Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Huglu lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Huglu lovačke puške
Nikola
 Da li neko zna kakvog su kvaliteta CZ-USA puske konkretno
http://pictures.g...bnail0.jpg http://gunroom.sh...768471.jpg
http://www.24hour...CF0108.JPG

...puska je oko 650eura-700....mislim da joj glavu radi huglu...;)iveli 3

Podunavac
 Kompletna je puška izrađena u Huglu fabrici u turskoj, ali za Zbrojovku koja je prodaje pod svojim imenom i vrši kontrolu kvalitete. Mislim da činjenica da je Zbrojovka prodaje kao svoju dovoljno govori o njenoj kvaliteti (dobroj), kao i ostalih modela koje Huglu radi za ČZ. U toj cenovnoj klasi je odličan izbor za kupovinu.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 Imao sam prilike detaljno pregledati 5-6 modela huglu pušaka, a jednu sam i isprobao (bokerica 20/76, jedan obarač, ejektori, promjenjivi čokovi). Imam samo riječi hvale. Sigurno prevazilaze sve u svojoj cjenovnoj klasi.

PEZ
 Prosle godine sam gledao polozaru CZ-USA Rigneck sto je ustvari Huglu 200 AC ako se ne varam,lepa polozara,paljena glava,ukrasne bocne plocice,ukusna, nenametljiva gravura,kundak "princ od velsa" mada, mislim da bi joj bolje lezao engleski(stvar ukusa), cevi hromirane i spolja i iznutra,trostruko bravljenje ,dva donja Pardi(ako se tako kaze) kljuca i poprecni klin Griner,kao na Merkelovim polozarama...
Cena ove puske bila oko 70 000 din. Da li opravdava cenu ostaje da se vidi jer kao sto neko rece na prethodnim stranama, ove puske su od skora prisutne kod nas pa ce tokom vremena da se vidi njihov kvalitet ali siguran sam da kad bi se pravile na Zapadu da bi im cena bila bar 50% veca.

hercegovac
 Ima li neko huglu poluautomat 901, kakva su iskustva i kako se reguliše gasni cilindar za lagana i magnum punjenja? To je model koji se prodaje i pod imenom CZ USA mislim 712 ili 912.

HansRabit
 Ljudi prvi put kupujem lovačku pušku, Odluka je da takva da ću uzet samo novu pušku sačmaricu iz trgovine. Nikakva polovnjača. Čitao sam razne forume već dugo dugo. Sve sam sabrao i oduzeo i zaključio sledeće. Kupujem ovu Huglu pušku, bokericu 12/76 model 104 A. Ima dvije obarače, ejektore i 5 promjenjivih čokova. Cijena je 450 Eurića Odobreno Bokerice sa jednom obaračom i da ima ejektore nebi nikad peporučio ma kako bila puška urađena, mnogima se dešava da mu ejektori izbace i puni metak ili da opale obje cijevi. To su glavni razlozi. Confused
Vidio sam kengura uživo Osmeh , ništa posebno, ptica k'o ptica Confused

sheytan
 ^ Koliko se ja razumem u medicinu, broj obaracha i taki problemi s ejektori nemaju veze jedno s drugim! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

HansRabit
 http://t0.gstatic...JtBSF1Ff4p
Ovo je ta puška 12/76 OdobrenoElmerLisica

Kale1204

HansRabit kaže:
Ljudi prvi put kupujem lovačku pušku, Odluka je da takva da ću uzet samo novu pušku sačmaricu iz trgovine. Nikakva polovnjača. Čitao sam razne forume već dugo dugo. Sve sam sabrao i oduzeo i zaključio sledeće. Kupujem ovu Huglu pušku, bokericu 12/76 model 104 A. Ima dvije obarače, ejektore i 5 promjenjivih čokova. Cijena je 450 Eurića Odobreno Bokerice sa jednom obaračom i da ima ejektore nebi nikad peporučio ma kako bila puška urađena, mnogima se dešava da mu ejektori izbace i puni metak ili da opale obje cijevi. To su glavni razlozi. Confused

Kupuj to i placaj pice drustvu!!iveli Em je odlicna em je cena korektna.
Ja imam takvu pusku (dva obaraca,izvlakaci i pet cokova) samo u kalibru 20/76 i platio sam je oko 530e,na sajmu lova u Novom Sadu
Malo su teze,moja dvadesetica ima 3.1kg,cevi 71cm
U svakom slucaju,kupuj i pucaj,za svaku preporuku.

josip-tuzla
 pozdrav svima.ja mislim da ce ove huglu i sl puske istisnut potpuno sve ruskinje i cehinje sa ovih prostora.imaju kvalitet,estetiku a cijena je minimalna.Lisica
josip moskovic

DakiNS
 Kolega moguće je i to samo za nekih 100 godina. Prvo mnooogo lovaca lovi našim i ruskim puškama i ne verujem da će ih za svog veka menjati ( finansije) a kada dođe vreme za promene , sumnjam da će se u ovom obliku loviti i kako je krenulo da će uopšte biti lovstvaLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zeljkox
 Kakav je subjektivni osecaj odnosno razlika izmedju huglu 104a 12/76 i iz27 onako kad se drzi u ruci (ramenu)? Mislim na tezinu i balans pusaka.

josip-tuzla
 ok,kolegaDakiNS,STO GODINA I NIJE PUNO.Presreanja cu taman za toliko mijenjati pusku(finansije)Turskih pusaka je sve vise u nasim prodavnicama i one ce vremenom preuzti primat,najvise zbog cijene(kao iz nekad).e sad sto se tice lovstva mislim da si nazalost u pravu.ovaj sistem sto nam je ostavio drug Joza tesko da ce dugo potrajatiZivioRodjo
josip moskovic

josip-tuzla

zeljkox kaže:
Kakav je subjektivni osecaj odnosno razlika izmedju huglu 104a 12/76 i iz27 onako kad se drzi u ruci (ramenu)? Mislim na tezinu i balans pusaka.
Sto se tice tezine,balansa i estetike ja licno dajem prednost huglu.medjutim sto se tice kvaliteta,pouzdanosti i dugotrajnosti sumnjam da ce ikad nadmasiti stari dobri IZ27
josip moskovic

HansRabit
 IZ 27 je teža puška od Huglu 104 A , Huglu je isto tako pouzdana jer znamo da ima Browningov sistem bravljenja i kočenja. Češka zbrojevka vrši kontrolu Hugla. Huglu je estetski ljepši od IZ 27, jedino neznam kakav je Huglu po lošim vremenskim uvjetima. IZ 27 nema problema sa kišom, mrazom ili sličnim uvjetima, netreba je tako često čistiti. Mislim svaka puška zahtjeva prijeku pažnju ali ova IZ27 je dobra za one malo manje marnije lovce Confused

Podunavac
 Zbrojovka ne vrši kontrolu Huglu fabrike i proizvoda, nego samo onih modela koje Huglu radi za Zbrojovku, a ona ih posle prodaje pod svojim imenom. Inače Huglu ima solidan kvalitet i materijala i izrade.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac

Podunavac kaže:
Zbrojovka ne vrši kontrolu Huglu fabrike i proizvoda, nego samo onih modela koje Huglu radi za Zbrojovku, a ona ih posle prodaje pod svojim imenom. Inače Huglu ima solidan kvalitet i materijala i izrade.

Izgled je odličan a kvalitet će pokazati vrijeme. U Sarajevu i uopšte u BiH se prodalo dosta Huglu pušaka. Sada se čekaju iskustva sa terena.

Miroslaw
 u naseg naroda kada se nesto inastalira to bude najbolje i nema mu druge zamene tako je i sa ruzkim oruzjem koje je poslednjih godina sve losijeg i losijeg kvaliteta bar na nasem trzistu toliko loseg da se nove iz 27 bukvalno raspadaju posle samo par godina koriscenja(govorim iz iskustva) inace sam ponosni vlasnik i toza 34 i izh 27. Realno huglu i izh se ne mogu porediti ko ima izh i uzao je u ruke huglu zna o cemu govorim. Moj savet svakom mladom lovcu koji se dvoumi izmedju huglu i izh pogresice ako uzme izh!

HansRabit
 lovac sutra napokon dolazi, ona, moja , samo mojaaaa, Huglerica 104 AAAAAAAAAiveli

zeljkox
 E a kako je kad se uporedi Beretta s55 i Huglu 104a? Zavrsna obrada, tezina, subjektivni osecaj?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,260 posete www.srbijalov.com