Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
Sremac75

boro kaže:
Mislim i na rukovodstvo. Jer ovo je i njima prilika da zaista budu rukovodstvo sa podrskom 99 posto clanstva.

Nema od te ljubavi ništa!!!
Svi su se oni priklonili sili države i onih koji našom državom upravljaju (ne mislim na državnike i političare), da osiguraju svoje pozicije i sačuvaju puter na svojim glavama!!!

E da među njima ima jedan bez putera na glavi i čistog obraza, sigurno bi podigao glas i poveo protest protiv svinjarija koje nam se serviraju.
Ali izgleda da takvih nema, pa moraju "ljudi" da ćute........PSS;PSS;PSS!

Motka bato!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

boro
 Nema od te motke momci nista u praksi je neizvodivo, samo kroz savez i preko njega mozemo nesto uraditi, kakvi su da su, jedina je to opcija. Samo oboriti zakon i nista drugo.

Sremac75

boro kaže:
Nema od te motke momci nista u praksi je neizvodivo, samo kroz savez i preko njega mozemo nesto uraditi, kakvi su da su, jedina je to opcija. Samo oboriti zakon i nista drugo.

To "samo" je jako veliko i komplikovano.
Oni su krivi što se o tome nije na vreme diskutovalo-sada je kasno za izmenu ili obaranje zakona.

Zato treba da se dostojanstveno povuku
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Boro navedi ikoga kome je stalo,pa hajde da se obratimo tome sa nekom peticijom ili tako nečim....ali bome neznam jeli imaš ikog Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 A što se tiče "Vojvođanskog lovca" doo, to meni više liči na neku privatnu firmu članova UO LSV.
I nisam siguran da li je to osnivanje u skladu sa Zakonom, i možda je to i razlog zašto još uvek nije registrovano u APR.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Ta firma, iako osnovana od strane LSV pa i svih nas lovaca članova Lu koja su članovi LSV, će račune polagati samo UO LSV.
Mi lovci nećemo imati nikakav uticaj na njen rad.

A možda svoje usluge nama neće naplaćivati, jer su oni u stvari naše vlasništvo.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Limun
 Lalo jesi li saznao još neko ime što se tiče Lovne Camore?
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Sjajne vesti: Nadzorni organ Komore je mladji Kunovac!!! A njegov tata je pomoćnik pokr. sekretara za poljoprivredu Vojvodine, zadužen za lovstvo, koji radi na odobravanju planskih dokumenata LU!!! Istovremeno, mladji Kunovac je iz stručne službe LSV, a radiće za Vojvodjanski lovac d.o.o., čiji je direktor Zeremski, sekretar LSV.
Čik da vidim neku drugu firmu ili konkurenta (ako uopšte dobije mogućnost), da se usudi da po nižoj ceni radi planske dokumente, pored ovako postavljene scene! I čik da vidim da li će ijedan planski dokument koji uradi Vojvodjanski lovac d.o.o. biti osporen i neodobren. Pa neće valjda tata sinu i prijateljima da se zameri?
Ali takvi stručni dokumenti moraju da koštaju, kolege, znanje nema cenu Grin
Niko ne pominje i ne komentariše izbor predsednika Komore/Kamore? Direktor JP Srbijašume, predsednik Komore? Šta mislite, kakvo će mišljenje dati Komora, u vezi crtanja granica lovišta?
Do sada sam u igri oko Komore, uočio nepotizam (slučaj Kunovac 1 i 2), uočio sam moguć sukob interesa (izbor predsednika Komore), uočio sam misteriozni izbor delegata za osnivačku skupštinu Komore (niko ni da pisne, po kom kriterijumu su birani predstavnici naših saveza i ko ih je birao?). Da li je ovo uradjeno po statutu LSS i LSV? Nisam toliko jak po pitanju prava, ali mislim da bi se moglo postaviti pitanje Statuta Kamore: da li je taj statut prošao javnu raspravu? Ako nije, da li je važeći, ili se može osporiti?
Mislim da bi svim lovcima i upravi saveza jako dobro legla jedna hitna vanredna skupština saveza, gospoda koja nisu uradila ono za šta su bili plaćeni, da se lepo izjasne. Da se nisu ovi iz LSV zevzečili sa Vojvodjanskim lovcem, da se nije sekretar LSS Ćeranić toliko bakćao sa predavanjima o oceni trofeja, i gostinskim lovovima, da nam nije predsednik Popović malo manje hvalospevnih intervjua davao, a više informisao članstvo o situaciji, i pravovremeno reagovao, možda bi bilo bolje sada.
Ovako, g.Strnad i ekipa iz ministarstva rade svoje, donose pravilnike pa ih naprasno menjaju, postavljaju i biraju ljude na položaje sa kojeg direktno utiču na lovstvo, iako su u sukobu interesa, kasne sa izradom nedostajućih pravilnika, ne znaju se granice lovišta....
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Otiđite na Rudnik u lov, pa ćete videti gde love LD-a, a gde gazduju JP Srbija šume...sve su im uzeli, pa na osnovu čega??? Šta su dosada Srbija šume uradile na unapređenju lovstva,ja nigde nisam naišao ni na jedan članak???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Zorane, pa normalno da nisi čuo, kad u lovišta JP Srbijašume ne zalaziš, kao ni ja što ne zalazim, mi smo obični smrtnici. E sad će ti direktor JP Srbijašume, preko Komore, pokazati kako se stručno radi. Nego, stvarno, da li igde ima podataka, o brojčanom kretanju fonda divljači u lovištima JP? Ali mislim na realne podatke, ne na našminkanu papirologiju.

mihailo
 lalo voleo bih da nakon ovog uvoda u problematiku lovstva nakon svih objašnjenja sta se dešava i šta sledi napišeš i neku reč kako se boriti i na koji način se izboriti protiv svih navedenih nedostataka,kritike i samo kritike neće pokrenuti ništa i lss i komora su imuni na kritike,hakde daj predlog kako nešto učiniti da se lavina pokrene i izmeni zakon.
hajde da razmotrimo predlog koji je dao boro kao jedan od načina.
kako naterati lss da pokrene izmenu zakona ?sakupljanje potpisa za izmenu zakona bi bio vrlo dug put ali sigurno delotvoran,možda kroz instituciju kao sto je lss sa svim manama učinimo izmenu mnogo bržom.

Lala
 Mogući načini:
1. BOJKOT LOVA do izmene propisa
2. OSTAVKE ili SMENE prvenstveno u LSS/LSV, a i u ministarstvu

Za Borin predlog nisam, iz prostog razloga što mislim da je potreban prevelik broj potpisa da bi inicijativa za izmenu zakona bila validna i uzeta u razmatranje.
A čak i da skupimo dovoljan broj potpisa, inicijativa za izmenu zakona ide po redovnoj proceduri, pa bi nam trebalo barem godinu ili dve, da se uopšte počne nešto raditi. A ni LSS nije ovlašćeni predlagač, da bi mogao da inicira izmenu. Obaška, što posle svega ovog što se dešava u zadnjih godinu dana, nemam ni ič poverenja ni u LSS ni u LSV, naročito u ove druge, pošto sam iz Vojvodine. Tako da Borina primedba, da nam je savez potreban, jeste tačna, ali ne ovakav savez, i ne ovakvo rukovodstvo! Sremac je dobro rekao, čini mi se, oni više misle o sebi, nego o lovcima i lovstvu.

boro
 Ako bi LSS bio nosilac inicijative za prikupljanje potpisa za izmenu zakona kladim sa da bi veoma brzo imali potreban broj potpisa. To je sansa da se LSS rehabilituje u ocima lovacke javnosti.

Lala
 Jeste Boro, ali ko od lovaca bi potpisao nešto sada, što predlaže LSS? Ko im veruje? Ja im ne verujem previše.
Drugo, radi se o proceduri izmene zakona, ti znaš ko su ovlašćeni predlagači izmena. A isto tako znaš i koliko traje pisanje izmena, uskladjivanje mišljenja, pa onda ide na Vladu, pa kad oni odobre, onda ide u skupštinsku proceduru, ali kao redovan postupak, a to traje, pošto skupština ima dosta akata da usvaja po hitnom postupku, i realno je da bi ovo došlo na red u najboljem slučaju za godinu i po.

boro
 Nisam se dobro izrazio u predhodnom postu, zakon treba oboriti i za to treba skupljati potpise.

Lala
 Jbg, Boro, ista procedura ide Sad

1. BOJKOT
2. OSTAVKE ili SMENE

Najbrži put je bojkot, a ujedno i legalan način protivljenja. Kad ne bude bilo lovaca članova LU u lovištima, onda će odgovorni morati sami sa sobom da gazduju, a mogli bi i divljač malo prihraniti. Obaška što onda neće biti para, pa će morati da menjaju, hteli-ne hteli.
Samovolja i bahatost nikom nisu ništa dobro doneli, pa neće ni ovima iz sadašnje garniture.

slavaplana
 Nije problem zakon vec ljudi u LSS i LSV!!!Jedni isti vedre i oblace 30 god. Njih treba promeniti jer nerade u interesu nas lovaca!!!!!Ko god kaze da nije ucestvovao u pisanju zakona o divljaci i lovstvu od strane LSS taj LAZE jer postoje zapisnici ko je kada i koliko puta bio na sastancima i sta je ko radio!Glupo je sada kad je sve gotovo rci "PA JA NISAM ZNAO ILI NISAM UPOZNAT"

Lala
 Problem je i zakon, i ljudi, ali ne samo ljudi iz saveza! Ko je tukao po ušima ove iz ministarstva, da se ovako ponašaju? Da li su ikad ovi iz ministarstva pitali lovce išta? Ko je predlagao delegate za osnivačku skupštinu Komore? Ko je predložio i izabrao predsednika Komore? Ko je doneo odluku koliko će delegata biti, i ko će davati koliko (koliko ministarstvo, koliko savezi, koliko struka)?
A šta na sve ovo ima da izjavi ministar Dragin?
Slavo, ljudi iz saveza su zabrljetali debelo, ali ne zaostaju ni ovi iz ministarstva! Nemoj da se zavaravamo!

slavaplana
 LSS I LSV polako ali sigurno idu zaborav i za par godina niko nece znati da su u opste postojali!!!To sto su nadleznosti saveza to ce ako bog da da radi i neka privatna firma sa par inzenjera poljuprivrede par pravnika i jednom lepom sekretaricom sa 25god vitkog stasa i dugih nogu radi prvog utiska na potencijalnog korisnika njihovih usluga a cena ce biti sigurno manja nego sto je to radio savez pa su lovne osnove radila i deca doticne gospode za debelu lovu!!!!!!!!!!

Lala
 Slavo, varaš se! Pročitaj malo pažljivije šemu koja je stvorena u Vojvodini, vezano za firmu Vojvodjanski lovac d.o.o., i ljude iz LSV. Pisali smo o tome ovde na temi.
Našli su ovi majstori šemu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,278 posete www.srbijalov.com