Lovačko odelo
|
DakiNS |
Objavljen 19.06.2017. 00:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Koliko god se raspravljali , uvek će biti suprostavljenih stavova . Teško je odrediti granicu , jer recimo padobranski maskirni kombinezon je idealan za čekanje lija, leti jedna strana zimi samo prevrneš i opet služi. Razlika je jedino u šari na koju smo navikli kod pešadije. Ili tenkovska fatirana uniforma , za zimsko čekanje, topla meka , nema šuškanja , komforna. Sad kako reći ovo može ono ne. Na žalost ni jedno od toga više nemam , iako bih rado nabavio.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.06.2017. 16:16
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
canis aureus kaže:
Ne volEm maskirne dezene(military) u lovu ni da vidim a kamol' da obučem, al nekako s'vaĆam i ljude koji iz slabijih finansijskih mogućnosti kupuju i nose te vojne uniforme. Šta da radiš, nema se! Borba je za preživljavanje ... i mislim da im ne treba uskratiti i LOV(namerno velikim slovima jer medju njima ima pravih poštenih lovaca a nisu svi oni ti koji bi samo da napune ranac zato što nemaju drugi izvor...) kad su im već mnoge stvari uskraćene, a samo zato što nisu po "kodeksu".
Mnogo više mi smeta kad vidim "omladince" koji se za lov oblače u "marince" !!
Imaju mogućnosti da kupe "normalniju" odeću ali su valjda isfrustrirani, možda iskompleksirani nižom/višom vrednošću ... ko će ga znati ... a možda ni vojsku nisu u uniformi služili pa im 'falu slike za fejs u uloGi Rambeta ... ko će ga znati
LiĆno i sam koristim "vojno" al NE maskirno(military) već zeleno i SMB(sivo-maslinasta boja) i, verujem, da se nikada neću odreći jakne "vijetnamke" koje nosim od kada sam postao lovac!
Canise ukratko si rekao ono što Tomaš i ja pokušavamo da objasnimo na dve strane, ali pojedinci pogrešno protumače. Verujem da se većina lovaca slaže sa ovim i ima ovakav stav.
Da se samo nadovežem na ovaj tvoj upis. Ovakvi pojedinci su izgleda promašili hobi. Umesto lovom bi im bilo bolje da se bave praktičnim streljaštvom, dalekometnim streljaštvom ili paintball-om. Lov jeste usko vezan za oružje, ali ima tu mnooooogo više od samog puškaranja.

|
|
|
|
kimi |
Objavljen 30.10.2017. 11:57
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ima li neko iskustva sa SOLOGNAC robnom markom? Svidela mi se jakna solognac Sibir 300 camofluo.
Gledao sam neke Percusion slične modele i nisam baš oduševljen a Solognac-a nemam gde da vidim ali se može naručiti jer ga ima u Dekatlonu. Ako neko ima bilo kakva iskustva bio bih mu zahvalan.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 30.10.2017. 12:12
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Ja imam pozitivna iskustva sa tom markom, pisao sam i na forumu.
Pazario štošta i vezano za lov i za civilnu upotrebu i nemam zamerki.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
vojin46 |
Objavljen 30.10.2017. 16:10
|

Mlađi član

Upisa: 17
Pristupio: 30.01.2015. 16:22
|
Izuzetan odnos cene i kvaliteta. Za svaku preporuku ako prolazis pored nekog dekatlona obavezno ga poseti. Ja sam prosle godine uzeo gomilu stvari i dobre su jedini problem je sa zimskom kamuflaznom jaknom sto materijal izuzetno suska pa je nepogodan za cekanje.
VV
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 30.10.2017. 18:08
|

Lovčina

|
kimi kaže:
Ima li neko iskustva sa SOLOGNAC robnom markom? Svidela mi se jakna solognac Sibir 300 camofluo.
Gledao sam neke Percusion slične modele i nisam baš oduševljen a Solognac-a nemam gde da vidim ali se može naručiti jer ga ima u Dekatlonu. Ako neko ima bilo kakva iskustva bio bih mu zahvalan.
Kolega ako nisi zadovoljan sa Percussion jaknom, nećeš biti ni sa Solognac, jer su u istoj kategoriji kvalitete. Premda mi nije baš jasno šta si zamerio Percussion jakni, ako je iz Strnoge kolekcije, Predator ili Brocard?
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 31.10.2017. 13:55
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ma nisam ja nezadovoljan percusionom, nego onako na prvo gledanje...ono, šta znam, nisam baš bio oduševljen, znaš kad vidiš nešto pa se zalepiš...
Ne zameram funkcionalnost ili šta znam, nisam je nikad nosio, sem svečanog kožnog percusion prsluka koji je stvarno dobar, samo prvi utisak za jaknu...onako...
Drugar je kupio percusiona ali on nosi "L" veličinu a ja imam 190 cm i 86kg pa mi je najveći problem dužina rukava. Bilo je neke ideje da se ode do Dekatlona u Temišvaru, taman skupim ekipu međutim oni nemaju jakne na stanju, bar tako piše na sajtu.
E sad je opcija preko oglasa, pretpostavljam da donose iz Mađarske pošto je Subotica u pitanju i kontaktirao sam čoveka prevashodno da mi izmeri dužinu rukava ali on to nema na stanju već donosi po porudžbini.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 08.11.2018. 20:08
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Gde u Novome Sadu ima lovackih odela da su solidnog kroja i da nisu preterano skupa treba sebi da izaberem sluzbeno odelo da mi LU kupi?Gledam po internetu slabo ima nekog izbora?!
Mozda bi bilo i najbolje ako ima neko da neko sije! |
|
|
|
Dina73 |
Objavljen 08.11.2018. 20:46
|

Pripravnik

Upisa: 3
Pristupio: 14.02.2018. 18:08
|
tomo vrbas kaže:
Gde u Novome Sadu ima lovackih odela da su solidnog kroja i da nisu preterano skupa treba sebi da izaberem sluzbeno odelo da mi LU kupi?Gledam po internetu slabo ima nekog izbora?!
Mozda bi bilo i najbolje ako ima neko da neko sije!
http://www.sanja....
Cena i kvalitet ok.
Živim život k`o skitnica
roman mi je bez stranica...
|
|
|
|
Serbian Hunter |
Objavljen 07.11.2019. 16:59
|

Mlađi član

Upisa: 15
Pristupio: 27.10.2016. 00:35
|
Moze li neko da mi kaze, da li je uopste moguce da preko interneta narucim neki proizvod iz Grofa jer ja koliko znam njihov sajt nikad nije pruzao tu mogucnost, prvenstveno zbog Browninga.
Posteno u prirodi. Dobar pogled!

|
|
|
|
Djurovic Djordje |
Objavljen 30.09.2020. 08:40
|

Stari član

Upisa: 206
Pristupio: 07.02.2011. 01:20
|
Ima li ko iskustva sa Wolf odelima konkretno termo arctica komplet, cena vise nego povoljna e sad kakav je kvalitet ne znam. Dvoumim se izmedju njega i HART Burgoa kompleta, a razlika u ceni dupla pa me zanima da li je Hart toliko bolji ili je zato sto je Wolf domaci ako se ne varam. Ako ima neko savet za neko drugo odelo u tom cenovnom rangu 250e nek napise to je ono sto se meni svidelo bar na slikama.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 19.10.2020. 08:48
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Eh u petak sam bio na vencanju sina mog drugara i maloj tako reci porodicnoj proslavi od cirka 40 ljudi sa osobljem od kojih i pri meni draga lovca u tamburaskom orkestru i dodje prijatelj mom drugu koji je sumar u Backoj sa ekstra teget-crnim lovackim odelom svapskog stila (sa kragnom slicnoj ruskoj ja bi reko) ali mene je podsetilo pomalo i na narodnu nosnju uzickog kraja pa sam konacno resio da model bude svapsko-uzicko-ruski (svi mi Srbi sanjamo o spoju ruskih resursa i duse i nemacke organizacije i posvecenosti da i nama malo lakne) plus jedno englesko sakojce za posao. Sad sta ce biti na smedje a sta na teget ke vidim.
Eh jos da nadjem nosmalnog krojaca posto Maksov nesto nije u formi.
Da ne zna neko nekog dobrog majstora umerenih prohteva u krugu na 100km od Beograda (NS, Zrenjanin, Sabac, Valjevo) a koji se razume ljudski da to uradi ako ne uspem do Nove godine da ubedim Maksovog da uzme da uradi? Moze i na PP.
Meni treba strukiran a ustvari tacnije inverzno strukiran sako . |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.10.2020. 20:53
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Dugo sam tražio cenovno povoljno svečano lovački odelo , a sad imam tri , jedno od kože drugo imitacija kože i treće nenamerno dobih na poklon , ali nemam gde da ih nosim a da me ne pitaju da li sam šumar.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.10.2020. 08:35
|

Lovčina

|
Prvo za sada tesko nalazim i sako u koji mogu da stanem sto zbog stomaka sto zbog ramena i jacih ruku.
Cesto mi na ulazu u prodavnice na ulazu kazu za vas nema brojeva pa ja trazim knjigu zalbi zbog diskriminacije.
Tako resih da sasijem odelo ali sad morm da budem i modni kreator a imam i modnog savetnika Asoka Murtija lovacke organizacije, naseg clana foruma Max-a 011, strucnjaka za lovacku enciklopediku, likovno stvaralastvo i dizajn (ov poslednje sam sam dodao).
Elem resio sam da sako bude kombinacija klasicnog svapskog sakoa i koporana iz srpske nosnje u teget boji sa crnim ukrasima (omiljena mi kombinacija uzickog kraja) i dugmicima od jelenskog roga, jer bi to nosio i o svadbama i na sajmu a ako se ocuva moze i za dr..Budakovica.
Mozda ipak u braon boji da bude blize lovackim svecanim odelima.
Samo Maxov krojac sa Uba prestao da radi, drugar iz Lazarevca kaze da tamo nema neko pismen da uradi a ocekujem na PP i preporuku nekog ko zna licno da ima dobar majstor (ne sa gugla i rece mi jedan coek).
Nemo neko da mi je ukro ideju jer sam je uporavo ovde patentirao bar do sledeceg sajma koji bude uzivo. |
|
|
|
Vuja |
Objavljen 21.10.2020. 16:00
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 15.07.2011. 14:55
|
Planinko011 kaže:
Prvo za sada tesko nalazim i sako u koji mogu da stanem sto zbog stomaka sto zbog ramena i jacih ruku.
Cesto mi na ulazu u prodavnice na ulazu kazu za vas nema brojeva pa ja trazim knjigu zalbi zbog diskriminacije.
Tako resih da sasijem odelo ali sad morm da budem i modni kreator a imam i modnog savetnika Asoka Murtija lovacke organizacije, naseg clana foruma Max-a 011, strucnjaka za lovacku enciklopediku, likovno stvaralastvo i dizajn (ov poslednje sam sam dodao).
Elem resio sam da sako bude kombinacija klasicnog svapskog sakoa i koporana iz srpske nosnje u teget boji sa crnim ukrasima (omiljena mi kombinacija uzickog kraja) i dugmicima od jelenskog roga, jer bi to nosio i o svadbama i na sajmu a ako se ocuva moze i za dr..Budakovica.
Mozda ipak u braon boji da bude blize lovackim svecanim odelima.
Samo Maxov krojac sa Uba prestao da radi, drugar iz Lazarevca kaze da tamo nema neko pismen da uradi a ocekujem na PP i preporuku nekog ko zna licno da ima dobar majstor (ne sa gugla i rece mi jedan coek).
Nemo neko da mi je ukro ideju jer sam je uporavo ovde patentirao  bar do sledeceg sajma koji bude uzivo.
Kolega znam kako vam je, pre dve godine odem sa lepšom polovinom u kupovinu tražeći običnu zimsku jaknu ali pošto ne kupujem svašta naiđem na kroj koji mi se sviđa ali onako odokativno rekoh nema broja neću da zagledam. Eto ga prodavac izranja iz mora jakni i kaže meni štAAAA??? Nema za tebe??? Evo baš je ova!! Probaj onako naređujući!!!! Navučem ja rukave na pola ruku i izgledam kao orao sa raširenim krilima u pokušaju da poleti. Reko momčino da spustim ruke??? One me pogleda i onako molećivim umilnim glasom nemoj molim te raspašće se. Tako da apsolutno razumem vašu muku.
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 22.10.2020. 02:04
|

Lovčina

|
E istu muku mucim kao i vi kolege,a zamislite kako sam bio sretan kada sam u NS-u usao u butiku "Djole veliki brojevi" i trgovkinja mi kaze izvinite ali nemamo tako male brojeve!Prosto mi je vratila samopouzdanje i veru u sebe kad sam shvatio da ima i krupnijih od mene! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 28.10.2020. 08:47
|

Lovčina

|
И ја имам проблема са ширином рамена и обимом прса. А задње године набацио 14 кила па добио и стомак. Недавно сам купио Beretta јакну и по европским величинама морао да узмем 3 XL због обима прса. Горе ми је добра а доле и широка и дугачка. Али изгледа да нисам по ЈУС-у. Висок 178 цм а тежак 108 кила. Био пре месец дана и Frankonia Jagd робној кући у Штутгарту. Са колегом ZoranP. Хтео сам да купим свечани ловачки сако. Ни један ми није био добар у леђима, а највећи број 64. Умирали смо од смеха док су Швабе покушавали да ме обуку.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 29.10.2020. 21:29
|

Lovčina

|
Pa ja sa mojih 182 imam sad 135kg ( rekord pre 12 godina 142).
Nazalost pre godinu dana imao 10kg manje.
Ali kao takav ulazim u broj 62 a recimo nosim 2xl kosulje Tom Tejlor (svapska firma).
Jednom nadjoh u Springfildu sjajnu kosulju od kepera i to 4xl ali avaj u taj ruku do ramena nisam uspeo da zavucem.
Opet sa pantalonama nemam problem. Cak imaju i jedan- dva broja vece pa ja krenem od najveceg i ponosno provirim iz kabine i trazim manji broj.
Pre mesec dana stadoh u neki Navigare sako i taman samo malo sapet ako zatreba da igram oro ( mozda bi igrao jedino da me izbace iz aviona).
Zato resih da idem kod Maxovog krojaca koji me obradova da dodjem sa materijalom.
Samo da jos nadjem materijal za to svecano odelo. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 29.10.2020. 22:20
|

Lovčina

|
Нема нам колега друге него на дијету. Ал' кад волем да једем. А и да попијем.  
Ја сам пре 7-8 година правио јакну по наруџби. Стари мајстор, шнајдер професионални. Једно време и униформе шио за официре. Јакна из Каталога. Frankonia Jagd из 80-их година. Две врсте чоје, па неки флизелин, проштепана постава, дугмад од правог рога. У три државе материјал пазарио. Зајебанција велика и изађе скупо. Још ако мајстор није вешт, жали Боже труда.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 30.10.2020. 06:59
|

Lovčina

|
Znaci ja i kolega Planinko smo super teska kategorija ili sto mi jedan kolega mesar rece "brate ode ti u drugu klasu"!
Ali eto prosle godine na sajmu se lepo obukoh bili krojacka radnja iz Vranja uzeli mi mere, u stvari imali su za nas vanserijske brojeve za probu i onda su mi skrojili lovacki komplet i mogu reci da sam prezadovoljan njihovim krojackim radom.
A bila je na sajmu i jedna krojacka radnja koja je imala i svecana lovacka odela i to za jako pristojne cene,a lepi modeli i krojevi negde imam njihovu vizitku ali moram je potraziti. |
|
|