Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
darkon
 U subotu su održane druge kvalifikacije u Rači za državno prvenstvo " Sv. Hubert - Evstatije".
Vreme loše, kiša, vetar, hladno, ali je druženje bilo odlično...
Ja i Aga sa ulovljena 2 fazana, i osvojenih 80 poena bili prvoplasirani.
Međutim, tu je bilo važno plasirati se u finale, koje je sad u subotu, a manje bitno je bilo ko je prvoplasirani, a ko zadnji. Sad ide ono glavno, a kakve ćemo sreće biti, videćemo...

oi64.tinypic.com/167jyth.jpg

lovac junior
 Srecno kolega!Ne sumnjam u vas dvojicu!

Prelepi snimci!Prava je cast i uzitak loviti pred Agom.Srecno sa stencima i Sofi,da opravdaju tvoja ocekivanja i da budu bolji od oca,ako je to moguce Namigivanje
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250
 Samo napred Darko,drzimo vam palceveOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

darkon
 Hvala kolege, ali ne napravismo Aga i ja ništa u finalu. Tereni bez divljači, pa čak i one puštene, a finalno takmičenje... A kad nema divljači, nemoguće je napraviti bilo kakav rezultat...

Evo još jedan snimak iz lova.

https://www.youtu...4RH6UjetQg

A danas napravih i jedan trening, posle dužeg vremena, sa Venus i Vukanom.

Vulkano ( Aga x Tina AFD )

oi65.tinypic.com/2q173o2.jpg

Venus ( Aga x Tina AFD )

oi64.tinypic.com/34exidz.jpg

Djurovic Djordje
 Kolega mozes li mi reci koju kameru koristis za snimanje lova?
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

darkon
 Kamera zadužena za snimanje lova je GoPro Hero2, outdoor edition.

Lovac-80
 Vampir, slike iz lova i sa treninga.

oi65.tinypic.com/2dsmnnp.jpg

oi66.tinypic.com/10s4tb8.jpg

oi65.tinypic.com/2s99d1h.jpg

oi65.tinypic.com/2e202dt.jpg

can333
 Dobro vece.Molim vas za pomoc.Imam NKD starog 16 mjeseci koji ne staje u marku.Prvi put imam pticara nemam iskustva u obuci.Molim vas pomozite mi da rijesimo ovaj problem i da se nastavim baviti lovom na pero.Hvala Vam.

Kolega treba prvo da se predstaviš kako to pravila foruma nalažu.

Srbijalov Admin Tim

Tomash
 1) U nekim lovištima fazani ne trpe marku, već poleću kada mu se ker približi na 10-ak metara.
2) Drugi razlog može biti slab nos, ako natrčava na njih.

3) Ako ništa od toga nije slučaj, znači ker pronađe divljač, ali je izbija bez stajanja u marku, treba raditi sa njim trening sa pecaljkom, odnosno staviš krilo fazana na kanap i štap, i baciš mu. Kada potrči da uhvati, ti podigneš pecaljkom krilo, i na drugu stranu ga baciš, i on tada u svojoj glavi složi kockice, da ako mu priđe, onda će mu i pobeći. Vrlo brzo počne da staje u marku.

Mada...to je nešto što se radi dok je još štene, nisam pametan da li će imati efekta kod malo starijeg kerića, mada još uvek je on štene...

Još jedna stvar...ker nekada promarkira sam od sebe kad mu dođe, i posle imaš markiranta.
Najbolje je u neku komercijalu ili goste da ideš gde su fazani ispušteni pred pušku(fazani iz volijere trpe marku mnogo više od prevejanih divljaka), i pustiti samo njega, na dugom kanapu i korigovati ga, ili ga pustiti uz nekog iskusnijeg kera, isto na kanapu...

Moj Poenter nikako nije hteo donositi Aport, koliko god ga učili, ali pored jednog NOD-a u lovu je naučio sam od sebe, kada sam već uveliko bio digao ruke od toga...

davorcalic
 Menjao bih kuju 2 godine staru za kuče Labradora...
Kuja je veoma radna, potrebna je mala "dorada" jer ponekad kad je povuče miris hoće da ode dalje.... ostalo je sve ok.... Ja slabo lovim fazansku divljač a više lovim patke i treba mi pas za vodu.... kuja nema ocenu u radu jer sam uvek bio na terenu a poseduje rodovnik... Ko je zainteresovan nek mi se javi na PP...
Žena mi Makedonka....ena Shock

mrwa22250

can333 kaže:

Dobro vece.Molim vas za pomoc.Imam NKD starog 16 mjeseci koji ne staje u marku.Prvi put imam pticara nemam iskustva u obuci.Molim vas pomozite mi da rijesimo ovaj problem i da se nastavim baviti lovom na pero.Hvala Vam.

[/b]

Da bi ti pomogli treba tu malo vise informacija.Da li ih ne nalazi ili ih nalazi pa isteruje,kad je krenuo u lov,osnovna obuka ima ili nema i tako to.

can333
 Dobro vece.
Molim Vas za pomoc.
Po prvi put imam pticara NKD starog 16 mjeseci.Nece da staje u marku ne markira.Psa sam kupio stene od provjerenih roditelja.Molim za pomoc sta i kako da postignem markiranje.Hvala.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

dado

can333
 Ima osnovnu obuku .Nalazi ih i podize sam.Nekako mi to radi kao ne zainteresovano .Dobije na nos krene pa se vrati i tako podigne divljac.Ja nemam iskustva i neznam sta je pred njim ili u grmu.U lovu je vec 4 mjeseca,prije sam radio treninge sa zivim fazanima i prepelicama

Kolega ovo je poslednja opomena!

Srbijalov Admin Tim

dado

mrwa22250
 Ovu situaciju tesko ces u lovu resiti,vec sam sa psom na treningu bez oruzja.Dugacak kanap(moze i teletakt ali ako nemas iskustva vise stete nego koristi) psu oko vrata i polako ga uvodi u mirise i ostro kaznjavaj kad sam jurne na divljac.Markiranje je urodjena osobina svih pasa 7-me grupe pa je kao takvu ne mozemo obukom preneti na psa.Mozemo mu samo pomoci i podstaknuti ga da u sebi probudi nagon za stajanjem koji mu postoji u genima od postanka rase.Neki se psi ranije bude na divljac neki kasnije ali i to zavisi od mnogo cinilaca(kolicina i kvalitet treninga,jacina cula mirisa,prisutnost divljaci na terenu....).
Moras imati komandu na koju ce pas bezpogovorno obustavljati svaku zapocetu radnju,ostajuci na mestu,lezuci(daun) ili vracanje vodicu.Sa dugim povodcem oko vrata,lagano prilazi mestima gde bi se sad mogao skrivati fazan.Usporavaj ga kad ga miris povede i ohrabruj kada smireno krene da prati trag(kule).Vremenom doci ce do marke i kada se desi budi jaaako strpljiv.Ne zuri da vidis sta je markirao,vec ga miluj i trudi se da taj momenat traje sto duze.Divljac UVEK u pocetku pokrecite zajedno da bi shvatio da ste tim a ne konkurencija.Nakon dobro odradjenog posla obilna pohvala zacinjena omiljenom poslasticom se podrazumeva.

P.S.Na tvom mestu bih potpuno obustavio lov sa ovim psom dok se stajanje ne ucvrsti,jer sa 16 meseci ima sve sanse da postane razgonic i kao takav potpuno neupotrebljiv u lovu.
Nadam se da sam pomogao barem malo a ti nas obavestavaj o daljem toku obuke(mozes i detaljnije predstaviti psa,slika,rodovnik itd.)
Puno uspeha zelim obojiciOdobreno

can333

can333 kaže:

Ima osnovnu obuku .Nalazi ih i podize sam.Nekako mi to radi kao ne zainteresovano .Dobije na nos krene pa se vrati i tako podigne divljac.Ja nemam iskustva i neznam sta je pred njim ili u grmu.U lovu je vec 4 mjeseca,prije sam radio treninge sa zivim fazanima i prepelicama

Kolega ovo je poslednja opomena!

Srbijalov Admin Tim

dado

can333
 Hvala Vam puno nastojacu uciniti sve ovo navedeno.Novi sam na forumu i molim administratora da ne zamjeri na nekim greskama.OVO JE MOJE e.mail vas javite se ja cu vam poslati sve info.Inace sam psa kupio u Krusevcu.Na zalost kod nas u Lovackom drustvu imaju tri pticara.Ja sam autor svega toga da se krene loviti pero.Hvala Vam jos jednom

Kolega izvoli!
http://www.srbija...ost_196664

Srbijalov admin Tim
dado

darkon
 Snimak iz lova, Aga i njegov sin Vampir, ponovo u zajedničkoj akciji.

https://www.youtu...-3BttHvyM0

Dakisa
 [quote]can333 kaže:

kolega mislim da je ovde greska,nikako nije trebao iimati kontakt sa zivom divljaci na taj nacin dok nije naucio na pecaljku ili hladnu divljac...
lov je nacin zivota...

darkon
 Mladi Colt ( Aga x Tina AFD ), na ovoj slici oko 8 meseci starosti.

oi63.tinypic.com/2dl59co.jpg

Mališani od Age i Sofi AFD, ovde stari 40-ak dana, ima ih 9, 7 muških i 2 ženska.

2 mužjaka

oi64.tinypic.com/zmm54h.jpg

oi67.tinypic.com/s3ls2w.jpg

I jedna ženkica.

oi64.tinypic.com/14k9nw7.jpg

mrwa22250
 Uhhhh,malecka je ko bonbona,rekao bih ista mama.Ima samo jednu manu,mnogo je daleko od meneOdobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,649,980 posete www.srbijalov.com