Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
zmaj
 so se iznosi cijele godine, ne preporučuje se za vrijeme velikih hladnoća kada nema pitke vode, jer divljač u nedostatku dovoljno biljnih izbojaka uzima snijeg što dovodi jakih prehlada, proljeva i mogućeg uginuća. so se ne postavlja u slučaju pojave zaraznih bolesti zbog suzbijanja, ako je stanje normalno dobro je da su solišta puna. koriste se stara solišta (dok ne padnu) jer se stablo natopi slanom vodom. potrebno je dva puta godišnje izvršiti dezinfekciju otopinom hlora ili sl. srnjaka sam sretao na solištu u svako doba dana i noći. ne koristiti ni slučajno so za posipanje puteva, najbolja je mineralna so za stoku (ako nemaš za divljač). u šumskim predjelima jakog srnjaka ćeš najlakše dočekati na solištu. nadam se da sam pomogao, ako imaš još pitanja ....B)
čemu tuga, čemu bol, kad postoje pas i lov?

zmaj
 pardon

dr NM
 Ulov od večeras
dr NM priložio:
dsci0125.jpg

canis aureus
 dr NM Bravo 2
-daj malo po "opisu događaja" (na koliko, SU čim, kako, zašto, ... i tako toGrin)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

tomo vrbas
 Juce zvanicno i kod nas poceo lov srndaca i moja malenkost je imala tu cast da otvori sezonu!

tomo vrbas
 Posto je bila losa godina i vecina dobrih srndaca je malo losija u odnosu na proslu donesena je odluka de se love samo skartovi,a bolji neka ostanu za reprodukciju tako da ovaj nije imao srece!

tomo vrbas
 Oba srndaca su odstreljena u posle podnevnim satima Zastavom M85 223rem.Prvi je pucan na 170koraka i to smo slucajno nabasali na njega dok smo peske isli preko njiva do ceke koja je na rubu sume,a drugi je uocen sa ceke ali zbog daljine sam je morao napustiti i krenuti da se sunjam ka njemu.Posle nekih 10-15min puzanja zahvaljujuci vetru koji je pirkao od njega ka meni uspeo sam da mu pridjem na nekih 100 koraka i da ga odstrelim pogotkom u vrat i pad u vatri naravno,a prvi je pogodjen u plecku pretrcao 10metara!

darkon
 dr NM, tomo vrbas, čestitke na ulovu.

Tomo, na koliko je procenjena starost ovog drugog?

Ja lovio ove nedelje, ali kako je vreme bilo loše, takav je i lov bio. Nadam se da će naredni izlazak biti bolje...

tomo vrbas
 Hvala kolega Darkon,po mojoj nekoj proceni nema vise od tri godine a cim otkuvam trofej znace se tacnije pa cu objaviti!

dr NM

canis aureus kaže:
dr NM Bravo 2
-daj malo po "opisu događaja" (na koliko, SU čim, kako, zašto, ... i tako toGrin)

Izašao mi na 200 metara, pasao dvadesetak minuta... Čekao sam da mi priđe bliže i dočekao, pucao sam ga na oko 80 metara. Odstreljen je Mauzerom 30-06, uz pomoć Bušnel optike 1,5-6x42.
Ovo je početak sezone u Valjevu, nadamo se da će biti još rezultata.

Pozdrav za Canisa i Darkona, čestitke Tomi!

Boban
 Cestitam svim kolegama na odstrelu ,samo napred.Bravo 2

Boban
 Cestitam svim kolegama na odstrelu ,samo napred.Bravo 2

Zuban
 Sve cestitke Kolegama na uspesnom lovuOdobrenoBravo 2

...jutros sam poranio i u 4h sam vec bio u lovistu. Divan dan, Suma, Zito, cvrkut ptica na svaki korak, a sve drugo "mrtva tisina". Prve smo zrake sunca pozdravili, moj verni pomocnik "Oskar" i ja, uz Kafu iz Termosa i "Pljugu". Video sam na vise mesta Srnecu Divljac, Zeca i Fazana, ...i na kraju jos i bogat ulov. ...Lovacko Srce sta hoces vise...???!!!
...pa da podelim koji utisak sa vama.

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/02-102_1276.jpg
...izlazak Sunca i polje zasejano Raz-om.
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/04-102_1292.jpg
...Mlada Srna .
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/20-102_1335.jpg
..."Dubleta"
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/18-102_1333.jpg
... Anschtz kal.222 , odstrel na 60 i 220m. 2 prsta iza plecke...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/12-102_1320.jpg
..."Matorac, sigurno vise od 6god.
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/17-102_1332.jpg
...meni bar, vrlo zanjimljiv Trofej.

Uvek nam svima dobar pogled.iveli 3
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Nikola Vojinovic
 Da se nadovezem na lepu pricu kolege zubana, budjenje u 4h kafa i pljuga kako on kaze, kisa lije i oko 5h staje, vreme je idealno! Izlazimo u teren, prvo se vidi srna, a zatim izlazi on i vraca se u sumu, sacekam malo, i eto ga opet, zadrzao se dovoljno dugo i to je to... Ruski kip lauf, Zeiss Duralyt 1,2-5x36, kalibar 30 06, zrno Federal fusion 180gr, sve kako dolikuje, ulov u sumkom pirsu (omiljeni nacin lova), teren po mom ukusu, daljina pucanja oko 120m, pogodak dva prsta iza plecke kroz srce, a izlaz kroz drugu nadkolenicu, po meni minimalna steta na mesu. Nakon pucanja odneo pedesetak metara...

img40.imageshack.us/img40/4884/krstenje3.jpg

img641.imageshack.us/img641/6930/krstenje1.jpg

img600.imageshack.us/img600/1937/krstenje2.jpg
Priroda, kerovi i lov!

dusan989
 Dali moze neko da mi objasni kako se ocenjuju rogovi srndaca ? Ako imate neki snimak ili neki link gde je sve objasnjeno, posaljite bio nih vam puno zahvalan. Smile Hvala unapred

canis aureus
 Svaka čast na odstrelima!!Bravo 2
... kad god mi slobodan dan ono lije ko iz kablaHisterianCry
nikako da mi se pogodi dan i vreme pa da izađem malo na srndaća ... al biće, bićee čim prijeYes

-jes' da nije trofejni, sa samog kraja prošle sezone, al dobro doš'o za kobajuStari .... jednog "istog" 'vakog videK kod jednog tebre ovi'a dana ali on sam neće da ga prikaže pa ... valjda mali rogići te ga Stidljiv (pozz tebrashineBye)
iveli 3
canis aureus priložio:
112_2.jpg

Dim

zmaj
 čestitke zubanu i nikoli,
da se i ja malo pohvalim, sinoć sam otišao u lov piršom i da isprobam etke koje sam napunio. imao sam sreće i odstrijelio ovog zrelog srnjaka sa CZ 8x57, swarovski 1,5-6 x50, daljina preko 200m. pao je u vatri u sami sumrak.

zmaj

dusan989 kaže:
Dali moze neko da mi objasni kako se ocenjuju rogovi srndaca ? Ako imate neki snimak ili neki link gde je sve objasnjeno, posaljite bio nih vam puno zahvalan. Smile Hvala unapred

najbolje kupi priručnik za ocjenjivanje trfeja, tamo je sve objašnjeno za sve vrste divljači. za srnjaka ti je potrebna i precizna vaga da bi ga ocijenio.

Nikola Vojinovic
 Cestitke kolega, jeste da se knjiski vrat tretira za promasaj, ali ako je nameno i na toj daljini, to je po meni majstorstvo!
Priroda, kerovi i lov!

canis aureus
 Svaka čast!
Vrlo lepa daljina!!!
Bravo 2
... a ko ono reče da je 8x57IS nikaki, a?!?
The best ...
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,076,954 posete www.srbijalov.com