Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
aca81
 Ljudi ako u mom LU mogu izdavati lovne karte bez doplate i diplome onda mogu u svakomAngry
DOBAR POGLED

pescarac
 Evo da i ja posle duže apstinencije napišem nešto. Lalo, ovo nije od pre par dana, već je to dopis iz kraja aprila od ministarstva za poloprivredu, lovstvo ... u kojem kažu da lovne karte koje je izdao LSS po novom zakonu ne važe i da će se svako lice zatečeno u lovu bez lovne karte izdate od ministarstva smatrati u krivolovu i prema njemu preuzeti odgovarajuće mere, tj. to lice će trpeti odgovarajuće konsekvence. Možeš misliti kako smo se osećali mi kao rukovodioci udruženja, da imamo lovne karte koje treba da podelimo lovcima, a da im kažemo evo vam lovne karte, a ako vas neko zateče u lovu mi nismo krivi zato što nemate love karte izdate od ministarstva koje još nisu ni štampane. U razgovoru sa pojedinim ljudima iz ministarstva, kao i sa LSS i LSV, rečeno nam je da slobodno lovimo dok ne izadje pravilnik, da će ove lovne karte važiti do izlaska novih, da će za sve lovce LSS platiti lovne karte a da će lovci ostati uskraćeni za dva broja časopisa Lovac i da onaj lovac koji ne popuni zahtev za izdavanje lovne karte i ne dostavi fotokopiju diplome neće moći da dobije novu lovnu kartu. Rečeno nam je da će to morati da se završi najverovatnije od jesenje lovne sezone. Čuo sam da je pre neki dan u službenom glasniku izašao pravilnik o izgledu lovne karte, i u njemu sve opisano, ali ja to nisam video, pa ne mogu reći. Ako sve ovo važi od nekog jula, znači da je sve već pripremljeno i da treba da se podnesu zahtevi za nove lovne karte ministarstvu.
Nije dobro ni ako pojedine stvari odredite na vreme, npr. kod mene su uporedo sa deljenjem lovnih karti lovci bili obavezni da dostave kopije diploma i da popune zahtev za izdavanje lovne karte, tako da smo mi većinu posla završili još u maju mesecu, ali ne lezi vraže pre dvadesetak dana stigli su novi zahtevi, vojvodjanski (isti podatci, samo različit obrazac) i sad ajde jovo nanovo.
Jedan filozof je rekao da nema hitnih stvari, već samo ljudi koji su zakasnili, e sad je pitanje zbog koga smo zakasnili, a to neće niko da toleriše (ukoliko važi da lovne karte moraju da se podele do 01.08. da bi lovci lovili. Ako ih nema opet po ledjima lovaca (opet napominjem da ne znam šta piše u pravilniku pa možda ovo moje zadnje i nije baš napisano kako treba)

Lala
 Peščarac, pozdrav! Drago mi je da te ponovo vidim ovde, nadam se da nećeš ubuduće praviti tako velike pauze izmedju dve posete Forumu Smile
Nego, meni opet nije jasno ništa: prvo, da li ovo što si napisao kao objašnjenje znači da su svi ulovi srndaća i DS od početka ovogodišnje sezone, pa i trofeji, u stvari ulovljeni formalno u krivolovu, pošto su odstreljeni sa nevažećim lovnim kartama? Dalje, da li to znači da su uprave LU organizovale krivolov? Ako je tako, onda sam i ja ove sezone postao krivolovac, pošto sam bio u lovu na DS sa nevažećom lovnom kartom!!! Lovne karte izdate od LSS su proglasili nevažećim, a lovne karte ministarstva još ne postoje!?!?! OPŠTI PIČVAJZ!!! Ispada da su svi, koji su lovili od aprila pa do danas, u stvari krivolovci!!! Kako će lovci koji su imali npr. srndaća u medalji, da registruju svoj ulov, koja komisija za ocenjivanje će smeti da potpiše ocenu tako odstreljene divljači? Idemo dalje: zbog čega LSS i LSV nisu iz svoje evidencije dostavili tražene podatke ministarstvu, kad takvu evidenciju već imaju, nego kecaju lovce da pojedinačno podnose kopije diploma i da odjednom naprasno popunjavamo nekakve 'zahteve' za lovne karte, u kojima se traži ime i prezime, JMBG, i adresa stanovanja? Što te osnovne podatke nije dostavio LSS??? Da se ovde ne radi možda o haračenju lovaca za još para, za kopije diploma, ako su zaturili svoj primerak diplome? I, u krajnjem, kakva je uloga LSS i LSV u ovoj ujdurmi, šta naš savez predstavlja? Neme posmatrače, ili saučesnike u cirkusu? Ne zameri mi na malo oštrijem tonu, ali mislim da je stvarno 'dara prevršila meru'!!!
Koliko ja kapiram, ovde se radi o premeštanju i mešanju nadležnosti izmedju LSS i ministarstva - pa jedni rade na jedan, a drugi na drugačiji način, i u celom tom prepucavanju, nadrljaše lovci!!! Zar je tako teško sesti za sto, i dogovoriti se o načinu, rokovima i zaduženjima sa kancelarijskim štetočinama iz ministarstva? Da podsetim: rok za predaju dokumentacije je 20. jul, a lov na prepelice po kalendaru kreće 1. avgusta; hajde da se kladimo da lovne karte neće stići do lovaca na vreme!
Procedura je sledeća: ministarstvo će dokumentaciju za oko 80.000 lovaca dobiti zaključno sa 20.07., onda mudroseri treba da tu dokumentaciju obrade (verovatno po lovnim regionima), pa da (pretpostavljam) raspišu tender za štampanje lovnih karata, pa da odštampaju lovne karte, onda da ih predaju LSS, koji treba da da ih raspodele upravama regiona, ovi da ih proslede LU, onda LU treba da te lovne karte rasporedi po sekcijama ili LD, a uprave sekcija i LD onda da ih dostave lovcima - sve to mora da se obavi za 10 dana!!! Malo morgen! Nemoguća misija!!! Pa u ministarstvu da radi 1000 ljudi samo taj posao, ne mogu da stignu! Nego su našli perfidan način da, praktično, zabrane lov - bez lovnih karata ministarstva se ne sme u lov, a tih lovnih karata nema, lovne karte LSS ne važe, puške o klin, gospodo lovci, dok g. ministar Saša Dragin ne nadje malo vremena da radi svoj posao! Ja 1. avgusta odoh na prepelice (sa lovnom kartom LSS koju imam, ako ne dobijem drugu), pa nek me hapse, ako misle da sam kriv! A kako će da bude sekretaru i predsedniku našeg LD, kad mu budemo tražili dozvolu za lov, da li će smeti da je izdaju???
Pa onaj jad od časopisa 'Lovac', putuje od datuma izdavanja po dve nedelje do lovaca, a kakav je, bolje da ga ni ne štampaju! Taj časopis se sveo na hvalospeve rukovodstvu LSS (ovaj izjavio ovo, onaj izjavio ono...) a nema šanse da se čuje reč lovaca sa terena, a kamoli kakva kritika! Kad mi pukne film, sešću i napisaću jedan članak za 'Lovac' (pošto nas već 'kao' pozivaju na saradnju, honorar poklanjam predsedniku LSS), čik da vidim da li će da objave!!!
I reci mi još, Peščarac, da li je bilo sednice Skupštine LSS, posle one izborne? Da li su razmatrani problemi oko sprovodjenja novih propisa? Da li je pozvan g. ministar, da čuje iz prve ruke, šta je napravio? On je po novom zakonu jedini koji može da propisuje svojim potpisom sva podzakonska akta koja regulišu lov (pravilnike, uredbe, uputstva...), pa što ne radi svoj posao na vreme? LSS je tu, po meni, jedina organizacija lovaca, koja može i treba da postavlja ovakva pitanja, a ne da naše rukovodstvo samo sebe tapše po ramenu kako su pametni i sposobni, a u praksi 'ode mast u propast'!
Za ostale kolege, koji ne znaju, naš član i kolega Peščarac je delegat u Skupštini LSS!
Peščarac, još jednom, pozdrav sa moje strane!Bye
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sumadinac
 Svaka cas LALO tako treba ocitaj im ocenas. Bravo 2Bravo 2Bravo 2
STOLE

sumadinac
 stav 4.-6. utvrđuju da je Lovački savez Srbije u obavezi da dostavlja izveštaj o raspodeli zaduženih lovnih karata do 10. u mesecu za prethodni mesec, a da je Ministarstvo, u roku od 5 dana od dostavljanja izveštaja o raspodeli svih zaduženih lovnih karata, u obavezi da obavesti Generalni inspektorat o tome i da su, od dana prijema tog obaveštenja, lovni inspektori i lovočuvari obavezni da, u skladu sa svojim ovlašćenjima kontrolišu, utvrđuju i proveravaju lovne karte koje izdaje i štampa ministarstvo i da prema licima koja ih ne poseduju postupaju kao prema licima koja su zatečena u nezakonitom lovu. 
STOLE

pescarac
 E Lalo da te razočaram da nećeš moći ne od 01.08 u lov sa lovnom kartom LSS, već je važnost te lovne karte istekla danas. Naime izašao je novi pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova koji je propisao izgled nove lovne karte, izgled novih dozvola za lov i ostalih bitnih stvari. Do danas si mogao da loviš po starom pravilniku izdatom od LSS i sa lovnim kartama izdatim od LSS, od sutra u legalnom lovu ne.
Ovaj pravilnik je definisao i lov divljih svinja, šakala, lisice i vuka noću sa čeke, naime taj lov se može obavljati samo uz stručnog pratioca (jedan lovac, jedan pratioc) i posebna je vrsta dozvole (obrazac 3,4 ili 5) (jedna je za lov sitne divljači, druga za pojedinačni lov krupne divljači, a treća za grupni lov DS, vuka, šakala i lisice i nema više nejasnoća. Iz tog razloga je traženo da se predaju zahtevi do 20.07, da bi mogli da lovite od 01.08. Ako te interesuje pravilnik poslaću ti ga u elektronskoj formi.
Znači puške o klin do dobijanja novih lovnih karata i novih dozvola za lov ili si u krivolovu.
Inače pravilnikom je definisano da udruženje ORGANIZUJE lov, a ne da se lovci sami organizuju. U lov takodje ne možeš ići bez oružnog lista svog za to oružje koje nosiš i td.

Što se tiče LSS više fala bogu nisam delegat, pa nemam pojma da li je bila još neka skupština, a što se ministarstava tiče, nije baš da ne rade ništa i da ne rade u dogovoru sa lovcima i sa LSS tj. LSV.
Evo recimo kod mene u utorak dolazi pokrajinski sekretar za lovstvo gospodin Kunovac, da nam pojasni neke stvari, da vidi situaciju na terenu, da nam prezentira ovaj novi pravilnik kao i da nam objasni kako će se ustanovljavati lovišta, tj. da nas pita kako ćemo se deliti (naše lovište ima 50000 hektara a stav ministarstva je da lovišta ne trebaju biti veća od 20000 do 30000 hektara iako u zakonu to nigde ne piše. Stav ministarstva je da ide jedan lovočuvar na 10000 do maksimalno 20000 hektara. Ovo nije prvi sastanak ovakvog tipa u Vojvodini, već je gospodin Dule išao po nebrojano udruženja sa Milenkom Zeremskim ili Milošem ili Milanom iz LSV, pa ako želiš da informacije čuješ iz prve ruke, znam da ti nisam blizu, ali izvoli dodji i budi moj gost u utorak

Lala
 Peščarac, hvala na pozivu, veruj mi da bih još kako došao (bez obzira na kilometražu), jedini mi je problem trenutno posao, pošto mi je nekoliko ljudi na godišnjem odmoru, pa moram ja da uskačem da pokrivam. Ali, sa zadovoljstvom prihvatam poziv i zadržavam pravo da ti bubnem na vrata nekom drugom prilikom Grin
Znam da su naši iz LSV išli po terenu i objašnjavali koliko su mogli (javljali mi se ljudi iz Vojvodine, i preko Foruma, ai lično), ali na dobar deo stvari nisu imali odgovor, pošto se čekalo, i čeka se još, da ministarstvo uradi svoj deo posla. Bilo je i nekih sastanaka ovde u NS, u sedištu LSV. Mala digresija: da je Zakon dobar, i da su sva prateća akta doneta na na vreme, ne bi morao niko da jurca po terenu i da ga objašnjava - nego je sve u tom zakonu naopako, sve neke nove nepromišljene ideje, neko se igra sa LU i lovcima, šta ima sad da mi neko objašnjava da eto ne mogu da lovim, jer nadležni nisu na vreme uradili šta je trebalo, pa sad sve kasni! Deset meseci im je trebalo da donesu pravilnik od 16 strana? Pa koliko će im onda trebati da sprovedu u praksu odredbe tog pravilnika? Mene samo zanima koja je pozadina te igre, i koji je krajnji cilj?? Isterati većinu lovaca iz lovišta? Namestiti lovišta tajkunima, koji će dobiti još jednu priliku da peru pare? Najlakše je ovima iz ministarstva, da prete kaznama, i da pokušavaju da isprepadaju lovce, a da pri tom nadležni nisu u stanju da poštuju zakon i pravila i rokove koja su sami doneli! Neka prvo obezbede uslove za normalno odvijanje lova, pa tek onda neka kažnjavaju! Ovo se sad, praktično, svelo na na kompletnu zabranu lova, do daljnjeg, tj. dok ministarstvo ne organizuje izdavanje i štampanje lovnih karata, obrazaca dozvola za lov, i ostalih dokumenata. Drage kolege lovci, LOV JE DO DALJNJEG ZABRANJEN!!!
Video sam sinoć taj novi Pravilnik, koga zanima, može da pogleda na linku http://www.minpolj.gov.rs/postavljen/...%20JUN.pdf
Danas ću da malo izlistam odredbe pravilnika pa ću da komentarišem kasnije, letimično sam pogledao, vidim da ima baš 'lepih' brljotina, ali daj mi jedan dan da ga prostudiram. Jasno je da je ministarstvo do daljnjeg već obustavilo svaki lov na DS i na srneću divljač! Znači, gospodo lovci, ne sme se u lovište!!! Pozdravlja nas ministar Dragin!

I dalje stoji moja tvrdnja, da isto tako nema šanse da krene lov na prepelice po kalendaru! A to je ono što mene, a verujem i ostale lovce, zanima, da li će ministarsto ispoštovati kalendar lova, i lovce, koji su sve svoje obaveze izvršili na vreme!!! Živi bili, pa videli, 1.avgust je za 3 nedelje.
Sve mi se nešto čini, da će taj datum, 1. avgust, za lovce biti 'glupi avgust'!
Nego, kako ja sad da mojoj keruši objasnim da najverovatnije neće ići 1. avgusta u lov? Grin

aca81
 Cekam sest meseci i brojim svaki dan kad ce poceti sezona a ima nas takvih poprilicno,tesko da cemo sad posle jednog izlaska cekati papirologiju ili bilo sta da se utanaci jer je sezona lova krenulaPresrean
DOBAR POGLED

pescarac
 Da ne bude da mnogo branim ljude iz ministarstva i iz LSS i LSV. Dobio sam informaciju da će se taj rok važenja pravilnika (8 dan od dana objavljivanja u sl. glasniku ) ili 07. juli 2010 godine produžiti na 60 dana.
Sad ćemo videti jako brzo da li će se ispoštovati rečeno

belegis
 PESCARAC , hvala na ovim detaljnim informacijama o novom zakonu lovstva.i sta sad od danas ove lovne karte ne vaze i s njima smo krivolovci.a prvi avgust je na pragu koi verujem smo svi iscekivali.Ja verujem da vecina lovaca ovu informaciju nezna a mi koi smo na forumu eto culi smo je odmah.hvala na informacijama iako nisu drage za nas lovce.pozdrav nikolic miroslav.
Nikolic Miroslav

nenadx
 Bravo 2Samo da kazem,pratim sta pisete,ali licno nemam zivaca da kazem sta mislim.Agonija i bruka u kojoj se nalazimo je toliko duga u svim segmentima drustva da mi se cini da se gospoda zezaju sa nama.Te i ovo shvatam kao takav cin.Zato svaka cast i bravo na ukazivanju besmisla,jalovosti i neznanja GRUPE ljudi koja brine o nama.
Dobar pogodak

Kile_
 kakva je ovo glupost ja ne verujem,.......... 
Samo 300 i 4x4

Lala
 Peščarac, da te ispravim: Pravilnik ne stupa na snagu 8 dana od objavljivanja, nego je stupio na snagu dan posle objavljivanja, objavljen je 21.06., dakle, važi od 22.06.2010.! Sve kolege koje su išle u lov posle tog datuma su praktično bili u krivolovu!!!

Dakle, izlistao sam novi pravilnik, i slatko/kiselo sam se smejao. Taj pravilnik je oličenje onog 'kako mali Djokica zamišlja lov' Grin
Da skratim, da ne počnem da ismevam, evo nekih zanimljivih detalja za budući lov:
- za krupnu divljač: u pojedinačnom lovu svaki lovac mora da ima pratioca iz LU, u grupnom lovu minimalno 3 a maximalno 20 lovaca, sa stručnim pratiocem Grin, već zamišljam kako izgleda pogon DS u Vojvodini, sa 20 lovaca, na parceli od jedno 20-30 hektara u komadu hehehehehehe....Pa mi smo imali lovove gde je bilo 50-60 lovaca, a nismo mogli skroz da zatvorimo prostor! A izgleda da će se oformiti novo zanimanje - stručni pratilac u lovu! Pa niko nije lud da stalno ide i 'stručno prati' lovce u lovu, svako ko to radi tražiće neku paru za svoj posao... A još manje će hteti da svaki lovni dan provede kontrolišući dokumenta, oružje, municiju, i da se svadja sa lovcima koji nisu skroz po propisu, jer, ako ih uvede u lovište, onda je odgovoran i stručni pratilac za prekršaj!
- za sitnu divljač: grupni lov je min. 3, a max. 10 lovaca, grupovodja svojim potpisom odgovara materijalno i krivično za tačnost podataka i broj lovaca, za odstrel, za oružje lovaca i oružne listove, za lovne karte, za sve! I onda jedan lovac u grupi zaboravi lovnu kartu ili oružni list ili ličnu kartu, i grupovodja treba da ga otera kući iz lova, a kolege su recimo, 15 godina lovili zajedno?! Jer, ako ga ne otera, a naidje lovni inspektor, onda grupovodja plaća kaznu kao i lovac!!! A kazne su užas! A kakve svadje će da budu po grupama... I ko će uopšte hteti da bude grupovodja, kad ga propisi teraju da se ovako ponaša...
- za kerove: obavezan rodovnik, potvrda o čipovanju, IUO, ocena, potvrda o vakcinaciji, eksterijerno-radna knjižica; ako nema nešto od toga, ne može ker u lovište... Koliko sam ja vidjao u Vojvodini kerova bez nekog od papira, a kako vidim ovde na Forumu da je u ostatku Srbije tri puta gora situacija što se tiče kerova... I opet grupovodja treba da udalji iz lova lovca sa takvim kerom!
- pominju neke markice za odstrel, kojima se obeležava divljač (ne kažu gde), pre nego što se bilo koja divljač pomeri sa mesta posle odstrela! Svaki pratilac ili grupovodja se zadužuje za odredjeni broj markica za odstrel, po serijskim brojevima. Dakle, ne smeš da pipneš fazana, ili zeca, ili prepelicu, ili DS, srndaća, šakala ili lisicu, pre nego što se stavi markica!
- stručni pratioci, ili grupovodje, moraju da popunjavaju nekoliko papira, najviše 12 sat posle lova, da dostavi korisniku lovišta! Znači, nema više posle lova pravljena roštilja ili kotlića, druženja posle lova, mora da se papirologija uradi!
- pominje se cena odstrela divljači, i to sve divljači (znači i šakala, i lisice). To znači da će se ubuduće SVAKI odstrel (pa i odstrel štetočina) plaćati! A piše: meso se plaća posebno! hahahahahahahahaha da li neko hoće da proba paprikaš od šakala, ili šniclu od lisice!!! Smeko
Ovo su samo neke stvari, kad čovek poveže pravilnik sa zakonom, onda je sve još mnogo, mnogo komplikovanije, tako da će uprave LU imati pune ruke posla oko papira, izveštaja i još koječega.
Peščarac, ne znam koliko je tačno to što si čuo za odlaganje primene za 60 dana... Možda oni samo neće kontrolisati narednih mesec i po, promena roka primene, zahteva donošenje posebne uredbe g.ministra. Formalno, ovaj nesretni pravilnik važi, jer je stupio na snagu danom objavljivanja, i jedino ga ministar uredbom može privremeno suspendovati, za rečenih 60 dana! A ja, opet, i dalje mislim da im ni tih 60 dana od dana objavljivanja (znači, do 21.08.), neće biti dovoljno da obave sav posao! Tim pre, što su korisnici lovišta (LU) u obavezi da o svom trošku štampaju propisane obrasce dozvola za lov, izveštaja o lovu i odstrelu, knjiga izveštaja itd. Znači, svako LU će za sebe da štampa hehehehehehe ala će biti šarenila Grin
Ma, ovo je cirkus nad cirkusima! A mogu misliti kako je upravama LU koji su organizovali i ugovorili komercijalu prepelica, za ino lovce, a sad nisu u stanju zbog ovog pravilnika, da ugovoreno i ispune!!! Ima da se izbrukaju krvavo, pa sledeće godine neće niko hteti da dodje u Srbiju, posle ovakve blamaže!!!
Ima još gluposti, ali me stvarno mrzi da dalje pišem! Neka je na čast i na obraz ovima iz ministarstva, a bogme i ovim našim iz LSS, što su dozvolili da do ovoga dodje!!!
Odoh da istrčavam kerušu!

Kile_
 ma oni bi jos i da nas *ebu i jos da im platimo pre nego sto nas puste u lov.

jao lalo kako te ne mrzi toliko da pises Smile ali svaka cast,cenim objasnjenje
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 Upravo sam zvao sekretara udruzenja kojeg sam clan i oni jos nemaju nikakvu informaciju da je lov obustavljen kaze samo da su predali zahteve za nove lovne karte i to je to. LU Trest Petrovac na Mlavi

Lala
 Kile, kad po@izdim, onda bih napisao ceo 'rat i mir', šta ima da me mrzi, a brzo kucam Smile! A pošto povremeno neko iz LSS i ministarstva svrne ovde da vidi šta se piše, možda im dodje iz dupeta u glavu, posle našeg pisanja.
Sniper, polovina uprava LU nema pojma šta se dešava, slabo se informišu, a da ne kažem da im je internet 'terra incognita' (nepoznata zemlja). Sve ima na sajtu ministarstva poljoprivrede i na sajtu LSS, a link za ovaj nesretni pravilnik sam napisao u nekom prethodnom postu, samo što njih mrzi da čitaju! Čekaju da im neko drugi 'sažvaće'.
Čuo sam se danas sa 7-8 lovaca iz nekoliko LU, reakcija je uglavnom u stilu 'ma bole me dupe za njihov pravilnik'. Sezona počinje 01.08., a voleo bih da vidim lovnog inspektora koji će da zatvori lovišta! Uostalom, i da celo ministarstvo izadje na terene, ne mogu pokriti sve - lovci su sve svoje odradili i platili, a kancelarijski mudroseri neka samo štancuju nesprovodive propise, pa će im tako i biti.

aca81
 Ja bih pisao jos duzi text ali dok otkucam mozda ce opet promeniti nestaSmeko
DOBAR POGLED

BRESTOVAC
 Da se i ja ukljucim u temu.jasam morao pre dva meseca da kopiram diplomu i ispunim formular i to je komsija poneo za srbiju i dao lovocuvaru.staje dalje neznam ali niko mi nista ne javlja mislim da ce bito karta gotova kad budem otisao kuci za dve sedmice.a ako li ne bude bila gotova ja idem u lov i bez karte pa neka mi rade sta hoce.ja sam clanarinu platio resto me ne zanima.Angry
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

zexxx
 zakoni su tu da bi se krsili....a lov ce nam biti ko na zapadu pa cemo loviti u privatnim lovistima.a ja svoje kerove ima da setam to ne mogu da mi zabrane barem u svoja 3 hektara...
samo smireno.....Grin

aca81
 Tako je drugariBravo 2zajedno smo jaciB)
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,392 posete www.srbijalov.com