NESTAJE LI LSS?
|
viktor |
Objavljen 09.03.2015. 18:47
|

Član

Upisa: 67
Pristupio: 05.10.2012. 20:12
|
Mozemo mi formirati razne saveze, ali dok lss nebude radio kako treba sve ostalo je rupa bez dna.Licno nemam nista protiv formiranja i drugih saveza ali LSS treba srediti pa onda mu i ograniciti moc koja bi bila podeljena na vise saveza, ali ipak nas LSS predstavlja u svetu?????!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 09.03.2015. 20:00
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Uskoro cu izneti novu verziju Zakona o divljaci i lovstvu tj izmene i dopune istog,novu Strategiju na kojoj se radi i koja nema veze sa ovom sadasnjom koja je bila i koja je skuinuta sa Vlade Republike Srbije................
Posebno ce biti interesantno kako se planira da se na mala vrata koncesijom na lovista i lovistima posebne namene dodje do pojedinih lovista po burazerskoj liniji.............to je samo jedan od delova koji meni nisu jasni i da li su isti u interesu lovaca i narodne tradicije................LSS se vraca mnogo veca nadleznost nego sto je imao i pre ovog zakona od 2010god..........pitam se zasto.............Drzava je prepustila posao Zakona i Strategije ljudima koji zive i rade u tim istim Savezima pa je malo cudno da ti isti nece sebe zastititi i sebi dati privilegije koje im obezbedjuju sigurnu buducnost do penzije..............masala
ako je to nesto cemu treba stremiti i nastaviti sa usitnjavanjem lovista kao sto je to uradjeno u Vojvodini gde se hvataju ljudi za glavu kako izgurati lovnu godinu onda hvala svima ali to u Srbiji nece proci..........bar se nadam.................. |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 09.03.2015. 21:26
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
slavaplana kaže:
Posebno ce biti interesantno kako se planira da se na mala vrata koncesijom na lovista i lovistima posebne namene dodje do pojedinih lovista po burazerskoj liniji.............................
a rekoh ja lepo,da ovakvo sistematsko upropastavanje lovista mirise na tajkunizaciju lovista po sistemu zem.zadruga.Srbija je ovo,braco i sestre,zemlja u kojoj je politika dovela do truljenja u svim sferama zivota,a postavljanje politicara(pritom totalnog diletanta u oblasti lovstva)na celo lovacke organizacije,je ekser u sanduk koncepcije narodnog lova,kako drugovi odozgo vole da ga nazivaju.Mi lovci,kao nekad zadrugari(ne ovi iz LOVZAD-a)pravimo se mutavi kao da se to nekom drugom desava,a posle ce biti,mamicu im al nas nasankase.
Izborna je godina na svim nivoima,pa nebi bilo zgoreg staviti prst na celo i zapitati se kud plovi ovaj brod!!!
Upamet se braco lovci,dogorelo je do nokata
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 10.03.2015. 11:52
|

Lovčina

|
Meni je drago da sam jos jednu podmetacinu i prevaru upucenu lovcima razotkrio na vreme......neka svao od delagata Skupsstine LSS glasa po savesti.......centralni Savez nece sigurno prihvatiti ovu nebulozu oko cene polaganja lovackog ispita bar se nadam da tamo ima dovoljno pametnih ljudi koji ce se pobuniti...........
Videcemo danas i ovih dana kako ce se stvari odvijati,,,,,,,,,
Mnogima ovo sto sam ukazao ne odgovara...........ja to znam ali interes lovaca mi je bitniji nego miljenje pojedinaca............ |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 14.03.2015. 19:00
|

Lovčina

|
Delegatima Skupstine LSS poslata su dva papira za Skupstinu i to izvod iz zapisnika sa prosle Skupstine i dnevni red koji je U.O. odredio.............to je sve.......
neka delegati gledaju u pasulj kako je sta radjeno u LSS a sta ima da znaju kad je sve odradjeno trasparetno da cak i na sajtu LSS nema materijala za istu Skupstinu..........ovo niije zabelezeno u skorije vreme da i ono malo delegata sto ima nema uvida u poslovanje LSS........... |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 15.03.2015. 22:43
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Ne vidim razloga što materijal za predstojeću sednicu skupštine lss nije dostavljen ni jednom udruženju a naročito da isti nije javno objavljen na sajtu lss.
Možda grešim ali čini mi se da smo u prethodnom periodu imali takve mogućnosti.
Uz svo uvažavanje struke i znanja delegata, ipak mislim da samo za čitanje izveštaja o radu organa lss a naročito za razumevanje finansijskog izveštaja i plana treba malo vremena.
Slavo, ti si oduvek bio dobro obavešten čovek oko ovne politike viših lovnih asocijacija, pa te molim da nas upoznaš koja će kompenzacija zadovoljiti delegate zbog ovakvog propusta predsednika skupštine lss-a???
1. Gulaš od mešanog mesa divljači,
2. Kupus sa četiri vrste mesa od divljači,
3. Pasulj sa tri vrste dimljenog mesa od divljači ili
4. Klasika od predjela i roštilja???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 15.03.2015. 23:46
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Rek'o ja odavno - LAŽOV I KRIVOLOVAC.....
LOVCI U SRBIJI IMAJU BAŠ ONAKVO RUKOVODSTVO KAKVO ZASLUŽUJU!
Možda čak i malo bolje....

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 16.03.2015. 16:28
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Ako ovo nije transparentno,ja ne znam sta je .Uostalom,koga je briga sta se radilo,kad je ujedinitelj rekao da se radilo dobro.Sta sad,zar treba da sumnjamo u njegovu iskrenost i postenje za koje garantuje mali vuk licno,ajte molim vas.
A sto se tice lovaca i kakvu vlast zasluzuju,evo jedan mali primer.Na jucerasnjem zboru lovaca L.D.Granicar Ridjica izmedju ostalog doneta je i odluka da se u cilju povecanja fondova srnece divljaci,lov predatora cekanjem,umesto dosadasnjeg petkom,subotom i nedeljom obavlja iskljucivo nedeljom  .Odluka je usla u zapisnik,a odatle ce,po hitnom postupku biti prepisana u Riplijevu,verovali ili ne,kao jedan od najvecih bisera lovstva 21-og veka. 
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 16.03.2015. 17:37
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
mrwa22250 kaže:
Ako ovo nije transparentno,ja ne znam sta je  .Uostalom,koga je briga sta se radilo,kad je ujedinitelj rekao da se radilo dobro.Sta sad,zar treba da sumnjamo u njegovu iskrenost i postenje za koje garantuje mali vuk licno,ajte molim vas.
A sto se tice lovaca i kakvu vlast zasluzuju,evo jedan mali primer.Na jucerasnjem zboru lovaca L.D.Granicar Ridjica izmedju ostalog doneta je i odluka da se u cilju povecanja fondova srnece divljaci,lov predatora cekanjem,umesto dosadasnjeg petkom,subotom i nedeljom obavlja iskljucivo nedeljomsH0k   .Odluka je usla u zapisnik,a odatle ce,po hitnom postupku biti prepisana u Riplijevu,verovali ili ne,kao jedan od najvecih bisera lovstva 21-og veka.   
Šta se čudiš brate Mrwo, čini mi se da su i kod vas počeli da duvaju "južni" vetrovi... Na čeku se ne može ići jer će lovac sa čeke pucati zečeve i srne(koje uzgred nisu noćne životinje) ali dajete lovci, pravite čeke trebaju nam.Zašta? Pa se u lovu na patke ne sme voditi ker jer može da podigne fazana pored reke i zeca naravno i jarebicu ako hoćeš ulov ima da plivaš a aporter nek ti sedi kući ili eventualno da ti donosi aportok iz reke , čisto da ti razbije monotoniju. Nije lepo što ću reći ali kako mi se čini najpametniji će biti oni što ih zabole za sve i pucaju na sve a mi,kojima je stalo do nekog reda, ma ko nas pita.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 17.03.2015. 18:28
|

Lovčina

|
tako treba..................lovacki ispit da bude 100eura................
USKORO.................... |
|
|
|
Vuki |
Objavljen 17.03.2015. 18:45
|

Član

Upisa: 182
Pristupio: 04.04.2011. 22:00
|
Pa kad je u Bugarskoj skola za uzgojni odstrel srnece divljaci 180e, a lovacki ispit 350 sa skolom od 6 meseci pohadjanja , sto kod nas ne bi bio toliko sa ovakvim vrlim lovcima i lovnim radnicima |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.03.2015. 17:50
|

Lovčina

|
U.O. nije usvojio poslovanje LSS a ni zavsni racun koji se jos radi......Skupstina zakazana bez dostavljenog materijala da isti slucajno neko ne objavi ili da se mediji ne docepaju istog........a JAVNOST U RADU.............nema veze ni to................
LSS nije ni rec rekao kada se Zakon o oruzju i miniciji donosio.......Canku svaka cast u Skupstini.............ko je jos od lovaca govorio..............Sormaz nije ili ga ja nisam cuo..............ostali lovci poslanici................???????????????
Ko je pretavljao lovce na sastanku oko zabrane lova na prepelicu i nevladinih organizacija????
Ko je to sebi dao za pravo da pise izmene i dopune Zakona o divljaci i lovstvu??????
Koja je komisija koja je agazovana za to i po cijem resenju za formiranje iste????
Ko to radi posao koji mu nije u opisu posla???????????/ |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 18.03.2015. 19:51
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
slavaplana kaže:
Ko je to sebi dao za pravo da pise izmene i dopune Zakona o divljaci i lovstvu??????
Koja je komisija koja je agazovana za to i po cijem resenju za formiranje iste????
Ko to radi posao koji mu nije u opisu posla???????????/
И оно старо питање : КО ЈЕ ПИСАО СТАТУТ ЛСС-а??????

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.03.2015. 21:36
|

Lovčina

|
Sloba Grdinic.................ovo sto je na kraju usvojeno i ostali autori,Guberinic,,,,,,itd...........
odlukom Skupstine LSS oni kojima je to povereno istima nije omoguceno da to odrade jer se Popovic nije Slagao sa predlogom izmena tj. novim Statutom..........
Sta kaze Canak na SKupstini o Zakonu i Municiji........3.40
http://www.youtub...re%3Dshare |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 19.03.2015. 15:47
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Шта је Вама двојици??? За чега бре људи расипате очигледно вишак енергије и то на прогрешне ствари и шта у ствари желите да докажете? Шта је мање зло???
Баталите обојица и ако већ нећете да тај вишак енергије усмерите ка својим лепшим половинама, немојте да дезавујишете ловачку јавност у могућностима који им стоје на дохват руке???
Шта, сада сви ми чланови портала требамо размишљати који је двојац кандидата у ЛСВ бољи или мање гори??? Па зар нема друге могућности ако смо незадовољни понудом???
Има, и зато своју енергију усмерите да се у вашим ловачким удружењима усвоји следећи начин плаћања годишње чланарине: чланарина је 12.000 динара а ко жели бити члан ЛСВ-а, чланарина је 13.400 динара. Овако поступити и удружењима у области или региону ЛСЦС или ЛСС-а.
Потрудите се да о Вашој дилеми одлучи већина ловаца Србије а не тамо неки „лакеји који ће упропастити све“.
Па у ЛУ која морају бити чланови виших нам ловних асоцијација, стоји могућност да вишим ловним асоцијацијама, као ружним п.ичкама уплате допринос за неких до макс. 5% чланова??? И? Шта ће се десити у овом случају???? Ништа????
Не ништа, већ пуно тога???? Морају схватити да без ловаца Србије не могу постојати ни више ловне асоцијације.
Искрено верујем да су Милош Беуковић, Пажин, тај „хирург“ и Сања заиста појединци који искрено верују да без виших нам ловних асоцијација и њиховог присуства у њима нема будућности ловства Србије.
Па пружите им могућност да својим средствима одрже постојање тих виших нам ловних асоцијација једно три године, како би нас у то убедили!?
А док Ви имате те дилеме, ловци Власотинца полако завршавају свој Репро центар за узгајање дивљих свиња (ускоро у јавности из пера нашег брата Николе Војиновића из Ниша), у који су уложили преко 1,5 милиона динара од средстава која су им прескочила зато што су пре четири године (2010) рекли НЕЕЕЕЕЕ „Милошу, Пажину, Хирургу и Сањи“ и да њихове паре неће видети, докле год не виде неку корист од њих!!!???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 19.03.2015. 16:33
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Slozio bi se sa Gedezom, poznavajuci prilike i mentalitet nasih lovaca ovakve rasprave nesluze ama bas nicemu cak sta vise kontra produktivne su. Vasom rasparavom im sve vise dajete publicitet odaljujete ljude od teme.Tema moze biti samo jedna NETREBA biti clan nijednog saveza iz razloga sto nijedan savez i niko iz njega nebrani interes lovaca i lovstva vec samo svoj interes i interes vec masnih guzica i tacka. Sve ostalo je suvisno.....hvala |
|
|
|
krilas |
Objavljen 19.03.2015. 18:57
|

Veteran

Upisa: 617
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|

|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2015. 19:24
|

Lovčina

|
LSS je trebalo da se reformise dolaskom Sormaza.da se neradnici pociste i da LSS bude jeftin Savez koji sluzi lovcima a ne obrnuto.............
Skupstina LSS je na pragu.
Sacekajmo da vidimo izvestaje Predesdnika i nadleznih organa............
godinu dana su imali da urade nesto.......videcemo sta su radili...............
LSS je delimicno reformisan..............po meni jos mora da se promeni kako bi privukao clastvo koje je oterano........i ovo sto su se LSV i LSCS vratili ponovo u LSS jako brzo moze da se promeni iz korena..........na ivici su da prevagnu na koju ce stranu ako vide da je LSS ostao isti i da se trose pare nemilice...........
prvi put je to bilo tesko uraditi..............sada je najlakse posle svega............
Ja cekam Skupstinu i materijal koji na zalost nije dostupan jos uvek delegatima koji idu na Skupstinu da tamo procitaju i nesto glasaju bez da su lovni regioni imali prilike da pre Skupstine bilo sta razmatraju ovako ce svako prema svojoj savesti od delagata da glasa ili ne glasa.............
to nije dobro............. |
|
|
|
kempi |
Objavljen 19.03.2015. 19:34
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Slozio bi se sa Gedezom, poznavajuci prilike i mentalitet nasih lovaca ovakve rasprave nesluze ama bas nicemu cak sta vise kontra produktivne su. Vasom rasparavom im sve vise dajete publicitet odaljujete ljude od teme.Tema moze biti samo jedna NETREBA biti clan nijednog saveza iz razloga sto nijedan savez i niko iz njega nebrani interes lovaca i lovstva vec samo svoj interes i interes vec masnih guzica i tacka. Sve ostalo je suvisno.....hvala |
|
|
|
krilas |
Objavljen 19.03.2015. 21:14
|

Veteran

Upisa: 617
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Svuda u zemlji Srbiji dolazi do promena, "plata" MORA DA SE ZARADI! Gospoda cinovnici iz raznoraznih saveza, moraju da rade i da zarade plate koje imaju a ne samo da uzimaju i ne rade nista i pritom da " izigravaju bogove i odlucuju o sudbinama drugih" i da uz to NEMAJU NIKAKVE rezultate.
|
|
|