zoranp kaže:
...ma Lalo nema se tu šta diskutovati..takvi ljudi da imaju obraza više ni jedne nebi prozborili ni o lovstvu ni o divljači, a o etici, zakonima ili da nekoga podučavaju ...tU.a
Pa možda i ima da se diskutuje: koji su poslovi u domenu LSS, po zakonu o divljači i lovstvu? O kakvoj obuci za stručne pratioce je reč? Da li to treba da radi možda Komora? Imamo posbnu temu o tome, pa kažem, valjalo bi tamo...
..tekst sam u celosti otkucao na toj temi...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Je taj "vaš" Bogunović mršav (70kg), visok oko 180cm, proćelav, ima bradu, veštačke zube, uvek u šinjelu zakopčan do grla, vole ga žene JAKO, i svira u tamburu?
Te prodavnica oružja, te je "bivši predsednik", te je radio ovo i ono, te se okružio svojim ljudima, te filtrira informacije, te je dobar sa g.Beukovićem......sve mi se čini da ga poznajem!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Je taj "vaš" Bogunović mršav (70kg), visok oko 180cm, proćelav, ima bradu, veštačke zube, uvek u šinjelu zakopčan do grla, vole ga žene JAKO, i svira u tamburu?
Te prodavnica oružja, te je "bivši predsednik", te je radio ovo i ono, te se okružio svojim ljudima, te filtrira informacije, te je dobar sa g.Beukovićem......sve mi se čini da ga poznajem!!!
Sremac, treba pitati nekog iz Šida o gosn Bogunoviću, a ja bih da pitam Gosn Beukovića kako to da je neko ko je pravosnažno osuđen za dva krivična dela od kojih jedno iz oblasti lova a drugo u neposrednoj povezanosti sa prvim, MOŽE DA BUDE ČLAN UO LSV i donosi odluke, učestvuje u radu... Jel to možda zasluga za nešto. Da nije možda za glas gosn Bogunovića kada je na ključno mesto u LSV došao Gosn Beuković. Ruka ruku mije. Da nije ta varijanta.
punisher kaže:
Sremac, treba pitati nekog iz Šida o gosn Bogunoviću, a ja bih da pitam Gosn Beukovića kako to da je neko ko je pravosnažno osuđen za dva krivična dela od kojih jedno iz oblasti lova a drugo u neposrednoj povezanosti sa prvim, MOŽE DA BUDE ČLAN UO LSV i donosi odluke, učestvuje u radu... Jel to možda zasluga za nešto. Da nije možda za glas gosn Bogunovića kada je na ključno mesto u LSV došao Gosn Beuković. Ruka ruku mije. Da nije ta varijanta?
Nisam na to pomislio....nikada!!!!!
A sad.... možda si u pravu????
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
punisher kaže:
Sremac, treba pitati nekog iz Šida o gosn Bogunoviću, a ja bih da pitam Gosn Beukovića kako to da je neko ko je pravosnažno osuđen za dva krivična dela od kojih jedno iz oblasti lova a drugo u neposrednoj povezanosti sa prvim, MOŽE DA BUDE ČLAN UO LSV i donosi odluke, učestvuje u radu... Jel to možda zasluga za nešto. Da nije možda za glas gosn Bogunovića kada je na ključno mesto u LSV došao Gosn Beuković. Ruka ruku mije. Da nije ta varijanta.
Ma otkud bi to moglo da prodje, ne verujem da je tako, pa ja bih se prosto začudio da se tako radi! Za mene moj savez treba da je mesto gde sede lovačke veličine, koje ne trguju, naročito ne interesima lovaca! Insinuacije tipa 'ja tebi, ti meni' su strane svakom pravom lovcu! A tek rukovodioci? Pa oni treba da daju primer, barem kad su trezni...
Stvari ne idu glatko ni u Novom Sadu, i ovde ima problema unutar LU, i u odnosu izmedju LU i nekih LD!
Situacija veoma liči na neke već opisane situacije u drugim LU.
Mislim da će biti vrlo, vrlo interesantno, kako će se odvijati situacija u vezi ustanovljenja i dodele lovišta!
Živo me zanima, kakav će biti razvoj dogadjaja u vezi lovišta. A da će biti povuci-potegni, biće! Sve će zavisiti od crtanja i dodele lovišta. Tu će se, mislim, pokazati da li sekretarijat radi 'ni po babu, ni po stričevima'.
Posebno će to biti interesantno (ustanovljenje lovišta), kako će se to desiti, pošto je Novi Sad sa jedne, a Čenej sa druge strane autoputa NS-SU. A autoputevi su prema zakonu (čl.35 ZODL), jedan od kriterijuma granica lovišta.
...ma sve je to u Novom Sadu, a jutarnje kafice i slična druženja, čine čuda, pa verovatno mogu i auto puteve da pomere!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Lovačko Udruženje Karađorđe- Topola nalazi se 73km južno od Beograda. Lovačko udruženje gazduje lovištom Kamenica površine 24.543 od čega je lovno-produktivna površina oko18.000ha. U Topoli i 23 sela u okolini živi oko 25.000 stanovnika. Lovište je ispresecano mnoštvom potoka, rečica i reka , tako da je divljač tokom cele godine obezbeđena sa vodom. Gajene vrste divljači prisutne u lovištu Kamenica su srna, divlja svinja, zec, fazan i poljska jarebica. Udruženje ima oko 520 članova, raspoređenih u 4 sekcije. U vlasništvu Lovačkog Udruženja Karađorđe su lovački dom Topola, Lipovac, Blaznava i 8 lovačkih kućica. Lovište je brdsko-ravničarskog tipa (200m nv - 800m nv) tako da su mikro-klimatski uslovi povaljni za razvoj flore i faune. Lovište raspolaže sa dovoljnim brojem stabilnih čeka, solišta, hranilišta za krupnu i sitnu divljač.
čekaj,čekaj jel to ovaj sa vesti sanaslovne strane
...Lalo zaboravio si da ovaj sa naslovne sad svira klavir, a ovaj drugi još uvek samo tamburu..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.