Što se tiče Sremca i njegovog čula mirisa, mislim da je to jedna od osobina čuvenog sremačkog goniča; taj kad nanjuši neku brljotinu i marifetluk, goni sve u p.m.! Sremcima, naročito onima iz vinskog Srema, nije ni Marija Terezija uspela da doaka...
Uđe mi smrad u nozdrve i ondak poludim!
Ne volim smrad!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Indjijanac kaže:
nemoj mu se izvinjavati toliko,učini mu uslugu,kaži Lalo čoveku da su javili da će struja da poskupi
Iz prikazanog se da zaključiti da je Lala možda i previše informisani čovek o lovstvu ( sa stanovišta "druge" strane) u trenutnim okolnostima.
Ali, da je Lala čovek koji ima infomacije o poskupljenju struje, u okolnostima političkog vakuma ili formiranja nove vlasti, onda je to još jedno za Lalu!
Lalo daj podatke kada će i koliko struja da poskupi. Zvaću Vučića odmah a Dinkić mi je sada na dohvat ruke. Ako i njemu kažem da struja mora da poskupi u ovim okolnostima beznađa, onda...............'
Priznajem da ništa nisam razumeo šta je Inđijanac hteo da kaže u delu svog upisa?
Možda sam na pogrešan način pročitao ovaj upis!?
Na temi 'Prepelica' pre neki dan sam postavio upis o mom razgovoru sa jednim vrlo poznatim stručnjakom za lovstvo, gde mi je rekao da su se rute seobe prepelica donekle promenile, zbog pomeranja magnetnih polova zemljine kugle.
Nisam se setio da pitam, da li je magnetizam iz Titela ili okoline imao uticaja na to?
slavaplana kaže:
Ljudi moji ja se smejem od jutros od kako sam otisao za Zagubicu kod Baneta pa sve do sada sta sam sve cuo i kakve su izjave pojedinci davali!!!
Ovo sto sam pisao do sada je mala maca sta cu sve da pisem i da iznosim u javnost ali sa takvom pozadinom koja je 100% proverena !!
Pa mi i ne znamo koga smo sve birali u LSS i ko sve tamo radi i sa kakvim biografijama!!!
Prva i ubedljivo najaca stvar da se u Titelu rodio drugi Nikola Tesla koji ne proizvodi struju vec je na mudar i perfidan nacin nekako preusmerava da bi imao potrosnju koja ne ide preko strujomera??
Mnogi ce se zapitati KAKO TO MOZE???
To je interesovalo i ELEKTRO-DISTRIBUCIJU iz Zrenjanina koja je pokusala da otkrije taj nepresusan vid energije ili ti PERPETUUM MOBILE!!!!
Puna 4 sata je trajala kontrola doticnog gospodina koji izgleda da je presao na neki vid obnovljive vrste energije koja ne ide preko strujomera a o tome nije obavestio elektrodistribuciju Zrenjanina!!!
Komsije kazu da su u dvoristu doticnog gospodina videli male solarne svetiljke ali sumnjaju da se negde nalazi sakriven od ociju javnosti neku solarni panel ili se radi o NUKLEARNOJ PTOIZVODNJi ovog lovnog radnika u podrumskim prostorijama!
Posebno je interesantan nadimak koji je isti dobio a dovodi se u vezu sa TESLOM!!!
Zovu ga MIG MIG TESLA MLADJI!!!
Pominju se tu neki magneti ali ne oni za reumu vec znatno jace jacine koji sluze iskljucivo za pravljenje jakog magnetnog polja!!
Faradej da je ziv to ne bi izdrzao ni njegov kavez!!
I tako Titel pominje drugog Nikolu Teslu koji je svojim neverovatnim otkricem zbunio cak i elekrodistribuciju Zrenjanin koja se rado seca iste kontrole !!!
Pre ovoga isti je pokazivao abicije prema stamparskoj delatnosti i crtanju pa je izgleda sam sebi uradio i nekakvu fasifikovanu diplomu koja je trebala da sluzi kao slika na zidu ali se slucjano pojavila na nekim konkursima za posao a to se desilo greskom jer ista stvarno podseca na original pa se greskom nasla u konkusnoj dokumentaciji!!
Toliko je to autenticno sa originalom samo je autor zaboravio delo da zavede u nadleznoj istituciji ali nema veze umetnost nepoznaje zakone a ni granice!!
Solarni pogon i energija iz obnovljivih resursa i stamparstvo su proslavili Titel i ovog gospodina!!!!
Neka je on ziv i zdrav pa jednog dana mozda i preuzme vodjenje strucne sluzbe LSS cim patentira svoja otkrica ako ga pre toga neko iz OUP-a ne spreci !!!
Zabela je puna ovakvih pronalazaca!!!!
U obnovljivoj energiji je buducnost ako te ne uhvate!!!