Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
PEZ
 Bejbe Bejbe No no no , nisi u pravu brate moj. Nisi brate u pravu ( i svi mi koji na neki način pozitivno razmišljamo) zato što sebe stavljaš/mo u isti koš sa kojekakvim bitangama, lopovima i ne znam kako više da nazovem taj izopačeni sloj našeg celokupnog društva, a stavljamo se u taj yebeni koš čim prihvatamo "kazne" (čitaj zabrane) kojima bi navodno nešto postigli i promenili. NIti će mo na taj način nešto postići niti bilo šta promeniti, ne samo u lovstvu nego uopšte i opet će mo biti "crne ovce" i na kraju krajeva BUDALE. Zabrana nošenja oružja zbog kriminala/ca, poštuj, iako nikad nisi ni zadenuo pištolj za pojasom i qrčio se po kafanama i na ulici, zabrana zbog ovoga ili onoga , opet ti poštuj a opet će taj neko kao i uvek da radi to što radi , pa dokle bre više. Da se razumemo, nije brojnost ni jarebice ni zeca ni bilo koje divljači u ovoj našoj zemlji Srbiji smanjena krivolovom(sigurno ne u tolikoj meri da je na biološkom minimumu) već neadekvatnim stanišnim uslovima pa svaka zabrana koja će najviše pogoditi nas prave zaljubljenike u LOV, namerno pišem LOV jer slažem se potpuno sa tobom da se u lovu lovi i uživa u lovu, a druži se i slavi u kafanama i na proslavama, nema apsolutno nikakvog smisla.
Jesam protiv sam zabrane jer znam da neće povećati brojnost divljači a neće me ni moralisati jer će opet divljač da se truje, opet će krivolovac krivoloviti opet će sve biti isto samo će te Pez ti i Bejbe nedeljom sedeti kući dok vam kerovi zavijaju u boksu umesto da pevaju planinom. Na kraju krajeva, možda ću zvučati pomalo bezobrazno i sebično, ali šta mene briga što u Vojvodini nema zeca ili jarebice, nema ni kod mene prpelice pa nikom ništa ako mi se lovi prepelica "napnem lejku" kako kod mene kažu, pa idem u goste i lovim, tako da kome se lovi zec i jarebica izvolte na jug pa lovite, a o solidarnosti po tom pitanju da ako nema u Vojvodini ili u nekom delu Srbije ajde da cela Srbija ne lovi, nema ništa, lično sam protiv toga.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Sremac75

PEZ kaže:

Jesam protiv sam zabrane jer znam da neće povećati brojnost divljači a neće me ni moralisati jer će opet divljač da se truje, opet će krivolovac krivoloviti opet će sve biti isto samo će te Pez ti i Bejbe nedeljom sedeti kući dok vam kerovi zavijaju u boksu umesto da pevaju planinom.

I ovo je veeeelika istina...
Zabrana lova će pogoditi uglavnom one koji su ispravni i koji i sada poštuju propise....
Krivolovci, kako ne poštuju sadašnje propise, neće poštovati ni zabranu lova...njima je lov svakako zabranjen...
Suština je u tome da DRŽAVA mora smisliti instrumente da zaštiti divljač...i od trovača, i od krivolovaca, i od nesavesnih lovaca...

Ali država, a ne ova naša .....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Sremac, u pravu si, tj. Pez slažem se u potpunosti sa tobom!! Jedino što moj želudac i moja savest sve teže podnosi lov sa većinom tkz. lovaca, kojima nije ništa sveto i koji uništavaju nešto sa čim se čovek rađa, a to je ta ljubav prema prirodi i divljači...i to na očigled, na naše oči!!!!! Svakog onog koji je u rano jutro gledao zrake sunca koje se probijaju kroz maglu, ili izmaglicu ili kako se cakle u kapima rose, ili kako se dugine boje pojavljuju u snežnoj prašini kad se zec diže ili svinjče ruši sa grana, ili ako si vidio kako se zeko umiva i otresa blato sa šapa, kako Jazo ili Lis čisti jazbinu i trebi vaške ispred nje, ili dok čuješ riku ritskoga kralja ili zavijanje gorskog cara, itd,itd...i u tome si vidio ovaj svet i svoju zemlju...vidio si sebe, kao delom tog živopta i delom te smrti, neopevane lepote Božje.... a sad gledaš gomile koje bezizrazna lica idu u ataru samo sa naumom ubiti sve što ide, leti, trči, kojima ništa nije sveto ...onda moraš postaviti pitanje sebi ŠTA JA RADIM U DRUŠTVU SA TIM LJUDIMA???..opet kažem velika čast izuzetcima, ali jako, jako ih je malo!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

PEZ
 Bejbe razumemo se ja i ti brate odlično kao što se razumemo i sa Sremcem , Mrwom uostalom kao i sa svima koji pišu na forumima koji bar na neki način pokušavamo da sačuvamo to nešto lepo što lovu daje neku draž. Postoje ponekad neke nesuglasice među nama članovima, možda se negde provuče i poneka greška ali ljudi smo a i grešiti je ljudski , i ne verujem da bilo ko od članova na forumu( možda i postoji neki izuzetak) ima džak za smeće umesto želudca pa da može svariti sve nesvarljivo, kvarno sve bolesno i zaraženo do te mere da preti da nam otruje i buduće naraštaje. Zašto sve ovo pišem? Pa zato da bi videli koliko nas je ustvari malo, nas, zaljubljenika u LOV ne u meso i u puko ubijanje divljači tokom čitave godine, jer ako pogledamo broj članova na forumu koji se otprilike vrti negde oko 4000, jer mahom su na svim forumima isti ljudi, pa taj broj uporedimo sa brojem od 100000, neka su i 80000 registrovanih lovaca u Srbiji dođemo lako do zaključka kolko nas je malo. Ta razlika u brojkama je upravo problem lovstva i nemojte reći da nisam u pravu jer siguran sam da 80% te razlike ima profil na FB tako da ne možemo pričati da su baš svi neinformisani, neupućeni, neobavešteni o dešavanjima u Lovstvu, svi oni dobro znaju i za smanjenje broja jarebica, zečeva itd. itd. znaju i za pare koje im se uzimaju za maglu, samo ih savršeno boli lakat, znaju da će u nedelju da pucaju na sve što im pred pušku izađe pa će biti i mesa u zamrzivaču a biće i prilike da se pohvale prijateljima na FB odstreljenom srnom koju je na 80 koraka odstrelio duplom nulom ili PP-om ili na malo bliže dvojkom, i nećeš moći da mu ukažeš na greške ni najdobronamernijim komentarom jer će te jednostavno blokirati jer on je lovac on je ulovio on ima ulov a na koji način je došao do njega sasvim mu je nebitno i nije ga nimalo sramota. E neću Bejbe da se sa takvima stavljam u isti koš, neću da mi takvi sole pamet, neću sa takvima u lov, jer ako ne mogu da lovim gde hoću mogu da lovim sa kim hoću i to je Amin, ali neću ni da zbog tih takvih ja i ljudi sličnih svatanja snosimo bilo kakve posledice pa neću ni da nam se zabranjuje lov.
Lepo reče Sremac " Država", samo što i Državu izgleda boli lakat pa po istim aršinima opleti bajo, jer znaju da će pošteni ćutati i trpeti jer su svesni da su manjina i da ne mogu Bog zna šta promeniti, a ovi drugi će ionako nastaviti po svome jer njima bilo kakve sankcije ne znače ama baš ništa i eto srećnog rešenja za Državu kakva god da je, e pa baš zato neću da plaćam tuđe greške i neću da ćutim i naravno PRVI SAM KOJI NEĆU PRIHVATITI ZABRANU LOVA NA ZECA pa i nek mi se sudi!

Jedino što bi nekako mogao da podnesem je totalna obustava lova na teritoriji cele Srbije, na par godina pa bi se onda videlo ko bi ostao član u LD/LU/LOSosima I LOSoVima, i da li ako i uopšte lov kao lov utiče na brojnost neke divljači. Rezultati su nam jasni unapred Sad
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

zoranp

PEZ kaže:

Jedino što bi nekako mogao da podnesem je totalna obustava lova na teritoriji cele Srbije, na par godina pa bi se onda videlo ko bi ostao član u LD/LU/LOSosima I LOSoVima, i da li ako i uopšte lov kao lov utiče na brojnost neke divljači. Rezultati su nam jasni unapred Sad

E to ti brate želim reći, jedino tako se govana možemo kurtalisati!! Mi ćemo lov doživljavati i kroz izvođenje i obuku pasa, kroz uzgoj plemenite divljači, kroz redukciju predatora,iiii nećemo biti gladni, ali kobasičari, lelemudi, komlpleksaši nek se leče negde drugde, a ne na jadnoj divljači i prirodi!!! E da mi je i taj dan dočekati!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

IvicaL
 Pricao sam vec kako je moj Veliki kolega i mentor Nikola rekao davno -
Lov bi trebalo otvoriti u 8.00 i zatvoriti u 8.15

Misli se na lov fazana i izvinite ako je off topic jer o zecu ne smem ni da pricam.
i tu sam spomenuo nekoliko upisa ranije anegdotu iz lova od pre neki dan. Zec je kod nas postao prirodni fenomen.
Ne mi necemo da idemo da lovimo fazane - zec je svakako u zabrani. Nama je lov sve ovo sto je bejbe rekao.

Samo posle danasnjeg razgovora sa Nidzom stvarno shvatam koliko smo u manjini i koliko su drugi kratkovidi ili jednostavno okrecu glavu jer, boze moj, nije njihovo da se petljaju nego da eto idu u lov,.... ma
lala, pa sta

klaja
 Što se tiče konkretno lova na zeca kod nas nije lovljen punih šest godina. O tome može nešto više da napiše Apinest i Sremac. Članovi su se maksimalno pridržavali i niko se nije bunio,sad opet lepo lovimo po jedan izlazak u sezoni a ove godine možda i dva. Lepo se oporavio ali to nije razlog da se lovi bez kontrole. Po meni bi svako lovačko društvo trebalo stavljati interne zabrane lova na odredjenu ugroženu divljač jer nijedna komisija ne zna bolje od nas samih šta se dešava u našem ataru i šumi.
Tako da treba svako sam u svome dvorištu počistiti i rešiti probleme.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071
 Sama zabrana lova mislim da nece doneti neke rezultate.Govorim iz iskustva u mom lovistu. Mi smo u zadnjih pet godina lovili samo dve godine i to po jednu nedelju i stanje je svake godine sve gore i gore. Dok se ne uradi neka ozbiljna strucna analiza od lova na zeca nema nista. Kod nas po meni su glavni uzroci nenormalno mnogo predatora,lisica i sakal i pesticidi sigurno. Nemozes ti nesto zastititi sto nemas... Treba izvrsiti pritisak na predatore pa ce da bude i zeca i fazana.
Novine

davorcalic
 Nažalost nisam bio u nedelju na zeca jer sam veče pred lov dobio visoku temperaturu tako da već 4. godinu zaredom ne lovim zeca.... A kako je bilo, pričali mi da takav lov još nisu imali do sada,zeca ima,malo je reći- mnogo... Prošle godine bila poplava samo kod nas i nije ga bilo dok su okolna društva imala zeca.... ove godine dva izlaska (na kojima nisam bio) odstreljeno oko 55 zečeva a lovili su na samo dva poteza.... predlog je i plan za sledeću godinu da se jedan potez ne lovi,da ,,odmara,, pa tako svake godine po jedan s tim da se intezivnije love lisice.... još ako usvoje predlog da se predatori mogu loviti zamkama posao je u mnogome olakšan (info:lovački glasnik)....biće bolje, a već ide nabolje....
Žena mi Makedonka....ena Shock

AcaNik
 Замка не бира ко ће у њу да се ухвати!

DakiNS

AcaNik kaže:
Замка не бира ко ће у њу да се ухвати!

Ne bira zamka , nego mamac u njoj , naravno ako nisu kljusa. Ko će ga znati šta su smislili.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250

klaja kaže:
Po meni bi svako lovačko društvo trebalo stavljati interne zabrane lova na odredjenu ugroženu divljač jer nijedna komisija ne zna bolje od nas samih šta se dešava u našem ataru i šumi.
Tako da treba svako sam u svome dvorištu počistiti i rešiti probleme.

Upravo na to sam i mislio,ali na zalost,moral nam je duboko u bunaru i vecina cim se spomene smanjenje broja lovnih dana odmah pocinju sa pricom-clanarina je 12-15-17hiljada ja za te pare hocu da lovimShock,pa makar i nemao sta loviti.Da smo pri zdravoj pameti,a nismo,sami bi sebe ogranicili jer niko ne moze da zna stanje u mom ataru bolje od mene.Zato se treba zalagati za REALNO INVENTARISANJE LOVISTA,a korisnici koji su lose gazdovali(a pritom malcice stelovali podatke)puske u soske i kazna po dzepu.Ali kako to sprovesti kad imamo firmu,cedo perjanica lovstva,koja izradjuje LO i GPGL za lovista koja ne zna ni na mapi da nadje a o stanju divljaci u istim,zabole ih mnogo.Nije to nikakva tajna organizacija(ni ova LSV-a,ni ona LSS-a)vec firme kojima direktno rukovode clanovi vladajuce garniture,sto nas dovodi do zakljucka da i drzavu kao vlasnika divljaci bas nesto i zabole penis za istu.E otud toliki kompleksasi u lovistima,otud lopovluk,alkoholisanje,devastacija stanista,paljevine,pesticidi,krivolov,raspodela sredstava i fonda za razvoj lovstva.....ma mozemo nabrajati do prekosutra.E tu dolazimo do sustinske razlike izmedju naseg lovca i lovca iz lovacki razvijenijih zemalja.Ne radi se tu toliko o mentalitetu(otprilike smo svi u isto vreme izasli iz pecine,a jos mi viljuskom a Svaba i Amerikenjac rukama...)vec o odluci drzave da sprovodi ili ne zakone koji joj omogucavaju da zastiti svoju imovinu i jos od nje lepo i zaradi.Ova nasa,nazovi drzava,lako se odrekla zarade od lovstva,ostavljajuci ga na milost i nemilost ljudskoj pohlepi olicenoj u parazitima raznih boja i oblika koji zahvataju iz postojecih fondova divljaci kao da je to bunar zelja,da bi zadovoljili one koji im svojom gluposcu i cutanjem omogucavaju visemilionski dzeparac na godisnjem nivou.
Naravno,najvecu cenu ove tragikomedije platice divljac za ciji se oporavak u mnogim lovistima ne nazire resenje.
Dobar pogled,braco lovciLupai vi ostali koji sebe tako nazivateKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75

mrwa22250 kaže:
....Ali kako to sprovesti kad imamo firmu,cedo perjanica lovstva,koja izradjuje LO i GPGL za lovista koja ne zna ni na mapi da nadje a o stanju divljaci u istim,zabole ih mnogo.

Не бих да их браним, али они планска документа праве на основу података о бројању дивљачи које им доставља корисник ловишта (ЛУ)....

Тако да....суштински проблем је опет у ЛУ и ЛД....у ствари у нама....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

krusevljanin
 Mislim da itekako treba zabrana lova na ugrozenu divljac na 2 god, uz to platiti clanarine, a dok kalendarski traje lov na zeca organizovati akcije na predatore.. Tako da za te 2 godine loviti intenzivno predatore a zeca ostaviti na miru i obezbediti im hranilista za zimu... Imalo bi efekta.. E sad kako objasniti nasim lovcima da dok traje zabrana ne dizu puske na tu vrstu? Pojacati kontrolu... ubaciti jos po nekog lovocuvara na privremeni rad...
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

AcaNik
 Зашто пси да испаштају? Та забрана лова ако је буде а искрено се надам да неће, ће да погоди и њих!
Не треба ништа забрањивати него само направити бољу организацију и правила!
То што већина ловаца није заинтересована за пуно тога није ништа страно, они су крајни корисници и сматрају да плаћањем чланарине имају право да лове а да све што се тиче лова регулишу они који су плаћених од њихових пара.
Све је то људски. Један од проблема је што управе не едукују и информишу ловце уопште!

canis aureus
 ... zabrana i tamo gde ga ima, gde se dobro gazduje?!?
... "kolektivno kažnjavanje"?!

Gde ga lovim, nit ga ima posebno manje nit posebno više u poslednjih 15-20 godina. U zavisnosti od vremenskih uslova, sušno ili preterano kišno, zna da se brojka umanji ali tada se umanji i broj izlazaka, odstrela ...

Ima i onih koji ga ubijaju i kad ga nema na dozvoli, neki se hvale time ... neki nisu dolijali a neke i prikrivaju ...

Lično, pre par godina, 2-3, kada je vidno bilo manje zeca ja ga nisam lovio dve sezone. Predlagao sam i ostalima ali nije bilo previše sluha za predlog, a pojedinima ni da sam prs' u oko metno koliko se uzbuniše ...
tako da me ni sad ne bi mnogo zabrana dotakla ako bi to uspelo da popravi brojno stanje ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250

Sremac75 kaže:

Не бих да их браним, али они планска документа праве на основу података о бројању дивљачи које им доставља корисник ловишта (ЛУ)....

Тако да....суштински проблем је опет у ЛУ и ЛД....у ствари у нама....

Ali ako isti obavljaju i posao upravnika lovista(bez da su loviste ikada videli)eto im sanse da,stelujuci cifre obezbede potreban broj klimoglavaca na skupstinama,koji ce im opet obezbediti debelu ladovinu u narednom periodu.Licno mislim da je neophodan nadzor strucne sluzbe prilikom brojanja divljaci,ali pod uslovom da ta ista strucna sluzba ima mooda da svojim poslodavcima(upravama LU i LD)zabrani lov na odredjene vrste cije je brojno stanje ugrozeno ili korigovati kalendar gde je primetan pad brojnosti.Ili bi mozda ishod takve odluke doveo u pitanje buducnost radnog odnosa iste te strucne sluzbeConfused.I opet se kao najbolje(po meni)resenje namece izmestanje strucne sluzbe van LU-korisnika lovista,da bi bez pritisaka mogli savesno da obavljaju svoj posao.Ovako,upravnici su uglavnom do guse u papirima(dozvole,izvestaji.....)a teren retko ili uopste ni ne vide,pa se postavlja pitanje,kako i pored najbolje volje da isprate brojnost odredjene vrste kad moraju da veruju onome sto se lovcima u tom trenutku cini kao najbolje resenje(lov za sve pare).
Slazem se da je veci deo problema u nama samima,ali se pitam zasto i dalje apelovati na svest lovaca(koje evidentno ima samo u tragovima).Isti ti,cim sednu u kola,vezuju pojas i pale svetla sto do skoro nije bio slucaj.Sta li se tu promeniloHmmm

Sremac75
 I opet dodjemo do.....DRZAVE.....
Ona bi, kada bi prepoznala problem i htela da ga resi, mogla to i da ucini....
Ali ko da joj ukaze na probleme????
Onaj KRIVOLOVAC, LAZOV I NATO OBOZAVATELJ ŠORMAZ????
On nas prestavlja....ali mu je najvaznije da uzme kintu od lovaca i njome kupuje poslusnike i svoju bajku od zivota....
A ko je njega birao?
A ko je birao delegate u skupstini?
Ko je onda kriv??????
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 Pa kako to bas majcici Srbiji uvek treba ukazivati na probleme.Zar je moguce da ne znaju da drzave priblizne velicine od lovstva godisnje zaradjuju desetine i stotine miliona evra.Znaju oni to i te kako ali ih ili nije briga ili ne stizu(a nijedno od ta dva ih ne opravdava).Videli smo ovih dana da drzava ne zna ni koliko zemlje ima u svom vlasnistvu a kamoli koliko ima recimo zeceva po jedinici povrsineBravo

krilas
 E opet smo dosli do toga da se od jednog drveta ne vidi suma , niti u sumi , jedno drvo! Jaooo
Siroma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,064 posete www.srbijalov.com