Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
mrwa22250
 Nemoj tako druze,ne lazu oni,samo pricaju ono sto njima odgovara.A sto se Deda Jeremije tice,ko je lud da odbije posao za koji kad trazis platu od 300,poslodavac te odbije i da ti 400Jaooo.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Gedza66
 Slavo, nije valjda da nisi dosao do skupstinskog materijala lss-a i da ga necemo malo "skenirati" ovde na forumu?Zum
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 Kolega budi malo kolegijalan.

Srbijalov Admin Tim

Nije mi jasno jedino kako Sormaz misli da dobije distribuciju lovne karte kad ista mora da ide na tender pa ko da bolju ponudu................

Uzmimo hipoteticki da LSS i LSCS i LSv ocekuju da bas njihova privredna drustva dobiju distribuciju lovne karte i da deo para ostane bas njima.........

sta ce se desiti ako KOMORA da najbolju ponudu od 0 din po lovnoj karti i kaze RADIMO BEZ DINARA NADOHNADE............

imaju potencijal,kadar,ispunjavaju zakonsku formu??????????????

Kako ce onda lovcima da se objasni da mozda i neko drugi ne mora da znaci da ce KOMORA dobiti distribuciju ima pravo na to a da LSS nece dobiti ????

Suvise rano je Sormaz izasao sa obecanjem koje nije bas lako realizovati.............

SRBIJASUME imaju pravo da konkurisu za dodelu lovne karte takodje..........

tek ce se tu lomiti koplja oko distribucije..........nece tek tako dozvoliti da LSS ponovo postane monopolista i da za lovnu kartu ucenjuje udruzenja sa povratkom u LSS............mnogo udruzenja i ako se prica o jedinstvu nisu u LSS..........Sormaz treba da bude srecan ako bude imao 35.000lovaca sa placenom clanarinom ove godine a to je oko 7.000.000din sto je malo za funkcionisanje LSS..........od Drzave Sormaz ocekuje oko 8.000.000din??????

Na kontu kojih obecanja ja zaista nemam pojma a Drzava kako misli da LSS da ovoliki novac ni to mi nije jasno ali nema veze...........od zakupa jos neki milion ali to je sve manje jer je minimum 17.000.000din????????

Nemoguca misija da se kasa popuni bez da LSS izgubi makar jedan sudski spor.......ima ih u toku............

isto ce biti sa LSCS kad budu trebali da kesnu lovu za svoje clanove..ove godine prebijaju dugovanja........sta ce mo sledece godine????

Mala clanarina .......nema nista niko od nje ni za nju.........veca clanarina mora da povuce nesto za lovce konkretno kako bi je ljudi uplatili..da znaju sta imaju za istu................ovo ovako moze da funkcionise najvise 2god................

videcete...................

mrwa22250

slavaplana kaže:

Nije mi jasno jedino kako Sormaz misli da dobije distribuciju lovne karte kad ista mora da ide na tender pa ko da bolju ponudu................
.

Sta tebi ili nekom drugom nije jasno,covek ima u rukama najjaci adut u svim igrama i igricama u ovoj banana drzavi.Adut koji pobija sve ostale cak i kad nije u pravu,pa cak i kad nije bas sve po zakonu(recimo zakonu o udruzenjima)ili po statutu(recimo statutu LSS).Taj adut je toliko mocan da se kao sto rekoh ranije nalazi iznad svega pa cak i iznad Gospoda Boga i same drzave Srbije.Sa tim adutom u rukama,opljackane su i unistene mnoge fabrike,nestali pojedini fondovi(stambeni,penzioni ......),nestali stedni ulozi gradjana,nestali i pojedini gradjani(doduse samo oni neposlusni),a mojoj generaciji i mnogima posle SYEBAN ZIVOT IZ TEMELJA,BEZ SANSE DA SE U SKORIJE VREME VRATI U NORMALU.Sad treba da se iscudjavamo sto ce uz pomoc tog istog aduta lovci po ko zna koji put biti opljackani.Koga jos u ovoj drzavi zabole za lovce koji su na takav glas i dospeli zahvaljujuci izmedju ostalog i "moralnim gromadama"u sluzbi lovackih pastira,posebno zadnjih 10-tak godina.Kako mi sami,kao najveci krivci za sunovrat lovacke organizacije da ocekujemo pomoc od nekog drugog,kad prosecnog srpskog lovca ni najmanje ne zanima ko to u njegovo ime aminuje sve brljotine vladajuce garniture(i garnitura pre nje).Da je kojim slucajem situacija drugacija,lovci bi priredili"srdacnu dobrodoslicu"svojim nazovi delegatima po povratku sa skupstine,a ovako su oni i dalje rado vidjeni gosti na lovackim krkanlucima.
Ne mogu da se otmem utisku da jednostavno postoje narodi koji nisu zreli za demokratiju i najcesce je poistovecuju sa anarhijom.Takvi narodi dobro funkcionisu samo u diktatorskim ili poludiktatorskim rezimima i sve"mekse"od toga vodi u potpunu propast,kao sto je slucaj sa,nazalost nama i nasom slavenskom bracom.Izgleda da ce ovaj put cike u koznim mantilima da iskacu iz sluzbenih Skoda Oktavija i disciplinuju zabludele ovcice,a da li smo mi evoluirali od ondasnjih ovcica ili smo i dalje samo tu da blejimo i da nas muzu,pokazace vremeStari
P.S.Adut sa pocetka price zove se politicka podrska vladajuce garniture i verovali ili ne visestruko je opasniji od osiromasenog uranijuma.Mislite o tome,ko ima sa cim da misli,a ostali u red za muzu i molim bez glasnog blejanja.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007
 Mrwa, poslednji post kao da je izašao iz mojih usta. Identično razmišljamo. A najgore od svega je upravo ta "politička podrška" iza koje se kriju takvi kao Ujedinitelj. Do juče u jednoj, sutra u drugoj, prekosutra u trećoj stranci. Šta ga košta. Kako njega tako i druge. Obraz-đon.

Ja sam počeo da upotrebljavam jedan izraz koji neodoljivo oslikava situaciju u svakoj pori ovoga šugavog društva, pa i u lovstvu a glasi: TRANSPARETNO SU BEZOBRAZNI, I MOŽE IM SE!!!!
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Koliko sam uspeo da saznam, danas bi trebalo da su skupštine LU Vlasotince i LU Golubac, koje je pominjao Šormaz, predsednik LSS, kao LU koja će da pohrle da se vrate pod okrilje LSS, i najavio to maltene kao gotovu stvar.

Čekam da čujem informacije kako su se izjasnile skupštine tih LU, mada, po prvim aberima koji stižu do mene, kanda će Šormaz morati da proguta svoju najavu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66
 Lalo, a da ti možda nisi neki VBA ili VBO???Grin

Da, juče je LU iz Vlasotinca imalo redovnu sednicu Skupštine, na kojoj je razmatran predlog učlanjenja u LSS.

Ja sam kao predsednik NO, ni kriv ni dužan, dobio pravu salvu uvreda i psovki, jer su ljudi smatrali da je to moja ideja i da ja to guram zbog istih političkih ubeđenja koje delim sa Draganom Šormazom. Dok sam dobio reč, stradalo mi je sve žensko u familiji.Confused

Pokušavao sam da ih ubedim, obrazlagao to činjenicom da izdvajanje više nije 2500 - 600 dinara, već skričavih 200 + 100, ali nije vredelo, ukazivao da je u Vojvodini to 1400 a u Šumadiji za sada samo 350 dinara. Pitali me za plate pojedinih radnika stručne službe lss-a u prethodnom periodu, za zimnicu, ogrev i stambene kredite i nakon mog mucanja, osuli još više po mojoj ženskoj familiji. Diskusija 2

Pokušao sam čak i da ih zaplašim? Da postoji mogućnost da nam se desi Vojvodina? Da nam se kao "neposlušnima" učestale lovne inspekcije, da nam se u godišnjoj planskoj dokumentaciji gleda veličina zareza, da su prekršajne i kazne za privredne prestupe baš, baš ................. ali to ih je tek ražestilo i za mene sasvim neočekivano, dovelo do stava da je bolje plaćati kazne svojoj državi nego tamo nekim mangupima, sa obrazloženjem da nam se od države nekad možda može i vratiti ali od mangupa nikad???

A tek kada su mi citirali čl. 30. st. 2. tač. 1. Statuta lss-a, da LU može postati član lss-a preko oblasnog ili regionalnog saveza, pa upitali kog smo oblasnog ili regionalnog saveza članovi, a naročito kolika će biti izdvajanja za ove saveze a ja mucavac bez odgovora, stradale su mi i buduće generacije ženske familije.

Na kraju, nisam imao kuda kada je dat predlog da se ova tačka povuče iz razmatranja i da se o istoj raspravlja onda kada predložena lovačka organizacija po vertikali zaživi i kada članstvo u višim lovnim asocijacijama ima uzročno-posledičnu vezu na razvoj lovstva Srbije a naročito na povećanje matičnih fondova divljači u lovištu našeg udruženja!!!???

Tri prsta

Lala
 Sva sreća da ti ja nisam u nekom rodu, Gedžo, sa obzirom na to da neki iz Šumadije i Vojvodine misle da sam pitchka, stradao bih i ja! Grin

DakiNS
 Bata Gedžo legenda si HaHaHa!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gedza66

Lala kaže:
Sva sreća da ti ja nisam u nekom rodu, Gedžo, sa obzirom na to da neki iz Šumadije i Vojvodine misle da sam pitchka, stradao bih i ja! Grin

Pa bar je to lako a nesumnjivo utvrditi, jednodnostavnim uviđajem na licu mesta??? Dobro, ne bi zatekli sifone ko na Sremčevim slikama ali duduče sigurno, na kome bi mogli čak i da zasviraju jedan Sremački bećarac (ukoliko nije baš zapušteno i zapušeno)???ROFL

Lala
 Po nekim informacijama koje su došle do mene, izgleda je juče na skupštini firme Jelen LSS doneta odluka da se privredno društvo 'Jelen LSS' ugasi krajem kalendarske godine?!?!

Otkud sad ovakva odluka odjednom?!? Pa zar nisu insistirali da se lovne karte dele preko privrednih društava u skladu sa ZODL, a sad odjednom gase tu firmu?!?

Kolaju priče da je LSS ostao dužan neke ozbiljne pare za uradjene poslove koje su Ćeranić&co radili?!

Šta se ovo bre dešava u lovstvu Srbije i kuda ovo vodi? Da li će cenu navodnog 'ujedinjenja' na papiru platiti neko četvrti? Treba sačekati pa videti kako će reagovati LU iz sva tri saveza (LS KiM je posebna priča), i koliko će članarina biti uplaćeno, jedino je to pravo merilo ujedinjavanja. Takodje treba videti da li će zaživeti oni lovni okruzi. Ja mislim da od toga nema ništa, ali 'ajd da ne budem ja prorok.

Lala
 Malo smo, zbog dešavanja oko izbora u LSV, zapostavili ovu temu.

Evo jedne novosti koja je došla do mene od mojih izvora, i u čiju istinost mogu da poverujem sa velikim procentom:

Naime, čujem (daj Bože da grešim) da je iz LSS ovih dana na adrese (telefone?) nekih LU iz Vojvodine otišao poziv u vezi DIREKTNOG PLAĆANJA ČLANARINE za LSS, pa je čak bilo, kako se priča, i pokušaja slanja faktura za članarinu?!?

Zašto je ovo važno? Pa zato što, kao prvo, važeći Statut LSS ne omogućava direktno učlanjenje LU iz pokrajina u LSS, nego su članovi LSS samo i isključivo preko LSV (odnosno LS KiM)! Kao drugo, i možda još važnije, meni ovaj potez LSS (ako je informacija tačna, ja verujem da jeste) liči na miniranje pozicije predsednika LSV Milovančeva, koji se upravo bavi rešavanjem problema povratka LU iz Vojvodine koja nisu u LSV, u sastav pokrajinskog saveza! Ne bih se upuštao u predvidjanje reakcije Milovančeva na saznanje o eventualnom nečijem 'radu iza ledja', i još pride, protivnom Statutu saveza kojeg zastupa partijski kolega Milovančeva - Dragan Šormaz.
Ponavljam, moji izvori i informacije koje dobijam iz tih izvora su do sada bile prilično pouzdane i za sada nemam razlog da sumnjam u njihovu tačnost!
Voleo bih da ovaj put grešim i da ove glasine neko demantuje, to bi bilo dobro za jedinstvo saveza.

Takodje čujem da je u radni odnos u LSS primljena još jedna ženska osoba, pored g.dje Sofije, koja bi se bavila administracijom, izdavanjem lovnih karata i sličnim poslovima. Da li ovo znači da Šormaz predvidja da će distribucija lovnih karata ostati u nadležnosti lovačkih saveza? A šta je sa onom pričom o jeftinom savezu i prekobrojnim zaposlenim, a sad se zapošljavaju novi ljudi?

Ne bi bilo loše kada bi LSS objavio kolike su plate zaposlenih u savezu, a takodje bi bilo dobro da se sazna kolike plate su zaposlenih u ćerki firmi 'Jelen LSS'.

Čudni su putevi lovačkih novaca? Smile

DakiNS
 Malo sam prelistavao prošlogodišnja dešavanja, i video da sadašnja garnitura LoSoSa se ne razlikuje od prošle što se tiče nerada. Da li neko zna koliko je plaćena revizija poslovanja nezavisne revizorske firme? Koliko znam završili su posao ali nigde informacije kako se postupilo sa rezultatima. Najverovatnije je - puj pike ne važi. Jer ako su se , pronašle malverzacije , zašto nije dalje postupak nastavljen , gde je policija , pravosuđe?

Lala
 Šta nam se to dešava sa prezidente Šormazom?
Danas je u Novom Sadu, kod Bate Milovančeva u viziti, ne znam tačno šta je tema sastanka, ali kontam da bi to najpre moglo da bude pitanje članarine za LSS?

Inače, gos'n prezidente Šormaz je DOVEZEN u Novi Sad, Stojan vozač (onaj što nije vratio babi bure), penzioner, je ukačio ugovor o delu sa LSS! Štednja na delu!

Daleko je Novi Sad, čitavih 75 km, ne može toliku kilometražu da preveze Šormaz sam, i to odjednom! Pa tek povratak? Zato mora Stole da uskoči u pomoć kanda zanemoćalom prezidentu!

Čujem da je visoki gost iz BGD domaćinski dočekan, raspalio se roštilj u LSV, meso na roštilju, a ima i krompirića, mladih! To kontriraju Šormazu i pokazuju mu kako se štedi, ne naručuje se klopa u restoranu, nego onako lovački, kao na druženju forumaša... Maznuli nam recept!!!! Grin

Baš me zanima da li će neki od dva saveza (LSS ili LSV) objaviti na svom sajtu informaciju o ovom sastanku, kao i o temi sastanka? Ajd' u dva'es marki da neće!!!

bogoljub
 Oće objaviće nevidljivim mastilom pišu pa nemože baš svako da pročita ako za njega nije namenjeno pisanje.B)Moraćeš Lalo da nam pozajmiš te specijalne cvikere za nevidljivo mastilo.Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 NESTAJE LI LSS?

Naslov teme bi možda trebalo menjati!
NESTAO LSS !

Od udruženja građana starog više od veka ostao kostur na kome se goste politički lešinari, pokušavajući pronaći još neki komad zdravog mesa!

Lala
 Kako čujem, juče je održana sednica Braničevskog lovnog okruga, i da je bilo prilično burno.
Buru je pokrenuo predlog Izmena zakona o divljači i lovstvu, koji je razmatran (ili je trebao biti razmatran) od strane Komisije LSS za uzgoj divljači. Dokument sa idejama o izmenama je sa potpisom Zorana Ristića, predsednika Komisije. (U toj Komisiji su uglavnom zvučna imena ljudi, skoro svi sa titulama prof.dr., izmedju ostalih tu je i Miloš Beuković).
Potrudiću se da dodjem do texta predloga, ali po prvim informacijama radi se o težnji da se otvorena lovišta usitne do veličine od 2-10 000 ha zavisno od tipa lovišta (ravničarsko, brdsko, planinsko), da se ustanovljenje, dodela i kontrola lovišta spusti na nivo lokalnih samouprava, da se lovišta izdaju u zakup po ceni od 0,5-1,0 evro/ha (prva kategorija 1 evro, druga kategorija 0,5 evra, ogradjena lovišta 2 evra), itd...

Ovim predlogom se, ako prodje, po mom mišljenju stvara mogućnost i opasnost da se najbolji delovi sadašnjih lovišta izdvoje i prepuste stihijskoj privatizaciji, neki bi rekli tajkunizaciji, dok bi lovcima ostali lošiji delovi, po ceni zakupa koju bi morali da plaćaju (npr. 0,5 evra/ha), ali bi imali toliko fragmenitarana lovišta da se ne bi znalo ko pije a ko plaća! Ako u Srbiji ima oko 8,5 miliona ha lovišta, a ako veličina bude max. 10 000 ha, to znači da bi imali minimum 850 lovišta (najverovatniji broj bi bio oko 2000 lovišta!) umesto dosadašnjih oko 350, pa svako onda mora da zapošljava lovočuvara, upravnika... Kakvo strateško planiranje može da se radi na 2000 ha otvorenog loivšta? Kakav održivi razvoj? Takvi predlozi koliko ja mogu da procenim sigurno nisu u interesu lovaca!

Imam utisak da ovakvi predlozi predstavljaju odraz jedne interesne grupe ljudi, koja traži način da svoje vidjenje i svoje interese pretpostavi interesima lovaca. Ovakav predlog bi vodio samo još skupljem održavanju lovišta i većim izdacima za lovce, što bi sigurno dovelo do osipanja članstva po LU, a istovremeno i povećalo lovokradju - nema tog lovočuvara pojedinca koji može da sačuva divljač i lovište od bivših lovaca koji smatraju da je divljač 'njihova' u 'njihovom' lovištu! Istovremeno, ne vidim kako bi dosadašnja LU korisnici lovišta mogli da funkcionišu ekonomski održivo sa minimalnim površinama (ravničarska lovišta 2000 ha, planinska 10 000 ha)? Dakle, ako ovo prodje onda je neminovno gašenje dosadašnjih LU, i stvaranje nekih mikro LU, sa minimalnim brojem lovaca (ako je recimo neki optimalni broj lovaca u nekom lovištu 1 lovac na svakih 100 ha, onda računajte sami). A odmah i računajte koliko bi onda lovci morali da izdvajaju za zakup lovišta, pa plus svi ostali troškovi (lovočuvarska i stručna služba, i sve ostalo), pa vidite kolika bi onda bila članarina i koliko bi lov koštao! I gde je tu javni interes, ja ga ne vidim!?

Više komentara ću imati kada budem dobio tekst predloga, a potrudiću se da to 'sočinjenije' učinim dostupnim lovcima, kad već savez neće da informiše ljude iako je obavezan po Zakonu i po Statutu.

Po mojim informacijama, u buri na sednici Braničevskog lovnog se čak pominjalo i pokretanje zvanične inicijativa da se Zoran Ristić razreši funkcije koju obavlja trenutno u LSS!!!
Da podsetim da je Zoran Ristić takodje i predsednik Komisije LSV za uzgoj divljači u tekućem i u prethodnom sazivu - dakle, isti čovek je predsednik iste komisije u oba saveza!!!
A rezultati u lovištima su kakvi?!?

Posle Zorana Živojinovića i Zorana Popovića, sada imamo još jednog Zorana, Ristića, čije 'podviženije' izaziva burne reakcije lovaca! Smile
Pada mi na pamet ideja da se svako 'Zoranovanje' u savezu izbegava maximalno!Grin

Još jednu stvar moram da kažem: u nedostatku bilo kakvih zvaničnih informacija iz LSS (a ista stvar je i sa LSV), sve moje informacije su nezvanične, ali vrlo pouzdane i iz kredibilnih izvora.

Vuki
 Evo jedan dobar primer iz bliskog okruzenja ,naseg suseda Republike Hrvatske koja je Zakon o lovu i divljaci donela pre 20godina i koji i dans funkcionise na istim principima ,kao i kod drugih zemalja EU iz kojih treba sve primeniti ,jer nema dalje .Pre 7 godina izfingirani su savetodavci iz EU koji su bili konsultanti ,nasoj KOMISIJI, ali clanovi su odlucili drugacije i okrenuli u svoju korist...Zato je Zakon takav manjkav podupret sa 20 pravilnika nebulozne birokratije...Primer iz Hrvatske najblizi nama
https://lovistarh...vista.aspx

Sremac75
 Ево и закона из окружења....

http://www.zakon....-o-lovstvu

Треба мало времена да се навикне на изразе, али касније се види како су нека решења једноставна и добра....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Vuki
 Srbijalovika Primerno i konkretno bez vrdanja i supljina
Gsn Sremac je to vec video kao nasu neminovnost.
Sto se tice broja lovista , Hrvatska je ustanovila 1080 lovista na pribliznoj povrsini kao i Srbija sa pribliznom konfiguracijom terena .Ceska ima ovakvu situaciju
2. Obhospodařování honiteb
Vlastnický vztah k honitbám Číslo řádku Honitby z toho připadá na
obory "bažantnice (§ 69 odst.1 zákona
č. 449/2001 Sb., o myslivosti) dříve samostatné" "bažantnice (§ 2 písm. k. zákona
č. 449/2001 Sb., o myslivosti) část honitby"
počet ha počet ha počet ha počet ha
a b 5 6 7 8 9 10 11 12
Vlastní 81 1,590 1,857,820 176 44,979 20 16,174 28 12,785
Společenstevní 82 4,199 5,015,276 20 1,737 14 6,957 231 61,150

Vlasnickih lovista 1590 i lovista udruzenja 4199 ...prosecna povrsina lovista je 1192ha

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,526 posete www.srbijalov.com