Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
Igman

hercegovac kaže:

Danas sam sa drugarima bio na tekmičenju u gađanju mete srndaća i lovačkoj šicari.. Napravili dvije ekipe i osvojili skoro sve. Prvi i drugi ekipno. Prvi i drugi pojedinačno(ja drugi). U šicari osvojili pečeno jagnje. Ekstra druženje i kompletna atmosfera.

Druze gdje je bilo takmicenje?

hercegovac

Igman kaže:

hercegovac kaže:

Danas sam sa drugarima bio na tekmičenju u gađanju mete srndaća i lovačkoj šicari.. Napravili dvije ekipe i osvojili skoro sve. Prvi i drugi ekipno. Prvi i drugi pojedinačno(ja drugi). U šicari osvojili pečeno jagnje. Ekstra druženje i kompletna atmosfera.

Na strelistu ld tetriCenzurisano kresevo u kresevu, bliza lokacija mjesto vaganj

Igman

hercegovac kaže:

Igman kaže:

hercegovac kaže:

Na strelistu ld tetriCenzurisano kresevo u kresevu, bliza lokacija mjesto vaganj

Bio sam i ja pa sam predpostavio da se radi o Kresevu. Slijedeci put cemo se organizovati pa sa se upoznamo fino Smile

Finnskogen
 Nova igracka Mauser M03 u kalibru 6,5x55 ,meta silueta irvasa, udaljenost 100 m optika Swarovski Z6 2-12x50 uvecanje10GrinGrinGrin municija Norma Oryx 10,1 gram
Finnskogen priložio:
2016.jpg

Podunavac
 Lepa igračka, a lepi i pogodci. Je li ovo neko hi-tec strelište? Preko ekrana, sa kompjuterskom obradom podataka.
Tri prsta 2Kolce

Finnskogen
 nije Namigivanje hi tec, ali uslovno receno 80-90% streljana ovde je takvog tipa.

Finnskogen
 usput hvala, moram da priznam da sam i sam zadovoljan Grin

Finnskogen
 ovde je da bi se izaslo u lov na visoku divljac, obavezno svake godine otpucati 2 x 15 tening metaka u dva razlicita izlaska na streljanu i zatim poloziti test gadjanja, tj 5 od 5 u onaj krug na silueti koja se nalazi na 100 m ( tri poze lezeca sedeca i stojeca po slobodnom izboru ali bez naslona ) za svako oruzje koje se koristi u lovu na visoku divljac ( sa tim da se krug ne vidi na meti vec samo u ekranu i ekran je okrenut od strelca pri polaganju ) tako da su streljane sa takvom opremom po zakonu obavezne da bi jedan mogao uopste izaci u lov na visku divljac i dosta su rasprostranjene.

canis aureus
 Mauser + Swar + 6,5Swe + Norma ... pa šta očJekivati drugo no ovo Odobreno ... i da, + STRELAC!

... za trening/uslov za izlazak u lov Bravo 2OdobrenoBravo 2 ...
U nas imaDE kolega što '70tih "upucaše snajper" i od tad samo u lovu pucaju sa kojekakvom mundžom, raznih proizvođača, serija, konstrukcija ... najgore je kad pogode!! jer to uglavnom bude loš pogodak pa je dugotrajna potraga ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250

canis aureus kaže:

... za trening/uslov za izlazak u lov Bravo 2OdobrenoBravo 2 ...
U nas imaDE kolega što '70tih "upucaše snajper" i od tad samo u lovu pucaju sa kojekakvom mundžom, raznih proizvođača, serija, konstrukcija ... najgore je kad pogode!! jer to uglavnom bude loš pogodak pa je dugotrajna potraga ...

To je samo jos jedna potvrda niskog nivoa lovacke kulture dobrog dela nasih lovaca.Ja kad sprasim kutiju u papir kazu,vid budale na sta baca pareJaooo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75
 аууу, добар овај систем стрељана. свака част! ово треба увести а не тупаве законе.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Finnskogen
 sto se toga i tice sitem je 100% ispravan, prvo trening pa onda ispit i to kao sto sam rekao po svakoj pusci koja se koristi, ako nisi u stanju da pogodis gadjaj opet niko ti ne brani izadji na ispit 10 puta ali svaki put moras da ispucas svih 5 komada jer ne vidis sta si napravio dok ti instruktor ne okrene ekran, i onda ti u lovnu iskaznicu za vazecu godinu koju dobijes svake godine novu kada uplatis drzavi godisnji porez upise pusku i kalibar sa kojom si polozio, pa ako te kontrola/policija uhvati da lovis sa puskom koja nije upisana i pecatom i potpisom overena ode oruzje ne moze ti pomoci ni da ti je kum sef policijske uprave.

Finnskogen
 a sto se tice pogodaka kolega Canis sve to stoji i puska i optika i municija ali ruku na srce ono sto se vidi na slici ipak malo prevazilazi moje streljacke sposobnosti i verujem da tu ipak ima i ne male kolicine srece Smeko
ili da to postavim ovako mogao bih da pucam do sutra i nisam siguran da bih uspeo da ponovim isto.... mozda sa naslonom u metu sa oznacenim centrom ali u siluetu bez naslona Ne-ne

obicno to izgleda ovako kao na slici dole, ali sta da kazem nekad i corava koka ukljuca zrnoGrinGrinGrin

na slici dole ispit/test iz 2014 puska Ferlach/Franc Szodia kalibar 7x64 cev 65 optika swarovski 6x42 municija Norma Vulkan stil stojeci naravno bez naslona udaljenost siluete 100 m

a nekad se test puca i po dvaput ili nedaj boze vise puta dovoljno je da jedan od 5 bude i milimetar izvan kruga

Finnskogen
 Evo jos jedne starije slike standard meta za trening, pucano sa Heym SR30 30-06 i Leica Magnus 2,4-16x56 trning sa naslonom

kolega_LOVEc
 i64.tinypic.com/105w1h1.jpg
Ja se igrao "heftalicom", a ispade ovo.Grin Brzinsko doterivanje pre masovnog heftanja .
Vim vi repellere licet

DakiNS
 Je li pucano s boka na 500m
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash
 Daki,
Lepo čovek napisa da je doterivao pušku, znači odstupanje na Nulu po horizontali, i +Nešto prebačaj po vertikali,
verovatno nova montaža i optika, provera pre lova , ili nova serija municije...

Doterao je da puca gde želi, i sada kreće u akciju (što reče čovek heftanje) Odobreno

kolega_LOVEc
 Ne, nije bilo sa boka a ni toliko daleko, nema sanse da bih mogao da nisanim u ovako mali kvadratic ni na 200m.

Eto cisto doterivanje optike, zbog tezeg zrna.
Nije bila namera upucavanje za lov, posle ovoga pucao se papir, neobavezno, zbog treninga, upoznavanje malo sa drugim oruzjem.
Vim vi repellere licet

tomo vrbas
 Ima li ko kakve slikice meta da mogu da se odstampaju sa kompa ja imam neke ali mi se bas i ne svidjaju pa ako ima neko neki sajt ili tako nesto gde mogu da se skinu mete trebao bi da proverim karabin.

Kale1204
 http://printtarge...
Izvoli Tomo,pa pravi po zelji Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,769 posete www.srbijalov.com