Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
canis aureus
 vladoiveli 3
Groma nisam probao na toj daljini ali se plašim da bi imao ako ne isti onda vrlo sličan rezultat tvome rezultatu
-na 100m "pokrivao" sam čitav(+-) crni krug na meti što je 20cm prečnikaSad
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 Prošlog vikenda u lovu, kolega kome sam savetovao, pri izboru i kupovini karabina u srednjem kalibru a kojim će najviše loviti DS pa ostalo, da kupi 8x57JS mi se požalio kako se grdno prevario što je ipak uzeo u tom kalibru jer je "neprecizan"!
Da zlo bude veće, još sam mu i pronašao jedan polovan karabin ZCZ M98 iz kog ni metak ranije nije ispucan, za čitavih 150jura sa "tropoložajnom kočnicom" na zatvaraču na mestu "leptir kočnice", bez optike. A onda i optiku Zeiss 6x42 za još 150jura. Sve sam montirao na Leupoldove fiksne nosače i upucao na stotku!, kao za sebe da sam radio!!
"Pomalo" mi bilo krivo zbog te žalbe i pošto mi nije bilo jasno ... "da li ti nije karabin ispadao pa se optika pomerila ili sl" na šta on k'o iz topa "ma nije nego je i ta optika sr.nje! Bolje da sam kupio nov Zastavin u .308 jer taj kalibar koriste snajperisti i novog Bušnela za 150-200eur jer novo je novo ..."
Frown
... "na divljaka sam pucao na možda 100-120m i pun promašaj! Šakala sam mašio na 40-50m a evo juče i srndaća na 80m ako nije i bliže bilo ..."
Frown
Jedva sam dočekao da sutradan odemo zajedno na strelište i otkrijemo o čemu se radi!
Ja ispucah 20kom,
na 50m 5, na 100m 10 i na 150m 5kom i slike pokazuju "nepreciznost" karabina, kalibra, optike ...
50m
i51.tinypic.com/fubax5.jpg
100m
i51.tinypic.com/ohigw2.jpg
150m
i51.tinypic.com/j5ze6c.jpg

-meta je za gađanje na 50m i crni krug je 10cm pa ...
"Vlasnik sa žalbom" nije uspeo na 50m da smesti nijedan u crno ali pošto je uvideo da je karabin B) rešio je malo više da vežba na strelištu kako bi popravio "svoju preciznost"lovac
(a da sam znao da mi je kolega ubeđen da je "najbolji snajperista" Zajcev koristio "najprecizniji kalibar" .308Win, nikada mu ne bih dao savet pri izboru ... ali pošto je po dogovoru platio Rotilj i Pivo otkrio sam mu još neke male tajne velikih majstoraChut)
Dim

Podunavac
 E pa stvarno je neprecizan...al taj tvoj kolega.Sad Nek se on lepo drži sačmarice sa cilindar i 1/4 čoka i disperzivne municije, a karabin neka proda nekome ko zna da ga koristi.lovac

Imao sam i ja ovakvog pacijenta pre 15-ak godina. Oće čovek karabin sa optikom za malo para. Ja mu nabavim novu M48 i odnesem kod mog drugara puškara da je prepravi i sredi. Nabavim mu švenk montažu u nekoj trampi bud zašto. Kupi on novu Norconiu 6x40 sa končanicom G1 pošto za bolje nije imao para, a nije hteo da me posluša za polovnu Zrakovu. Ja upucam pušku na 100 metara +4 cm sa Igman municijom 9 grama (po njegovoj želji). Dva puta promaši, prvo srnjaka na 80-ak metara, pa onda nazme na 50-ak. Posle vatra na mene da nije dobro upucana optika i ispravne puška. Ja dođem sa posla i onako na brzinu stavim pivsku flašu na neku motku za mlatanje orasa i otkoračam 100 koraka. Pogodim je iz ruke, on kaže trefer. I tako četiri flaše, četiri metka. Čovek sutradan prodao karabin i dan danas nije lovac.
Tri prsta 2Kolce

Jank

Podunavac kaže:
E pa stvarno je neprecizan...al taj tvoj kolega.Sad Nek se on lepo drži sačmarice sa cilindar i 1/4 čoka i disperzivne municije, a karabin neka proda nekome ko zna da ga koristi.lovac

Imao sam i ja ovakvog pacijenta pre 15-ak godina. Oće čovek karabin sa optikom za malo para. Ja mu nabavim novu M48 i odnesem kod mog drugara puškara da je prepravi i sredi. Nabavim mu švenk montažu u nekoj trampi bud zašto. Kupi on novu Norconiu 6x40 sa končanicom G1 pošto za bolje nije imao para, a nije hteo da me posluša za polovnu Zrakovu. Ja upucam pušku na 100 metara +4 cm sa Igman municijom 9 grama (po njegovoj želji). Dva puta promaši, prvo srnjaka na 80-ak metara, pa onda nazme na 50-ak. Posle vatra na mene da nije dobro upucana optika i ispravne puška. Ja dođem sa posla i onako na brzinu stavim pivsku flašu na neku motku za mlatanje orasa i otkoračam 100 koraka. Pogodim je iz ruke, on kaže trefer. I tako četiri flaše, četiri metka. Čovek sutradan prodao karabin i dan danas nije lovac.

Za toga je samo štap i ranac na leđa pa da lovcima nosi hranu i piće i da gleda kako se lovi.....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

petar
 [xhide]Imam ja ovakvo iskustvo, ali ne 'pacjenta' nego mene licno...Prosle sezone sam pucao srndaca na 100m, on stoji, ja jedan metak, on nista, gleda u mene, ja drugi, on isto, ja treci, on se dade u blagi kas i udje u kukuruz, promasaji cisti Frown...ali, verovao sam u svoj karabin i bio siguran da je moja greska u pitanju...posle nedelju dana, opet lov na srndaca, daljina oko 90-100m, ja na ceki, potpuno miran, izadje mi on, ja pucam, promasujem, on potrci, ja opet, nista, ja treci put, on nista, stoji, gleda u mene, ja cetvrti metak, i on pade u vatri...e tada sam posumnjao u svoj karabin (u pitanju je onaj drugi, zastavin .223rem) posle dva dana, eto mene da ga probam, kartonska kutija od mobilnog telefona, 15x15cm, postavljena, iskoracam 100 koraka i probam iz ruke, iz cucnja, dobi kutija, samo tako, ja po nju, lep pogodak, malo iznad zamisljenje sredine, postavim je, opet, ispod tog prethodnog 2cm pogodak, odustanem od dalje probe, videvsi da je sa karabinom sve u redu, i udarih sebe po celu, ali mi pade kamen sa srca...Jaooo B)
A sa tim istim karabinom sam dve nedelje pre prvog navedenog dogadjaja odstrelio lisicu sa nekih 70-tak metara, i pre sezone je proban na strelistu, sve je bilo kako valja, ali eto, posumnja covek, ne veruvsi da moze da pogresi vise puta zaredom B)[/xhide]
Just like old times!

darkon
 canis aureus, pa gde nađe ovo polovno, pa "nekvalitetno", pa "skupo", a povrh svega i "neprecizno". Jaooo Grin

E, i još 8x57. Pa "to" zastarelo. ROFL

sheytan
 Svaka chast za pritche, momci, a pogotovo Petru! Treba hrabrosti za isprichati takvu prichu, gde je losh strelac sam narator! Bravo 2 Tj., problem je priznati sam sebi, a taj problem Petar i ja nemamo! Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

petar
 [xhide]Naravno kolega sheytan, zasto da se lazemo, kazemo iskreno, desava se svasta, nije to nesto neizlecivo, trema, adrenalin, (uvek sebe tesim tremom i adrenalinom)...B)
Sto se tice loseg strelca, to vec ne smem da priznam Grin jer sam se kao mladji bavio streljastvom u okviru skolske sekcije, i bio solidno uspesan, a i imao sam dosta lepih i teskih odstrela inace u lovu, ali eto, potkrade se, ne kazem da sam 'vrhunski' strelac kao nase kolege canis i Podunavac Grin, ali nisam ni kao ti 'njihovi pacijenti' Grin...B)[/xhide]
Just like old times!

sheytan
 To "losh strelac" se odnosilo na prichu, kao shto sam i rekao! iveli
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Lako je biti loš strelac u lovu, promašiš i nikome ništa. Ali u nekim drugim situacijama promašaj ili pogodak je razlika između života i smrti. Tu nema treme, premda je adrenalin visok. To zna moj rođo Daki, a možda i Canis, i još neki. Ali to je već neka druga priča, i ne želim nikome takvo iskustvo.
Ne volim promašaje pa ni ne pucam na divljač po svaku cenu. Imao sam nekoliko lepih trofeja na nišanu, ali nisu bili na lovačkoj daljini i u dobrom položaju, pa nisam ni pucao. A bile su situacije 50-50%. Rađe ću da propustim odstrel, nego da ranim nešto što ne mogu da pronađem. Ali ima ljudi koji nisu sigurni ni na 150 m, a spremni su da pucaju i na 300 m. I onda je uvek kriva puška, municija, optika, majstor i sve drugo samo nisu oni.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 tebra she potpuno si u pravu!!
a samo tako se može i uspešno napredovati jer sigurno da posle priznanja dolazi veći trud i zalaganjeConfused naravno, ako se ima želja za napredovanjem ...
petre, daleko od toga da sam "vrhunski" ali da sam vrlo često na strelištu to jesam sigurno!!, što se može i videtiOi a taj "trening i pucanje po papirima" može dosta da značiYes ...
PodunavacB)
ima "situacija" koje su mnogo "složenije" od lovačkih ...
iveli 3
Dim

petar
 [xhide]Imao sam dosta prilika da pucam na grla koja su daleko, obicno kad je preko tih lovackih 200m nema pucanja, pokusavam da se priblizim, ili ako vidim da ce on mozda prici blize meni, strpljivo cekam...meni dosta smeta onaj umor, kada hodam nekih 10-tak km po ataru, i vidim ga, adrenalin udari, kao lud, a umoran, zadihan, noge mi se tresu, na 50m stoji, ja cucnem, gledam kroz optiku, blizu je, ali moze da se puca, ali meni zbog umora, zadihanosti i adrenalina koncanica klizi po 2m iznad i ispod njega, nikako da nanisanim, a duvam na nos i usta kao nosorog, dok ja pokusam da se umirim, on ode obicno, ako me skonta, a ako bih hteo odma da pucam, promasaj ili ranjavanje je zagarantovano, ali to nikako ne zelim da se dogodi...Ne-ne Inace, jako mi je drago kad pucam, a on ode, a ja pretrazujem teren, iako sam siguran da sam promasio da vidim ima li krvi igde i kad vidim da nema, padne mi kamen sa srca i zahvalim se Bogu sto sam promasio, nisam ga ranio, sve je ispalo dobro...B)[/xhide]
Just like old times!

DralePG
 Zdravo svima ja sam iz Podgorice imam 15 god, prije par dana isao sam na takmicenje u lovackom streljastvu na 100 i 200 m optikom ,i na 100 m mehanikom ,i uzeo sam za juniore oba prva mjesta a prvi put sam pucao sa optikom jer nisam ni znao da cu das e takmicim ,zanima me koliko kod vas u Srbiji dodje juniora na takmicenju i kakvi su im rezultati ??

vlada lovac
 Drale junioru, na dobrom si putu da od tebe bude odličan strelac, a verovatno i dobar lovac, u tvojim godinama sam bio učesnik školskih i medjuopštinskih takmičenja, ali vazdušnom puškom, karabini su došli malo kasnije, ali do sada još nisam zvanično bio učesnik ni jednog takmičenja, obično se puca radi održavanja pucačke kondicije i eventualno kontrole upucanosti optike.
Samo tako nastavi, želim ti puno uspehaB)

Max011
 Ide li ko u Žiču kod Kraljeva na takmičenje 200 i 500m HR TR i open ... to je medju najboljim domaćim strelištima ? Sad u subotu je trening od podneva a u nedelju rokanje Grin 
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Zlatar
 Pucati,pucati i samo pucati,ponavljanje je majka učenjaSmile
a može i da se kaže,gde god nađeš zgodno mesto ti metu postavi!
i53.tinypic.com/25qvng3.jpg
i55.tinypic.com/29m3evm.jpg
i56.tinypic.com/246j4fk.jpg
i52.tinypic.com/i2ldac.jpg
i53.tinypic.com/2h4b41c.jpg
iveli

petar
 [xhide]Bogami bracani, ovi prangijaju, ne zaebavadu se Grin[/xhide]
Just like old times!

canis aureus

Zlatar kaže:
Pucati,pucati i samo pucati...

Bravo 2
... a onda sa sigurnošću ići u lov ...
B)

-kolega, inače moj dobar drug, posle drugog promašaja u lovu na DS odluči da proveri karabin na strelištu te me zamoli da, pošto nije vešt, pođem s njime ...
CZ M70 8x57JS, opt.nišan Bushnell Baner 3-9x40 končanica Duplex, nosači Leupold skidajući, municija PPU SP 12,7g ... i dobra voljaYes
Daljina 100 koraka, pravih muškihStari

Prvi je "bežao" 20tak cm desno i oko 35cm dole
klik, klik, klik ... i onda ovaj podbačaj na slici pa prebačaj i ostalih osam tu negde po crnom ...
Onda je drugar ispucao svoju desetku ali nije hteo da slikamo jer kako kaže "sramota ga da uporedi sa ovom slikom" Confused
Objasnio sam mu da nije to sramota već je sramota da je karabin proveravao zadnji put pre tri godine kada je ispucao tri metka na metu a od tada je u lovu imao više promašaja nego pogodaka(lošijih pogodaka) ... a uvek je krivica padala na nešto drugo a sad sa ok upucanim karabinom uspeo je da napravi grupu od 12cm koja mu je bila i najuža ...

"Pucati,pucati i samo pucati ..." što reče kolega ZlatarB)Bravo 2
Dim

canis aureus
 ... ubi ova vrućina ovih danaFrown
al ajdee, došlo se sa odmora, montirali se opt.nišani a za vikend dozvola za DS i štetočine izvađena ... pa moralo se jučerašnje poslepodne na strelište iako je bilo prilično vruće ...
MauserM98 konstantno odličan!!... slike na temi 8x57 pa da ne ponavljam
eee, a na ruju(IŽ18 7,62x54R) sam montirao Leupold European30 3-9x40 koji me je uspešno služio na 98ci i pošto planiram uglavnom da koristim lakšu laboraciju PPUa tj SPBT 9,7g ... tako ga i upucaosrbijalov

100tka
i51.tinypic.com/2qd03mg.jpg
200tka
i51.tinypic.com/282m54m.jpg

-sa prebačajem od 4prsta na 100m na 200m dobija se približno 0
RESPECT B)

Niko se ne upisuje na temE pa 'ajd da dodam nešto

... i nakon mesec dana(24.09.2011.) pošto u jutarnjem lovu nije bilo prilike da se "isproba" , proba je pala na strelištu ...
7,62x54R PPU SPBT 9,7g
na 100m
http://i51.tinypi.../a8aqo.jpg
200m
http://i54.tinypi...gtq43b.jpg

-na 200m grupa uža od dužine čaure čija nam je dužina poznataBravo 2 a na 100Iznenadjen

iveli 3
Dim

eclipse4
 kolega canis,evo da se i ja uvrstim ovde,nazalost nikad nisam slikao Sad al eto izvukoh iz video klipa pogodke,posto je kolega bio snimao,telefonom.

karabin,zastava 8x57 (po meni najbolji kalibar....)
optika norconia 3-9x40
i naravno municija ppu 12,7gr. (mislim da ovaj kalibar najpreciznije funkcionise sa tom gramazom)

prva tri metka obelezo plavim je 8x57
4-ti metak (crveno) je komsijin 7x64.....(imali smo gadnih problema sa njim,dok na kraju nisam uvideo,da mu snajper polako seta u nosacu.

daljina 150 metara,mereno busnelovim snajperom.

zaboravih dodati,precnik sredine je 8cm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,931 posete www.srbijalov.com