Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački informatori


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački informatori
INTERMAKER
 Na zahtev člana: Nikola Vojinović
 
Nikola Vojinovic
 Jedva sam docekao konacnu verziju prvog informatora lovaca koji izdaje LU Nis! Ideja je potekla od toga da cesto lovci nemaju nikakve informacije, a najgore je kad do njih dodju pogresne i netacne informacije! Resili smo da to ispravimo uz minimalan trosak (stampa i dostava preko poste) a nadamo se da ce efekat biti dobar! Do sada sam cuo samo pozitivne komentare, takodje me zanimaju i primedbe i sugestije...

Informator ce izlaziti 4 puta godisnje i davace lovcima najvaznije informacije o preduzetim koracima, planovima, radovima i obavezama, naravno o lovu i nacinu organizovanja lova.

Da se pohvalim da je ideja 100% izvorna, da su fotografije 100% autenticne iz naseg lovista i da su podaci 100% tacni i transparentni!

i40.tinypic.com/2mfgio2.jpg

i41.tinypic.com/2vmaa6x.jpg

i40.tinypic.com/qqd6it.jpg

i44.tinypic.com/j747sm.jpg

i40.tinypic.com/30nhlw7.jpg

i41.tinypic.com/amci2r.jpg

img259.imageshack.us/img259/5416/tlbi.jpg

img268.imageshack.us/img268/9756/d9l2.jpg
Priroda, kerovi i lov!
 
Lala
 Kao prvo: čestitam rukovodstvu LU Niš i mojim prijateljima Braci i Nikoli, na ideji (koju su uspešno sakrivali, kad se čujemo i kad ih pitam šta ima novo, kažu 'ništa, radimo!', i zaista; prvo rade, pa onda pričaju).
Obadvojica (i Braca i Nikola) su dobro prepoznali gde je (pored nedostatka divljači) rak rana lovstva u Srbiji - loše, nedovoljno ili nikakvo informisanje! Verujem Bracinim rečima da je u praksi imao prilike da se nagleda i nasluša svega i svačega, i dobro je da ste rešili da barem u svojoj kući prekinete ružnu tradiciju da se često u lovačkim glasilima šminka stvarnost, da se plasiraju poluistine ili poluinformacije, da se manipuliše... a narod k'o narod, čita, neko poveruje, neko ne, a priče i pričice kruže, pa na kraju dobiješ papazjaniju od informisanja.
Ideja o direktnom informisanju članstva nije nova, ali se često u praksi izvitoperi u selektivno informisanje. Zato, ako smem da budem slobodan, da dam jedan savet: kroz informator idite prema svojim članovima-lovcima samo otvoreno i istinom. Pišite i o ružnim stvarima, a ne samo o lepim. Kritikujte, ali i pohvalite, ali dajte i drugima priliku da pohvale ili kritikuju! Stvarnost nije samo lepši deo lova (skupili se, lovili, odstrelili, pekli roštilj/ražanj, družili se), nego je stvarnost lovstva i gomila problema, koji nekad budu rešeni, a nekad ne.
I najvažnije: niko nije bezgrešan, pa ni Braca i Nikola! Ako i napravite neku grešku u radu, nemojte je sakrivati, nego je sami otkrijte, bolje i tako nego da vam neko drugi nabija greške na nos!
Sve čestitke za realizaciju ove ideje o informisanju, ako je pisanje na Srbijalov forumu o problemu neinformisanosti lovaca makar malo doprinelo da krenete u ovakav jedan projekat, ja sam zadovoljan!
Jedno pitanje: na koliko strana će izlaziti informator, da li je to precizirano, ili će se menjati od broja do broja?
Još samo kao ideja: da li ste razmišljali da ubacite jedan deo u glasilo, rubriku, koja bi nosila naziv 'lovci pitaju' ili tako nešto, pa da i dobiju odgovor preko glasila? Time postižete na aktuelnosti, a pitanja će vam pokazati šta najviše zanima ili šta muči lovce?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Nikola Vojinovic
 Lalo, hvala na sugestijama i pohvalama!

Informator ce za sada izlaziti na 8 strana, na kunzdruk (90g) u full koloru, takvu smo i finasijsku konstrukciju napravili da nas ne kosta mnogo, a od firmi koje smo stavili na jednom malom delu dobicemo i neku vrstu sponzorstva, tako da ce nase lovce ovaj informator da kosta minimalno!

Sto se ideja tice, uvek su dobrodosle! Zato smo ostavili brojeve telefona i mail adresu, jer zelimo da cujemo sta lovce muci!

Do sada smo obisli na sastancima 5 od 6 revira, sedeli sa lovcima lice u lice, slusali probleme, pitanja, sugestije... To su nam osnovne smernice za dalji rad!
Priroda, kerovi i lov!
 
DakiNS
 Nidžo ne bi bilo loše kada bi poslali barem jedan primerak Informatora LoSoSima , možda nešto i nauče? (Iako sumnjam u to).Usvakom slučaju sve pohvale, a posebno mi je drago što dvojica mladih ljudi vodi LUBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Indjijanac
 Sta reci osim PUN POGODAK,transparentan rad uvek otkloni spletkarenje po LU I napravi dobru atmosferu dasvi koji su voljni da ucestvuju u radu daju svoj doprinos.Bravo 2
Nego zasta onolika kazna za parkiranje?Confused
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
zoranp
 Bravo 2Odobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
Nikola Vojinovic
 Hvala svima!

Transparentnost i tacna informacija nam je cilj!

Eto, kolega Indijanac se potrudio i procitao, to nam je i cilj! U predhodnoj godini lovocuvari su nesavesno parkirali sluzbena vozila, kazna je stigla na ime LU i normalno placena, po putnom nalogu pronadjeno je ko je i kada parkirao vozilo, a na osnovu toga plate su umanjene i troskove platili sami lovocuvari... Nadam se da takve greske nece praviti u buduce!

Ima tu jos dosta stvari sa kojim prednjacimo u organizaciji i nacinu rada, ali otom potom...
Priroda, kerovi i lov!
 
DakiNS
 Nidžo pa gde parkiraše na mesecu ili pred skupštinom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Indjijanac
 samo korektnim odnosom i postupcima svi budu zadovoljni,neosudjujem onog ko je vozio i pogrešno parkirao,nek snosi sankcije za kaznu,verovatno se i sam već pokajao,a ubuduće će sigurno više paziti.obično su takve stvari prekretnica da svi domaćinski rade u LU.Verujem da u lovištu mnogo više paze pa im ovaj propust niko neuzima za zlo.Odobreno
Naravno da svi treba da shvatimo da je LU jedna ozbiljna firma u kojoj samo domaćinski odnos svih članova daje uspeh.Bravo za kolege iz Niša i da je mnogo takvih primernih LU.Indjijanac
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
PEZ
 Svaka cast Nislije Bravo 2
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
 
Nikola Vojinovic
 Stigao je broj 2 Grinrinks 1:

i42.tinypic.com/2h7e00j.jpg

i41.tinypic.com/35a3nv7.jpg

i40.tinypic.com/xcp1xu.jpg

i39.tinypic.com/10o1zzn.jpg

i42.tinypic.com/2dqucll.jpg

i43.tinypic.com/2rpuxdv.jpg

i42.tinypic.com/2am93l.jpg

i40.tinypic.com/2uom8oi.jpg
Priroda, kerovi i lov!
 
DakiNS
 Nidžo šta reći osim reči hvale. LoSoSi , LoSoVi i njihovi istaknuti lovni "stručnjaci" bi imali šta da nauče od vasBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Momci iz LU Niš stvarno uvode dobru praksu u informisanju. Ko hoće i želi da pročita, može lepo da vidi šta se dešava.

Evo, ja pročitah, pa sam video jednu nelogičnost: naime, napisano je da je na sastancima bilo primedbi na veliki broj izdatih dozvola za lov na divlje svinje, a opet, sa druge strane, u izveštaju o odstrelu piše da je ukupno od početka sezone odstreljen JEDAN vepar i JEDNO nazime?!? Ma hajde?? A pojedinačni lov na ovu divljač se, kako piše, uglavnom organizuje radi zaštite useva od šteta?!

Nešto tu ne štima: plan odstrela je ambiciozan, dozvole se, prema rečima predstavnika sekcija, izdaju u velikom broju, a odstrela nema, tj. zanemarljiv je! Slična priča je i sa sitnom divljači...

Ko iole poznaje lovstvo, lako može da pretpostavi o čemu se ovde verovatno radi. Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Lalo kolega Cadara je dao lep odgovor:Ja lovim divlje svinje i znam da uopšte nije lako odstreliti svinju sada u kukuruzima i tu treba pored iskustva, umeća, vremena, dobre volje, malo i sreće.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Nikola Vojinovic
 Lalo "ne trci pred rudu" ;)

Ti bar imas i moj i Bracin broj telefona, pozoves i resis nedoumicu!

Trenutno je na terenima LU Nis izdato 13 dozvola za ceku divlje svinje i odstreljene su samo 2, bilo je vise pucanja, ali kao sto znamo lov je to...

Primedbe se nisu odnosile na pojedinacni lov ili lov ptica u preletu, vec na grupni lov i to kada krene lov na zeca i fazana, pa lokalni lovci ne vole da vide "gradske" lovce u svom ataru i kada krene lov DS na snegu, tad bi svi u planine i onda se stice utisak da je veci broj lovaca na terenu...
Priroda, kerovi i lov!
 
Nikola Vojinovic
 Inace se u LU Nis 90% svinja odstreli, u grupnom lovu sa psima, da smo zivi i zdravi videces izvestaje u daljem periodu ;)


Jos nesto sam zaboravio...

www.lunis.rs
Priroda, kerovi i lov!
 
Lala
 

Nikola Vojinovic kaže:
Lalo "ne trci pred rudu" ;)

Ti bar imas i moj i Bracin broj telefona, pozoves i resis nedoumicu!

Trenutno je na terenima LU Nis izdato 13 dozvola za ceku divlje svinje i odstreljene su samo 2, bilo je vise pucanja, ali kao sto znamo lov je to...


Nidžo, ne trčim ja pred rudu, samo čitam šta je napisano u vašem Informatoru, pa mi se nisu poklapale te dve stvari koje su navedene, da se žale predstavnici lovaca na veliki broj izdatih dozvola, sa jedne strane, a sa druge strane napisano je da je bilo samo 2 odstrela.
Koliko ja znam LU Niš ima oko 600 članova, pa onda broj od, kako kažeš, 13 izdatih dozvola za lov DS čekanjem uopšte nije velik - opet neka nelogičnost, na čega se onda žale, ali 'ajd da ne teram mak na konac, ljudi su osetljivi na komentarisanje. Na 13 izdatih dozvola 2 odstrela su sasvim u proseku.

Nije problem, Nidžo, da ja zovnem telefonom, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da se čujemo, u ovom slučaju ovde komentarišemo vaš Informator, koji si ti postavio na uvid lovačkoj javnosti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Nikola Vojinovic
 Nije problem komentarisati, zato smo i objavili sve javno i transparentno...

Konkretno te primedbe su iznete od strane "nasih lovaca" cilj je bio da "cuju" jedni za druge i vide da uvek neko ima primedbu!

Mislim da si malo aludirao da se nesto radi mimo zakona, zato sam tako prokomentarisao...

Sto se divljih svinja tice, kod nas se inace sa ceke godisnje odstreli plafon do 5 grla, jer verovao ili ne kod nas samo jedna grupa lovaca ozbiljno ceka ds, sve ostalo je usput. Konkretno od tih 13 dozvola koje se izdaju za ceku divlje svinje, dve su na ime clanova moje grupe, na ceku smo izasli svega 2 - 3 puta. Koliko je meni poznato pored 2 odstreljene ds pucano je jos na 4 ili 5 ali su upitanju promasaji, jer su lovci koji su pucali u toku noci obisli mesto ujutru i uredno prijavili promasaj, tj. na mestu nije bilo tragova krvi.

Takodje mogu da se pohvalim da su stete na usevima evidentirane na nekoliko terena u lovistu, sto svedoci da je ds prisutna u nasem lovistu konstatno, sto opet svedoci o miru u lovistu...

Napomena da su ostali podaci o izdatim dozvolama i ucesnicima u lovu ZBIRNI, tj. od 04.08. ddo 18.08.
Priroda, kerovi i lov!
 
mrwa22250
 i kod nas ima steta iako ne gazdujemo sa ds.one redovno dolaze iz Madjarske.za sada uspevamo da se dogovorimo sa paorima jer to nisu neke velike povrsine.ranije je svu zemlju uz granicu radila zadruga pa su se oni zadovoljavali sa par kila mesa za paprikas(srnetina najcesce)ali sad kad je data u zakup privatnicima ocekujem da ce neko u dogledno vreme da presavije tabak i naplati stetu,sto ce naravno znaciti bankrot ld.to valjda tako treba,nemas pravo da lovis ali imas pravo da platis ako do stete dodje.jbg.nije ni paorima lako;susa,repromaterijal sve skuplji,otkupna cena sve manja jos im samo divlje svinje fale!Selja
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,525,737 posete www.srbijalov.com