Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Lala
 Lep lov, Admine! A svaka čast i snimatelju koji je ceo lov ispratio kamerom.
Iznenadio sam se kad sam čuo domaćina kad je govorio u vezi cena divljači: fazan 500 dinara ?! zec 2000 ?!
!
Ne znam da li je to redovna cena, ili su pravili cenu samo za vašu grupu i za tu priliku?
I koliki su ostali troškovi: ulaz u lovište, organizacija lova i sl?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Kile_
 auu danas je bilo ne daj boze nikome Smile
od fazana ni traga.kasnije sam jednog pucao na 100m cisto da kazem da sam metak opalio.
Samo 300 i 4x4
 
Boban
 U bre Kile zar je tako malo divljaci kod tebe,to je bas zabrinjavajuce.Frown
 
Kile_
 ma uzas,bilo ih je bas puno,al sve se pobilo.naj zalije mi je to sto je odluceno da se koka ne lovi,medjutim...sta da kazem,sramota.bar za sebe mogu da kazem da je ja ne pucam.
Samo 300 i 4x4
 
Boban
 Ja bih koke zabranio i dodelio najstroziju kaznu,ja sam u mom udruzenju bio predcednik 4 godine sve dok nisam otisao iz Srbije,kod nas se znalo da kada pocinje lovna sezona zaposljavaju se dva puta vise lovocuvara nego sto ih ima znaci na sest meseci i to je kontrola sto bi se reklo do 101 i nazad.Svako drustvo ima dovoljno para da placa jos dodatnih lovocuvara volontera mogu vam reci da se isplati.
 
Lala
 Rodjo, ne znam koliko si dugo odsutan iz Srbije, ali brate, iskvario se narod, a i lovci. Pa javna je tajna da u pojedinim lovištima najveće štetočine su baš lovočuvari. A takvi onda nemaju nikakvo moralno pravo da kontrolišu druge, pošto imaju putera na glavi, i onda svi redom kradu ko šta stigne. Ima časnih primera, naravno, ali ima i skotova koji ne zaslužuju ni čizme da nose, a ne pušku i značku.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 Rodjo u potpunosti te podrzavam i slazem sa tobom,ali brzo se razcuje ko je kakav tako da nemogu da prosperiraju
puno na terenu.AngryAngryAngryAngryAngry
 
Kile_
 sta da vam kazem,ja sam u mom udruzenju i u drustvu u upravnom odborii na upravnom odboru udruzenja dogovorili smo se da koku vise ne lovimo.to je receno mom drustvu i kao necemo,medjutim evo vec 5 izlaz,moja grupa ne lovi koku ali ostali pucaju,lovocuvar lovi nece u kontrolu,i tako sta da kazem ajde koka,pa i da progledas kroz prste ali brate zeca ove godine je bilo ko..da ne kazem,i stoka sve pobila septembra na far.pa nemamo vise ni jednog i zato zatvorili lov,i sad najzesce pametnjakovici love skoci zec i pravo medju usi...znaci kada ja budem poceo tako da se ponasam,evo javno kazem odrecicu se i puske i lova.
zato nikad nista necemo ni da imamo.a prosle godine pred sezonu pustili 400 petlova i sve pobili...
Samo 300 i 4x4
 
Lala
 Kod mene ovi izlasci u lov počinju da liče na sistem 'vruće-hladno'. Pre tri nedelje sam prošao extra dobro, pa sledeći izlaz horor film, bez da sam video divljač... Evo danas sam imao opet jedan lep lov. Učinak: odstreljena 2 zeca i 3 fazana Bravo 2
Doduše, lovili smo teren koji je u našem ataru jedan od najboljih, ali baš je dobro bilo. Još da je bilo nekog mraza, da stegne malo, pa da se oranje lakpe gazi, ali nema veze, super je bilo. Naravno, deo mog odstrela su dobile kolege koje nisu imale sreće da odstrele fazana, a jedan zec je otišao i počasnom članu našeg LD, koji je u godinama kad vrlo retko lovi.
E sad, imao sam mali problem sa jednim kolegom lovcem, pa me zanima vaše mišljenje o tome. Naime, iskoči zec ispred mene, pucam, i zec dobija pogodak po slabinama, leti krzno kao perje kod fazana, ali beži i dalje; pucam drugi metak, koji zanosi zeca ponovo, i zec usporava i počinje da krivuda, ker od kolege juri za zecom, i ja neću da pucam više ranjenog zeca, da ga ne razbijem, vičem 'padni već jednom'. U tom, kolega diže pušku, koliko ja vidim, promašuje, i u tom ker stiže posustalog zeca. I meni lepo kolega kaže, njegov je zec?! Kaže, kod sitne divljači, onaj koji poslednji puca, njegova je divljač?! A moj odgovor je da se divljač koja je ranjena, i pada, ne puca! Raspravu sam prekinuo tako što sam mu naravno dao zeca, nema veze, ali gorak ukus je ostao.
Kakvo je vaše mišljenje? Znam ja da je to pravilo kod sitne divljači, a kod krupne obrnuto, ali ovo je bilo toliko očigledno da je posle mojih pogodaka zec još trčao samo pod adrenalinom, i da je bilo pitanje sekundi kad će pasti. Ko je po vama u pravu: ja ili kolega?
Zahvalan bih bio za iskrene odgovore.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Cvele
 Pa pazi lalo, u pravu si da ko poslednji puca(pogodi) sitnu divljac uzima je, a na visoku ko je prvi pogodio, e sad ako je taj tvoj kolega stvarno pogodio onda je njegov zec, a ako nije onda je normalno tvoj, bez obzira sto je njegov pas aportirao.... to je moje misljenje, a pogodak bi naravno trebao da se vidi, mislim po kretanju-padu u ovom slucaju zeca... pozdrav !!! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
nenadx
 Ove situacije su cesto pravile probleme,iako postoji kodeks koji ste spomenuli.E sad sto se drcni lovci toga nepridrzavaju,neka im je na cast.Mi smo lalo,recimo iz slicnih problema uveli interni dogovor,po kome svi pucamo,a ko je zadnji obori,racuna se njemu pogodak(lovinu ionako delimo,na ravne casti).Ali naravno postoje varijante razne,recimo vidi se sa koje strane si ti pucao,sa koje on,vidi se gde je zeka dobio.Dalje mogucnosti da presudi lovnik ili najstariji lovac....Po tvom opisu zec je tvoj,ako ni zbog cega drugog ono etike.Ovo samo opravdava pisanje novog kodeksa,koji je kod nas nejasan i uopsten
Dobar pogodak
 
Boban
 Rodjo,situacija je toliko prosta ali taj tvoj kolega izgleda da mu je stalo do mesa trebao si da mu das i tog drugog zeca
da bi se zadovoljio i prehranio.To je bezobrazlukAngry
Kada si ti vec 2 puta pucao u zrca i pogadjao ga i video si da je pitanje dali ce pasti u 5 ili 10 narednih metara i ker trci za zecom sta on ima da gadja ponovo ker bi ga zgrabio i to je to,ja takve ljude ne razumem valjda moze da oceni situaciju,ja pucam samo ispred svoje kerove bez obzira koja je divljac u pitanju.
Rodjo druze nemoj da zalis za tim zecom samo ti je ova situacija otvorila oci da vidis kakve drugare imas oko sebe.
 
Kile_
 o danaas je isto bilo ne daj boze nikome,prepesacio sam boga oca Smile (kakvi izrazi Grin) ,i bio se opet iznervirao nesto,tako da sam odlucio da zavrsio sa sezonom lova na fazane,vise ne izlazim.mozda januara odem jednom ako padne sneg,cisto da vidim kako ce pas po snegu da mi radi.inece fazani su gotovi za mene.nema ih vise sbe pobijeno,danas samo jedan petao.
Kile_ priložio:
1_5.jpg

Samo 300 i 4x4
 
Lala
 Ljudi, da se razumemo, ja zeca uopšte ne nosim kući (leteo bih iz kuće napolje i zec i ja i puška Sad ...), ne žalim ja zbog jednog ili pet zečeva, svejedno mi je, ali me jako nervira ta alavost na divljač. Ljudi su bezobrazni do bola, dernjaju se kao da im život zavisi od toga da li će u rancu odneti zeca kući.
Tužno i žalosno Chut
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 A sad malo o današnjem lovu! Bravo 2
Kao prvo, danas sam po prvi put vodio malu kujicu NKD (4 meseca stara) u lov na fazana. Iako je još jako mlada, pa ne kapira baš šta tačno treba da radi u smislu pretraživanja trske i žbunja, ili markiranja, ipak je uspela da odradi danas jedan fenomalan aport koke! Bravo 2 Jedino joj je problem bio pošto ne može da obuhvati koku zubima (mala je još, pa je mala i vilica), onda je koku donela noseći je za vrat Smile i uredno je predala koku meni u ruku!

Kao drugo: danas je lovljen samo fazan, pošto smo kvotu odstrela zeca ispunili, i lov na zeca je zatvoren za ovu sezonu Confused
Ipak, lov je bio fenomenalan: ja sam imao odstrel dva petla i dve koke. (Za kolege koji se protive odstrelu koka, moram da napomenem da odstreljujemo max. onoliko koka koliko pustimo u lovište, tako da ne remetimo prirodnu ravnotežu).
Vreme je bilo, uprkos prognozi meteorologa, super za lov. Ove neznalice prognozirali max 6 stepeni, oblačno i maglovito, a bilo 13 stepeni, sunčano i suvo!
Fazana je bilo baš lepo, na svakih 15 minuta se dizalo po 1-2 komada. Kao da su od nekud izronili, pošto ih pre dve nedelje nije bilo. Teren je bio trska uz jedan mali kanalić, onda nekoliko parloga pored kanala i nekoliko remiza. Imali smo 7 odraslih kerova, i moju malu kujicu, a nas je bilo 12 lovaca. Svi smo bili namireni sa ulovom.
Naravno, lovački doručak u lovištu se podrazumeva, a dokaz je ova slika.
Posle lova, skockali smo jedan lep ručak-zečji paprikaš, uz druženje i zezanje, i rešavanje 'tekućih' pitanja (pivo i vino Smile ). A kuvaricu smo častili sa jednim petlom :uF
E, da, moram da kažem: uzeo sam na sajmu lova na Krušikovom štandu nekoliko kutija FIOCCHI PL34 municije 3,5 mm (8), i izgleda da su uvalili tako lošu municiju da je to sramota! Danas je svaki fazan morao da bude pucan 2 puta, jer od prvog pogotka se samo zaljulja, a perje leti na sve strane kao iz jastuka. Samo jednu koku sam oborio prvim metkom! A sve što sam pucao je bilo pogodjeno prvim metkom, pa sam morao da dopucam drugi! A na kutiji iznutra je natpis bio na kineskom!!!! Toliko o Krušikovoj poslovnosti! Sram ih bilo! Ono što su prodali nije ni omirisalo FIOCCHI, nego je to jedan takav lažnjak. Ja dobro znam kako orginalni FIOCCHI radi! Nikad više neću da imam ništa sa Krušikom, i njegovim muljanjem!
Sve u svemu, danas je bilo extra dobro, još da smo smeli da pucamo i zeca, bilo bi iiihaaaaajjjj! Digli smo jedno 3-4 ušata stvora, ali nismo pucali.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 Pa Rodjo drago mi je da si danas bio zadovoljan lovom i sa mladom kujom,sto se tice municije to vec odavno znam i ne kupujem.
Neki clanovi moje grupe su juce bili u Kikindu na zeca ,njih ukupno 30 su odstrelili tacno 54 zece za 3 sata lova pa vi sad procenite taj lov.
 
Lala
 Za kolege lovce iz dijaspore, evo par slika iz jučerašnjeg lova, ovde je nekoliko lovaca i naravno lovački podmladak, na lovačkom doručku u lovištu; na meniju je bio: aperitiv domaća kruškovača, glavno jelo svinjski ražnjić prošaran slaninom 'ADIDAS' (tri crte mesa, tri crte sala) B), salata kisele feferonke, desert nije služen, a posle jela za piće belo vino!
Podmladak prvu i zadnju stavku sa menija nije konzumirao! Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lovac Stari
 img267.imageshack.us/img267/7333/p1020033j.jpg
Evo meni lalo pozirao ovaj cika u jucerasnjem lovu.
Kazu da je bilo dobro, skoro svako je mogao da ima po 2 petla?
Dobar pogled.
 
darkos
 Cestitke za ciku Bravo 2
Dobar pogled !
 
Boban
 Lepe slike,lepo druzenje i sta ces vise to je to,e sad ko je spretniji i sa vise srece
taj ce i biti nagradjen sa po nekim petlom.
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,293,556 posete www.srbijalov.com