Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
darkon
 Hvala svima. B)

[xhide]@b@ne@, druže, naravno da može i malo opširnije.

Lovio sam preksinoć i juče ujutru.
Večernji izlazak je bio slab zbog velike vrućine, tako da srndaći nisu izlazili. Pred sam mrak sam rešio da malo vabim vabilicom za srndaća, iako nije parenje, čisto da vidim da li će se nešto pojaviti. Posle minut-dva vabljenja čujem kako iz obližnjeg šumarka nešto trči pravo ka čeki. Podižem se sa stolice, kad ono šakal gleda odakle dolazi zvuk i već je na 20-ak metara od mene. Kako je primetio da zvuk dolazi sa visine, kreće prema šumi odakle je i došao, ja ponavljam vabljenje, on se vraća ka meni, gleda levo-desno odakle se čuje taj pisak, ali nijednog trenutka ne staje i ponovo odlazi u šumu, tako da nisam bio u situaciji da pucam. Posle su i dve lisice počele da se oglašavaju pored čeke i to je bilo to, što se večernjeg izlaska tiče.
Jutro lepo, sunčano, za nijansu toplije, sa malo rose.
Već smo u 04:00 na čeki. U 04:15 na 50-ak metara od čeke počinje da rove srndać i tako on par puta i sve se više odaljava. Nešto ga je uznemirilo, a siguran sam da nisam ja, jer je i vetar duvao prema meni.
Rešimo da odemo do druge čeke, koja je vrlo blizu i da sačekamo tamo. Polako idemo i stižemo, a tamo srndać već izašao. Posmatramo, procenjujemo i vidimo da je mlad i veoma pespektivan, tako da smo se udaljili, ne uznemiravajući ga.
Šta sad?
Znali smo da jako blizu tom mestu, pored jedne čeke izlazi srndać koji je baš za selektivni lov. Stižemo na čeku, a on na 300m i nije nas primetio.
Posmatramo, procenjujemo i vidimo da je to taj.
Na oko 200m pucanj, skok i pada. Pogodak u predelu plećke, a kako je stajao iskosa, metak se zaustavio u suprotnom butu. Ovo mi je i prvi put da nema izlazne rane sa kalibrom 30-06.
Posle sledi odavanje počasti, čestitanje i sve ostalo.

I prošle nedelje sam lovio, video divljač, medju njima i lepog perspektivnog srndaća koji nije bio za pucanje.

Eto toliko, ovo je možda sad i preopširno,ali me ponese priča. Jelen

Pozdrav.[/xhide]

@b@ne@
 svaka cast sve 10tke..... i da da bog jos ovakvih lepih dogadjaja......

slavaplana
 Izasao je prvenac o lovu na srndacaVladimira Mijailovica na svim kioscima za samo 250din!!!!!
Disk dokumentovano prati populaciju srnece divljaci u Srbiji,od prolecnog brojanja i osmatranja , prihrane i obilaska solista.
POGLEDAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!

fotolovac
 Iskočio mi je na 50m, kada sam video kakav je zaboravio sam da upalim aparat, koji rogovi, ovde mu je uvo malo zaklonilo donji deo, a i slikano je sa velike daljine, preko 100m.
Tek kada sam ga video, bilo mi je jasno što nepoznati džipovi obilaze taj deo terena i "gledaju da li ima korova u okolnim kukuruzima".... Angry

img233.imageshack.us/img233/2605/trofej.jpg

Lala
 Zapišeš tablice, kolega, i dostaviš brojeve 'tamo gde treba', pošto takvi ljudi obično karabinima pleve korov u ataru... Takvi se motike ne 'vatajuBesan
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

fotolovac
 Uslikao bih ih bez problema, tablice čitam i na 500m bez problema sa slike, nego su zašli u dolinu pa nisam mogao, kada su me videli....

Lala
 Kakav si ti to čovek i lovac, kad poštenim lovokradicama kvariš odstrel? GrinBravo 2

fotolovac
 Najžalije mi je kada zbog mesa tuku najbolja grla pored toliko škartova, a još više šiznem kada čujem da mnogi od tih sa džipovima posle dele meso i jedu srneći gulaš zajedno sa policijom (tj. nekim pripadnicima)....

Lala
 Heh... šta ćeš, mala plata, a gulaš gratis, pa još i sa pićem, kako da sirote lovokradice sa sitnim džipovima odole izazovu? A posle za druženje, pa ne piše na kotliću dozvola za lov... A i ko će da se zamajava sa papirologijom, pa da gulaš zagori?

slavko75
 kolege ove sezone izgleda slab odstrel srndaca ili se niko ne hvali ili jos nije otvorena sezona kod svih
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

petar
 [xhide]Mi lovimo tek od prvog juna, a ja sam veliki lovac na ovu divljac, tako da ce biti svega, ako Bog i Priroda podare...B)[/xhide]
Just like old times!

slavko75
 u mom drustvu otvaraju tek polovinom juna, a onda u akcijuKalanjikov

petar
 [xhide]

fotolovac kaže:
Najžalije mi je kada zbog mesa tuku najbolja grla pored toliko škartova, a još više šiznem kada čujem da mnogi od tih sa džipovima posle dele meso i jedu srneći gulaš zajedno sa policijom (tj. nekim pripadnicima)....

Ti su vasi jos i dobri, ovi nasi kad mesare prvo pucaju, a posle gledaju jel musko ili zensko grlo! Histerian Besan Frown[/xhide]
Just like old times!

Limun
 Gledam ovo i sve mi milo, kod mene je srndac misaona imenica. Kazu neki da nama srne ne trebaju, mnogo smetaju gonicima, pa kad se i pojavi, vrlo brzo nestaneCry Najgluplja stvar koju sam cuo je da ce zabraniti gonice ako se budu pojavile srne u vecem broju, tako da ih ociste cim ih vide.Frown
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

slavko75
 To druze moj po kratkom postupku, najbolji deo terena za srnecu divljac odvojis i zabranis lov ili napravis rezervat dobrog lovocuvara i par internih lovocuvara i videce se rezultati za kratko vreme

Limun

vladimirTS kaže:
Prvi srndac!
Zemljace voleo bih danam napises gde si ga otstrelio. Cisto sumnjam da je u nasem LU, ovakvih sigurno nema.

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun

[b]SUMO kaže:[/b
Imenjace iz Trstenika.....greota od Boga ! Upucao si super perspektivnog srndaca starog 3-4 godine. Ovaj bi za dve bio u debeloj medalji sto bi rekli u tvom kraju. Sledeci put bolje gledaj debljinu vrata !
Kolega SUMO ako je i upucan u nasem LU, u sta cisto sumnjam, dokaz je koliko dobru strucnu sluzbu za ocenu imamo i ne samo za ocenu. FrownAngry

Khalil Gibran

KREC
 Kod nas u LD Krivaja kod Backe Topole ima srna kao pleve,ali dzabe kad je sve skupo,za obicnog skarta ti treba 10000 za pucanje +5000 din meso=nije uopste rentabilno.
Mastilovicu=gde si taj dzip video ? u B.T. ili ???

fotolovac
 Krec, išao je onim delom iza kasarne prema selu i sišao je u vaš pašnjak dalje od groblja...

Da, sve je skupo, i još i kad hoćeš da platiš u udruženju ti ne daju dozvolu pošto su već iskoristili kvotu, a škarta ko pleve mogli su još 100 komada da odstrele.

Trebalo bi ovde na forumu napisati ponudu šta gde ima i može da se lovi i koje su cene, pa se možemo družiti i upoznati sa članovima po povoljnim cenama.

KREC
 Pa to ti je i problem Mastilovicu,kad tuku tuku samo jake srndace a skartove ostavljaju !!! umesto da rade obrnuto,ali kome ti to mozes da objasnis ? 100 e pucanje grla !!! i jos im vadis skarta iz lovista,a meso 50 evra ??? pa sto nije 80 evra skart sa mesom i kraj.Em bi se resili skartova em bi im kasa bila puna,a o druzenju i da ne pricamo.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,785,224 posete www.srbijalov.com