Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Cvele
 zelhor, dobio si fazana od lovca nekog ili ?! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Kile_
 ja kolege...
ustajem ja u pola 6,a legao sam u 2.pogledam kroz prozor sve je mracno,jos je mrak.
ajde spremim se ja obucem izadjem nebo tmurno.
dodjem na zborno mesto,kisica...ej da poludim i ja svi ostali.padala malo i stala,imala je srecu.
i krenemo mi presli smo bas dosta padne po koji fazan i to je to.roki usao u neki kanal i isterao divlju macku,nisam bio u pripravnosti da pucam.
usli u neki parlog i kad su poceli da se dizu petao pa 10 koke za njim,pa opet po koji petao pa 10 koke za njid e da ne veruje covek.
posle mi udje ker u neko zbunje uhvati neki trag i nece da izadje i ,derem se derem nista,i ja udjem u trnje izgrebem se ceo,pocepak pantalone,sake mi pune trnja,i uhvatim kera dobije po dupetu,na kajs i u auto.jako me bio iznervirao i cvrsto sam odlucio da idem da kupim onej teletakt ili kako vec ogrlica na struju,pa brate da vidim dan nece da dodje kad ga zovem.
Samo 300 i 4x4
 
Igor
 Kod mene je islo kao po loju ujutru prvo zeka pa saucesnik za drugog zeku i naravno dorucak, posle dorucka pai fazan i saucesnik u caletovog fazana, nazalost ostali iz grupe penzionera nista ali inzvaredan rad lovackih pasa pogotovo nemice. Kasnije cu prebaciti slike tako da se moze videti aport na odstreljenu divljac i to je naravno zasluga nemice (Vidra).

Pozdrav svima Grin
 
Lala
 E, lala se danas pošteno nalovio!!!
Dakle, bio sam u gostinskom lovu u jednom mestu u srednjem Banatu. Neću da kažem koje je mesto, samo ću reći da lovci tamošnjeg LD love zeca i fazana BEZ KEROVA! To dovoljno govori o kvalitetu lovišta!
Dakle, stignemo kolega domaćin i ja na lovački dom, kafica, pićence i sve po redu. Vreme idealno, srednje jak vetar. Smotra lovaca pred ulazak u lovište, prisutno 50-ak lovaca, reč predsednika LD: lovi se zec i fazan (isključivo petao). Posle toga se ukrcavamo na traktorske prikolice i pravac lovište - kružni lov zeca.
Već dok smo čekali da se krug zatvori, dignu se ispred mene dva zeca na 15 m iz oranja, ali pošto nije bilo signala roga da je lov krenuo, nisam pucao. Lov kreće: lagano se steže krug; već posle 2 minuta pada prvi zec na jednom kraju. I onda nastaje prangijanje! Zečevi iskaču kao kokice, iz oranja, posle 10 minuta imam prvu priliku i obaram matoru zečinu debelog kao prase. Posle par minuta na jedno 30 metara, ponovo prilika za pucanje, pucam: prvi metak zanosi zeca, pucam drugi, zec se prevrće, ali ustaje i odvlači se u neko žbunje!! Posle dva pogotka, još uvek je živ!! Sačma 3,5 mm prvi metak, 4 mm drugi!! Ja ne verujem!
Da skratim malo: lov zeca smo završili za manje od sat i po, svaki lovac je bio namiren, ja sam odstrelio dva komada. Dobro čitate: za manje od sat i po, 50 zečeva!!!
Onda doručak, smotra lovaca i odstreljene divljači, i krećemo na fazana!

Neću da opisujem suviše lovačko ludilo koje me uhvatilo: u jednom momentu sam spustio pušku i nisam hteo da pucam, kad se u cugu podiglo jedno 15 fazana, što petlova što koka, sve divljaci-reponje... Ma izeš pucanje, ono je lepota jedna samo i gledati!

Do kraja lova sam imao 4 petla, uz ona prethodna 2 zeca.
I pri kraju ovog lova, kao šlag na tortu: divlji mačor! Domaćini su mi posebno čestitali što sam odstrelio jednog velikog divljeg mačora, koji im je već bežao sa nišana ranije, a pravio im nevidjenu štetu na mladim fazančićima i neopreznim fazanima. Mačorčinu sam skoro nagazio - skupio se u travi i ne mrda, na pola metra od mene! Tek kad samo podigao pušku, krenuo je da beži, ali kasno... Time sam se barem delimično odužio domaćinima za zadovoljstvo koje sam imao loveći u njihovom lovištu.
E, kad bi svaki lov bio ovakav...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 Lalo druze pa dobro si ti prosao danas,svaka cast.Bravo 2
 
Lala
 Ma Bobane, ne da sam dobro prošao, nego extra! Evo mi se po glavi još motaju slike iz današnjeg lova Grin
Naročito mi smešno kako sam promašio jednog zekonju, bog te mazo... bežao je paralelno sa linijom lovaca, nas 5 lovaca smo pucali, kako je na koga nailazio... Mislim, šta reći: zec je posle pucnjave zastao, mahnuo nam, rekao nam 'gde ste šabani!', poslao poljubac-pusu, i zdimio van krugaGrin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Igor
 15.11.2009 Nedelja bez kise Brdo Bukovica inzvaredan teren za sumskog zeca a ovo je moja kerusa Vidra ......
Igor priložio:
cimg2701.jpg
 
Boban
 Sto bi ja rekao dobar kokonja.
 
Kile_
 au sto je danas bilo dobro Smile ,vreme idealno,fazani su se ranije dizali,psi su bili izvanredni bez greske Grin
dosta sam i pucao,dosta sam i promasio Smile ali dva petla su se ipak nasla u rancu Smile
Samo 300 i 4x4
 
Kile_
 au sto je danas bilo dobro Smile ,vreme idealno,fazani su se ranije dizali,psi su bili izvanredni bez greske Grin
dosta sam i pucao,dosta sam i promasio Smile ali dva petla su se ipak nasla u rancu Smile
Samo 300 i 4x4
 
Lala
 Dakle, kolege lovci, danas je bila potvrda one Njegoševe, da 'čašu meda još niko ne popi, da je čašom žuči ne zagrči...', u prevodu, koliko mi je dobar bio prošlonedeljni lov, toliko mi je današnji bio TRUBA!!! Frown
Elem, vreme je bilo idealno za lov: i temperatura, i vlažnost, bez vetra, jako lep teren, idealan i za zeca i za fazana. Krenemo mi ujutro, oko 8, nas desetak u grupi, sa 7 kerova - ma svi uslovi su tu, da lov bude uspešan. I krenemo da gazimo neku travu visine do pola butina, kerovi ferceraju kao da nam čitaju misli. Posle 15 minuta, diže se zec, kolega puca prvi, pa drugi metak, i na 20 metara promašuje! Angry To je izgleda bio znak da smo baksuzi za danas.
Posle sat vremena doručkujemo, i nastavljamo dalje, i pešačimo, teramo trsku duž kanala u ataru, pa neke remize (više komada), pa onda jedno dve šumice, pa oranje, pa onda neki polegli zatravljeni kukuruz... I tako mi teramo, i teramo... I kad smo sve oterali u P.M., prekinemo mučenje nakon 3 sata pešačenja.
Baš tako: deset lovaca tri sata pešači jedno 10-12 km po ataru, i ne vidi NI JEDNU DIVLJAČ!!!!!!! Ni svraku da sam video, ljudi moji! Kao da je neko urekao, da je taj teren uvračan, nemam pojma, bre, šta je - jednostavno divljači NEMA!!!!!!! Noge su mi otečene kao u slona, vučem se kao prebijen.
Ovo je bio lov za pamćenje: ovako nešto loše se pamti godinama! Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 E rodjo bas me cudi da niste nasli ni jednu divljac,bas bezveze.:o
Ali cuda ipak postoje,znas onu izreku KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO,bice bolje nemojte se predavati.
Ja sam jedne sezone isao u lov i isto tako celi dan nista,kada sam bio pred kucom na nekih 100 metara
kerovi zakovase marku u jednom grmu od 3 lista da nepoverujes da tu moze da lezi nesto
i ja sebi kazrm neka se podigne sta hoce necu pucati,kad ono podize se fazan takav lep primerak da odavno nisam video takvog.I naravno pustio sam ga da ode. Pozdrav
 
Cvele
 Eee lalo, pa ja sam 4 ali 4 nedelje od 7:00h do 15:00h isao skoro bez prestanka(sem dorucka) po raznim travama, parasinama, trskama, i ne znam sta vise, a ni jednu lovnu divljac nisam video !!! Podigle su se samo neke jarebice i po koja fazanka, ali od zeca i fazana nista ! Ni ja ne znam gde se denu ta divljac.... Angry Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
adam
 Kolege lovci, kod mene je bilo odlicno i ovaj vikend! Cak je i vreme bilo idealno, do 12h je cela grupa bila popunjena zecevima i fazanima (ja odstrelio zeca i dva fazana Bravo 2) Prezadovoljan... Cvele, Lalo Ja jedino da vas ugostim kod mene, ne znam zasto ali ja ne pamtim sezonu sa vise divljaci! Od pocetka sezone smo se uvek vracali najjkasnije do 9h jer smo bili puni... pozdrav i Dobar Pogled

 
Lala
 Adame, drago mi je da je u Topoli bio dobar lov, i da imate dosta divljači.
Da na svu nedeljnu muku od lova dodam još i da smo dobili kvotu za odstrel zeca, koju smo već ispunili: žalosna kvota, za celo LD samo 140 zečeva!!! :o Kažu analize sočiva zečjih, da imamo užasno mali prirast zeca, pa je moguće da sledeću godinu uvedu lovostaj na zeca cele godine. Kod nas je zec bio u lovostaju od 2004.-2007. godine, nije se lovio uopšte, lovili smo ga sa slabim uspehom evo dve sezone, tako da... ne znam, ne znam! Svi lovci iz drugih LD koje poznajem imaju zeca na izvoz, svi pričaju da je 'zečja' godina, a mi ćorak!
Da zlo bude veće, uporedjivanjem lova fazana ove i prošle godine ustanovljen je pad ulova fazana od 20%, iako smo pustili u lovište malo veći broj fazana nego lane. Takodje, i srneća divljač je u padu... Da li su se šakali namnožili, da li je lovokradja, da li je nešto drugo (ne znam šta)...
Bobane, rodjo, daj Bože da si u pravu, ali čisto sumnjam, ovakva situacija nam je u lovištu od kraja prošle sezone, dakle od decembra 2008., kad smo počeli da imamo 'prazne' lovove.
Cvele, nas dvojica možemo izgleda da se šetamo po parku, isti efekat će da bude u vezi ulova, džaba samo teglimo onu gvoždjuriju na ramenu Confused
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Cvele
 C,c,c izgleda da tako ispada lalo, nego, nadam se da ce sezona na svinje(pogon) bolje proci, ostaje samo da se nadamo... Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Igor
 Dugujem Vam snimak iz komercijalnog lova na fazana i zeca u Cupriji, nekako sam se izborio da sve to prebacim na youtube i tek danas uspeo. Uzivajte u snimcima naravno sa komentarima Frown

I deo http://www.youtube.com/watch?v=5WytHh...WytHhwiKw4

II deo http://www.youtube.com/watch?v=5oVtbG...oVtbGAXuYs

III deo http://www.youtube.com/watch?v=gngiLz...ngiLzAOAlo

IV deo http://www.youtube.com/watch?v=PqgHwZ...qgHwZsX2wY

Sve ove filmove mozete pogledati i na sajtu u video galeriji.

Dobar pogled.
 
Lovac Stari
 Odlicno odradjeno Admine B).
Dobar materijal i uspesan lov Bravo 2.
Dobar pogled.
 
Igor
 Da nije padala kisa celu noc pred lov bilo bi jos lepse ali sta je tu je ja sam prezadovoljan . Hvala na podrsci.

Dobar pogled.
 
Boban
 Svako cas Admine ,lepi tereni ima i divljac fino drustvo i to je to.
Imas dobar CUG za zdravicu.Bravo 2
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,293,557 posete www.srbijalov.com