Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kradja kerova-kako se boriti?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kradja kerova-kako se boriti?
alex
 Trnovit je put do istine ali ga treba proci.
Samo napred kolega Slavko 75 samo napred.
A kada saznate koje pocinilac tog sramnog dela onda puc puc
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

aca
 ja bih takvim ljudima zabranio lov oduzeo bih oruzje i terao bih da plate kaznupuc puc

slavko75
 potrudicemo se daih kaznimo posteno
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Jank

DakiNS kaže:
Moram vam ispričati jednu priču iako nije vezana za krađu nego za rastanak. Ratne 91. godine u augustu mesecu poslao sam ženu i sina vojnim konvojem u izbeglištvo, Ostao sam sam sa svojom Akom terijerkom kod kuće, vreme nesigurno puca se na sve strane posebno noću, preko puta moje kuće na parkingu neprijatelj noću pretovara oružije u automobile i razvozi po gradu ,sve stavili granje sa lišćem preko tablica da se ne prepoznaju, kao za inat moju terijerku ne mogu da smirim osetila i čula neobičnu aktivnost u blizini i ne zatvara usta besno laje bez prestanka. To veče bilo je poslednje provedeno u mojoj kući.Vojska nije odreagovala na obaveštenje o oružiju, pa sam sa bratom odlučio da odem bliže kasarni. Aka je ostala u kući, ostavili smo vrata od podruma otvorena pa smo njoj i bratovoj terijerki namestili mesto za spavanje u podrumu i ispod strehe postavili dve kante od jupola da može i kiša da ih puni, zaključasmo kapiju i kroz noć u neizvesnost hoćemo li stići živi do kasarne.Terijerke su ostale u kući . Skoro 4 meseca kasnije još su trajale ulične borbe prilazim kući vidim sva izrešetana od gelera i kuršuma, kapija razvaljena utrčavam oprezno polako kroz kuću koja je opljačkana i u neredu, silazim do podruma prazno ni leša ni kostura ni tragova.Nastavljamo oprezno niz ulicu sve čekajući kada će snajperista zapucati , mani se malo teđe kretati još se nisam oporavio od ranjavanja, posmatramo raskrsnicu prst na obaraču iščekivanje, pogledam na sred raskrsnice moj mali tomos automatik,izgubio sam opreznost polako pognut dožem do njega kad odjednom preteće režanje, pogledam pored tomosa leži moja Aka čuva motor nije me prepoznala pa sve naborala usta i reži,zovnem je ono tišina, ne reaguje ,odjednom verovatno je vetar doneomoj miris do nje skoči i počne trčati u krug oko mene vrišteći kao kad goni svinju,zvuk mi para uši naviru sećanja , opreznost nestala,stojim pomalo pognuto zbog rane na stomaku ne mogu se uspraviti, suze polako naviru ne mogu ih zaustaviti, ruke vise niz telo nemoćan da ih podignem pazim samo da mi snajper ne ispadne. Čučnem ,Aka mi skoči u krilo ,poče da me liže i uporedo bukvalno vrišti od sreće , meni se grlo steglo ne mogu da reč izustim. Čučim milujem je i plačem, ja ratnik tri puta ranjavan, komanovao jedinicom a sada se rasplakao . Brišem suze rukavom sećanja na moje najbliže kojih više nema naviru.Teška tišina me odjednom vrati u stvarnost , Aka drži moju podlakticu zubima kao da se boji da ću je ponovo ostaviti među rafalima i eksplozijama.Ustajem drugari dotrčavaju do mene na oprezu su odvlače me u zaklon iza zgrade, jednostavno nisam bio u stanju da komandujem ,a na svu sreću nije ni trebalo. Sakrivam oči sve gledam u stranu promrmljam nešto zovnem psa i onako pognut krenem prema praznoj kući. Moja Aka preživela je pakao rata trčkala je pored mene sve skačući odjedno potrči uzme komad drveta i donese mi da pokaže da nije zaboravila.Vreme tog 17.Novembra tmurno.

Daki, neznam šta reći, ovakva priča je još jedan tužan događaj koji nas je zadesio...ima li kraja srpskoj tugi i nesreći...Cry
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

lovdzij@
 Oooo,kolega Daki,tuzno da tuznije ne moze bitiCry2
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

darkon
 Auu Daki,kakva prica.

DakiNS
 Velika je tuga kada ostaneš bez psa, velika je tuga kada ti ubiju psa. Nekada u Vukovaru su održavane CAC izložbe gde je znalo biti prijavljeno i po 1100 pasa u odnosu na NS gde je za CACIB u isto vreme bilo prijavljivano pedesetak pasa više. Nekada smo bili kinološki izuzetno jaki.Moj pokojni prijatelj Vlado Ajdinović pred sam kraj rata imao je psa koji je tada bio merilo kvaliteta kako u lepoti tako i u radu . U bivšoj SFRJ bio je šampion u radu i lepoti.I on kao i ja i mnogi drugi ostavio je psa u kući.Negde oko 23 novembra 91. zovu iz štaba kažu traži te Vlado hitno, on je u centru pored svoje kuće. Sedam u auto i pravac centar usput vozim cik cak izbegavajući rupe od granata i spaljena vozila, dolazim do Vlade . Gledam Vladi oči crvene, plače, šta se desilo . Znam da mu je sin teško ranjen u kičmu da nije nešto sa njim se desilo, pretrnio sam. -Šta se desilo Vlado?- U sebi sam se nadao da nije ono što sam pomislio. -Druže moj dođi sa mnom- . -Šta se desilo-ponavljam pitanje. - Ma dobro je sin koliko to može da bude.- Šta je onda - Reče samo dođi- Idem za njim pognut dosta mi je teško kada se krećem, gledam mu leđa pognuta od tuge i nedaća što su ga zadesile. Stajemo on se okreće i kaže -Imam jednu molbu za tebe- Gledam ga i razmišljam šta bi to on mene mogao trebati . Znamo se godinama dobri smo drugari iako je on petnaestak godina stariji zajedno smo bili godinama u predsedništvu KD, šta me ima moliti kad ionako zna da ću uraditi sve što zatreba. On se okrene i pokaže drhtavim prstom -Našao sam ga jutros- Jadnik, ja to ne mogu suviše sam vezan za njega , ajde ti.- Gledam njegov pas sedi pored oborenog stabla vrbe , prednju desnu nogu podigao kao da maše. Kada sam se bolje zagledao ,vidim da je nekako čudno iskrivljena, priđem bliže i vidim otvoreni prelom potkolenice kost tamna viri iz rane, sav sam se naježio, okrenem se Vladi pogledam ga on sakriva suzne oči i kaže -Ja ne mogu, ajde molim te ti to uradi skrati mu muke. -Kako ću Vlado pa ja nisam nikada psa ubio čak ni lutalicu.-Nemoj ga onda ubiti samo mu pomozi iz samilosti ispali metak.Pas počinje da cvili da li zbog radosti što vidi Vladu ili zbog bolova, rana je crna inficirana stara nekoliko dana, veterinara nemamo a i da imamo ,da li ima čime da ga leči, da mu seče nogu?Lovački pas to bi tek bilo mučenje.Nemo polako izvučem pištolj držim ga dole nemam snage da podignem ruku , nekako je obamrla ukočila , ne sluša. Čujem iza leđa šapat- Ajde nemoj da se više patimo.Nateram sebe da podignem oružije nanišanim. Razlegne se pucanj pogodak je bio dobar pas se svali na bok i ostane nepomičan ležati iza sebe čujem jecaj. -Izvini druže moj nisam mogao sam.- Idi ti ja ću ga zakopati-. Odlazim nesrećan kada sam se okrenuo vidim Vladu kako je klekao na jedno koleno pored psa i poslednji put ga miluje. Nebo je opet bilo tmurno lagana kišica je promicala, kao da pere gorčinu koja se nakupila u duši

bela
 neka se i to mora .Cry
vižlan i terier

alex
 Teška odluka je bila ali nekada se i to mora žao mi jeCry

alex
  sta sam ja uradio deda je doveo njegovog starog vucijaka sa placa da ga veterinar pregleda i šprica i vraca ga na placu u petak.
Ako neko sada pokusa da mi ukrade Jazavicara najaebao je jer je ovaj matori tu a ako jos pogresi boks ovaj vucijak ima da se obraduje inace samo je ovde kod mene godisnje neka dva tri dana dol ga veterinar ne pregleda i šprica i opet ide na plac.
Ali jedna stvar mi nje jasna nikada se on i Jazavicar nisu poklal sta vise ovaj ga cuva i brani img816.imageshack.us/img816/1294/dsc00550b.jpg

cokoladni
 Ja mislim da bi lovocuvari trbali da budu oremljeni aparatom za citanje cipova pau kontrolu na teren prilikom lovne sezone samim tim bi koliko toliko to obeshramrilo te lopove
priroda i drustvo

Jank
 Daki još jedna tužna priča koja srce para...neznam šta reći...teška je i neizvesna naša sudbina .....Cry

Jank
 Ja sam se uzdao u čipovanje kerova , mislio sam mikro-čip sada smo rešili sve probleme lako će se pronaći ukradeni ili izgubljeni psi. Ali kako, mikro-čip nema mogućnost primanja i slanja radio talasa pa prema tome moderna tehnologija nije u mogućnosti da dođe do izgubljenog psa, Jedino veterinari imaju uređaje za čitanje ali ko je lud da ukradenog kera vodi na ustanovljavanje porekla....mnogo je tu nerazjašnjenih problema...Frown

aca
 daki CryCry

ohotnik
 Mikro cip sluzi za indetifikaciju psa i vlasnika i on moze samo potvrditi da ste vi vlasnik psa kada ga pronadjete a neko drugi tvrdi da je pas njegov Inace provereno iskusan veterinar sa citacem pronalazi tacno mesto cipa i rezom na kozi ga vadi u roku od dva minuta i postavlja nov sa novim podacima o vlasniku i psu Postoje ogrlice sa gprs signalom koje u hrvatskoj kostaju 250 evra Rade na sledeci nacin u predajniku koji se nalazi na ogrlici se postavlja sim kartica od mobilnog telefona Svojim telefonom koji podrzava simbian sistem pozovete taj broj telefona koji je u ogrlici na psu i konektuje te se sa tim brojem povezete u opcijama koje se pojave u meniju telefona.Nakon toga se sve to memorise u telefonu Kada hocete da vidite gde vam se pas nalazi u toku lova ili ako ste negde na putu da proverite da li je u dvoristu prosto pozovete broj telefona koji je u predajniku na psu A u vasem telefonu se pojavljuje mapa okoline sa naglasenom strelicom gde se vas pas nalazi i da li je u stanju mirovanja ili se krece Korisna stvar mada je lopovu jednostavno skiniti ogrlicu i ostaviti je.Ljudima koji koriste gonice ovo je vrlo koristna stvar Ja imam za terijere koje otkriva tacno mesto gde se pas nalazi pod zemljom i na kojoj je dubini

bela
 jedino tetovažu nemogu lopovi da izbrišu, ja nerazumem zašto se to ne primenjuje kod nas. pored toga može da se stavi i čip ako veterinari zahtevaju .Ne razumem
vižlan i terier

ohotnik
 Tetovaza je dobra stvar ali je evropskim zakonom o dobrobiti zivotinja zabranjena Nasi su odmah prihvatili taj zakon kada su dobili prilicno veliku donaciju od evropske unije nesecam se koliko To je bilo u vreme kada su nudili cipovanje i vakcinaciju od besnila za 100 dinara A sledece godine samo vakcinacija je kostala kod nas u okolini 640 din I jos da kazem sa se lovci i imaoci pasa nezacude kada ce za par godina placati taksu za drzanje od odprilike 80-100 evra Po evropskom standardu a nemamo evropske plate

DakiNS

bela kaže:
jedino tetovažu nemogu lopovi da izbrišu, ja nerazumem zašto se to ne primenjuje kod nas. pored toga može da se stavi i čip ako veterinari zahtevaju .Ne razumem
Dragi kolega kod nas se vrši tetovaža već negde oko 30godina nekada sam ispred KD bio zadužen za tetovažu a pas je dobijao broj rodovnika na uvetu ili unutrašnja strana butine. Lopovi psu jednostavno odseku uvo a i sam postupak tetovaže je vrlo bolan. Probaj zamisliti da te istovremeno ubode 50 iglica na jednom mestu

aca

ohotnik kaže:
I jos da kazem sa se lovci i imaoci pasa nezacude kada ce za par godina placati taksu za drzanje od odprilike 80-100 evra Po evropskom standardu a nemamo evropske plate

mi se sve hvatamo za evropsku uniju.a kada treba da plate budu kao u evropskoj uniji to nema veze bitno samo da oni imaju pare u dzepuHisterianpuc pucsad trebam da placam sto imam kera gluplji zakon nisam cuoBesan

DakiNS

ohotnik kaže:
Tetovaza je dobra stvar ali je evropskim zakonom o dobrobiti zivotinja zabranjena Nasi su odmah prihvatili taj zakon kada su dobili prilicno veliku donaciju od evropske unije nesecam se koliko To je bilo u vreme kada su nudili cipovanje i vakcinaciju od besnila za 100 dinara A sledece godine samo vakcinacija je kostala kod nas u okolini 640 din I jos da kazem sa se lovci i imaoci pasa nezacude kada ce za par godina placati taksu za drzanje od odprilike 80-100 evra Po evropskom standardu a nemamo evropske plate
Plaća bome plaća

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,083 posete www.srbijalov.com