Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
ficha007
 Sremac,

ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala

ROE kaže:
Lalo, Lalo, jel' to postalo simptomaticno da podebljavas samo one reci koje ti odgovaraju?
Ceo pasus, koji pocinje sa "Ja ne znam sta drugima bode oci..." je moje tumacenje kako to sve drugima mozda izgleda. A kako izgleda? Npr., slobodna interpretacija: Tomica je bio na vlasti u LSS, pa jedno vreme nije, ali jeste bio na vlasti u LSCS, pa onda dize revoluciju protiv LSS da bi opet bio na vlasti u LSS... Nema veze sa vezom.
Jeste, deluje zbunjujuce za one koji sve shvataju bukvalno.

ROE, podebljao (naglasio) sam TVOJE reči. I te naglašene reči mi uopšte ne odgovaraju jer se prvo kose sa elementarnom logikom, a istovremeno i sa mojim shvatanjem i razmišljanjem. Da li je to simptomatično ili nije, ne znam čega bi to mogli biti simptomi? Zdravog ramišljanja, ili neke bolesti, daleko bilo?

Druže, i ti i ja smo bili onomad u jeku sukoba sa Popovićem u Futogu na Skupštini LSV kad su gosti bili komplet uprava LSCS. Tada je uprava LSV (Pažin, Beuković, deda Deja...) imala predlog nekih zaključaka, a uprava LSCS (Tomica, Guberinić, Uroš, Rudinac...) je onda sedela i nisu bili, po mom mišljenju, načisto šta bi trebalo uraditi u toj situaciji. Bio je onda i onaj veseli Marko TIca kao Popovićev izaslanik, pa je nešto tamo drvio i vrteo 'kao kiša oko Kragujevca' (kud baš Kragujevca? Grin)

E onda se na toj skupštini desilo šta se desilo: pored ostalih diskutanata koji su iznosili stavove u prilog predloga zaključaka UO LSV, diskutovao je Slava, i diskutovao je Sremac (dva puta), i svojim diskusijama i argumentima su bukvalno oduvali predlog zaključaka koje je izneo UO LSV. Sećaš se? Delegati su na glasanju jednoglasno podržali ono što je kao plod svog razmišljanja i kao plod diskusije ovde na forumu Srbijalov izneo Sremac!!! Šumadinci su takodje to podržali, mada mislim da nisu baš bili oduševljeni. Ja sam tada imao sa šumadincima razgovor kod njihovog stola, i ubedjivao ih da je ono što je Sremac izneo upravo ono što je najbolje u datom momentu, jer sam smatrao da je pravi momenat da i oni reaguju - mada, nisam siguran da li sam trebao da uzmem tu slobodu sebi, ko sam ja da ih ubedjujem? Pametni su oni i zreli ljudi, ne treba im Lala da im nešto priča što oni ne znaju, svi sve znaju, samo je pitanje kada koji potez povući. Vreme je pokazalo da smo mi forumaši bili u pravu, jer je posle toga Popović bio doveden u situaciju da bira izmedju ostavke ili ostanka u fotelji na silu. Izabrao je ovo drugo, i kasniji dogadjaji su pokazali da je time izgubio legitimitet - prevedeno, vukao je poteze u iznudici i na kraju morao da ode.

Čak je onda i Beuković shvatio da ovi forumaši nisu 'seratori na internetu' nego da dobar deo njih (nas) ima itekako mozga i poznavanja problematike, da može da sa velikom dozom tačnosti predvidi kuda sve ovo ide. Naravno, niko od nas nije sretan što ne predvidjamo ništa baš lepo za obične lovce, i što nismo optimisti. Ali zato vidim svetlu budućnost za ekipu koja drma svim savezima - njima se smeši barem još godinu dana 'bajke od života', samo ne znam dokle će im ta bajka trajati. Ko je sve u toj ekipi, poznato je manje-više svima!

Zašto sam ovo sve ispričao? Pa zato sam skoro siguran da će se priča, dijagnoze i prognoze sa ovog foruma u vezi trenutne situacije u lovstvu Srbije ostvariti u praksi. To ne vidi samo onaj koji neće da vidi, ili neko ko se rukovodi nekim drugim interesima osim interesa za napredak lovstva.

I još nešto, druže ROE: tvoje stavove i diskusiju ovde vidim delimično i kao izraz lojalnosti prema LSCS u kojem si zaposlen, što je pohvalno, ali nije baš produktivno. Ako smatram da neko ne radi baš sve kako valja, ja to kažem i spreman sam na diskusiju argumentima, ali bez ličnih kvalifikacija i ljutnje. Takodje mislim da bi diskusiji doprinelo kada bi dao odgovore na neka pitanja koja sam postavio u prethodnom upisu. Onda bi svima koji čitaju, a i tebi i meni, štošta bilo jasnije.

Dakle: ja nemam potrebe da kalkulišem u diskusiji, i da zbog nekih ličnih ili grupnih interesa ulepšavam ili ružim stvarnost. Svi koji imaju potrebu da tako diskutuju moraće pre ili kasnije da shvate da nemam ja ni protiv koga ništa lično, ali imam različito razmišljanje koje se ne ustručavam da iznesem javno - status običnog lovca pešadinca mi to omogućava.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Vi ste po ovom pitanju mnogo praktičniji,upućeniji, konkretniji.., te se unapred izvinjavam za ovaj mali izlet, dok neuslede novi upisi
Istorija sveta se može dešifrovati kao napredak duha ka vlastitoj suštini, kao i da su moći saznanja odgovori na pitanja šta pojedinac da uradi sa svojim životom: primer, da li da izabere ovaj ili onaj poziv, da li da se nada spasenju na onom svetu ili ne, da li da unapredjuje zajednicu okolinu, … da li da se učlani u LU ili se okrene lovokrađi, zadovolji ego … Opšta znanja koja važe za svu prirodu ili sve ljude, često ne nude te odgovore i kriju se u samom pojedincu, te se nemogu svesti na opšte karakteristike čoveka i vremena u kojem egzistira. Mnoge teorije govore šta čovek jeste i treba da bude, podrazumevajući da se u tim odgovorima krije rešenje za sve ljude koje oni treba samo da slede. Recimo putokazi se mogu tražiti i u very kao putu ka osvešćivanju neponovljive prirode pojedinca i njegovog života, Medjutim čovek nije vernik po tome što se pridržava spoljašnjih zahteva religije, on to postaje tek kada u samoj činjenici da veruje prkosi poretku, otkrivši svoje individualne slobode, ili da izmiče uspostavljenim šablonima, te pronadje snagu da se suprotstavi neopravdanim zahtevima morala jednog vremena….Sartr je kombinovao uticaje egzistencijalizma, marksizma i fenomenologije, a svoje ideje sažima u formuli koja kaže da "egzistencija prethodi suštini"te čovek nastaje uvek kao novo i neodređeno biće, Šta će biti "suština" čoveka kao jedinke nije unapred dato i određeno, ona je delo samog pojedinca,oblikujući se kroz izbore u kojima mu ne može do kraja pomoći ni postojeći moral, ni nauka ni filozofija. Čoveka karakteriše apsurdna ili besmislena situacija u kojoj egzistira, nakon što tradicionalni načini osmišljavanja života izgube svoju snagu.., te uvek nanovo gura svoj kamen, bez određene teorije, političkog pokreta ili nade koja bi ga mogla osloboditi muke samostalnog izbora, Naime čovek se pre okreće najrazličitijim iskustvima nežrtvujući ih radi ostvarenja nekog vrednog i priznatog kvaliteta života….. Kako se ovde radi o konkretnim temama pozdravljam pravo na verbalnu pobunu, kao činom otklanjanja nepravde, te potrebom uspostavljanja systema koji funkcioniše za dobrobit zajednice I pojedinca…..
Dobar pogodak

slavaplana
 ACA PANTELIC otisao u zaborav

Veliki mucenik i radnik uglavnom za sebe kako je citavog zivota navikao otisao je u zaborav LSS sa 01.02.jer je dve godine pred penziju dobio oddpremninu iz LSS u iznosu od 798hilj.dinara pa mu je i to bilo malo pa je iskusni racunovodja i njegov prijatelj Skobic jedan jedini predsednik N.O. i posle svih promena u LSS nasao da Aci LSS duguje na ime neisplacenog toplog odboka jos 80.000din!!!!

Sormaz mu se zahvalio tako sto je do 10.02. trebalo da napusti prostorije LSS i da vrati sav zaduzen ivetar ......i sve ostalo sa cim ga je LSS duzio............a za topli obrok moze samo da tuzi LSS pa kad i ako dobije posto mu je vecito bilo malo..........ja sam ocekivao komemoraciju Aci Pantelicu ali gle cuda on ode sa opremninom..........ako neka je ziv i zdrav!!!!!!!!!!!!!!!Djukic nije dobio nista ????Grin

Sad zajedno mogu u neku banju na izbacivanje kamena iz bubrega ili nekog kostanog oboljenja ako ga imaju.............

LSS je odstao bez gromade Ace i kako ce to preziveti Stojan vozac ja nemam pojma a verovatno ni on............Aco SLAVA TI!!!!!!mislim u opremnini!!!!!!!!!!!!!

slavaplana
 Ac Pantelic je mnogo voleo svoju tastu pa kad god je istu vodio u banju svracao je na pumpu kod Gorana Sestica koji je u tom periodu radio na autoputu .........uzimao je razune za gorivo na LSS i Kinoloski savez istovremeno.....da ima za crne dane koji su dosli posle gotovo 40god!!!!!!!!!Ako je i sta ustetdeo u slamarici dobro ce mu doci.............Odobreno

Gedza66
 Ja bih malo da repliciram bratu slavi plani ali se bojim da me neko od još živih joškinih omladinaca ( evidentno nesvesnih da se čovek u prah pretvorio još davne 194... uups 1980 godine), ponovo ne nazove "deranom", iako sam u poznoj petoj (fali 5 meseci do pune pete), a naročito što već više od 35 godina znam “di treba met’uti a i uvek kada se digne, celo selo ne bega u zadnji red, nego ispisnik tuce do poslednje,….g” a boga mi nisam nešto ni spreman da obavljam duznosti starijih (naročito ne joškinih omladinaca), sto bi derani trebalo da čine naročito u lopovluku, jer kažu moje Gedze da je takvo shvatanje derana uvreženo tamo negde u Sremu, Banatu i Backoj, a da se pod deranima južnije od toga, smatra nešto sasvim drugačije!!!???

Rizikujući salvu uvreda od strane joškinih, mogu da odgovorim bratu Slavi da se Aci Panteliću mogu imputirati zasluge za ovakvo stanje u lovstvu Srbije jer je čovek tome zaista svesno ili nesvesno doprineo u proteklih 38 godina ali mu ne treba zameriti, jer je kao retko ko od nas, shvatio da treba iskoristiti svaki trenutak koji ti onaj odozgo priušti (ko je nama to branio???).

Zooteka je vitalan čovek i mislim da će se njegove aktivnosti evidentirati još par godina u lovstvu Srbije. Verujem da će Fond za razvoj lovstva Srbije već u ovoj godini imati povećana izdvajanja za naučne radove, čiji će producent biti upravo naš Acika????

Slavo a čovek je tako znao kome dodeliti ona ordenja za zasluge u lovstvu, za koje pojedini joškini smatraju da su oni odlučivali kome će ih dati???ROFL
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Aman bre, Gedžo, obećao si da nećeš više o Joškinim omladincima i sve ostalo!

Da malo još dosolim u vezi LSS (sa preskakanjem priče o Aci Zooteki - čovek je za mene šampion, jer je uspeo da svo ovo vreme sebi ugodi na svaki način, i da se nekažnjeno izvuče iz cele priče): elem, LSS je formirao svoje komisije, počev od Komisije za polaganje lovačkih ispita, preko Komisije za materijalno finansijsko poslovanje, pa još nekoliko drugih komisija, i na kraju i Komisija za uzgoj i zaštitu divljači, kako već Bog i Statut zapovedaju.

E tu me je u srce dirnuo sastav Komisije za uzgoj i zaštitu, gde figuriraju dva čoveka iz LSV: Miloš Beuković i Zoran Ristić (kao predsednik)!

Čestitam!!! Pošto su svojim radom i brigom (a naročito preko famoznog NIR i raznih zgodnih 'projekata' i sl.) lepo sredili divljač u Vojvodini, sad će imati priliku da se iskažu diljem naše otadžbine i da usreće još više korisnika lovišta. Naravno, u Vojvodini će za taj trud i projekte osim iz LSV novce dobijati i iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva, a pozicijom u Komisiji LSS sebi su otvorili put da konkurišu za novce i iz republičkog Fonda za razvoj lovstva! Evo da se kladimo da na prvom sledećem konkursu Ministarstva sledi jedan broj projekata kojima će aplicirati članovi Komisije LSS za razvoj i zaštitu divljači, zašto to kažem, zato što sam siguran da ti ljudi znaju kako se to radi (mislim to oko fondova i sl.)!!! Smile

Rad lovaca, naročito na polju uzgoja i zaštite divljači i prirode uopšte, se nagradjuje odlikovanjima i priznanjima koje dodeljuje Komisija za odlikovanja. Tom Komisijom u LSS koordinira Milan Pažin, predsednik LSV i (po funkciji) član UO LSS!

Meni nije jasno otkud sad koordinatori komisija u LSS, kad sve komisije imaju svoje predsednike?!? To neki novi momenat? Šta uopšte rade koordinatori pored predsednika komisija (i obrnuto)? Ko tu kome bude sekretarica?
Zamisli kad nekog od njih pitaju 'šta radiš?', a on odgovori 'eto malo koordiniram!'? Šta znači uopšte koordiniranje unutar Komisije koja ima svog predsednika? Da li izveštaje o radu komisija podnose na UO predsednici komisija, ili koordinatori (koji su inače svi članovi UO)? Prostije rečeno: ko je kome šef - predsednik komisije koordinatoru, ili obrnuto?

Jedno pitanje: da li se članovima i predsednicima komisija i koordinatorima isplaćuje neka naknada za rad u komisijama, da li dobijaju putne troškove, dnevnice, itd.? Čisto me zanima.

Evo sastava Komisija LSS: http://www.lovacki-savez-srbije.com/u...anjiza.pdf

A za mog kolegu i brata Sremca75 evo jedna sličica. Ako nešto nema u Srbiji, ima kod Kineza!!! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Sad će i u krovnom savezu biti "bajka od života", ali stare slabosti će isplivati kad-tad!

i59.tinypic.com/34t7rfc.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Za vikend je U.O. LSS u Vranju......

Gedza66
 Pa ja obećao za mednodrvnog a ne i za ostale? Pa kako da ih ne spominjem kad eto ponovo joškin omladinac na čelu mnogo nam bitne komicije za ordenje u LSS-u.Nervozan

Ovoga omladinca ću podržati ali samo pod jednim uslovom. Ako izdejstvuje da značke za zaslužne lovne radnike i entuzijaste sa područja Vojvodine imaju četiri puta veću količinu zlata, srebra ili bronze i da diplome i zahvalnice budu na četiri puta težem kartonu od onih koje se dodeljuju lovnim radnicima i entuzijastima južno od Save i Dunava????

Kolika davanja, tolika i uzimanja???Grin

Evodija
 Elko pa ti se i ovde ugnjezdio u komisijicu. Drug član. ROFL

slavaplana
 N.O. LSS je otkrio ogroman manjak u robi u LSS..........gde je to zavsilo i da li je uopste uslo u LSS bice posao nadleznih organa a na stanju fali oko 1.700.000din u blokovima dozvola,izvestaja o izvsenom lovu,propratnica kako cujem...masala...........da li ce biti podnete PRIJAVE NADLEZNIM ORGANIMA ili ce mo onako drugarski i ovo da oprostimo Popovicu????

mozda i ovo ne fali samo se malo zagubilo...............Smeko

ma nacice se nema toga sto se pre ili kasnije ne nadje........pitanje je samo kod koga i gde..................Odobreno

Popovicu nemas razloga za brigu...........Djukic je na tvojoj strani,Skoba,tatovic...pomocice prijatelji.................Pantelic je sada pun kao brod od opremnine koju je dobio iz LSS..............

Gedza66
 U kom periodu je Slavo nastao taj manjak u robi LSS??

Pošto je danas 17 februar, normalno je zaključiti da je NO LSS vršio proveru poslovanja LSS-a za 2013 godinu a pošto je u to vreme odgovorno lice bio Zoran Popović i pošto je moguće da sa tom činjenicom nije upoznat znatan broj članova "Srbijalova", nije loše to precizirati, kako neko ne bi pogrešno zaključio da se radi o odgovornosti mog stranačkog brata Šoramaza.;)

slavaplana
 Radi se o periodu kada je predsednik LSS bio Popovic????

Zaturilo se valjda u nekoj od kancelarija taj materijal koji fali???Ma ne sekiram se ja nacice nadlezni organi gde se isti zaturio???Ma mene brine ako je predvidjenim parama placeno nesto drugo u stampariji a ne dozvole i ostalo sto je trebalo da se nadje u LSS na stanju...............pisem 2 a tri pamtim..............sistem je poznat odavno ali sacekajmo sta ce nadlezni organi reci da ne optuzimo Popovica za nesto sto nije kriv............BABA IMA PRAVO DA GA OTUZI ZA BURE...........dok se ne dokaze ovo Mi samo komentarisemo indicije koje imamo..........a mozda i bure vrati.......Smeko......i robu koja fali .........Pravilo

slavaplana
 Ono sto je bitno i sto delegati Skupstine LSS,LSCS i LSV-a treba da znaju jeste sledeca cinjenica da je cena uverenja o polozenom lovackom ispitu na koji Ministarstvo daje saglasnost Savezima kojima je ovo poveren posao od strane Drzave u 2015god 500din kao i prosle godine...........

To znaci da je cena za polaganje lovackog ispita od 4.500din van svake pameti i da je ovo PLJACKA LOVACA POD POKROVITELJSTVOM LSS i privrednih drustava Jelen D.O.> LSCS i njihovog privrednog drustva,LSV-a i njihovog privrednog drustva...........

4,000din odlazi za obuku,komisije,uverenje o polozenom ispitu.....putne troskove i dnevnice pa imamo situaciju koja izgleda ovako............

Predsednik komisije za polaganje ispita 500din po kandidatu ,clanovi po 300din...obuka po kadidatu 1500din itd.......puta 100 lovaca to izadje da jedan covek u komisiji moze da za dan dobije i 50.000din???????????

Pa to gospodo iz Saveza nije normalno.......................Privredna drustva pljackaju lovce i to se drugim imenom ne moze nazvati...........

Dogovorili su se ljudi da svi rade iskljucivo u svom interesu a ne u interesu lovaca koje prestavljaju............

LSCS je doneo odluku da ce polaganje u Centralnoj Srbiji biti 3.300din ili 3.200din kako cujem gde se oni odricu dela oko obuke za polaganje ispita..............ostalo ostaje isto..............

Postavlja se pitanje kako privredno drustvo Jelen D.O.O. obavlja i izdaje UVERENJE O POLOZENOM ISPITU ZA GRUPOVODJU koje kosta 5.000din ??????????

Ko je ovlastio iste da rade to sto rade i sta na to kaze nadlezno Ministarstvo????

Ja smatram da isto uverenje nikako ne moze da bude uslov da neko moze da bude Strucni pratilac u lovu jer Zakon o divljaci i lovstvu jasno propisuje ko i na koji nacin moze da vodi ljude u lov pored strucnil lica iz udruzenja....upravnika i lovocuvara..........ovde je i Sumarska skola iz Kraljeva pokusala da na brzinu organizuje nesto slicno cak je plan i program oko organizovanja ispita i edukacije lovaca poslala nadleznom Ministarstvu ...........odgovor koliko je meni poznato nisu dobili da to mogu da rade..saglasnosti jos nema ..............

Misljenja sam da smo svi zajedno mnogo ocekivali od LSS i ponovnog okupljanja lovaca na jednom mestu..........ovo je ispalo da samo pare interesuju pojedince i kako osisati lovce koji jedva da imaju za clanarine po udruzenjima..divljaci sve manje...to nije bitno ali sisanje lovaca im ide jako dobro.......licno sam ocekuvao da ce SOrmaz pokrenuti promene u LSS sto i jeste delimicno uradio,ali je pokleknuo pod pritiskom starih kadrova iz LSS koji rade novu strategiju lovstva posto je prva verzija PROPALA NA VLADI jer je skinuta sa sednice ...........Zakon o divljaci i lovstvu se menja a da se ni ovaj nije primenjivao od dana donosenja u celosti,o dodeli lovista nema ni reci sledece 3 god MINIMUM................

Postavlja se pitanje koje ja sebi na glas postavljam sta je trebalo LSCS da udje u pricu ponovnog okupljanja oko LSS i sta oni imaju od svega toga????????????

Tomica je skinuo sa sebe ogromnu odgovornost i teret predsednika LSCS koji nije priznat od strane Drzave..........poslata mu je jasna poruka da mora da se vrati u LSS po bilo koju cenu........clastvo postavlja pitanje zasto su se vratili po znatno gorim uslovima nego sto su oni bili pre izlaska iz LSS dok je Popovic bio tamo????

Sta imaju lovci to bolje i sta je njihov inteteres za clanarinu koji placaju???

Sta da rade udruzenja kojima isticu lovne osnove ovih dana???Sa kim da produze ugovor???Sa LSS ili Drzavom????Koja je uloga LSS i delegata na sledecoj Skupstini???

Sta imaju lovci za 200dina clanarine od LSS ako sve drugo placaju u pola cene privrednom drustvu Jelen D.O.O.????

Kad sve to plate cemu clanarina prema bilo kom savezu????

Mnogo se sve zakuvalo i ovo je lov u mutnom...........Savezi nemaju ni jedno strucno lice kako bi poveren posao Ministarstva oko polaganja lovackog ispita mogli isti da sprovedu............cistacice,vozaci i sekretarice koji su zvanicno radnici Saveza ne mogu da ogranizuju polaganje lovackih ispita a da je citava STRUKA U PRIVREDNIM DRUSTVIMA U SVA TRI SAVEZA...........mozda je gresim ali je tako..............

lovci neka cute i neka placaju sisalje za POLAGANJE LOVACKIH ISPITA,Uverenja o oceni trofeja,uverenja o polozenom ispitu za strucnog pratioca.............

Evo ja izdajem uverenja za vodjenje volova po ravicarskim i brdovitim krajevima GRATIS pa neka mi se ljudi jave da dobiju i ovo uverenje jer bez tog vodjenje volova vise nece biti isto................

papir znaci da su osposobljeni za ovaj vid posla..........Grin

Dok ima ovaca bice i vune..........DRzava gleda sve ovo i samo stao ne kaze ma sisajte ovce............ko ih sisa.............niko nista ne preduzima da se ovo spreci..........

Ne bi me iznenadilo da se uvede i uverenje o polozenom ispitu za nosenje puske u lovu ili uverenje za vodjenje kera u lovu ............ko zna sta kome jos moze da padne na pamet.............

uskoro cu objaviti jedno tako uverenje za strucnog pratioca koje je placeno 5.000din privrednom drustvu Jelen D.O.O. iz Beograda na cijem celu je Ceranic koji je organizovao grupu i lovci su polozili stekavsi zvanje Strucnog pratioca u lovu uverenjem koje im je izdao Jelen????

Obuka ne steti i lovci treba da znaju sta i kako da rade i kako da vode ljude za koje odgovaraju pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu ali Drzava je ta koja propisuje pravila igre...........ovde je to izostalo............

Sremac75
 Pitanje je onda zašto ministarstvo daje saglasnost na cenu od 4500 dinara???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Ministarstvo ne daje cenu na organizovanje polaganja i ostale troskove koji se naduvavaju............Drzava daje saglasnost na 500din koliko kosta idavanje uverenja da je lovac polozio lovacki ispit.sve ostalo nije u nadleznosti Drzave i tu je prostor za manipulaciju................

pogresno je tumacenje koliko zapravo kosta polaganje lovackog ispita i kome ide novac.................neko se lepo dosetio da na praznu pricu zgrce lovu dok se ne provali zapravo koja je cena prema Drzavi a sta uzimaju privredna drustva ????Drzava mora ovo pod hitno da promeni,,,,,,,,,,,,,

viktor
 Skupo to polaganje,u fr kosta manje od 20€,i ovde nema nikakvih privrednih drustava sve organizuje federacija,mozda se kod nas polaze nesto specijalno????itanje

slavaplana
 Dogovor ko cene za polaganje lovackih ispita u formi predloga LSS dali su Ceranic,Zeremski i Marko ..............

Posle sastanka u Rumi ako se ne varam i dogovora oko izrade novog Zakona o divljaci i lovstvu ljudi su se dogovorili kako da sebi pribave lepe pare a da sve bude pod okrivljem LSS i privrednih drustava koje vode isti.............

placanje po glavi x obuka x ostale usluge ukupno kada se sve sabere iznose 4.000din a samo 500din kao i prosle godine ide Ministarstvu..........

To je nasa realnost................

Ako na obuku dodje 100ljudi po 600din to je 60.000din + predsednik komisije 400din a clan 300dinx100 kandidata pa saberite koliko za jedan dan uzme pojedinac ???

U Drzavnim organima je dnevnica 2150din ??????????Putni troskovi su posebno pa saberite sami ko koga sisa ovde................

Nece niko da radi na dnevnicu..............po glavi je lepse.................i sisanje je skuplje.............

zalosno je do cega smo dosli..................

slavaplana
 Lovci Branicevskog okruga najavljuju formiranje Branicevskog lovackog saveza.....uskoro...................

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,944 posete www.srbijalov.com