|
Narodna medicina i lovci
|
| DakiNS |
Objavljen 09.07.2014. 21:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ovde možete pisati o narodnim lekovima za lečenje raznoraznih boleština koje muče nas lovce!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 09.07.2014. 21:50
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega ssekir 75:
колега жељко, за колена ти је одлично да у 1 литар 96% алкохола ставиш 12-15 дивљих кестена, ољуштених наравно и исецканих. то треба да стоји на тамном и хладном месту 40 дана. после тога сипаш у неку другу посуду трећину те количине, па у њу досипаш трећину воде да разблажш алкохол. у онај литар допуниш чист алкохол. лично сам проверио да то ради, а проверили су и још неки.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 09.07.2014. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Нека моја искуства...
Ловачке чизме су један од веома важних делова ловачке опреме. Пожељно је да буду зелене - све у ловачким бојама да небисмо кварили општи изглед доброг ловца. Величина чизама је врло битна. Прве чизме које сам набавио, биле су истог броја као и ципеле које носим. Сада је требало навући и дебље чарапе како би нога у чизмама била што стабилнија. И тако....после пређених неколико километара прескочених на десетине ограда, прегажених јаруга и брежуљака, једва сам чекао да дођем кући....Јоооој какве милине када такве лепе ловачке чизме скинеш с ногу. Зато препоручујем што мање чизме то веће задовољство када се из лова вратите кући....
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 11.07.2014. 23:28
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Evo recepta za sve boljke
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
| |
|
|
| ssekir75 |
Objavljen 21.07.2014. 14:42
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
Jank kaže:
Нека моја искуства...
Ловачке чизме су један од веома важних делова ловачке опреме. Пожељно је да буду зелене - све у ловачким бојама да небисмо кварили општи изглед доброг ловца. Величина чизама је врло битна. Прве чизме које сам набавио, биле су истог броја као и ципеле које носим. Сада је требало навући и дебље чарапе како би нога у чизмама била што стабилнија. И тако....после пређених неколико километара прескочених на десетине ограда, прегажених јаруга и брежуљака, једва сам чекао да дођем кући....Јоооој какве милине када такве лепе ловачке чизме скинеш с ногу. Зато препоручујем што мање чизме то веће задовољство када се из лова вратите кући.... 
ја имам проблем јер не могу навући чизме преко риса ако нису број или два веће. зато, поред обавезних вунених чарапа, морам и да увежем палце на ногама завојима. иначе имам такве болове да то није хумано, јер се сва моја тежина (а није баш мала, 119 по јучерашњем мерењу) ослања на пете и палац. сад, пета јеколко толко стабилна, али палац, па још у сувом орању... зато, кад је суво, носим војничке чизме (или планинарске патике у пољу). мени су пуно удобније јер их носим још од 1990. и нога ми се навикла на њих.
тренутно нисам у могућности, али после половине августа писаћу мало више на овој теми.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
| |
|
|
| ssekir75 |
Objavljen 23.12.2014. 01:23
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
колеге, како се спрема зечја маст и за шта се тачно користи? да ли се само истопи, или има неки посебан рецепт???
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
| |
|