Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački lukovi


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački lukovi
pekar
 Koliko moze da kosta ovaj luk,u super je stanju kao nov?
browning rage,model c8,set 28"/55#,sin 1653321,aprox.weight 45#-55#,caustr 37.00/60.50,ef.let-of 70%,actual let-of 65%.
za kakav lov se moze koristiti i za kakvu vrstu divljaci?ima svu pratecu opremu.
pekar priložio:
2751strela1.jpg
 
pekar
 i
pekar priložio:
2751strela2.jpg
 
pekar
 jos jedna slika nisana
pekar priložio:
2751strela3.jpg
 
Coyot
 Evo moje alatke za uzivanciju Hoyt carbon element G3 i40.tinypic.com/25tx4zq.jpg,i40.tinypic.com/20jddi.jpg,i41.tinypic.com/2rgz59y.jpg
KoTuKoga
 
DakiNS
 Jeli to neki novi bicikl bez pedalaGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Coyot
 

DakiNS kaže:
Jeli to neki novi bicikl bez pedalaGrin


Amerima lakse bez pedalaSmeko
KoTuKoga
 
zex66
 Evo jednog tradicionalnog... al ovaj nema ni pedale ni tockove Smile

i62.tinypic.com/2551jj8.jpg
 
goran_nis
 Novi clan foruma Smile

Za lov koristim Bear Domain, sa CBE TEK Hybrid single pin nisanom, QDX rest i od proslog vikenda novi string ili strunu? neznam kako se to zove kod nas Vaportrail VTX.
Bushnell g-force dx 1300 arc laser rangefinder, Easton ACC karbon/aluminijum strele sa Rage 2 blade chisel tip broadhead-sima odnosno secivom.

Prosle sezone je pala srna na oko 65m, severno od Njujorka, Westchester. Hodala je jos oko 10-15m posle pogotka. Bio je i srndac pored nje, ali sam mu oprostio zivot jer ih ima malo na tom poluostrvu.
Za srnu sam koristio Victory Archery VAP V3 strele koje su super tanke i super lete ali imaju neke cudne nastavke koji ostaju u meti za vreme vezbe. Zato sam ih zamenio za
Easton ACC.

Da li je kod nas u Srbiji i dalje zabranjen lov lukom i srelom? To je steta, nadam se da ce uskoro to da promene.
 
AcaNik
 https://www.youtu...EG-ly9tQGk
 
arli
 Ovaj sa lukom je baš pronašao sebeGrin
 
Planinko011
 Sa jedne strane lov pirsom sa lukom i strelom je vrhunski dozviljaj i umece i svako jtro odgledam po neku emisiju na kablovskoj.
Ali ima jedno dva-tri ali.
Srbija nema veliki fond krupne divljaci kao SAD, Kanada ili Rusija da bi se dozvolio masovan lov lukom i strelom a jos pride su oni idealno sredstvo za krivolov.
Da ne pricam o mentalitetu velikog broja nasih lovaca kojima je zao deset metaka na strelistu da potrose za vezbanje a kamoli da utrose godine na sticanje potrebne vestine za siguran odstrel pa bi bilo setnje srndaca sa strelom u butini koliko hoces.
Mozda bi Srbijasume i Vojvodina sume mogle da odobre za pocetak komercijalni lov lukom i strelom jer tamo ionako imas pratnju lovocuvara pa se odstrel ne moze sakriti.
Glupo je mozda krenuti od pretpostavke nepostenja vecine lovaca ali se mozete uveriti na mnogo mesta gde je krivolovom destkovan fond krupne divljaci a i svako od nas zna bar 5-10 kolega kojima je but u zamrzivacu ceo smisao lova (a neki su stvarno vrhunski predatori) pa ako se takvi dohvate luka i streleIznenadjen.
 
zex66
 Planinko ... i ostali drugari,
A sta specava krivolovce da i sada krivolove ( pa bilo cime, lukom zamkama, puskama ). Zakon i propisi sprecavaju postena coveka. Pa zasto onda sprecavati postenog coveka i pasioniranog ljubitelja lova, prirode i svega sto prati tu plemenitu vestinu da je i upraznjava.
Razume se da je potrebno regulisati i takvu vrstu lova koja ce biti obavezujuca ( opet za one ) casne ljude i nikakva prepreka necasnim ljudima.
Ja se za sada zadovoljavam rekreativnim gadjanjem lukom i strelom i prikupljanjem lovnih strela i prateceg pribora. Jos uvek nisam dostigao nivo vestine koji bi prvo mene zadovoljio da bih krenuo u lov ali.... uporan sam i vezbam. I vezba lukom i strelom je veliko zadovoljstvo.
Ono sto jos vise cekam je da pocne da se primenjuje novousvojeni ZOM, te da nasi trgovci uvezu puske na crni barut ( Kremen i kapisla ) mislim da cu moju lovacku pusku i karabin da zakljucam u vitrinu i da lovim iskljucivo puskom na kremne ( eventualno ) perkusionom. Ali to je neka druga tema ( koja bas i nema mnogo pobornika ).
 
Planinko011
 Grmljavina karabina i lovacke puske su ipak upozoravajuci faktor i cuju se i u ravnici i pogotovo u brdsko planinskim krajevima. A jos dva-tri metka odaju i preciznije polozaj krivolovca a ako u svakom selu ima po neki savestan lovac informacija za par minuta stize i lovocuvarima pa i u MUP. Zamke? Imali smo taj slucaj pre 4-5 godina i ako lovocuvarska sluzba radi svoj posao i tome se staje u kraj ali postoji problem ako negde uz pomoc iz te sluzbe odredjeni ljudi idu u lov kada kontrole nema ili kada je njihov covek u kontroliZatvor.
Da ne shvatis pogresno nisam neki protivnik takvog lova nego kad vec zakon dozvoljava posedovanje, napisah da bi se moglo odobriti za pocetak u sumskim gazdinstvima pa i u drustvima uz pratnju. Ne bi tu bio veliki broj lovaca na pocetku a kasnije bi se propisala pravila.
Samo prici divljaci na 30-40m i dobro odapeti strelu zahteva vrhunskog majstora.
 
Planinko011
 Sad bi se neko zaleteo i dadao nesto o prigusivacu ali to je krsenje jos nekih ozbiljnih zakona i veca kazna cak od posedovanja nelegalnog oruzja jer pored prigusivaca koji ne smete imati morate imati podzvucni metak koji je pitanje kakav ima efekat na odstrel divljaci tj ako sa klasicnim punjenjem divljac ode 20-30m i 100m ako je pogodak u pluca a sa slabijom municijom odstrel bio bio sveden na manje od 50m plus potraga duza.
A i iskreno voleo bih da vidim uspesno prigusenje 30-06 i .243. Ima nesto na youtubetu ali to se dobro cuje u apsolutnoj tisini lovista.
Tako, okreni obrni luk je savrsen za krivolov a nasi lovocuvari se i ovako jedva bore sa tim.
 
Barbarosa
 Kod nas je čini mi se sve nekako naopako. Ovde važi pravilo da si kriv pa ti dokazuj kroz razne potvrde, uverenja, takse... da nisi. Shock
Odmah se polazi od toga da ćeš nešto zloupotrebiti, ukrasti, nekog prevariti...
Mada ruku na srce mentalitet nam je čudan, odmah se traži "rupa" u nekom zakonu-pravilu, način kako ga zaobići i ako već taj zakon-pravilo važi za sve eee za mene neće.
Rekao bi čovek da pored ovih naših zakona i potrebne papirologije, taksi, kojekakvih potvrda, dokaza da nisi osuđivan, dokaza da se protiv tebe ne vodi neki krivični postupak, dokaza o položenom ovom-onom, lekarskog uverenja...da mi nemamo problem u društvu sa lopovima, kriminalom, prevarantima, da nema korupcije...Ne-ne
Svega toga na žalost ima i to u velikoj meri i biće ga i dalje sve dok se način razmišljanja (mentalitet) "malko" ne promeni i kada budu odgovorne službe i država radile posao onako kako treba.
Kada se zakon bude sprovodio i tumačio kako treba, kada bude važio za sve i kada bude manje onih "jednakijih" pred njim u ovoj zemlji. Samo tada će biti normalno da popuniš formular ili daš ličnu kartu i ako nemaš dosije i redovno plaćaš porez državi ona ti dozvoli da loviš lukom, karabinom, kremenjačom, prigušivačem...sve dok poštuješ pravila i zakone.
Neće to što se ljudima ne dozvoljava da love lukom i strelom pomoći državi da se bori protiv krivolova, po toj logici svako ko nema novca kod sebe, a uđe u prodavnicu je lopov.
Selja
 
Planinko011
 Hm. Dobra tema a malo zamrlaConfused.
Koliko shvatam od sledece godine lukovi su dozvoljeni. Ja malo ko Jovandeka Babic volim da diskutujem antiprotivno Smeko (ako se slazem sa sagovornikom o cemu onda diskutujemo pa pokusavam temu da sagledam i iz neke druge pozicije) tj iako mislim da luk i strela treba da budu dozvoljeni u lovu malo sam pisao o eventualnim zloupotrebama prava.
Ali dobro dok dozvole i dok se mi malo utreniramo bice to regulisano u i lovistu jer se mora kanalisati nesto sto je dozvoljeno.
Svidja mi se Coyotova alatka i cak imam karabin viska koji bih mogao zameniti za tako sta.
E sad gde se to moze nabavljati?
Da li se moze kupiti u Hrvatskoj posto oni malo brze prate zapad na kome je to rutina mada nseto mislim da nisam nasao na youtubu koriscenje luka i strele u Nemackoj, Austriji, Francuskoj... Mozda pre ima u Skandinaviji?
Da li je dozvoljeno uneti sada tj nesto ne znam i da li je kod nas luk trenutno izricito zabranjen?
Cujem o drugara koji ga je probao da je odusevljen bio par puta al kad ga je malo izdala snaga i koncentracija je odrao pri otpustanju strele podlakticu da mui je bila podlivena krvlju mesec dana Shock.
Znaci potreban je mnogo zesci trening nego kod karabina da bi se doveo u zonu pogotka od recimo, tanjira?.
Koje su cene lukova dostupnih u blizem okruzenju i propratne opreme kao i koje su mete najbolje jer je to vazno za treniranj?
 
DakiNS
 Koliko znam u Hr imaju u prodavnicu lukova i svih pratećih potrepština. Strela, vrhova nišana , i štitnika podlaktice da ne dođe do samopovređivanja. Gledajući snimke lova sa lukom i strelom nekako sam više za zabranu takvog lova , jer ni na jednom snimku , ukoliko je prikazano nisam video da je divljač pala u vatri. Ili samo u malom procentu pa mi se to nije ni malo svidelo. Dobar luk kompletno opremljen višestruko je skuplji od prosečnog karabina. Iako mi je znanje o streličarstvu minorno , znam da se luk kupuje u skladu sa telesnim proporcijama , i fizičkoj kondiciji svakog posebno.
Ima prodavnica i kod nas.
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...ooPPvdFbOw
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
AcaNik
 Поред лука и стреле, ваљда ће и самострел да буде дозвољен. То је онда сасвим друга прича.
 
Planinko011
 Samostrel sada nece biti dozvoljen a tesko da ce i biti skoro. Kako sam cuo policija ne dozvoljava jer je idealno sredstvo za atentat a ne treba bas previse vezbati.
Divljac ni od karabina ne pada u vatri ako se gadja iza plecke u srce i pluca a po filmovima koji idu na kanalu lovi ribolov ako obori africkog bivola, vodenog bivola, nilskog konja, zebru tesko da se u Evropi moze sta naci snaznije i deblje koze.
Al treniniga sigurno treba dosta a ja sam sa 50 vec malo vec mator da ponovo budem pripravnik i da se ponovo ucim ispocetkaStari.
 
Max011
 Za nas u 50im sto bi da nategnemo al nam teze ide napravljeni su oni kompaund lukovi. Za razliku od klasicnih pruzaju malu pomoc prijatelju kod natezanja jer preko sistema koturaca #pomazu# korisniku da se lakse zategnu. Tako da ima jos nade za tebe i mene da pocnemo sa tom praksom natezanja! Odobreno
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,526,133 posete www.srbijalov.com