Naš član Duk@ je predložio ovu temu.
Pišite sa kim je vaše LU pobratim, ili, ako tražite nove prijatelje-pobratime, evo prilike.
Lovci treba da se povezuju, a pobratimstvo LU je jedan od načina da se proširi krug prijatelja, i da LU iz različitih delova Srbije nadju ljude, sa kojima će negovati tradiciju pobratimstva u lovstvu Srbije.
Poslednjih meseci sam dosta slusao prica o ovoj temi i ni jedno lose iskustvo sa ovakih manifestacija nisam cuo. Na skupstini mog LD je spomenuta ova tema. Dobra volja postoji da se pronadje neko LD sa kojim bi se sklopilo prijateljstvo ali je uvek tesko ostvariti onaj prvi kontakt. U mom drustvu imamo dosta zeca i fazana i loviste je ravnicarsko pa ako neko ima sa pretezno planinskim lovistem i gde se lovi divljac koja nije karakteristicna za ravnicarska lovista kao i DS javite se pa da vidimo. Prvenstveno nam je bitno druzenje izmedju kolega. B)
Ja bih voleo da se nase udruzenje pobratimi sa nekim iz ravnicarskog dela...posto mi imamo planinski lov.. Ko tu odlucuje kako se pobratimi..koja je procedura..da znam ako mogu nesto da predlozim...? Hvala.. POzz kolege..
Nedavno mi je na skupu u Bečeju postavljano pitanje oko bratimljenja,od strane lovaca mladje generacije koji bi se bratimili i nastavljali lovačku tradiciju,ali neznaju sve o tome.
Pa da krenemo od početka: najčešće par ljudi iz druženja sa lovcima iz različitih udruženja,ili društava prilikom svojih druženja pokrenu inicijativu za bratimljenje.Potom se osmisli protokol bratimljenja u kome se jasno definišu razlozi ,ciljevi,način razmene iskustava i susreta,kako bi sve to imalo smisao,a ne da se to svede na krkanluk pojedinaca na račun celog društva.Tu se mogu definisati i vreme skupova i način njihovog finansiranja.Potom se inicijativa i ustanovljeni protokol iznose na skupštinama oba društva gde skupština to i usvaja.Nakon toga se dogovara sastanak na kome se po tradiciji svečano potpisuje povelja o bratimljenju,na kojoj se izmedju ostalih podataka nalazi i tekst protokola.
Bratska lovačka društva i njihovi lovci treba da neguju tradiciju pobratimstva i što ona duže traje ,to je uspešnija.
apinest kaže:
Hoću i ja nešto da izjavim za...
Danas smo otvorili jesenju lovnu sezonu u Neštinu. Svojim prisustvom je uveličali naši pobratimi iz Vere, opština Trpinja, Republika Srpska Krajina (živela zauvek!!!), sa kojima smo konačno potpisali Povelju o bratimljenju, na zadovoljstvo svih članova oba društva.
Lov je bio posebno naporan, vegetacija jača nego ikada na početku sezone, mokro od kiše, a lisica kao u košmaru. Tri odstreljene i nekoliko se spasilo, a fazana manje od očekivanog i priželjivanog...
Sustao sam više nego ikada, ali satisfakcija je stigla nakon lova kada smo imali druženje koje samo pobratimi mogu da organizuju!
Ostaje žal što sve nije još duže trajalo, ali je učinio svoje (igraj za život, alkohol NE!).
Na predlog predsednika LU "Fruškogorski jelen" trebao bi biti organizovan lov za članove našeg Udruženja i pobratime iz Vere i Bršadina u skorije vreme. Ne dao Bog dugog čekanja! Držimo ga za reč, i pozdravljamo našu braću sa tradicionalnim pozdravom: http://www.youtub...5sV9c-GEWA
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Svaka čast lovcima Vere i Neština, a posebno Apinestu, Rusu, Sremcu, Podunavcu, i svima drugima koji su pomogli da dodje do realizacije ovog bratimljenja dva LD! Ova vest zaslužuje da ide na naslovnu stranu portala.
Stvarno mi krivo što nisam mogao da budem taj dan u Neštinu!
Sve cestitke lovackim drustvima na povelji bratimljenja a pogotovo kolegama koji su doprineli da do svega ovoga dodje.
Naka vam je srecno i dugovecno.
svaka cast.. lep snimak.. evo ovako pre dve godine je bilo svecano kod nas se kaze pobratimstvo L.U Setonje i L.U Desine .. mnogo je lepo bilo prava lovacka zabava.