Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Stara lovačka municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Stara lovačka municija
bela

alex kaže:
I ja imam par komada ovog zelenog patrona cinimi se pet komada ne znam ni da li da ih stavljam u pusku kada krenem na d.svinje posto su malo stari patroni. Sta vi mislite kolege da li da ih cuvam ili da li je pametno da ih iskoristim?

ako si ih do sad čuvao, onda je bolje da ih čuvaš dalje , neznam tačno da se izrazm ali metak tokom godina hoće da pokupi vlagu, pa dođe do kasnog opaljivanja ili čak i da neopali (a ti imaš d.svinju na nišan)...........bilo bi tu još šta da se doda ali verujem da na forumu ima ljudi koji bi ti to stručnije objasnili.Elmer
vižlan i terier

lazar lovac
 http://www.srbija...s/2_75.jpg
da li jos ima da se kupi ovaj suplji brener????
Ljubitelj lova i prirode....... srbijalov

Cvele
 Kol'ko ja znam nema...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Joe the hunter

lazar lovac kaže:
http://www.srbija...s/2_75.jpg
da li jos ima da se kupi ovaj suplji brener????

Taj suplji BRENEK (brener je ono za svajsovanje) cak i nje brenek nego tako zvana kugla IDEAL i jedno je od najstarijih jedinicnih zrna namenjenih za lovacke puske.Konstrukcija je dosta jednostavna.valjkasti cilindar sa krstastim stabilizatorom u sedini rupe.na pocetku lovne karijere lovio sam dosta uspesno sa tim proektilom.Inace imao je manu da dosta poolovljava cev narocito na coku, a nije smeo nikako da se ispaljuje iz cevi punog cokaInace je njegov let bio dosta simpatican naime svirao je ko pistaljka ali i efekat na divlac je bio dosta dobar.

alex

bela kaže:
vaka vama čast ja nemam stare municije, ne stigne da ostarisrbijalovShock

Kolega volim da cuvam municiju razlicitih kalibara i granulacija lepo je da se ima.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Joe the hunter
 Evo tri metka iz ludih 60-tih.S leva na desno:Baskjeri Pelagri , JUNO Puskarna Kranj, Hubertus Istocna nemacka

Joe the hunter
 T .Rosini iz 1971

Joe the hunter
 Metalna kutija za 25 patrona Francuski MGM kupljeno u Senegalu 1975

Joe the hunter

Joe the hunter kaže:
Metalna kutija za 25 patrona Francuski MGM kupljeno u Senegalu 1975

Podunavac
 Kolega Joe svaka čast na kolekciji i očuvanosti.Bravo 2
Imao sam i ja lepu kolekciju razne municije al` dobila "noge" u ratu.Cry
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter

Podunavac kaže:
Kolega Joe svaka čast na kolekciji i očuvanosti.Bravo 2
Imao sam i ja lepu kolekciju razne municije al` dobila "noge" u ratu.Cry

Ovih TRisini imam jos tri kutije punjen patron sidna barutom i lovim fazane inace imam i nesto jos GITORP Svedski sa kraja 70-tih sacma 9 .Nisam Inace kupio patron ima jedno 15 godina trosim stare rezerve.He ,he

Joe the hunter
 Preteklo jos 50-tak kapisliranih caura Hirtenberg sa kraja 60-tih nego nemogu da nadjem masinicu za pertlovanje (verovatno sam dao nekom) a bas bih od meraka napunio.
Joe the hunter priložio:
caura_1.jpg

Joe the hunter

Joe the hunter kaže:
Preteklo jos 50-tak kapisliranih caura Hirtenberg sa kraja 60-tih nego nemogu da nadjem masinicu za pertlovanje (verovatno sam dao nekom) a bas bih od meraka napunio.
Joe the hunter priložio:
caura.jpg

Joe the hunter
 A i malo GEVELOT kapisli sa pocetka 70-tih

kelt
 Kolega Joe sto mi pravite tugu u srcu. kad vidim te stare papirne caure dusa me zaboli. prepunjavanje je pravi hobi u ova supertehnoloska vremena. poslednji put sam kupio kutiju metaka pre tri godine i od tad samo punim. ja imam tu pertlalicu u kalibru 12 pa ako vam treba mogu da vam ustupim privremeno ako hocete.iveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

bturjane
 A da mi ustupis ti privremeno susetkuStidljiv
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Joe the hunter

kelt kaže:
Kolega Joe sto mi pravite tugu u srcu. kad vidim te stare papirne caure dusa me zaboli. prepunjavanje je pravi hobi u ova supertehnoloska vremena. poslednji put sam kupio kutiju metaka pre tri godine i od tad samo punim. ja imam tu pertlalicu u kalibru 12 pa ako vam treba mogu da vam ustupim privremeno ako hocete.iveli 3

Hvala ti kolega KELT Srecna ti nova godina.Ma htedoh da kupim ali vidim da ove nove mnogo kidaju ivicu caure ,nego kad bih nasao neku prastaru ako ima neko da otudji.Imao sam jednu predratnu ali dadoh nekom odavno i neznam vise kome, te sad mogu samo da gledam u ove caure.

AJDUK
 Kolege moze mala pomoc dobio sam par komada S&B S-BALL PLASTIK starih oko 30g.Zanima me dali ih je neko koristio i jesu li podkalibarna zrna.

i45.tinypic.com/m9ojcz.jpg

I kutiju riskih AZOT 8, za rusa me zanima gramaza.

i45.tinypic.com/2d94i77.jpg

i45.tinypic.com/zvcutu.jpg

Hvala

kelt
 Druze ne bacaj ove caure kad ispucas. gevlot kapisla imam ih dosta a nemam caure za njih.iveli inace azot ruski je bio odlican metak.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

vlada lovac
 Ja sam ih koristio i imam jos par komada, jeste podkalibarno i to celicno oko kojeg je ulivena plastika koja se ne odvaja od zrna vec je njegov sastavni deo, zajedno napustaju cev, lete i udaraju u divljac pa cak i tada je ta plastika uglavno samo ostecena pri vrhu, izuzetno precizno zrno, tezina ako se ne varam 24g a njegova brzina mi nije poznata. Navodno su tad u Cehoslovackoj zabranjeni za dalju proizvodnju jer zrno probija pancir, a ovo sto se jos uvek moze naci kod nas su zalihe stare preko 30 god.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 874 23.11.2024. 18:04
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,997,534 posete www.srbijalov.com