Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
zoranp
 Zemo ja znam već unapred da nemam šanse, jer ipak ti vodiš grlo iz jedne od najjačih odgajivačnica sa ovog područja, a ja idem sa mališom koji mi eto dođe nenadano u goste iii osta ...he he...
..no da se i mi pomalo pripremamo evo jedan snimak od pre dve nedelje kad sam ga doveo k meni...naš drugi izlazak ..uopšte...u delu pre dizanja fazanke se lepo vidi da mališa lepo diže glavu i kreće u marku, nažalost koka nije "istrpila" istu...šteta što ovaj nije bio kod mene od početka, ali nadam se da ću ga osokoliti i da on ima "svoju priču"..taj dan je digao jedno desetak fazana u terenu kakav je na snimku, a da nije imao pojma šta je fazan govori činjenica da se cima na svako poletanje divljači....sad se nadamo malo drugačijem ponašanju, ali o tom na DVOBOJU U RIĐICIKalanjikov!!

View My Video
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250
 Buraz cekamo te ki zapeta puska,a posto se vreme prolepsalo(konacno)malcice smo brojali fazankeGrin
Slika malo svetlija(los odabir programa na aparatu),ali ponesto se vidi;)
mrwa22250 priložio:
3265ares_trening0302_018.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mrwa22250
 A da ti nece biti lako.....Chut
mrwa22250 priložio:
3265ares_trening0302_022.jpg

strahinja98
 Evo nešto novo u mojoj avliji Grin

Doly Oštra Luka
Otac: Lukas ze Štipek (Atari Jasenky x Nessi z Bilice)
Majka: Asya Oštra Luka (Diego vom Hege-Hof x Oshi z Czarnego Dworu)

Stara je 10 meseci...

i57.tinypic.com/307ytzt.jpg

i58.tinypic.com/2hf8flv.jpg
i59.tinypic.com/wjhump.jpg

Yard KS vom Hege-Haus !

mrwa22250
 Za deset meseci vise nego dobraOdobrenozategnuta kao pracka,a predprsa da se razbolis.Sve najbolje sa njom.

zoranp
 Strahinja kuja jako lepaBravo 2!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

darkon
 Lepe slike kolege. Odobreno
Mrwa, fino podgojen kerić, i ovi moji kao "tenkovi". Grin
Nije me bilo neko vreme, pa evo malo slika.
Aga i Tina AFD, Tina posle pauze od 4 meseca, zbog čuvanja štenaca, ponovo na terenu.

Aga i Tina u akciji, na fazane.

oi59.tinypic.com/2mree5g.jpg

oi62.tinypic.com/s5dcgk.jpg

strahinja98
 mrwa22250 - Hvala druže!
zzoranp - Hvala druže, jeste lepa, a tek što je radna , uskoro stižu slike i sa terena ;)
i59.tinypic.com/wjhump.jpg

Yard KS vom Hege-Haus !

Lala

zoranp devojačko Minhauzen kaže:
...sad se nadamo malo drugačijem ponašanju, ali o tom na DVOBOJU U RIĐICI Kalanjikov!!

Jel to onaj zakazan dvoboj pred hajku u Somboru? Da, da, još se priča o tome, a i pričaće se... Joooojjjj iskriviću te od zezanja!!!! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250

Lala kaže:

zoranp devojačko Minhauzen kaže:
...sad se nadamo malo drugačijem ponašanju, ali o tom na DVOBOJU U RIĐICI Kalanjikov!!

Jel to onaj zakazan dvoboj pred hajku u Somboru? Da, da, još se priča o tome, a i pričaće se... Joooojjjj iskriviću te od zezanja!!!! Grin

U jbt,kad malo bolje razmislim ispali me moj majkan dva puta u dva danaShock,a ja jos u utorak trazio slobodan vikend u firmi i to mi je bio poslednji slobodan za ovaj mesec.
Tako,ako bi moglo to druzenje u baronskoj palanci da se pomeri jer sad moram da radimSiroma

mrwa22250
 Darkon,nije se udebljao nego je tako nekako stao pa se cini.Kamo srece da oce da se ugoji.Nego kad ce slike stenaca da vidimo sta je Aga odradio?

darkon
 Mrwa, nemam naviku da puno slikam štence dok su mali, tako da nemam tazih slika, kad ih budem slikao, okačiću ovde neku.
Zasad fino napreduju, simpatični su, prodao sam jednu ženkicu, a ostala 4 čuvam još malo....
Imam i još jedno pojačanje, mladu Sofi de Atila Flagelum Dei ( Hublot AFD x Fani AFD) koju sam dobio na poklon, i ona isto mlada, tek nešto preko 3 meseca, takođe simpatična...

mrwa22250
 Video sam sliku njenog,cini mi se brata na BK forumu.Izuzetno lep braonac,mnogo mi se svidja.
P.S.Da li je to na pomolu i registracija odgajivacniceOdobreno

darkon
 Mrwa, Fani AFD je internacionalni šampion u radu, Hublot AFD je mašina od psa, koji će tek praviti rezultate, a leglo je jako zanimljivo, i može se očekivati najbolje od njih.
Što se odgajivačnice tiče, još mi nije u planu, još uvek amaterski...

mrwa22250
 Pratim i ja po malo i cini mi se da ce pored del Cakic i del Savic i AFD moci de se tipski prepoznaju i bez potpisivanja fotki.Ne sumnjam da je ulozeno i truda i novca ali mislim da su postigli jako puno za kratko vreme i cestitam im na tome.

strahinja
 Pozdra nemdzije lepe slike.!

Darko sve pohvale za Agu i naslednike Smile

Evo i od mene nesto Apis II uzrast 16meseci

Marka na fazansku koku

i62.tinypic.com/a4r969.jpg

Marka na zeca

i58.tinypic.com/2wn3ijc.jpg

mrwa22250
 Evo danas lepog vetra i prilike za jos jedan,kako ce se ispostaviti,odlican trening.Izbor pada na teren na kome inace lovim,a ujedno i provera popunjenosti hranilista.
Divljaci po ko zna koji put,kao u prici,a zbog dobrog vetra,marke su se redjale ko na traci(jos kad bi ja bio malo spretniji sa aparatomJaooo).Na pocetku,ribnjak i tu standardno fazani,dva lepa matora petla i 7-8 koka,cisto da se malisa zagreje.Zatim prelazak preko jedne,skoro potpuno potopljene livade i pravac cuveni visnjik.A tamo....
Odmah na pocetku,u blizini moje ceke i hranilista marka,pa jedan kule od 20-tak metara i opet staje.Prilazim,sav smotan vadim aparat i slikam,kad na displeju slika opet svetlaJaooo,jope neki levi program,verovatno pomerio dok sam izvlacio aparat iz futrole,ali sta je tu je,jarebice poletese i ja brojim,8kom.Znaci da je pored one jedne koju sam prosli put pronasao pojedenu,jos tri izgubljeno u toku zime(jato brojalo 12).Hraniliste je potpuno prazno,pohvale za Aresa i idemo dalje....

mrwa22250
 U nastavku jos po jedna na petla i koku i onda opet prima miris,ceka da pridjem i krecemo polako.Staje i nece dalje ni makac i kad sam vec mislio da je opet fazan,polete drugo jato jarebicaPresrean,njih 11(to su jato videli Beybe i Lala kad su bili na fazana i ovde nema gubitaka).
Na ovakve prizore ne moze covek da ostane ravnodusan,a posto su i ostala hranilista prazna,eto mene sutra tamo opet(ako ne bude guzve na poslu),ali nazalost verovatno sam(klinci u skoli,zena radi,ostali iz grupeConfused).
Posto sam ovaj put imao vise vremena i slicica je malko bolja.....

darkon
 Strahinja, Mrwa, lepe slike...

Obećao sam da ću postaviti slike štenaca kad ih slikam, pa evo ih.

Mužjak, Aga x Tina AFD.

oi59.tinypic.com/rcodu9.jpg

Ženka, Aga x Tina AFD.

oi60.tinypic.com/9i8i1k.jpg

Mužjak, Aga x Tina AFD.

oi57.tinypic.com/27xqgew.jpg

Još jedna braonka je među njima, ali nju je nemoguće uslikati.

A evo je i Sofi, ona je od Hublota AFD i Fani AFD, i nešto je starija od ovih mališana koje sam prethodno postavio, a na slici ima 3,5 meseca.

oi62.tinypic.com/2dh5gfs.jpg

lovac junior
 prelepi su kolega! Puno uspeha i sa njima!Meni nekako ovaj prvi muzijak najlepsi Grin
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,794 posete www.srbijalov.com