Odlican malac, video bi ja tebe da imas poentera da li bi ga tako naucio...
a sada dok je tako mali i ne ide brzo, odmah na neku poljanu, kanap jedno 20-30m, pistaljku u zube i da ga naucis bespogovorni Apel (Kad mu pisnes da staje ko ukopan), za to ti kanap sluzi da nagazis. To je mnogo vaznije od aporta, to mu cuva glavu, a tebi zivce i grlo, da ne promuknes za njim u lovu...
lovac junior, pametan kerić, sad i treba raditi sa njim tu kućnu dresuru, i te osnovne komande, kroz igru, i bez previše prisile, bar ja tako radim. Možeš mu samo smanjiti ponavljanje komande, pošto više puta ponavaljaš: "Aport, daj...", mnogi, a i ja, pravimo grešku tu, a on bi to odradio i sa samo izdavanjem jedne komadne, pa čak i bez nje. Čisto da se ne navikava na ponavljanje...
Što se apela tiče, ima vremena, a to će najeverovatnije opet ukapirati kroz igru i ovu sad dresuru koju radiš, i nisam pristalica u tom dobu vršiti bilo kakav veći pritisak na štence. Ako baš bude trebalo malo ga dovesti kasnije u red, lako se to odradi.
Kad već pomenuste apel da ponovim kako ja radim. U džepu uvek u najlonskoj vrećici imam malo granula, ili par čvaraka ili naseckane slaninice (onih okrajaka koje izbegavamo jesti) i kad izađem u dvorište zviznem , pas polako priviknut na takav metod istog momenta punom brzinom dotrči. Isti sistem je i u šetnji ili ako duže boravim u dvorištu ili bašti , i to ne konstantno nego povremeno dok sam napolju. Pustim kuče da trči ili se igra i onda iznenada zviznem da dođe, svaki dolazak je nagrada. To pređe u automatizam pa nakon nekog vremena , sa poslasticom ga nagrađujem svaki drugi put i sve više proređujem nagradu, nagrada ostaje na maženju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ne prisiljavam ga u opste jednostavno uzme igracku i trk pred mene ili ako uzmem igracku i slucajno stisnem,ona pisne odma pocinje da laje i zavija...Uvek dobija nagradu za svaku dobro stvar koju uradi apel radimo kroz igru kao i sve u ovom periodu,nisam ga izvodio u teren niti to praktikujem pre 4meseca,za sada sam zadovoljan hvala na lepim recima!Kolega Darko,Sofi je jedna od najlepsih koje sam video!Nadam se da je takva i u polju dobar pogled!A sto se tice ponavljanja to slucajno radim
lovac junior, Sofi je jako dopadljiva kuja na oko, sportski tip što bi neki rekli, ali ako gledamo eksterijerne sitnice, ima i lepših od nje.
Ona na terenu pleni, i to je njena najveća vrednost, i tu već može da se kaže što šta što počinje sa NAJ...
lovac junior, ima tu svega, moraćeš da sačekaš još par meseci, pa ćeš videti šta će od njega ispasti, jer se nikad ne zna što se tog radnog dela tiče, a ja se nadam da će opravdati očekivanja...
I ja se nadam da ce tao biti,pokazuje veliku volju,a o temperamentu ne smem ni da pricam...A o tvojim kerovima nemam sta da pricam!Ovakvi kerovi cine lov na fazana i zeca posebnim!
Vulkano je lepo krenuo, ali još je mlad i zelen, dobar nos, lepe marke ima, lepo lovi, ima srce i volju, ali tek je to početak rada sa njim, pošto sam okasnio malo, pa ću videti, ali za početak mi se sviđa kako to izgleda, a za celokupnu sliku moram sačekati još malo.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?