi”??? Pa kako da ne sakupiš kintu po kojoj gaziš , sa saznanjem da te niko neće pitati zašto??? Veruj mi da nisam siguran ni u sebe da ne bih bio isti ko I svi sadašnji, I svi pređašnji, makar mi Lala I Sremac75 bili potpredsednici????"

A Daki, a Ficha? Mi kao nismo zaslužili nikakve funkcije u tom tvom imaginarnom LSS-u.ROFL

Zbog toga što moje LU više godina nije član LSS, malo sam se udaljio iz pravne materije Lss-a, pa sam zbog toga pomenuo Lalu i Sremca kao potpredsednike LSS-a, a da nisam siguran da takve dužnosti postoje u statutu LSS ali u svakom slučaju, nisam siguran da ono što sam naveo u citiranom upisu, ne bih radio makar mi članovi UO LSS, pored Lale i Sremca, bili i Fichco of Shid, Daki, Mrwan, Elko, SavaPlana, malo kasnije i Pez (za nekoliko godina, dok mu se ne " izoštre " upisi na temi lovne politike), pa Nidža Vojivnović iz Niša, pa ....... makar mi predsednik NO bio moj brat Braca of Nish a član moj brat Đoša, i makar o mom rukovođenju LSS, javno na svojim sajtovima, obaveštavao moj brat Boki of Gradska-Crna Trava ???Stidljiv

DakiNS

Gedza66 kaže:

ficha007 kaže:

Zbog toga što moje LU više godina nije član LSS, malo sam se udaljio iz pravne materije Lss-a, pa sam zbog toga pomenuo Lalu i Sremca kao potpredsednike LSS-a, a da nisam siguran da takve dužnosti postoje u statutu LSS ali u svakom slučaju, nisam siguran da ono što sam naveo u citiranom upisu, ne bih radio makar mi članovi UO LSS, pored Lale i Sremca, bili i Fichco of Shid, Daki, Mrwan, Elko, SavaPlana, malo kasnije i Pez (za nekoliko godina, dok mu se ne " izoštre " upisi na temi lovne politike), pa Nidža Vojivnović iz Niša, pa ....... makar mi predsednik NO bio moj brat Braca of Nish a član moj brat Đoša, i makar o mom rukovođenju LSS, javno na svojim sajtovima, obaveštavao moj brat Boki of Gradska-Crna Trava ???Stidljiv

Bata Gedžo, dabogda ti se ostvarilo!

Lala
 Kolege forumaši, naš član lustig je čovek koji je itekako upućen u lovnu problematiku, i koji je itekako pokušao da se suprotstavi načinu rada u LSS, a naročito nekim potezima aktuelnog predsednika LSS D. Šormaza. To suprotstavljanje je bilo u prehodno sazivu UO LSS, a i kasnije. Malo sam se nasmejao kad sam video da ga Gedža prozva neupućenim u lovnu problematiku. Pre će biti da je moj brat Geda neupućen o kome se radi, i ko stoji iza nicka lustig.

Što se tiče Gedžo tvog pominjanja Elka u smislu kako si ga pomenuo, ja bih da sam na tvom mestu tu jako prikočio i dobro razmislio.

Gedžo, brate, a i ostale kolege, čitajte nick člana lustig malo drugačije, pa će vam biti jasnije: LU STIG, Požarevac. Jel sada malo jasnije?!?

Što se tiče nekih šaljivih uguravanja mene u bilo koje funkcije, ne bi mi palo na pamet da se prihvatim bilo čega, jer bih time automatski pristao da sebi vežem ruke (tastaturu) i uvedem autocenzuru na moje pisanje ovde.

Srbijalov portal je moj poligon na kojem kažem ono što mislim, bez da mi neke skupštine ili pismeni, polupismeni i nepismeni delegati kroje ono šta treba da radim, i daju nekakvo 'pokriće'. Meni ne treba da se sakrivam iza raznih odluka organa (kolektivna odgovornost), ja kažem/napišem ono što mislim bez kalkulacija, pa kome se svidja, u redu, kome se ne svidja, njegov problem.

Naš član lustig ima po mom mišljenju samo jednu grešku, on i njegove kolege koji su se suprotstavili Šormazu, a to je da nisu našli način kako da svoje stavove i napore redovno predstavljaju lovačkoj javnosti, a na lovcima je da odluče da li će ih podržavati ili neće. Generalno, ja trenutne ciljeve i rad te grupe ljudi podržavam jer mislim da su u pravu (kada je u pitanju kršenje statuta LSS i legalnost one skupštine koju je 'ujedinitelj' održao) bez obzira što u toj grupi ljudi ima i onih kojima bih slatko voleo da vidim ledja sa svih lovačkih funkcija (Tica, Škobić...). Ali kad su u pravu, u pravu su.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

DakiNS kaže:
Kolega Lustig od prvog upisa optužuješ protivničku stranu za nelegalnost. Vidim da ti pamćenje kao i meni nije jača strana (verovatno zbog onog švabe AlchajmeraGrin) . Nekako mi se kao kroz maglu vrti smederevska skupština, pa se pitam nije li i na toj skupštini nelegalno izabrano rukovodstvo? Da nisu slučajno oba rukovodstvo nelegalna ,ili možda imaš neku bolju informaciju?Lovac 3

Ficho kad mi dođemo na red uvek nestane mesta a i paraPodr�ka

Lalo da li sam i ja pogrešio?

Gedza66

Lala kaže:
Kolege forumaši, naš član lustig je čovek koji je itekako upućen u lovnu problematiku, i koji je itekako pokušao da se suprotstavi načinu rada u LSS, a naročito nekim potezima aktuelnog predsednika LSS D. Šormaza. To suprotstavljanje je bilo u prehodno sazivu UO LSS, a i kasnije. Malo sam se nasmejao kad sam video da ga Gedža prozva neupućenim u lovnu problematiku. Pre će biti da je moj brat Geda neupućen o kome se radi, i ko stoji iza nicka lustig.

Što se tiče Gedžo tvog pominjanja Elka u smislu kako si ga pomenuo, ja bih da sam na tvom mestu tu jako prikočio i dobro razmislio.

Gedžo, brate, a i ostale kolege, čitajte nick člana lustig malo drugačije, pa će vam biti jasnije: LU STIG, Požarevac. Jel sada malo jasnije?!?

Što se tiče nekih šaljivih uguravanja mene u bilo koje funkcije, ne bi mi palo na pamet da se prihvatim bilo čega, jer bih time automatski pristao da sebi vežem ruke (tastaturu) i uvedem autocenzuru na moje pisanje ovde.

Srbijalov portal je moj poligon na kojem kažem ono što mislim, bez da mi neke skupštine ili pismeni, polupismeni i nepismeni delegati kroje ono šta treba da radim, i daju nekakvo 'pokriće'. Meni ne treba da se sakrivam iza raznih odluka organa (kolektivna odgovornost), ja kažem/napišem ono što mislim bez kalkulacija, pa kome se svidja, u redu, kome se ne svidja, njegov problem.

Naš član lustig ima po mom mišljenju samo jednu grešku, on i njegove kolege koji su se suprotstavili Šormazu, a to je da nisu našli način kako da svoje stavove i napore redovno predstavljaju lovačkoj javnosti, a na lovcima je da odluče da li će ih podržavati ili neće. Generalno, ja trenutne ciljeve i rad te grupe ljudi podržavam jer mislim da su u pravu (kada je u pitanju kršenje statuta LSS i legalnost one skupštine koju je 'ujedinitelj' održao) bez obzira što u toj grupi ljudi ima i onih kojima bih slatko voleo da vidim ledja sa svih lovačkih funkcija (Tica, Škobić...). Ali kad su u pravu, u pravu su.

Kada sam napisao "neupućenost" to se odnosilo na one koji poistovećuju lovstvo sa lovačkim savezom. Pa nema razvoja lovstva ako nema lovačkog saveza ili nema dobrog lovstva ako nema dobrog lovačkog saveza ili dok su bili tica, škobić i ostali, lovstvo je bilo dobro a pošto sada njih nema, lovstvo je loše.

Priznaću da grešim ako mi neko navede samo jedan primer dobrog lovišta u Srbiji koje je to postalo aktivnostima Lovačkog saveza? Lovački savez Srbije postoji preko 100 godina. U poslednjih bar 20 godina ima više od tri stručna radnika. Da li u Lovačkom savezu Srbije postoji analiza stanja svakog lovišta posebno sa predlogom mera i aktivnosti koje bi se trebale preduzeti, a? Nema. Da li u Lovačkom savezu Srbije postoji jedinstvena baza podataka o kandidatima kojima su izdata uverenja o položenom lovačkom ispitu od 1995 godine? Nema. Pa za čega je onda moje lovačko udruženje u proteklih 30 godina dalo Lovačkom savezu Srbije sigurno preko 150 000 evra? Za jalove priče, za lovačke novine radi gledanja slika, za prepisane priručnike, za neprimenjljive naučne radove, za........????

Lovstvo je spalo na ove grane jer nedostaje struke i znanja po lovačkim udruženjima i za njegov razvoj je pored adekvatog zakonskog okvira, neophodne struke i znanja, potreban rad, red i disciplina-rad stručne službe i članova udruženja, red i disciplina usled straha od moguće odgovornosti koji nam može priuštiti samo ozbiljna država a ne Lovački savez Srbije.

Što se tiče Elka, upoznat sam da je dobar deo ovog, kako ga neki nazivaju, „blesavog“ novog Statuta LSS, on lično napisao, da je na onoj skupštini LSS bio predsednik Verifikacione komisije, da je možda „izdao“ ono što je proklamovano kada je osnivan LSCS ili zahebali članstvo lepom pričom, pa okrenuli ćurak naopako, zbog čega je naš drug SlavaPlana napustio mesto u UO LSCS i nema ga više u lovnoj politici (ili ima ali na drugačiji način).Hmmm

U svakom slučaju, koristim priliku i javno se izvinjavam LU STIGu, što sam ga eto nesmotreno okvalifikovao kao neupućenog u lovnu problematiku.Stidljiv

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,796,338 posete www.srbijalov.com