Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
Neca92
 Proslih godina, tacnije 2,3 unazad, pripravnicki staz, kod mene u Krusevcu (LU Krusevca) je kostao isto koliko i godisnja clanarina za lovce, + polaganje lovackog ispita! Konkretno mene, i jos neke moje drugare, sve ukupno je kostalo 9750 (clanarina, + kazne jer je uplatjeno sve odjednom mesec dana pred glavnu sezonu) + polaganje lovackog ispita 3000din!
Skoro se cuje sa nekim drugarima i cujem od njih da im je ove godine napalacen pripravnicki staz i polaganje lovackog ispita 3650din... 3000 polaganje ispita, + 650 clanarina... Confused Nije mi jasno, kako je za tako kratak period cena pripravnickog staza smanjena sa 9750 na 650din...? Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

solaja
 Jel zna neko kad ce biti organizovano polaganje Lov. ispita ja nisam stigao da polazem u petak prosli zbog fakulteta, a sad sam zvao Lov savez Vojvodine i kazu u Plandistu al tek pocetkom decebra, ako neko ima informaciju o mogucem mestu polaganja a da je u krugu (uzem ili malo sirem) Novog Sada molim neka odgovori???Cry
Oko gadja, kundak pogadja B)

solaja
 E Ljudi da vam javim da sam polozio lovacki ispit, i da sam juce bio prvi put u lovu sa puskom, i bilo je extra. lovac promasio sam 2 zicera al nije vazno, nek sam ja pucao.

Hunter forever
 Moje cestitke i nek je sa srecom u daljim lovnim godinama. Smile
marka Engleski poenter marka

solaja
 Hvala B)

DESPERADOS
 Neco ,

Prosle godine je u LU Krusevac godisnja lovna karta kostala 6.500 din .
Kada si polagao lovacki ispit ti si platio 3.000 a ostalo je za lov.
Mislim da sam ti objasnio , ti si polagao lovacki ispit i platio lov za godinu a to je bilo 9.500 din . To je bilo sve za tu lovnu godinu .
Ove si platio 8.500 jer je poskupelo .

Cela matematika......;)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

solaja kaže:
E Ljudi da vam javim da sam polozio lovacki ispit, i da sam juce bio prvi put u lovu sa puskom, i bilo je extra. lovac promasio sam 2 zicera al nije vazno, nek sam ja pucao.

Kolega čestitam za ispit.Bravo 2 A za promašaj se ne sekiraj, niko se nije naučen rodio. Imaš vremena da se izvežbaš.Bye
Tri prsta 2Kolce

solaja

Podunavac kaže:

solaja kaže:

Kolega čestitam za ispit.Bravo 2 A za promašaj se ne sekiraj, niko se nije naučen rodio. Imaš vremena da se izvežbaš.Bye

Hvala, na čestitkama.

DakiNS
 Ma nemaš brige spremili smo mi svadbarsku mašnicu i za tebeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gedza66
 U "Službenom Glasniku RS", broj 26/12, objavljen je Pravilnik o lovačkom ispitu.

Jedna od novina je da se lovački ispit polaže u prostorijama lovačkog saveza (kog ili kojih ?) ili u prostorijama pravnog lica koje obezbedi zaista zahtevne uslove.

Takođe značajna novina je i provera praktičnih sadržaja, kojih do sada čini mi se nije bilo.

U svakom slučaju mnogo "zahebanije" nego dosada. itanje
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

ultras035
 Zalim sto nista u Srbiji nije kako treba, pa ni taj lovacki ispit!!!
Lovacki prirucnik koji sluzi za spremanje i polaganje ispita je napravljen da bi neko zaradjivao na njemu, sto je sasvim normalno i podrzavam, ali zxasto se niko nije potrudio da to izgleda kako treba i bude bar malo prakticno!!!
U eri tehnike, kompjutera , interneta mi imamo Lovacki prirucnik koji je neadekvatan i nekvalitetan, a verujem da su seminarski i diplomski radovi u pojedinim skolama bolje uradjeni!!!
Treba napraviti jedan sveobuhvatan lovacki prirucnik ili kako ce se vec zvati, koji svaki lovac mora da ima, u kome ce se staviti akcenat na lovstvo u Srbiji, sa dodatkom o lovu u svetu.Zatim posebnu paznju dati etici, vrstama divljaci, prehrani, bolestima, kinologiji (detaljno, jer je veoma vazna u nasem lovstvu) , zatim oruzju, zakonodavstvu i jos puno toga...necu reci da toga nije bilo u starom prirucniku, ali zamislite prirucnik koji je radjen u vecem formatu, na boljem papiru, sa vise slika i prakticnih stvari vezanih za lov...nesto sto bi sa ponosom pokazivali prijateljima, deci, unucima i koji bi nam bio siguran izvor informacija, kad god bi neceg hteli da se podsetimo!!!
Naravno, pre svega treba da bude udzbenik, kojim ce se obucavati mladi lovci...Promenom nacina polaganja lovackog ispita i samog prirucnika, mozemo lov i lovce vratiti u neke normalnije,isparavnije, racionalnije staze!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Lala
 A lovački kodeks???
Da se ja pitam, 50% pitanja na lovačkom ispitu bi bilo iz lovačkog kodeksa (ponašanje i sa oružjem i bez oružja, običaji, oblačenje, ophodjenje...), a drugih 50% bi bilo iz stručnih oblasti.
Mislim da je kodeks, koliko ja znam, mnogo stvari bolje rešio nego silni pravilnici i propisi. Samo što kodeks nema obavezujuću snagu, na žalost.
Kada Sud časti po savezima i LU bude radio, a ne samo formalno postojao, i kada dokazane moralne veličine budu osudile nekog zbog nelovačkog ponašanja, tada može da se govori o nadi. Ali na žalost, mnogima moralna osuda bude smešna, razumeju jedino kada ih neko zvizne po džepu, ili ne daj Bože, po glavi. Pa onda neće biti pripitih u lovu, pa neće biti pucanja na sve živo i neživo (omiljena meta-stari šporet bačen u lovištu), pa neće biti omalovažavanja i vredjanja, uvijenih ili otvorenih pretnji, nameštaljki i koječega; ta pojava nije samo prisutna kod običnih lovaca, već doseže do vrhova saveza.
Deklaracija o pravima lovaca, koja je usvojena na skupštini LSS, takodje mora da nadje svoje mesto.
Šta meni vredi, ako znam kada se pari ondatra, ako ću sutra da se nalijem rakiještine u lovu još pre doručka, i da polijem sačmom po kolegama? Ili da 'nabaren' po sastancima vredjam i provociram? Ili, da se bavim nameštaljkama, spletkama, da upražnjavam koristoljublje ili vlastoljublje?
Džaba meni svo znanje ovog sveta iz balistike, ako ne umem da cev puške držim okrenutu na suprotnu stranu od kolega.
Džabe mi svo znanje o parenju srneće divljači, ako mi u lovištu i u restoranima oko lovišta svaki čas, a neretko preko cele godine, krčka srneći gulaš.
Čemu znanje o lovostaju sivog puha, ako 'zviznem' krmaču u januaru, pa to zataškam, i proglasim je nazimetom?
Da ne redjam dalje...
Za balistiku mogu da pitam stručnjaka.
Za propise mogu da pitam advokata ili pravnika.
Za bolesti divljači, tu je veterinar.

Ali nikog ne mogu da pitam, kako da svoj stav i razmišljanje promenim - tu ostajem sam sa sobom, i svojim vaspitanjem. I sebe treba da zapitam, a to mnogim ljudima nije lako, jednostavno neće, ili ne umeju.
Najveća nagrada bi nekom trebalo da bude, da mu kažu drugi 'dobar si čovek'. A najveća kazna, da mu kažu obrnuto.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sasa035
 E Lalo Lalo sta bi sve lepo bilo...Medjutim u medjuvremenu beda je od ljudi napravila doslovce zivotinje i tu pojma o etici,moralu i moralnim normama vise nepostoje.Zaista su retki ti koji zive normalno,stabilno sa obe noge na zemlji.Posto postoje previse stvari koje bi trebalo promeniti.Naravno jedana od tih je i lovacki ispit koji je tek prvi korak ka ulasku svet lova.Ali glavno pitanje je kako promeniti svest ljudi.Kako ljudima pokazati da nase ponasanje je jedina stvar koja ce uticat kakvi cemo prvo ljudi a zatim i lovci biti.Kakav cemo primer dati mladjim generacijama i sta cemo im ostaviti u amanet.Dotle sve ce biti po starom...Nazalost...
sasa035

Podunavac
 Lovački kodeks?Confused Jel to nešto jestivo, kao keks?Grin Pola lovaca ne zna šta je to, a druga polovica ne haje za njega (čast izuzetcima). Što reče Lala mnogi su već pre početka lova dobrano pod "gasom", drugi ne gledaju gde pucaju, a treći prangijaju "univerzalnom" sačmom od 4,5 mm na svu divljač od prepelice do srneće divljači. Lovci karabinima pucaju neretko na 300 m udaljenosti bez obzira što su im optike "stručno" upucane na 80 m, ili su upucane odokativnom metodom. Puca ce na srneću divljač u punom trku, sa kombajna, traktora (i drugih poljoprivrednih mašina) ili iz terenca u pokretu. Ne čude me mladi i neiskusni lovci, koji su željni pucanja i odstrela, ali me čude stari lovci koji se ponašaju kao "terminatori". Tačno nam se nedostatak elementarne kulture oseti i u odnosu prema lovu i divljači. Što reče Lala lovački ispit bi trebao da ima velik deo predavanja posvećen lovačkoj etici i kulturi. Ali i balistici treba da se posveti velika pažnja da bi se nesreće sa vatrenim oružjem u lovu svele na što manju moguću meru. U svakom slučaju smatram da bi ispiti (gradivo) trebali da budu opširniji i rigorozniji, a uz teoretski deo da se više pažnje poklanja i praktičnom delu.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... može mnogočega i sadE da se nauči na te teme samo ako se 'oće!Stari
... ne polažu lovački ispit ovi stari lovci od kojih bi mladi trebali da uče o kodeksu već u većini vaših "primera" akteri su baš ti "stari" koji bi trebalo da služe za primer ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kelt
 pa ti stari i jesu primer zato nikad necemo ni da isplivamo iz govanaSad
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 pardon cast izuzecima koji su uvek bili pravi lovci i entuzijasti,ali su u velikoj manjini, nazalost.Frown
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Srpska Zadruga
 Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post na ovom forumu, a ovo je i prvi forum, koji se bavi temom Lova, na koji sam se prijavio, ponajviše jer sam video da imate kvalitetne razgovore i interesantne teme. Da li bi neko mogao na osnovu ličnog iskustva, da mi preporuči neko LU u Beogradu u kome bi mogao da se prijavim za polaganje lovačkog ispita ( pripravnički staž ...)? Ako je neko od Vas raspolažen da mi bude Mentor i malo pomogne u prvim koracima, bio bi zahvalan. Imam 45 godina.

Indjijanac
 kolega gde god da se učlaniš zakonski uslovi za polaganje su svugde isti i pripravnički staž se mora odraditi i osnovno naučiti,a što se tiče edukacije ukoliko malo prodješ po temama na ovom forumu možeš jako mnogo da naučišIndjijanac
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Srpska Zadruga

Indjijanac kaže:
kolega gde god da se učlaniš zakonski uslovi za polaganje su svugde isti i pripravnički staž se mora odraditi i osnovno naučiti,a što se tiče edukacije ukoliko malo prodješ po temama na ovom forumu možeš jako mnogo da naučišIndjijanac

Na forumu se "de fakto" ima puno toga naučiti. Nisam tražio LU gde ću za dva dana završtiti ispit, nego sam pitao za neku preporuku - ime udruženja , adresu ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,175,229 posete www.srbijalov.com