Za kad je zakazana ta smehotresna olimpijada(nece valjda u sitne sate da mogu i deca da cuju koju bajku)?
Sad kad je zabrana stupila na snagu,nije ni bitno sta ce lagati oni koji su toj istoj zabrani i kumovali,ali steta bi bilo propustiti taj show.
Ево каква ће судбина задесити још једну о епохалних идеја Лажова и Криволовца, која је, на жалост, подржана од стране делегата из Војводине, вероватно по диктату Милоша Беуковића и Милана Пажина
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa ta priča sa glasilom LSS 'Lovac' je u stvari nešto što treba Jeremiji Trifunoviću da ubaci neki dinar, iako se on kune da tu nema zarade... ali ipak radi i na sve načine gura prodaju tog papira što naziva glasilom LSS (ili glasilom LSV gde je takodje glavni urednik).
Opravdano je, po mom mišljenju, ovo obaveštenje LSV.
A slanje odredjenog broja glasila 'Lovac' na adrese LU sa fakturom se, čini mi se, zasniva na sistemu 'ako prodje, prodje'.
Ne treba biti naivan.
Inače, da ponovo podsetim kolege lovce ne samo iz Vojvodine, neg i iz cele Srbije, da je g. Jeremija Trifunović ostao dužan vojvodjanskim lovcima jedan broj glasila LSV u tiražu od cca 15.000 primeraka, koji mu je plaćen po ceni od 50 din/kom., a još uvek nije ugledao svetlost dana. Dakle, kratki smo samo po ovom pitanju oko 750.000 dinara! Čestitam!!!!
Pa vi vidite da li ćete plaćati nešto što niste naručili, ili hoćete? Ko bre može da vas natera da kupujete nešto, ako vi to nećete?
Sremac75 kaže:
Ево каква ће судбина задесити још једну о епохалних идеја Лажова и Криволовца, која је, на жалост, подржана од стране делегата из Војводине, вероватно по диктату Милоша Беуковића и Милана Пажина
Priznajem da mi ovo nije baš najasnije.
Da li lovci Vojvodine za svojih 200 dinara članarine LSS imaju pravo na glasilo LSS ili nemaju, a ako nemaju a hoće isto, da li trebaju i koliko platiti za to zadovoljstvo??? Ovo se odnosi i na lovce Šumadije i centralne Srbije koji su članovi LSCS.
Ne znam zašto ali pada mi na pamet pojam diskriminacije, tj pitanje ravnopravnosti , tj. zašto lovac iz npr. Lebana, Bojnika ili Vladičinog Hana ima ista prava kao lovac iz Bačke Palanke, Šida ili Bača a ta prava ga godišnje staju ne više od 350 dinara, za razliku od ovih drugih koji to moraju platiti 1400 godišnje???? Ili ovi drugi imaju veća prava i mogućnosti a ovi prvi jadnici nisu toga svesni, pa pristaju da za ništa daju i tih 350 dinara???
U 200 dinara nije uracunato glasilo.
Lovci iz Vojvidine ne zele glasilo LSS.
Medjutim, neki tamo lazov i krivolovac, naredjuje da svako LU MORA DA UZME GLASILO LSS ZA 10% svojih clanova (toliko mu valda treba) i da to po naredjenju uredno plati.
Dobice da izbije oci....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
U 200 dinara nije uracunato glasilo.
Lovci iz Vojvidine ne zele glasilo LSS.
Medjutim, neki tamo lazov i krivolovac, naredjuje da svako LU MORA DA UZME GLASILO LSS ZA 10% svojih clanova (toliko mu valda treba) i da to po naredjenju uredno plati.
Dobice da izbije oci....
A šta dobijaju lovci Vojvodine za tih 200 dinara? ( nije valjda da izbiju oči?)
Da li su lovci Vojvodine pitani da li žele ili ne žele glasilo LSS-a? Možda bi se lovci Vojvodine opredelili za mlogo kvalitetnije glasilo LSS-a od glasila LSV-a a možda se , da su se pitali, ne bi opredelili ni za jedno glasilo naših nam najjjviših lovnih asocijacija, već bi se za dž informisali preko "Srbijalova"???
Šalim se naravno. Trebamo čuvati radna mesta, jer ako se lovci Srbije opredele za informisanje preko "Srbijalova", ugasiće se najmanje dva radna mesta u tamo nekoj štampariji a kvalitet zvuka ili tona pojedinih televizija će se srozati dotle, da će moj brat Lala biti prinuđen da nauči "znakovni jezik" ( sa mimikom) pomoću koga bi bio u prilici da prati njegovu omiljenu "Lorist TV".
Е баш то.... и то комадину....
То је резултат Беуковог и Шормазовог дила званог "ја теби 200, ти мене не дираш, мени лепо" или "ти мени 200, мени лепо, ја тебе не дирам" или заједно "бајка од живота".....
Е баш то.... и то комадину....
То је резултат Беуковог и Шормазовог дила званог "ја теби 200, ти мене не дираш, мени лепо" или "ти мени 200, мени лепо, ја тебе не дирам" или заједно "бајка од живота".....
E bas to,rekao sam vec i ponavljam da u lovstvu zadnjih 20-tak godina,ne da smrdi nego ubija od smrada.Svaka "nova"ekipa koja zajase,a prvi joj korak ne bude revizija poslovanja prethodne,vise je nego spremna da se pridruzi "smrdljivcima".Na zalost opet imamo situaciju da vrana vrani oci ne vadi i upravo iz tog razloga sam skeptican kad su u pitanju promene(na bolje).Voleo bih da me "napredna"gospoda demantuju,ali mi se cini da nas sve zajedno smatraju za"nazadne",pa bi kanda da nam jos malo od nazad,sto b se reklo zgooza
U pamet se braco lovci,dok nam razni profesori i njihovi tajkunski mentori ne uzmu i ovo malo zadovoljstva koje nam lov pruza
Možete li nekako da pomognete ovom Vašem virutelnom prijatelju u evidentnom neznanju ili pogrešnoj percepciji realnosti???
Danas do ovog gedže dopru informacije da se sutra oko 12 h. u prostorijama LSS potpisuju Ugovori o dodeli sredstava lovačkim udruženjima ( a članovima LSS) iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije)???
Obrnem sajt LSS a o tome ništa? Obrnem sajt ministarstva poljoprivrede- saopštenja Uprave za šume, kad i tamo ništa o tome???
Obrnem mobilni telefon našeg Lale, kad automatska sekretarica mi odgovara da se za informacije u vezi trošenja para lovaca Srbije, obratim Nikoli Joviću članu komisije za pravna pitanja u LSV-u, alijas Sremcu75?
Obrnem ti ja i mobilni Sremca 75, kad i tamo sekretarica sa obavešenjem "ne diraj lava dok spava na ovoj vrućini od preko 50 C", pa nakon tipkanja tastera "1", dobijem i dodatno, da se za sva obavešenja oko potpisivanja ugovora o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije) u LSS-u, obratim HadžiCeniću iz LSS???
Iskreno, to nisam očekivao od ove moje braće iz Vojvodine, jer i da imam, odakle mi broj HadžiCenića iz LSS???
E, pošto HadžiCenića iz LSS nikako nisam mogao da čujem (opravdano, zar ne?), imate li nekih informacija da se sutra u 12,00 navodno potpisuju ugovori o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije) i ako imate, možete li mi reći između koga se ti ugovori potpisuju???
Malo mi čudno da se ugovori o raspodeli budžetskih sredstava države Srbije, potpisuju u prostorijama udruženja građana, pored onoliko poslovnog prostora u svojini države Srbije (za koje doduše Republička direkcija za imovinu nema pojma, odnosno nema pojma za nekih 97%)???
Ili se možda radi o Fondu LSS za razvoj lovstva sa sredstvima za koje smo mi odrali gušu, tj tastature u prethodnom periodu, "neosnovano" sumnjajući da su potrošena za ogromen plate, stambene kredite, zimnicu, službene dnevnice i sl., kad ono skrajnute u fonde za razvoj lovstva???
O čemu se radi? Imate li kakvih informacija, jer kako čujem i moje lovačko udruženje od tih para čeka jedno milionče??? MALO LI JE???
Gedza66 kaže:
Danas do ovog gedže dopru informacije da se sutra oko 12 h. u prostorijama LSS potpisuju Ugovori o dodeli sredstava lovačkim udruženjima ( a članovima LSS) iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije)???
Brate Gedžo, rezultati konkursa za dodelu sredstava iz FOnda za razvoj lovstva su po svemu sudeći jedna od najčuvanijih državnih tajni. Ja lično sam dva puta tražio od Uprave za šume da mi po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja dostavi podatke o rezultatima konkursa iz novembra 2014., i znaš šta sam dobio? Ćutanje administracije, uprkos činjenici da se na sajtu Ministarstva nalazi kontakt osobe koja je zadužena da daje informacije! Čak ni na ponovljenu urgenciju, i na pominjanje Poverenika za informacije Rodoljuba Šabića, odgovor nisam dobio.
Iz mojih izvora znam da je moj zahtev uredno primljen - eto toliko o transparentnosti rada.
Nemam pojma da se sutra nešto potpisuje u LSS, ako se i potpisuje, onda to gospoda iz LSS kopiraju način rada vojvodjana, jerbo su i ovi imali običaj da neke državne stvari rade u prostorijama saveza.
Pitaj prezidenta Šormaza o čemu se radi, a možda bi mogao da pitaš i neke predsednike LU ako oni idu na potpisivanje, odtkud znam?
Proverio sam, tačno je, danas je potpisivanje ugovora o dodeli sredstava iz Fonda za razvoj lovstva.
Ako su moji izvori dali tačnu informacija, izgelda da je Komisija za dodelu sredstava radila u sastavu:
Milutin Djordjević (Srbijašume), Tomica Radosavljević (predsednik LSCS i član UO LSS), a iz Uprave za šume Aca Radosavljević i Predrag Ćirović.
Ostaje da se vidi da li će rezultati konkursa biti javni i da li će lovačka javnost imati uvid u to ko je, za čega, i koliko dobio sredstava.
Ako opet budu finansirane neke metodologije, monitorinzi, NIR-ovi, izmišljanje mlake vode, proučavanje rupe na saksiji, i slične apstraktne stvari...
E pa Gedžo66, evo Gedža66 će pokušati da ti pomogne u odgovoru na postavljena pitanja u tvom poslednjem postu na na ovoj temi.
Danas oko 12,00 sati u prostorijama LSS-a je vršeno potpisivanje Ugovora o dodeli sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije) između ovlašćenog lica iz ministarstva PŠV i lovnih subjekata koji su aplicirali za dodelu ovih sredstava.
Eee, da li je u prostorijama LSS-vršeno potpisivanje navedenih ugovora samo sa članovima LSS-a ili i sa onim lovnim i nelovnim subjektima koji to nisu, ne mogu ti reći, jer takvu informaciju još uvek nemam, mada ako nazovem SlavuPlanu, i to možemo saznati.
Iskreno ne vidim razloge da se ove aktivnosti čine u prostorijama LSS-a ali kako ili ako, to nije zabranjeno a verovatno ni štetno, može samo koristiti lovačkim udruženjima , čuj mene, posrnulom LSS-u na povećanju ucenjivačkog kapitala u ubeđivanu opravdanosti njegovog postojanja u ovakvom sadržaju, kako se "zabludele ovčice ne bi usudile da na pašu idu bez čobana u uslovima postojanja ovolikog broja lovnih predatora, sa evidentnom tendencijom povećanja njihove populacije u lovstvu Srbije".
Izgleda da se ministarstvo PŠV potrudilo da bude koreknto, tako da su izgleda svim lovačkim udruženjima koja su aplicirala , odobrena tražena budžetska sredstva ali u prepolovljenom iznosu ( kako bi imalo sredstava za sve).
Da li je tako postupljeno i po zahtevima ostalih lovnih i nelovnih subjekata, nije mi poznato ali ćemo o tome "sigurno" imati prilike da se uskoro upoznamo iz javno objavljenog obaveštenja Uprave za šume ili iz odgovora po zahtevu za dostupnost infomracija od javnog značaja, koje je naš Lala podneo ministarstvu, a koje on sigurno neće čuvati samo za sebe.
Takođe nisam upoznat sa sadržinom danas potpisanih ugovora a naročito da li je u istim predviđena obaveza podnošenja odazivnih izveštaja o namenskoj trošenju sredstava, recimo posle nekih šest meseci od dana zaključenja ugovora, tako da nisam baš najsigurniji da li će ova sredstva doprineti nekom očekivanom razvoju lovstva u narednoj godini ili će ista biti potrošena za isplatu zaostalih zarada radnika po stručnim službama lovačkih udruženja a naročito za poboljašnje standarda života naših nam naučnih a lovnih radnika.
Danas oko 12,00 sati u prostorijama LSS-a je vršeno potpisivanje Ugovora o dodeli sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva (Srbije) između ovlašćenog lica iz ministarstva PŠV i lovnih subjekata koji su aplicirali za dodelu ovih sredstava.
Iskreno ne vidim razloge da se ove aktivnosti čine u prostorijama LSS-a ali kako ili ako, to nije zabranjeno a verovatno ni štetno, može samo koristiti lovačkim udruženjima , čuj mene, posrnulom LSS-u na povećanju ucenjivačkog kapitala u ubeđivanu opravdanosti njegovog postojanja u ovakvom sadržaju, kako se "zabludele ovčice ne bi usudile da na pašu idu bez čobana u uslovima postojanja ovolikog broja lovnih predatora, sa evidentnom tendencijom povećanja njihove populacije u lovstvu Srbije".
Izgleda da se ministarstvo PŠV potrudilo da bude korektno, tako da su izgleda svim lovačkim udruženjima koja su aplicirala , odobrena tražena budžetska sredstva ali u prepolovljenom iznosu ( kako bi imalo sredstava za sve).
Da li je tako postupljeno i po zahtevima ostalih lovnih i nelovnih subjekata, nije mi poznato ali ćemo o tome "sigurno"imati prilike da se uskoro upoznamo iz javno objavljenog obaveštenja Uprave za šume ili iz odgovora po zahtevu za dostupnost infomacija od javnog značaja, koje je naš Lala podneo ministarstvu, a koje on sigurno (neće) čuvati samo za sebe.
Takođe nisam upoznat sa sadržinom danas potpisanih ugovora a naročito da li je u istim predviđena obaveza podnošenja odazivnih izveštaja o namenskoj trošenju sredstava, recimo posle nekih šest meseci od dana zaključenja ugovora, tako da nisam baš najsigurniji da li će ova sredstva doprineti nekom očekivanom razvoju lovstva u narednoj godini ili će ista biti potrošena za isplatu zaostalih zarada radnika po stručnim službama lovačkih udruženja a naročito za poboljašnje standarda života naših nam naučnih a lovnih radnika.
Ja to ovako vidim!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Limun kaže:
Gedzo66 ja imam informaciju da je LSS dobio 12 000 000 dindzi?!
Pa neka je Limune. Pa znaš li ti koliko je LSS uplatio svojih sredstava u Budžetski fond za razvoj lovstva (Srbije), od kakgo je isti osnovan? Pa vreme je da se i LSS-u vrati nešto od uloženog???
E moj Limune, kad bi ti samo znao koliko je LSS u poslednjih pet godina uložio u nabavku divljači za lovišta nad kojim gazduje??? Koliko je samo sredstava uložio u opremu i osnovna sredstva za Stručne i Lovočuvarske službe koje se neposredno staraju od divljači po lovištima nad kojim LSS ima pravo gazdovanja a lovačka udruženja samo pravo korišćenja prava gazdovanja LSS-a? Koliko je samo kazni LSS platio za privredne prestupe i prekršaje nakon inspekcijskih nadzora od strane šumarsko-lovnih inspekcija u lovištima nad kojima gazduje, doduše preko lovičkih udruženja koja imaju pravo korišćenja prava gazdovanja LSS-a???
Pa zar si ti stvarno bio ubeđenja da članarina LSS-u iznosi 200 dindži godišnje? Pa zar sad ne vidiš da je svakom lovcu Srbije (uže) uzeto još dodatnih 400 dindži? Ne veruješ a? Pa koliki je količnik 12 000 000 para lovaca Srbije : 30 000 lovaca???
Dobro, ti ne pripadaš ovoj apropijaciji kao član LSCS, zbog čega ne mogu izračunati koliko su tebi brknuli u džep, dok nas ne informišeš koliko je od para lovaca Srbije pripalo LSCS i koliko ova lovna asocijacija trenutno ima članova?
Kako Limune glasiše ona narodna: "ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji"?
Gedžo to je sitnica , toliko para je LSS u poslednjih 5 godina dao samo na NIR-ove. Znaš li ti uopšte koliko smo napredovali sprovodeći rezultate NIR-ova.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Gedžo to je sitnica , toliko para je LSS u poslednjih 5 godina dao samo na NIR-ove. Znaš li ti uopšte koliko smo napredovali sprovodeći rezultate NIR-ova.
Ne znam Daki koliko smo napredovali sprovodeći rezultate NIR-ova, ali da osećam, osećam, a osećam da su NIR-ovi baš dali pozitivne rezultate ako im je naučni zadatak bio na devastaciji divljači po lovišta Srbije.
Ako im je to bio naučni zadatak, onda su zaradili svaku kintu, kako svojih nalogodavaca, tako i svaku kintu Nas ili Vas lovaca a članova LSV-a i LSS-a!?
Nego, nema nam Limuna sa informacijima da li su njegov savez i udruženje zveknuli neku kintu juče ili se trebamo držati one narodne: "ćutanje je zlato" ili "mudrost"?
Svi znamo za ovu izreku...
Kada je ćutanje stvarno zlato? Kad’ je taj momenat, kada je ćutnja zlata vredna?
Da li ćutanje može biti i odraz neznanja i nesigunosti?
E moj Gedžo66, kažu da mudri ljudi pričaju samo onda kada imaju šta da kažu, dok ti i tebi slični na ovom forumu nikako da odredite momenat kada nešto mudro treba i prećutati, nego ste od onih, koji kada krenu sa pričom, teško se zaustavljaju?
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?