Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?
punisher
 Da budemo konkretni.
Imaš firmu i uzmeš u zakup lovište koje je solidno opremljeno sa LTO, sa divljači, znači nemaš nekih većih ulaganja u startu.
Šta je sa lovima bivšim članovima LU?
Gde oni love?
Kako love?
Po kojim cenama love?
Šta je sa radnicima u LU?
Odakle pare za plate, poreze i doprinose?
Šta je sa naknadama za štete seljacima za uništenu letinu jer se radi o otvorenom lovištu?
Šta je sa naknadama za ostale štete od divljači?
Šta je sa lovokradicama i krivolovcima ( bivši članovi LU koji samo čekaju da te očerupaju i klepe ti nešto iz lovišta )
Koliko ti onda radnika - lovočuvara moraš da imaš uposleno da bi ti sačuvali divljač?
I dođe tako kraj godine, podvuče se crta, dođe ti država u kontrolu i uvidi da si napravio gomilu s..nja, imaš manjak divljači, čeke se nakrivile... i ode lovište.
Ako računaš da će ljubitelju prirode da ti čuvaju divljač i da ti špartaju po lovištu besplatno mislim da se varaš.
Tako da moraš da prvo imaš dobre odgovore na ova pitanja, i gomilu drugih koje nisam postavio ( knjigovođa, vozila, oprema... ) a članarine nemaš jer si članove oterao privatizacijom.
Komercijalu možeš da organizuješ, ali šta kad opucaš svu divljač? Uzmi samo vreme potrebno za uzgoj jednog kapitalnog primerka jelena, srndaća, DS... i koliko tu rada ima. A članove nemaš da ti pomognu za džabaka. Sve plaćaš.
A dao si garancije državi ( da li bankarska, da li menica, da li hipoteka... ).
Mnogo je privatizacija lovišta neizvesnija od fabrike, ja kad ti kažem. Loša je to matematika veruj mi.

charuga
 punisher,daki jel vi to mene malo .ebete?kakva su vam to pitanja i shvatanja?
neznam odakle da krenem,punisher,sta ja to dokazujem?kakav je to srbski privatluk?ko zakupljuje lovista ili firme iz ljubavi?ko trosi tolike pare iz ljubavi?zakup lovista,lokala,preduzeca se radi iz koristi!!!to je biznis,ljudi,interes pa tek onda ljubav prema poslu,lovu,proizvodnji....gusanim elektrodama i aluminijumskim nosacima motora....
prica o komunizmu je prica o mentalitetu i shvatanju tadasnjeg zivota a ne o losem drustvenom uredjenju...
daki,da li ti razlikujes rec zakup od reci kupiti?niko ne prodaje! loviste,lovacki dom,daje ga pod kiriju...sve ostaje drzavno ali se dom i loviste,ceke daju u zakup....
profil srbskog biznismena,zakupca zavisi od pravila igre a ne od toga kakav je kao covek.ako nema zakona ili se nepostuje taj isti zakon,pa ko je tu kriv???biznismen ili sistem,politicari...?da se razumemo,ja ne branim lopovluk,osionost privatnika,bahatost ali nemojte da ti privatnici budu veci katolici od pape....
ok,sve je u redu,peglamo dalje...vi vase misljenje,ja svoje...
..............

charuga

punisher kaže:
Da budemo konkretni.
Imaš firmu i uzmeš u zakup lovište koje je solidno opremljeno sa LTO, sa divljači, znači nemaš nekih većih ulaganja u startu.
Šta je sa lovima bivšim članovima LU?
Gde oni love?
Kako love?
Po kojim cenama love?
Šta je sa radnicima u LU?
Odakle pare za plate, poreze i doprinose?
Šta je sa naknadama za štete seljacima za uništenu letinu jer se radi o otvorenom lovištu?
Šta je sa naknadama za ostale štete od divljači?
Šta je sa lovokradicama i krivolovcima ( bivši članovi LU koji samo čekaju da te očerupaju i klepe ti nešto iz lovišta )
Koliko ti onda radnika - lovočuvara moraš da imaš uposleno da bi ti sačuvali divljač?
I dođe tako kraj godine, podvuče se crta, dođe ti država u kontrolu i uvidi da si napravio gomilu s..nja, imaš manjak divljači, čeke se nakrivile... i ode lovište.
Ako računaš da će ljubitelju prirode da ti čuvaju divljač i da ti špartaju po lovištu besplatno mislim da se varaš.
Tako da moraš da prvo imaš dobre odgovore na ova pitanja, i gomilu drugih koje nisam postavio ( knjigovođa, vozila, oprema... ) a članarine nemaš jer si članove oterao privatizacijom.
Komercijalu možeš da organizuješ, ali šta kad opucaš svu divljač? Uzmi samo vreme potrebno za uzgoj jednog kapitalnog primerka jelena, srndaća, DS... i koliko tu rada ima. A članove nemaš da ti pomognu za džabaka. Sve plaćaš.
A dao si garancije državi ( da li bankarska, da li menica, da li hipoteka... ).
Mnogo je privatizacija lovišta neizvesnija od fabrike, ja kad ti kažem. Loša je to matematika veruj mi.

mrzi me sad da toliko duboko idem u materiju...
ali par stvari onako iz rukava...
vidi druze,recimo da sve ostane ovako,mislis da ce clanarina biti 11000?
mislis da nece trebati i ovakvim LU sve to sto si nabrojao?
cuvari,gorivo,komore...biznis planovi?
varas se...ako bi se domacinski gazdovalo i placalo sve to,clanarina nece biti 100e,jedna malo bolja jakna za lov...ici ce to bar na duplo...
e sad ja tebe pitam,zasto je tebi zao da platis privatniku a nije drzavi???
bezis od privatnika kao djavo od krsta..jel si ti imao neke probleme sa privatnicima?ili si nedaj boze bio pa nisi uspeo,pa ih sad nesto negotivis?
zakljucio sam da imate jednu veliku predrasudu o privatnicima..mislite da je sve to med i mleko,da je vrlo lako zaraditi za plate,doprinose,kirije,firmarine...
moje iskustvo je da samo neprijatelju danas u srbiji mozes da pozelis da bude privatnik...vrlo .ebena rabota i nimalo za hvaljenje...danasnji privatnici[vecina] su robovi ove administracije i drzave.....
..............

charuga
 radnici u LU?pa za besplatnu clanarinu navatace koliko mu treba za jedno prepodne..
..............

charuga
 a mozda se i neisplati...nekazem...zasto da od gotovog pravi veresiju?
onda neka ostane ovako..sve je lepo i bajno...uredjena drzava..svi love,druze se,sto bi kvarili idilu?a je li brate a zasto ti onda nisi lovac?ili nisi trenutno?ili jesi trenutno a nisi bio?uff mnogo mi je ovo price za jedan dan...batali...
..............

punisher
 Vidi Charuga u pravu si totalno. Batalimo mi ovu diskusiju jer niti ćeš ti mene ubediti niti ja tebe a znamo kako je naše zadnje ubeđivanje ptoteklo na ovom forumu.
Ja svoj stav teško da ću da promenim. Tako da brate CharugaBye

zoranp
 ...nevalja ni ovako, a nebi valjalo ni onako, jer mi nevaljamo generalno!!..dokle god bude naš način razmišljanja grabi dok možeš za sebe i svoje, jer nećeš moći sutra kad dođe neko drugi na položaj, od nas leba nemaConfused!! ...i tu netreba puno filozofirati...KOD NAS NIKO NE DRŽI DO DRUŠTVENOG INTERESA VEĆ SVI GLEDAJU SVOJU GUZICU...samo pitanje je dokle ćemo još moćim pošto je KRAVA LAGANO CRKAVABesan!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

charuga
 eh moj predobri i preposteni zorane,kada bi vecina bila kao ti.....
nego,sta ti mislis,jel .ebe punisher nesto tudje..?nesto mi je generacija iz mitrovice frustriran..za.ebana ta 75...mene zanima kada cemo se mi videti ponovo..?da se nasmejemo malo a ne prepucavamo samo....
..............

miomirkica
 Gospodo lovci,
Opet moram ja Čika Miomir-Mića da konstantujem da ovde niko nikog ne sluša.Moze "magnum" da kaze da privatizacijom V.MORAVE sve regulisano u oblasti ribolova ? Pitajte ribolovce i ljudede koji su na reci.
Nemoze nekakav SAŠA iCHARUGA da zamisle privatizaciju LU. i objasne kako je to napredak. LJudi, moje je MOJE, nema kom. partije .
Zašto ovoliko pisanja i priče.Demokrate su na vlasti. pozzz!
mica.jovanovic@gmail.com

Sniper Hunter
 Neznam odakle da počnem a da se pojedinci ne uvrede ,trenutno stanje kakvo je u pojedinim LU je gore nego da je i najgori tajkun zakupac ,predCednici sekreTari i ostali zaslužni članovi i njihova bliža i dalja rodbina i doopeuvlakači imaju apsolutnu vlast ,radi se u sprezi sa različitim ljudima na različitim položajima ,dele se dozvole za" zaslužne "članove šakom i kapom a mi ostali plaćaj članarinu i ćuti,hoćeš dozvolu" e ne može štaćemo mi poslem da lovimo "e zbog toga mi je postala muka i već u zadnjih 7-8 godina kada dođem na odmor idem isključivo u komercijalu,prošle sezone na srndaća ostadoh i bez lovne karte i ako sam izmirio sve obaveze ,platio i akcije i razno razne dobrovoljne priloge za manifestacije gulašijade i opet jadac kažu " tu su lovne karte u kasi ali nisu svi platili članarinu ne damo" i šta sada ja došao na odmor na 10 dana i kako dalje sa takvim ljudima ,takvi sitnodušci su gori od tajkuna ,tajkun je jedan a ovih ima na desetine po skoro svim LU pustili pipke i mreže ,niko im ništa ne može nikakve prijave dojave ,ništa tu ne pomaže povezani sa SUP-om MuP-om sudstvom ,ruka ruku mije ,mito i korupcija caruje ,e zato se svi plaše privatizacije ,zato je slika iskrivljena da ako imaš para obavezno si krao i otimao ,a ko je pošteno zaradio dirinčeći neće pare da ulaže u naša lovišta pa i da su puna ko oko ,je ma koliko pošten bio iskvariće ga razni "gde sam tu ja "i "koliko je moje "navika da se lako zaradi i da se nikom ne plaća porez , da se nikom za ništa ne odgovara ,je ukorenjena kod nas kao najbolja odlika i osobina toliko duboko ,pogledajte samo ko je uzor našoj omladini ,ulične tabadžije i kriminalci" tajfuni" ,gledajmo da sačuvamo i spasemo prvo šta se spasti može ,mi ne možemo da se otarasimo ni rukovodstva LSS koje radi šta radi ,traje agonija već koliko vremena ,a zašto? Zato što nema zakona ,zato što ruka ruku mije i zavlače je sve dublje u naše džepove ,ali nama je opet dobro i lepo ,"koga hebe ,ja ću da maknem nešto "i opet sam miran ,a da li će nekome posle mene nešto ostati nema veze ,bitno je da JA namirim moje prohteve za što manje para ,svaka čast pojedincima koji rade ispravno i po savesti ali takvih je vrlo malo i u manjini su ,dok takve ološe i bagru stigne pravda mnogi od nas će odustati od lova jel jednostavno neće moći da poplaćaju dažbine ,neće doći do privatizacije sigurno ,niko pošten nije lud da se upušta u takvo nešto ,a ovako kako je teško da ćemo napred dok ne smenimo sadašnja rukovodstva počevši od vrha do dna i ne dođu ljudi koji su od struke sa završenim školama i koji će dobiti posao jel imaju znanje i vrednost,poštenje, a ne zato što mu je tata preDcednik nečega ,više od pola života proveo sam van zemlje ,i mogu vam reći ovo šta se dešava kod nas nigde nema u ovakvome obliku i masovnosti dok se toga ne oslobodimo neće krenuti na bolje u lovstvu i ne samo u lovstvu....

Lala
 Auuu ala ste se raspisali!?!
E pa momci, sve ste u pravu i svi ste u pravu.
Članarina 100 evra prošlost.
Gazdovanje LU, po sistemu 'divljač će da plati', budućnost!
Lov u mutnom, naročito u Vojvodini trenutno, sadašnjost.
Privatnici, privatizacija, propadanje malih LU, čerupanje lovišta, petljanje sa imovinom LU - to je ono što će da bude, čast izuzecima.
Hajde da se kladimo, da će jedni isti likovi koji su akteri sadašnje priče, biti akteri i ubuduće? Nekoliko ljudi odradjuje sve! Vojvodina je pokazna vežba. Neka misli šta god ko hoće.
Kako će se stvari odvijati, kada počne ustanovljenje i dodela lovišta u centr. Srbiji, Bog neka bude u pomoći.
Nije sve za forum, i nije sve za javnost, ali ovo što se sada trenutno dešava u lovstvu, mislim da nije ostalo nezapaženo.

Lovcima, ovim običnim, kojima i sam pripadam, neka Bog bude u pomoć. Mislim da će dobrom delu već istanjeni novčanici biti dodatno ispražnjeni.
Hohštapleraj je na dosta mesta prisutan i bez privatizacije. Mada, kad malo razmislim, ovde se već odvija 'tiha privatizacija'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

PEZ
 Kolege nemogu a da ne postavim jedno pitanje " U kojoj to privatizovanoj fimi direktor ostade bez posla?" uvek je na.ebo najobicniji radnik,siguran sam da bi i u tim privatizovanim lovistima sadasnji upravnici imali svoje mesto.Neznam ovo je samo moje razmisljanje mozda i nisam u pravu,ali sam ubedjen da privatizacijom necemo smeniti loseg upravnika vec cemo sami sebi skociti u stomak.

miomirkica
 Veliki pozdrav za gospodina LALU,
Neznam da koristim mnogo ovu tehnologiju ali se sa tobom u potšunosti slazem. Jedni su bili pola veka u inostranstvo, i tamo su sve videli i naučili.Drugima su TATE imali interesantne nadimke i sad su oni DEMOKRATE koji će nama običnim smrtnicima-lovcima da objasne šta je za nas najbolje. Verujem dabi oni bili srećni kada bi i ovo malo privatne imovine "prepisali na -KORISNIKE-" tako da u miru love i pobiju sve što je ostalo od moje i tvoje generacije. Niko nemora da se slaze samnom ja sam 35 god. lovac svašta sam video, alilovstvo nema budućnost.
mica.jovanovic@gmail.com

DakiNS
 Verovatno moj poslednji upis na ovoj tei i opet pitanje neodgovoreno.Kolega Charuga moraš malo da učiš samokontrolu zbog tebe samoga, previše bre brzo zapeniš i izlećeš ali sa površnim odgovorom.Ponoviću pitanje K O M E će se plaćati zakup lovačkog doma i LTO.Molim vas svi dobro razmislite pa tek onda pucajteLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

charuga
 e cika snajpere ovo se od tebe nisam nadao...svaka cast za upis..obicno si plivao nesto izmedju,ali ovi su te opasno izgleda nagazili pa si napisao sve onako iz srca...jos jednom svaka cast i molim te objasni ovim lovcima sa 35 godina staza sta je realnost i kako se zivi u demokratskim drzavama...ovo je sve samo ne demokratska drzava....kako je lepo kad odes na pecanje,ribe ima,mreze nema,sve cisto i uredno....
a imam i odgovor i za Vas cika Mico...ja jesam nekakav charuga ali mi nije otac imao nikakav nadimak.nemam oca,poginuo 86-te ,ubio ga covek cisternom i dana nije odgovarao..imao sam 10 god...nisam kriminalac,nisam demokrata ali nisam ni nemi posmatrac ovog sto se desava oko mene...
postujem starije,odrastao u srcu Banata gde su se do skora ljubile ruke starijima..radim odkad znam za sebe...ali i neCenzurisanom puno kad je posao u pitanju,nikog ni za suvu sljivu...prosao dosta za svojih 37 i namazan svim farbama....ziveli Vi nama i lovili jos dugo...
..............

charuga

DakiNS kaže:
Verovatno moj poslednji upis na ovoj tei i opet pitanje neodgovoreno.Kolega Charuga moraš malo da učiš samokontrolu zbog tebe samoga, previše bre brzo zapeniš i izlećeš ali sa površnim odgovorom.Ponoviću pitanje K O M E će se plaćati zakup lovačkog doma i LTO.Molim vas svi dobro razmislite pa tek onda pucajteLovac 3

izbacuje me nesto net..ladim se uz pivo,marke amstel...salim se..
cika daki,ako su domovi krs i stracare nece ga ni iznajmljivati,nego ce dezurni pljuvaci otvoriti birtiju i ogovarati "tajfuna" i secati se kako se nekad "gazdovalo dobro"[lopurdalo a nikom ni dlaka nije falila]...a ako je dom dobar tu se i dobro gazdovalo i nece ni doci do zakupa,vec ce maticno LU da se preregistruje kao preduzece i nastaviti sa radom...
nemam pojma,nemamo lovacki dom i neznam ni ko je vlasnik domova ni u kakvim su stanjima...
nego daj ti neki predlog,stariji si,iskusniji,mudriji...sta uraditi?nema potrebe za "zadnjim upisima"...
..............

miomirkica
 CARUGA, dete ,

Na tebe ni u snu nisam mislio , mislim na pomoravlje i na likove kojima je sve malo. To što vidiš u TE lepe zemlje gdeje sve čisto, lepo i gde su ljudi kulturni ,kada se ti likovi pojave u SRBIJU oni postaju zveri kojima ništa nije sveto. Svi moji komentari idu u pravcu zaštite privatne svoine, izaštite divljači. I sada opet kazem PRVO štaje čije pa tek onda privatizacija. HVALA !
mica.jovanovic@gmail.com

punisher
 Snajper u pravu si u ovom poslednjem upisu. Porediti Švajcarsku i Srbiju je kao d..e i oko. Švajcarska je sve ono što Srbija biti neće narednih 200 godina. Švajcarci imaju pre svega uređen sistem, sistem koji svaki pojedinac do tančina poštuje jer su kazne za bilo kakav prekršaj u oblasti lova drakonske.
Država je sigurno oblast lovstva regulisala do tančina, tamo nema sigurno ovakvih "kvaziprivatnika" kao kod nas pa je samim tim onda lako i privatizovati lovište i poštovati zakone.
Činjenica je da je ovde El Dorado, zakoni se ne poštuju u onim osnovnim oblastima pa zašto bi se poštovali u lovstvu. Zar ne?
Lovstvo je ovde zadnja rupa na svirali jer postoji mnogo više gorućih problema o kojima se mora voditi računa, što otvara mogućnost zloupotrebe kako od bivših i sadašnjih predsednika LU, LD-a tako i od srBskih bizmismena tipa Kamionus Avionus.
Takvi bi tamo u Švici odavno bili iza brave zbog utaje poreza, neplaćanja poreza i doprinosa.
Ovde u Srbiji je raj za takve. Puna su im usta "bizmisa", kamiona,aviona, miliona.
Ne kažem da je idealno, ali ako smo ovde "konstantovali" da ima dobrih LU u Srbiji zašto od takvih ne učiti, ne pozvati predsednike tih LU na "čašicu razgovora" i besplatnih saveta.
U zemlji u kojoj krovna organizacija lovaca prokišnjava na sve strane i bušna je kao sito zajedno sa regionalnim organizacijama koje vuku svaka na svoju stranu ne može izlaz biti u privatizaciji lovišta nego u sistemskom pristupu rešavanja pitanja lovstva od vrha do dna, ili od dna do vrha.

charuga
 izvinjavam se,nista lose nisam mislio...nekako mi ide na zivce kad se samo kuka a slabo radi..a to sam shvatio iz nekih upisa...
ne mislim ni ja da je tamo preko bas sve extra,a i nesto me zabole puno kako im je nego mi je krivo sto kod nas nije bolje...
malo sam hendikepiran ovim pisanjem pa deluje sto kaze daki povrsno i konfuzno..mnogo mi je lakse da iskazem ono sto mislim verbalno..uzivo...
..............

Sremac75

charuga kaže:
izvinjavam se,nista lose nisam mislio...nekako mi ide na zivce kad se samo kuka a slabo radi..a to sam shvatio iz nekih upisa...
ne mislim ni ja da je tamo preko bas sve extra,a i nesto me zabole puno kako im je nego mi je krivo sto kod nas nije bolje...
malo sam hendikepiran ovim pisanjem pa deluje sto kaze daki povrsno i konfuzno..mnogo mi je lakse da iskazem ono sto mislim verbalno..uzivo...

Neka si se ti meni vratio!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Strelišta u Srbiji LOVNO STRELJAŠTVO 106 10.02.2020. 15:01
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,566 posete www.srbijalov.com