Ne znam kakve veze ima situaciju u LSS, sa uskladjivanjem statuta LU? To je budalaština, šta im je kriv LSS? Ili im je LSS pisao statut? Pa i da jeste, mogli su ranije da krenu.
Uvek je neko drugi kriv... A da zbrzaju, to ne sumnjam; kad nešto hoćeš da provučeš, onda prvo oteži sa poslom, pa doteraj u zadnji momenat i onda kukaj kako je cajtnot. To je stara fora, ali eto, pali još uvek. Kao i fora, da najbitniji dokument dostaviš delegatima neposredno pred glasanje. Trebali ste tražiti, da se glasanje odloži i skine ta tačka sa dnevnog reda, dok se delegati ne upoznaju sa statutom.
Ali, tu onda dodje do preglasavanja, a paprikaš samo što nije...
Sledeći put, prvo tražite paprikaš, pa onda držite sednicu skupštine
Nešto razmišljam, studenti i postdiplomci bi mogli da naprave istraživanje na temu 'Uloga i značaj paprikaša u funkcionisanju LU', tu bi bilo puno zanimljivih stvari! Stručnih saradnika u istraživanju bi imali sasvim solidan broj
[xhide][/xhide]Znate sta je bilo danas najsmesnije, kada su raspisali izbore upravnik se setio da treba da postoji izborna komisija ali niko nije hteo u nju jer se svi nadaju da ce ponovo da budu kanditati pa nemogu sami sebe da kontrolisu tako da komisija nije ni izabrana bice kao prosli put nelegalnosti koliko volis! Kazu ako bude bilo problema osnovace je kasnije, nisam mogao da verujem svojim usima, zao mi je sto nisam sve snimio pa da pustim u etar ali sam se plasio da ne ucinim krivicno delo.[xhide][/xhide]
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
[xhide][/xhide]Zaboravih da kazem da je na dnevnom redu bilo i usvajanje finansiskog izvestaja koji je tek katastrofa, para fali ali su se svi slozili da su tu negde naci ce ih vec. Od 10 sekcija samo 2 potrazuju neka sredstva jer su uredno vodili evidenciju, ostali nemaju pojma sta je sa njihovim parama. Skoro 500,000 dinara je ne rasporedjeno i stoji tu negde na papiru.[xhide][/xhide]
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Pa Limune, jesu li tvoje i još nečije primedbe unete u zapisnik? I da li ste usvajali zapisnik sa prethodne skupštine? A vi ste, znači, fin. izveštaj usvajali retroaktivno, prvo je predat, pa onda usvojen? Samo nisi rekao da li je usvajan samo za prethodnu godinu, ili za 3 godine unazad?
Lala kaže:
Pa Limune, jesu li tvoje i još nečije primedbe unete u zapisnik? I da li ste usvajali zapisnik sa prethodne skupštine? A vi ste, znači, fin. izveštaj usvajali retroaktivno, samo nisi rekao da li je usvajan samo za prethodnu godinu, ili za 3 godine unazad?
Pa prehodna skupstina je bila izborna Lalo! Pa sad ova da se raspisu izbori i da se usput tako usvoji jos nesto kad su vec tu, pa onda sve u krug. A taj zapisnik sa predhodne skupstine niko nije ni pominjao verovatno ga zagubili u medjuvremenu! Pitah ja i zbog cega menjaju ime sekcije u drustva kada to sada nema nikakve veze jer po novom zakonu samo LU ima status pravnog lica, kazu krace je kad se pise i lepse zvuci.
Da rezimiram: ako je to tako kako si napisao, tvoji u LU
- nisu držali skupštinu 3 godine, dakle, nisu ni usvojili fin. izveštaj za te godine a isti su verovatno predavali neusvojen (ili su uradili nešto drugo, ne daj Bože),
- raspisali su izbore, a nisu izabrali komisiju za sprovodjenje izbora,
- nisu usvojili zapisnik sa prethodne sednice,
- i kao šlag na tortu, usvojili su fin. izveštaj u kojem se ne slažu cifre (manjak).
I onda otišli na ručak, da to proslave E, samo ovo poslednje nije prekršaj!
Mašala!
Kad saberem ove prekršaje, i zavirim u kaznene odredbe, milionče se nakupi za čas, a preko toga, videćemo
Reci mi samo, jesu li imenovali na skupštini radno predsedništvo, i zapisničara, kad već nisu komisiju za izbore? Napravi se blesav, pa traži kopiju zapisnika sa skupštine, može dobro da ti dodje.
Lala kaže:
Da rezimiram: ako je to tako kako si napisao, tvoji u LU
- nisu držali skupštinu 3 godine, dakle, nisu ni usvojili fin. izveštaj za te godine a isti su verovatno predavali neusvojen (ili su uradili nešto drugo, ne daj Bože),
- raspisali su izbore, a nisu izabrali komisiju za sprovodjenje izbora,
- nisu usvojili zapisnik sa prethodne sednice,
- i kao šlag na tortu, usvojili su fin. izveštaj u kojem se ne slažu cifre (manjak).
I onda otišli na ručak, da to proslave E, samo ovo poslednje nije prekršaj!
Mašala!
Kad saberem ove prekršaje, i zavirim u kaznene odredbe, milionče se nakupi za čas, a preko toga, videćemo
Lalo za sve si upravu samo u finansiskom izvestaju nije manjak ima para na papiru, ali kada se jave neke sekcije da pitaju sta je sa njihovim parama kazu tu su negde date drugim sekcijama jer im falilo pa ce one to sve da vrate kad prodju izbori da se sada ne dize tenzija! 1,600,000 je preneto u ovu godinu, a zec nije kupljen, predhodnih godina je samo za zeca troseno oko 2,000,000 dinara i to su uglavnom bile pare koje su ostajale kada se sve isplati, znaci da ove godine da je bilo zeca za kupovinu nebi imali dovoljno novca. ova cifra od 1,600,000 din je zakljucno sa 31. 12. 2010. a sada je kraj marta 2011. sto znaci da to vise nije ni 1,600,000 jer je gospoda u medjuvremenu morala da prima platu, a kolika im je plata to samo oni znaju. 1,900.000 dinara su iznosili rashodi za doprinose za 2 stalno zaposlena u LU
Zaboravio sam na cistacicu koja povremeno cisti prostorije LU koje su toliko velike da jedva stane 20 ljudi unutra, na nju je potroseno 75000 din
Izvinjavam se, pogrešno sam shvatio da je u pitanju manjak, Pare su, znači tu, ali ih nema trenutno? Ovo bre neki čarapanski štosovi - para ima ali ih nema? Madjija, jbt! Sad ih vidiš, sad ih ne vidiš
Limune, ako su doprinosi i porez na ld 1.900.000,00 hiljada, za godinu dana, nije teško izračunati kolike su plate. Doprinosi predstavljaju, grubo računato, oko 65% na iznos neto LD.
Ako su cifre tačne, kako si napisao, onda je neto LD za 2 zaposlena bio za godinu dana oko 2.900.000,00. Što znači da su mesečno dva neto LD bila oko 240.000,00. Što bi bilo abnormalno mnogo, da nisi nešto pobrkao? Proveri.
Lala kaže:
Izvinjavam se, pogrešno sam shvatio da je u pitanju manjak, Pare su, znači tu, ali ih nema trenutno? Ovo bre neki čarapanski štosovi - para ima ali ih nema? Madjija, jbt! Sad ih vidiš, sad ih ne vidiš
Limune, ako su doprinosi i porez na ld 1.900.000,00 hiljada, za godinu dana, nije teško izračunati kolike su plate. Doprinosi predstavljaju, grubo računato, oko 65% na iznos neto LD.
Ako su cifre tačne, kako si napisao, onda je neto LD za 2 zaposlena bio za godinu dana oko 2.900.000,00. Što znači da su mesečno dva neto LD bila oko 240.000,00. Što bi bilo abnormalno mnogo, da nisi nešto pobrkao? Proveri.
Lalo izvinjavam se u onolikoj zbrci nije ni cudo da se i ja zbunim 1.900.000,00 din su neto LD
Pa, ni ta cifra nije loša: 1.900.000,00 za godinu dana, 158.000,00 dinara neto mesečno, za 2 zaposlena... Lepa plata, bogami! Baš lepa! Trstenik je bogat kraj, izgleda...
Lala kaže:
Pa, ni ta cifra nije loša: 1.900.000,00 za godinu dana, 158.000,00 dinara neto mesečno, za 2 zaposlena... Lepa plata, bogami! Baš lepa! Trstenik je bogat kraj, izgleda...
Samo sto se ta cifra ne deli na dva jednaka dela, lovocuvar ima manju platu od upravnika koga su jos i nagradili sa 30.000,00 din za zalaganje
Upravnik kaze da je zasluzio kaze 2 meseca bio na bolovanju a morao da radi da bi spasio nas lovce, ni za porodicu nije imao vrme, jadan covek
Jeste li čuli ovo obrazloženje?!? Zahtevam od Srbijalov portala, da me nagradi dodatno, zato što sam sa kijavicom sedeo ispred compa, a od dugog sedenja može da mi se desi da i šuljeve dobijem!
Nagrada da bude obavezno u visini mesečne naknade - administratori dobijaju NULA dinara, tako da ubuduće sleduje DVE NULE
Ljudi najgora je stvar sto niko nije zeleo ili smeo da se oglasi svi su samo blenuli, imali jednog ubacenog koji se nesto bunio cisto da ne bude da se niko ne javlja i koji je naravno posle kidnuo sa njima na rucak!
Limun kaže:
Ljudi najgora je stvar sto niko nije zeleo ili smeo da se oglasi svi su samo blenuli, imali jednog ubacenog koji se nesto bunio cisto da ne bude da se niko ne javlja i koji je naravno posle kidnuo sa njima na rucak!
Pošto si i ti bio tamo, Limune, da li to znači da si i ti 'blenuo', i da 'nisi zeleo ili smeo da se oglasiš'? Prijaviću te Sremcu, kako si se ponašao
Limun kaže:
Pošto si i ti bio tamo, Limune, da li to znači da si i ti 'blenuo', i da 'nisi zeleo ili smeo da se oglasiš'? Prijaviću te Sremcu, kako si se ponašao
Ja nisam clan skupstine bio sam tamo samo kao posmatrac, cudi me da su mi dozvolili da pitam i ono sto sam pitao!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?