Oporavlja se vec...ovo mu je redovna terapija prima antibiotik i jos nesto,dex ili nesto slicno.Imao je gljivicnu infekciju,ali sada je dosta bolje,jos samo prednja desna noga je u losijem stanju,ostale su mnogo bolje nego na pocetku terapije
To je to otprilike,mazi ga,smiruj,da ne krece kad hoce,ali polako jos je stene,nije strasno ako pogresi...i ne daj mu da uhvati,tj. samo ponekad da ne izgubi interesovanje...ako cesto hvata,vremenom moze da prestane da markira ili da to bude vrlo kratko,jer ce shvatiti da moze da uhvati plen...
Tomash, baš sam te šokirao, a...?!
Trening je bio pre nekoliko dana, a i da je danas bio, ne znam gde bih našao koku na jajima. Još uvek su sve koke sa petlovima, i to sve po 4-5-6 komada u grupi, za to i ne treba voditi psa, nego samo biti stalno na terenu i gledati ih u jutarnjim satima, i videti da se još ni odvojili nisu...
Ne treba meni niko to da priča, jer ja pse otprilike uvek vodim do početka aprila, pa pravim pauzu do avgusta meseca, i do sad nikad koku na jajima našao nisam.
Mi smo pre 20-ak dana ispustili preostale fazane iz fazanerije, jer su koke vec pocele da nose jaja. To je fazanerija.
Dok u prirodi pre 15-tak dana pri dopuni hranilice, koka i petao su bili u paru, a vec pre 4 dana video sam samo petla kako se hrani na ivici njive bez koke.
Tomash, niti imam potrebe da te lažem, a još manje da ti se pravdam, jer ako neko vodi računa o divljači tokom cele godine, i u svim vremenskim uslovima, to sam ja ja, tako da mi ova prepiska totalno nepotrebna. Rekao sam kakvo je stanje kod mene, daleko od toga da su petlovi sami, nego svaki pored sebe vodi bar 2-3 koke, a to ne pričam napamet, jer sam svakodnevno u kontaktu sa prirodom. Evo juče ujutru, petao pored sebe vodi 4 koke( možda bila i još neka pored) kljucaju polako pored žita, posle 300-400m petao sa 2 koke...
Sad dolazi vreme kad treba pauzirati sa treninzima, i to duže vreme, prvenstveno zbog divljači, ali i zbog silnih otrova, kojih su njive pune.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?