Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Neprimerena lovačka praksa naših lovaca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Neprimerena lovačka praksa naših lovaca
mrwa22250
 Nazalost svakodnevno u stampi mozemo procitati kakav sve olos danas nosi znacku.U jeku "borbe protiv organizovanog kriminala"oni koji bi trebali biti u prvim redovima ubacuju klipove u tockove.Verujem da nema clana ovog foruma ni gradjanina ove jadne drzave koji se nije susreo sa bahatim ponasanjem nekog sluzbenog lica,tako da se to kod nas racuna kao normalna pojavaSad.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Planinko011
 Za ponasanje sluzbenog lica moze se reci da nema opravdanja ali bih voleo neko da mi objasni sta sam ja u mogucnosti da uradim kada izvedem dvogodisnju cerkicu u park pored zgrade a komsija od 60tak godina pusti pit bula bez povodca i korpe da prodje pored mene i deteta i onjusi nas? I smeje se i kaze "nece kuca"Pas. Zlatni retriver spada u kategoriju vecih pasa i mora biti na povodcu. Takodje znam za 2-3 slucaja da je u poznijem dobu postao mrzovoljan i ujeo vlasnika. Da ne pominjem malog i srcanog NLTa koga najvise postujem a ne znam ko ga sme drzati van boksa a da ne razmislja da se ne provuce na ulicu ako ga deca zacikavaju. Mene su dva puta ujeli kao dete i opet ih volim kao i svi lovci ali ako zakon kaze povodac i nekim psima korpa na javnom mestu a ako zakon ne vazi za vlasnika psa ne bi trebalo da vazi ni zakon za pistolj jer je meni pit bul, rot, doberman isto sto i oruzje. Na stranu sto pola vlasnika pit bulova izgleda tako da bi njima korpa bila adekvatnija nego psu.

Planinko011
 Nazalost da se dopunim za to "nece kuca".

http://www.blic.r...-devojcicu

Sigurno su krivi otac, majka, stric, brat samo ne onaj koji nije stavio korpu na njusku psa?
Meni je veliki pas bez povodca i korpe identican neprelomljenoj sacmari na dorucku u lovu ili kad vidim copor lutalica u lovistu. Kada sam sam nikada ne razmisljam o tome, kada vodim dete najradje bi voleo da imam pistolj sa metkom u cevi. A kad bi tako "dunuo" psa jos bi vlasnik pomislio da ne volim pse.

Podunavac
 Slažem se sa kolegom Planinkom. Dok sam još radio u policiji imao sam slučaj da je pas napao komšijino dete sa kojim je odrastao, a napao je i majku vlasnika koja je pokušala da ga skine sa deteta. Ja sam srećom na vreme dotrčao pošto sam čuo vrisku. Bio sam na dužnosti. Pokušao sam šutanjem da oteram psa ali nije uspelo, pa sam morao da pucam. Tek nakon pucnja ga je pustio. To je bilo dete 10-ak godina tada. Polomio mu je jagodičnu kost, odvojio obraz od kosti, odgrizao komad uveta i izujedao ga po rukama i preponama. A babu koja ga je branila po rukama. Posle toga sam se godinu dana mahinalno vatao za opištolj kad šećem sa decom a naiđe pas. Ipak je to životinja i nikada se nezna šta će ga isprovocirati. Oprez uvek mora postojati a i zakon treba da se poštuje. Kad se desi neko zlo nije dovoljno reći nisam hteo, žao mi je, on inače nije takav. Ja inače imam rotvajlera i jako dobro pazim na njega jer je agresivan, ali ga ni ne vodim među ljude. Imam veliku avliju gde je on car, a u boks ga zatvaram samo kad mi neko dolazi.
Ne opravdavam uopšte ni policajca koji je potegao pištolj i na pse i na vlasnike, ni to nije u redu a nije ni po zakonu. Nismo na divljem zapadu. Ali tako je to kod nas, ide se iz krajnosti u krajnost. Svako tumači zakon onako kako njemu odgovara.
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Ne bih voleo da neko protumaci da imam nesto protiv pasa, jer mislim i da to ne moze ni da bude niko ko lovi i ko je video ijednom NLT u okrsaju u jami, marku i aport. Cak jedini razlog sto nemam psa je to sto zivim u stanu (i do pre dve godine sam ziveo neuredno stalno u pokretu) a to je za bilo kog lovackog psa mucenje a nije mi ni prirodno da mi po stanu budu psece dlake kad vec ena kuka i na moje tragove bilo posle rada na terenu bilo posle lovaSmile.
Stalno merkam neku sumicu pored kuce za postavljanje boksa nego cekam da mi i cerkica dodje do 5-6 godina da stasa da moze da seta nekog springera ili bretona. Znam i osecaj ljudi koji drza psa u gradu i znaju da nije agresivan i puste ga da istrci sto je prirodno ali opet kad setam cerkicu to mi je za velike pse ista situacija kao ova:
https://www.youtu...1F3paXYOwA

alex
 Podneta je krivicna prijava protiv sluzbenog lica. I sta smo saznali da mu ovo nije jedini ispad koji je imao vec da je i ranije imamo ovakve ispade
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

sheytan
 Tooo, Alex! Bravo 2 Vrlo lahko bi mogao barem da ostane bez prava na noshenje oruzja! Ja bih i time bio zadovoljan, na vashem mestu! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

alex

sheytan kaže:
Tooo, Alex! Bravo 2 Vrlo lahko bi mogao barem da ostane bez prava na noshenje oruzja! Ja bih i time bio zadovoljan, na vashem mestu! Odobreno

To je i cilj ovom prijatelju da mu se oduzme oruzije da ne dodje do nekog nekog goreg icidenta. Nervira me samo jedna stvar sta smo mi se prosli da bi dosli do oruzija sta smo sve morali da prodjemo da polozimo a neko dobije oruzije lagano. I ne podnosim pistolje jer lovacka puska je namenjena za divljac za lov a pistolj zna se zasta je namenjen

tomo vrbas
 Da on nije prosao neku obuku nebi se slozio ipak je sluzbeno lice,a moj vam je savet da se sada malko pripazite jer takvi umeju gadno da se osvete i to nece on direktno vec njegove kolege.Pre par godina je bio slucaj gde je jedan mangup uslikao policajca kako loce u kafani dok je na duznosti i okacio snimak na FB epilog je bio 3meseca suspendovan policajac,a taj mangup je posle toga takvu torturu i sikaniranje doziveo od kolega tog policajca da se posle pola godine preselio u NS samo da im se skloni sa ociju!Da nebude da opravdavam njegov postupak ali verujte mi i ja bi isto postupio da ker bez korpe i povodca krene na moje dete!

sheytan
 ^ Kako bi postoopio tako, kad je nama smrtnicima zabranjeno noshenje pishtolja? Esi i ti pandoor, ili...?

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

tomo vrbas

sheytan kaže:
^ Kako bi postoopio tako, kad je nama smrtnicima zabranjeno noshenje pishtolja? Esi i ti pandoor, ili...?
Pa nisam pandur,ali sam malko vise od toga BIA!

sheytan
 Super, a shta tjemo mi smrtnici???

A nek si i CIA, nemash pravo na to shto si pomenuo... Druga je stvar da li je to logichno...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

tomo vrbas
 Ma sta se odma duris nisam ni BIA ni CIA ja sam obican covek smrtnik mucenik(poljoprivrednik) ko i svi vi inace mislio sam da imam dozvolu za nosenje isto bi tako postupio inace kratke cevi nemam bas iz tog razloga sto nesmes ni vrabce sa njime da plasis.Inace moj slucaj od pre nedelju dana u NS-u zato ovo i kazem setamo supruga,deca i ja,cerku ja drzim za ruku,a iza nas idu supruga i sin u susret ide covekod50+-g. i vodi staforda bez korpe na povodcu i kako su prisli na par metara staford cimne na moju cerkicu veruj mi druze u tome momentu ja sam eksplodirao odgurnem cerku u stranu i startujem coveka i tu dzukelu za koju bi uveo dozvolu za drzanje ko za oruzije.Lik se usrao od straha i poceo da se izvinjava,a mene pritisak na 200 i da sam tada imao pistolj kod sebe veruj mi nebi oklevao!A kada su deca u pitanju veruj mi ginem bez razmisljanja pa da je i pudlica u pitanju!Da me pogresno ne razumes to sam i onomad rekao nebranim policajca ali verujem da bi i ti isto tako odreagovao da su ti deca bila ugrozena!

sheytan
 Tjah, nachelno se ja slazem da su deca svetinja, ali pishtolj se ne poteze u ovakim sluchajevima, chak i da imash dozvolu za noshenje! Mozesh sebi samo problem da napravish... Dete odbrani rukama, nogama, perorezom, bilo chim, ali pishtoljem znash da ne smesh... Sad U ovim okolnostima npr. ne bi ni u najliberalnijim zemljama smeo da potegnesh na dzulova...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

alex
 Ma bre ljudi necu da dozvolim da me maltetira neko i da poteze oruzije na mene i na nekog mog prijatelja,rodjaka,drugara.NE dozvoljavam da me niko u gradu de sam rodjen ja moj otac,deda,pradeda da dodje neko i da poteze na mene izvinite ali takav sam tako sam i vaspitan. Svi moji su se borili za ovu zemlju kada je bilo potrebno pokojni pradeda je bio zatvorenik u Mathauzenu u logoru. Ne dozvoljavam to jos pogotovo od SLUZBENOG LICA koji treba pre svega da nas sitit a ne da nas ugrozava i koji je placen za to!!!!!!!! Ovo me je vrlo iznerviralo i izbacilo iz takta lepo je rekao jedan mj prijatelj> Takvo je vreme doslo da mi Sumadinci koji smo rodjeni ovde ko zna koliko kolena unazad bezimo od ovih divljih kojih je sve vise...

Planinko011
 Jel se vi to pravite Tose? Ne vazi zakon za korpu i povodac a vazi za oruzje? Kada se radi o stafordu, pit bulu za cega su oni pravljeni? Sheki pozivam tebe da demonstriras tehniku perorez protiv pobesnelog staforda i okacis nam na youtubu. Najgore sto tu ispastaju u 90% psi zbog budala koji ih vode. Znaci veliki pas bez povodca i korpe jednako napunjen i otkocen pistolj i koriscenje pistolja protiv takvog za mene je jednako nuznoj samoodbrani. Zasto kolege onaj koji krsi zakon u vezi korpe i povodca nije za mardeljanu kao i onaj sto mase pistoljem? Alex da li bi taj mahao pistoljem da vi niste prekrsili zakon i njega maltretirali i zasto bi on trpeo da njega vi maltretirate a da vam on ne vrati (na kraju covek ako ima m.da moze i da skoci na cev i da testira da li je ovaj spreman da ga odrobija). Nije isto zato sto jos nemate decu a imate psa ili neki drugi razlog? Ja licno nikada nisam ispunio i lovacku obavezu (koju smo imali kad sam pocinjao da lovim) da odstrelim psa bez nadzora u lovistu jer mi je zao pasa bez obzira sto znam sta to proizvodi. Iskreno kad bi se mom detetu desilo nesto lose nema tog zakona koji bi me sprecio da tome ko je zasluzan vratim trostruko i za deset godina ako treba i kako god znam i umem.

sheytan

Planinko011 kaže:
Jel se vi to pravite Tose? Ne vazi zakon za korpu i povodac a vazi za oruzje? Kada se radi o stafordu, pit bulu za cega su oni pravljeni? Sheki pozivam tebe da demonstriras tehniku perorez protiv pobesnelog staforda i okacis nam na youtubu. Najgore sto tu ispastaju u 90% psi zbog budala koji ih vode. Znaci veliki pas bez povodca i korpe jednako napunjen i otkocen pistolj i koriscenje pistolja protiv takvog za mene je jednako nuznoj samoodbrani. Zasto kolege onaj koji krsi zakon u vezi korpe i povodca nije za mardeljanu kao i onaj sto mase pistoljem? Alex da li bi taj mahao pistoljem da vi niste prekrsili zakon i njega maltretirali i zasto bi on trpeo da njega vi maltretirate a da vam on ne vrati (na kraju covek ako ima m.da moze i da skoci na cev i da testira da li je ovaj spreman da ga odrobija). Nije isto zato sto jos nemate decu a imate psa ili neki drugi razlog? Ja licno nikada nisam ispunio i lovacku obavezu (koju smo imali kad sam pocinjao da lovim) da odstrelim psa bez nadzora u lovistu jer mi je zao pasa bez obzira sto znam sta to proizvodi. Iskreno kad bi se mom detetu desilo nesto lose nema tog zakona koji bi me sprecio da tome ko je zasluzan vratim trostruko i za deset godina ako treba i kako god znam i umem.

= verovatno mardelj za tebe + zbogom sve oružje, trajno Stari

Zakon je u ovom slučaju prilično jasan, pandoor nije imao pravo da poteže pištolj, i tu mi možemo da filozofiramo do prekosutra... A pas bez kopre, takodje po zakonu(lično se ne slažem ni sa ovim!), nije definitivno remećenje javnog reda i mira i sl...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Planinko011
 Pas bez korpe postaje krivicno delo ako nanese povrede nekom a tad je vlasniku a tada i on ostaje bez oruzja jer se i on tretira kao oruzje. E sad zasto neko ko je sluzbeno lice ima tako kratak fitilj je malo teze nama civilima da objasnjavamo. Ja napominjem da ne mozemo biti dvolicni kada su propisi u pitanju i ako neko hoce da bude legalista mora da se pridrzava svih propisa za koje zna a i da se drzi onoga da ne radi drugome ono sto ne zeli sebi i svojima.
Ja sam malo pisao i ostrije besan prateci ove vesti iz Bajmoka i pitajuci se sta bi to trebalo da pise u Zakonu da bi onaj bilmez propatio istu bol kao ono dete i njeni roditelji i da to vide ostali koji imaju takve misli u krajevima svesti ako se to moze tim imenom zvati. A usput srecem komsiju sa pit bulom skoro svaki dan srecem na ulici a covek je i pristojan i javlja se ljubazno a meni pritisak skace na 200 i izbegavam i da pricam sa njim da ne predjem granicu pristojnosti.

DakiNS
 Nisam mislio da ću se uključiti u ovu raspravu, ali hteo bih da postavim par pitanja.

Da li je u Šumaricama određen prostor za istrčavanje pasa?

Da li je jasno odeđen i obeležen tablama sa obaveštenjem?

Da li se taj pas i policajac sa porodicom nalazio unutar označenih granica?

Ukoliko nije označen prostor za istrčavanje pasa , zašto vlasnici pasa nisu to zatražili od opštinske uprave?

Kada dobijem odgovore moći ću da se uključim u raspravu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

alex
 U Kragujevcu nema ogradjeni prostor za istrcavanje pasa . Pandru je sam potegao pistolj na psa koj je prolazio i nije obracao nikakvu paznju na njega ili nejgovu porodicu...
Da imamo ogradjeni prostor tu bi bili psi naravno ja setam Rokija tamo cisto da ga malo pokrenem jer vise ne lovi i da ne bude zapostavljen s moje strane a i mrzi ga da trcii.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,408 posete www.srbijalov.com